hits

Luke 3 i den feministiske jule-kalenderen // Versting-bankene

kommentarer

Velkommen til Kommentarfeltets feministiske julekalender! Hver dag frem til jul vil jeg skrive en kort (eller lang) notis om det som opptar meg - med feministisk vinkling.

I disse #metoo-tider er fokus, med rette, på næringsliv, likestilling og diskriminering. Flott! Det som ikke er fullt så flott er Finansfokus sin gjennomgang av ni likestillingsredegjørelser fra bedrifter i finans-bransjen. Som det formuleres i magasinet er resultatene, med enkelte unntak, nedslående lesing. 

Blant verstingene finner vi Sparebanken Vest, Tryg, Nordea og SR-Bank. 

Sakset fra artikkelen:

Kravene om å redegjøre for den faktiske tilstanden for kjønnslikestilling ligger i likestillingslovens paragraf 24 første ledd, bokstav a). Den er langt mer omfattende enn de fleste er klar over. Mange av bedriftene vi har vært i kontakt med, har henvist til at de har fulgt revisors anbefalinger på dette området, men det er tydelig at også revisorer kan bomme her.

- Jeg kan forstå at det henvises til revisor. Samtidig er det uheldig hvis det er slik at revisor ikke har tilstrekkelig kunnskap om hva en likestillingsredegjørelse skal inneholde. Bedrifter som er usikre, må gjerne ta kontakt med oss, og Finans Norge har også kompetanse på dette området, sier Rønnaug Mathiassen Retterås, seniorrådgiver ved Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO).

Det mest hårreisende ved artikkelen er ikke at kvinners lønn fortsatt er ca 80% av menns i de selskapene som rapporterer. Det er alle selskapene som unnlater å rapportere. 

Er ikke dette ulidelig trist lesing? På tide å lage en feministisk versjon av Etisk bankguide

Nederst i etisk bankguide er det en knapp man kan trykke på for å sende e-post til sin bank men ferdigutfylt tekst. Jeg oppfordrer til det samme her - at alle som anser seg selv som feminister bør sende en e-post til sin bank med oppfordring om å rapportere/eller gjøre det bedre!

//Les om hvilke foretak som er best på likestillingsredegjørelse her.


 

Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  ​

Velkommen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar