Fem på en fredag

kommentarer

Husker dere den der "fem på en.."-spalten som jeg startet for en tid tilbake? Ja? Nei? Vel, poenget er at jeg slettes ikke klarte å opprettholde flyten, men prøver igjen. Hepp!

De foregående innleggene i serien (om det kan kalles det) inneholder alt fra ukas kommentar, musikk-, serie- og filmtips, ukens nyttige idiot, ukens tilbud (spoiler: det var Tinder-Harald) og ukens dame. 

Her er ukens fem små høydepunkter:

  1. Ukens ord kan ikke være noe annet enn «rimming». Ikke bare har ordet fått ny popularitet, det har også bidratt til en svært viktig debatt om seksuell trakassering. La oss holde liv i den debatten! Ps: jeg tror neppe det ordet har blitt googlet mer enn den siste uken, For de som ikke vet hva rimming betyr, så betyr det altså oralsex. Anal oralsex. God helg, og god rimming (for dem som liker sånt). Les innlegget "Liker du rimming" her
  2. Ukens kommentar: Pokker ta deg, Linn, for å stigmatisere min sønn som potensiell drittsekk og voldtektsforbryter. Du legger opp til kjønnskrig, og da skal du få det. ​Kommentaren er gitt under innlegget "Redd for en fremmed; fordi mann." Kjære leser. Nei. Bare nei. Jeg vil anbefale deg å lese innlegget på nytt, gå deg en runde på tunet, ta deg en bolle og what not. Hadet. 
  3. Ukens rass-naboer: de som klager over, og sjeneres av regnbueflagg. Lurer du på om vi fortsatt trenger PRIDE? Les dette innlegget, inkludert kommentarfeltet. Jeg kan friste med setninger som «Denne homobevegelsen er en totalitær bevegelse.».
  4. Ukens serietips: The Handmaid's Tale (HBO). Serien er basert på boken The Handmaid's Tale, som ble skrevet av Margaret Atwood i 1985. Hovedrollen spilles av den evig kule Elisabeth Moss (best kjent fra Mad Men). Kort fortalt er serien satt til nær fremtid, der vi treffer innbyggere i et totalitært, kristenfundamentalistisk samfunn (Gilead). Samfunnet ledes av maktsyke menn, og kvinner er totalt underlegne. I serien står verden overfor store befolkningsproblemer, og infertiliteten råder. Dette resulterer i at de kvinnene som er fertile holdes fanget, og fungerer som såkalte Handmaid's. Uten å spoile for mye kan jeg si såpass: de er ment å fungere som avlsdyr. Serien er rå, brutal og skikkelig ubehagelig. Det som kanskje er mest ubehagelig er at den er fiksjon, men samtidig så er den sannheten den viser oss ikke langt ifra utfordringer vi ser i enkelte deler av verden i dag. Undertrykkelse, slavedrift, overklasse, religiøst begrunnet misbruk av makt med mer. Jeg sier bare: se den. Kanskje ikke alene, men se den. 
  5. Ukens lytte-tips: Sommer i P2. Beskrivelse av programmet: 1 time med overraskende, interessant og berørende radio. Utvalgte gjester forteller om det som ligger dem nærmest på hjertet og spiller sin favorittmusikk. Min favoritt til nå er episoden med min venn Namra Saleem. En time med snakk om inspirerende damer, bra musikk og skamløse jenter. Sterkt, modig, intelligent og fortsatt viktig om sosial kontroll. 

Bonus: et bilde av meg på festival. Jeg tror det er sånn alle kritikerne ser for seg at en surmaga, bitter feminist ser ut? Sannheten er at jeg var smørblid, og storkoste meg på festival og konsert da bildet ble (snik)tatt. Jeg har bare et veldig naturlig resting bitchface. På høyt nivå. 

 

Et innlegg delt av Linn ✌️🙅 (@liwro)

 

Yes. Det var ukens. Har du noen tips? Sleng inn en kommentar da vel. 

I morgen kommer et lite innlegg kun for deg, som leser. Det vil ikke bli delt på front på Nettavisen, så jeg anbefaler deg å følge med på Facebook

Klem, L. 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits