Det eneste som er pluss i H&M sin «plus size»-kolleksjon er idiotien

kommentarer

Visste du at det ikke ikke finnes menn som er plus size? Det er visstnok bare noe vi damer driver med. Og hey - ikke bare omdøper handelsstanden størrelser i segmentet 44-58 (eksempel tatt fra H&M) med et eget begrep, de illustrerer også dette totalt ubrukelige konseptet med helt normale, friske og sunne modeller. 

Svenske Annonsrådet er en gruppe som jobber for å synliggjøre sexistisk annonsering og innhold i sosiale medier. Annonsrådets grunder, Amanda Oxell, kritiserer i et Facebook-innlegg H&Ms bruk av enkelte av «plus size»-modellene på kjedens hjemmeside (kilde: NA). 


PLUS SIZE: Annonsrådet reagerer på bildene av enkelte av de såkalte «plus size»-modellene på H&Ms hjemmesider. H&M svarer at modellene er innenfor størrelsessortimentet som går fra størrelse 44 til 58.
Foto: H&M

For det første. Hvorfor er det kun et størrelsebegrep som brukes når det er snakk om kvinneklær? Når skal det bli slutt på å stille andre kroppslige krav til kvinner enn menn? Hvorfor er vi «plus» om vi ikke er en perfekt 36 over rumpa og magen? 

For det andre så kan jeg på ingen måte se at det er behov for, eller hva meningen bak begrepet «plus size». Hva i alle dager er det ment å beskrive? Pluss hva da? Normal pluss litt til? Tynn pluss litt til? Sexy pluss litt til? Perfekt pluss litt til? Innafor idealet pluss litt til? Jeg gremmes. Pluss litt til. 

De avbildede modellene er ikke pluss noe som helst, og vurderes de som det som har vi som samfunn et alvorlig problem. 

Det eneste som er pluss i H&M kolleksjon er idiotien. Den sprenger faen meg alle skalaer. 


Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  ​

Velkommen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits