hits

Luke 5 i den feministiske jule-kalenderen // Mer Moore og litt livmor.

kommentarer

Velkommen til Kommentarfeltets feministiske julekalender! Hver dag frem til jul vil jeg skrive en kort (eller lang) notis om det som opptar meg - med feministisk vinkling.

I går skrev jeg noen korte ord om at Trump har valgt å gi sin støtte til republikanernes senatorkandidat i Alabama, Roy Moore - som står overfor overgrepsanklagene (mot mindreårige jenter).

Jeg er ikke klar til å slippe denne historiske hendelsen helt enda (for det er vel historisk, at USAs president offentlig går ut og støtter en person anklaget for overgrep)? Å jada, jeg vet at Moore ikke er dømt, kun anklaget. Jeg mener dog at presidenten kunne tilbakeholdt sin støtte til etterforskningen var over - og skyldsspørsmålet avgjort. Hvis du ikke forstår hvorfor jeg mener dette bør du sannelig gå i deg selv. 

Uansett da. Roy Moore i senatet? Den samme Roy Moore som, i 2011, var med-forfatter av en bok om politikk som fremmet at kvinner ikke burde stille til valg (kilde: Independent.co.uk)? Mannen som var justitiarius for delstatshøyesterett i Alabama, men som ble suspendert fordi han ba dommerne under seg opprettholde forbudet mot likekjønnet ekteskap, selv etter at SCOTUS sa det var i strid med grunnloven? Topp. 

Moore er sterkt imot kvinners rett til å bestemme over egen kropp, han er uttalt anti-abort og i 2014 avsa han en dom der han blant annet skrev at lovverket burde «beskytte liv fra unnfangelsesøyeblikket.» Han er fan av konspirasjonsteorier (noensinne hørt den om Obama som ikke er fra USA sånn egentlig, men at han har falsk papirer og egentlig er hemmelig muslim?), menn han er ikke spesielt fan av ytringsfrihet. Når det kommer til LHBT-rettigheter.. Vel. Han støtter lover som forbyr homoseksualitet, han mener at likekjønnede foreldre ikke er egnet til å ha/oppdra barn, at det være åpnet homofil ikke er forenelig (og ikke bør være det - etter lov) med å jobbe for regjeringen. Han mener homofili går mot naturens lover, og sammenligner det med bestialitet/dyresex. Og jo. Ikke glem at han mener islam er en flask religion da, dere (kilder: The Washington Post, Huffington Post og CNN).  

Gud forby at muslimer får lov å være muslimer, at to samtykkende voksne mennesker kan ligge sammen, leie hverandre, gifte seg og skape en familie - uavhengig av kjønn, eller at kvinner får bestemme over egen livmor. For all del. Få han inn i senatet. 


Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  ​

Velkommen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar