Kampen for jenters rettigheter er fortsatt aktuell

kommentarer

Jeg er så stolt og glad over å kunne fortelle at jeg er nominert til Jenteprisen 2017!

Jenteprisen deles ut for sjette gang av Plan International Norge, og for første gang i samarbeid med Costume. Formålet er å løfte frem en enkeltperson, organisasjon, bedrift eller andre i Norge, som engasjerer seg i kampen for jenters rettigheter  ?  enten i Norge eller ute. Prisen deles ut på FNs Jentedag på Ingensteds på Grünerløkka, onsdag 11. oktober. Les mer om Jenteprisen, juryen og tidligere vinnere på her.

Jeg er en av mange velkvalifiserte og viktige jenter og kvinner, og det å bli plassert i så fasjonabelt selskap gjør meg ikke så rent lite ydmyk. Noe av det som gjør dette ekstra gøy er at også SnapKollektivet er nominert til samme pris. Helt ærlig så heier jeg ikke på meg selv, da de andre nominerte er såpass rå, men bare det å bli nominert. Altså. Wow!

Som en del av det å bli nominert besvarte jeg et par spørsmål, deriblant hva min hjertesak er, hvorfor jeg er nominert - og hvorfor kampen for jenters rettigheter fortsatt er aktuell. Jeg skal ikke gjengi svarene mine her, men kort oppsummert kan jeg si at min hjertesak alltid har vært, og fortsatt er å bidra til et offentlig ordskifte, der også jenter og kvinner skal ytre seg - uten å være redd for trusler og hets. Det at særlig kvinner med minoritetsbakgrunn i så stor grad hetses som en følge av det å ytre seg er en direkte trussel mot vårt samfunns grunnpilarer - demokrati, ytringsfrihet og likestilling. 

Jeg tror håper at jeg er nominert som en følge av mitt arbeid som skribent og blogger, samt min deltakelse i SnapKollektivet. Jeg prøver i det lengste å skrive om saker som engasjerer meg, og ikke bare saker som fungerer kommersielt. Jeg har i tiden siden jeg startet denne bloggen forsøkt å ha et bredt fokus, og har skrevet innlegg om alt fra likestilling og feminisme til min jødiske identitet og psykisk helse. I dagene før jeg fikk nominasjonen diskuterte jeg i fullt alvor å legge ned hele bloggen, men jeg må si at jeg nå har funnet ny motivasjon.

Kampen for jenter og kvinners rettigheter er ikke over. Ikke så lenge jenter og kvinner er de største ofrene i krig. Ikke så lenge jenter og kvinner fortsatt brukes som salgs- -og handelsvare. Ikke så lenge jenter og kvinner må «godta» seksuell trakassering både i arbeidslivet og på andre arenaer. Ikke så lenge jenter og kvinner i så liten grad når frem når de varsler om trakassering og overgrep. Ikke så lenge  en t-skjorte til en 3 år gammel jente er mer innsvingt, kortere og stramme er en til en gutt på 3 år. Ikke så lenge det anses som en seier at kvinner i ikke like likestilte land som vårt omsider får lov til å kjøre bil! 

Vi ses på Ingensteds på Den internasjonale jentedagen - da skal vi sammen heie frem noen av de råeste damene vi har her til lands. 


Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  ​

Velkommen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits