hits

Luke 1 i den feministiske jule-kalenderen

kommentarer

Velkommen til Kommentarfeltets feministiske julekalender! Hver dag frem til jul vil jeg skrive en kort (eller lang) notis om det som opptar meg -  med feministisk vinkling.

I dag ble jeg tipset om en tråd som handler om meg HegnarOnline. Trådstarter skriver:

Nettavisens blogger, Linn Rosenborg, mener at de som hevder "uskyldig inntil motsatt er bevist" kan "ta seg en bolle". Hun er aktiv feminist og mannshater - og nå mener hun at vi skal kaste Grunnloven og rettsstatens prinsipp i bakerovnen og brenne hele greia. Uskyldspresumpsjonen er noe kvinneundertykkende patriarkalsk bollepreik. Er det slik dagens feminister skal styre landet, via Twitter, Facebook og sosiale media? Slenge ut en anklage og er du mann skal du dømmes uten lov og rett. En anklage er det samme som fellende dom. Og de som protesterer kan "ta seg en bolle" og brenne i det feministiske heksebålet...
Tror jeg personlig foretrekker Grunnloven og Domstolene 

Bakteppet er mitt innlegg "Uskyldig til motsatte er bevist" kan ta seg ei fuckings bolle. I tråden kan man blant lese at jeg "virker direkte ekstrem og ute av balanse", at "hver gang det skrives noe om sex eller voldtekt så er hun på bloggen og dømmer - og naturligvis er man skyldig fordi en er mann", at jeg "høres ut som Donald Trump", at jeg er en "nobody" som kommer med "med ekstreme meninger", at "det er tydelig at frk. Rosenborg mangler jern" , at jeg er "ute av balanse og full av mannshat" og at jeg er en "sexfikserte rosablogger". 

I tråden stadfestes det også at jeg desperat etter oppmerksomhet for å livnære meg og derfor prøver å provosere med overskrifter. I samme kommentar får jeg virkelig passet mitt påskrevet med "du er et null Rosenborg. Haugevis med kvinner er 1000 ganger mer verdt enn deg. Skaff deg en vaskejobb og bli verdt noe du også."

Videre er debattantene i tråden ikke så rent lite bastante i sine kategoriseringer. Vi kan for eksempel få vite at "lynsjemobber med gapestokk er et tiltakende problem i samfunnet, særlig hos kvinner med mobiltelefon som ikke evner å tenke logisk og rasjonelt." Wow, greit å vite. 

Vi kan også lese at jeg er et evig premenstruelle beist? Det slås fast at det er dette (blogging antar jeg?) jeg lever av, og at det er best å holde seg unna meg la meg dø ut som det intetsigende nullet jeg er. I tillegg oppfordres det å "la feministene få sine svarte toyboys og deres sharia." Ålreit. 

Og hey. Gunnar Stavrum - jeg tror denne er til deg: 

"Alle vet at Linn Rosenborg er et null og en mannshater med tvangsforestillinger, men problemet er at hun får tilgang til Nettavisen og forurenser noe som kunne blitt en bra avis med sine ekstreme og hormonstyrte blogger."

Sorry not sorry.

Ærlig talt. Jeg pleier sjelden å svare på møl som dette, men tidvis må jeg også få ha det litt gøy. Dette er jo ikke annet enn nydelig. Til dere som later til å mene at "aktiv feminist" og "mannshater" er skjellsord. Såfremt slike som dere kan kalles «menn» vil jeg heller takke for komplimentet.

For det første. Hvor har jeg skrevet at rettsprinsippet skal forkastes? Jeg viser til den instinktive responsen i ymse kommentarfelt - derav hermetegn, formuleringer om at uskyldig til det motsatte er bevist "til stadighet er en manns første respons på saker om voldtekt og overgrep", samt skjermdumper av slike kommentarer. Det at dere (..) i det kommentarfeltet ikke gidder å lese annet enn overskrifter får stå for deres egen regning. Dermed har dere ikke fått med dere poenget i teksten, nemlig det faktum at "uskyldig til det motsatte er bevist" misbrukes som bortforklaring for at de som trakasserer og begår overgrep slipper å stå til ansvar for sine handlinger.

For det andre, og for å gi det inn med teskje. La oss ikke late som at jeg er den eneste som mener at flere av disse overgriperne bør møte sterkere konsekvenser ved å navngis.

For det tredje. Nei, jeg livnærer meg ikke av å blogge. Jeg er på ingen måte avhengig av inntjening på denne bloggen. Jeg har en fulltidsjobb, og dette er hobby. Å argumentere for det jeg tror er noe jeg gjør med den største glede, og ikke for å tjene penger. 

For det fjerde. En rosablogger skriver om klær, mote, sminke og hår. Finner du ett eneste innlegg hos meg som handler om disse tingene skal du få en premie. Jeg lover at det ikke er en lipgloss jeg har blitt sponsa med (fordi jeg ikke blir sponsa).

Sist, men ikke minst. Ja, jeg mangler jern. Jeg forstår ikke helt hvordan det er relevant i denne sammenheng, men pytt. Rett skal være rett. 


Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  ​

Velkommen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar