#jegelsker

kommentarer

Funksjonsnedsettelse og seksualitet

Lørdag 24. juni gikk organisasjonen Unge funksjonshemmede igang med en svært viktig, tøff og aktuell kampanje.

De siste månedene har Unge funksjonshemmede, sammen med fotograf Brian Cliff Olguin, jobbet med en fotoutstilling om funksjonsnedsettelse og seksualitet. Utstillingen tar opp temaer som kropp, selvbilde, kjærlighet, lyst og lengsel. Utstillingen åpnes 24. juni, og samme dag får startskuddet for kampanjen «#jegelsker» i sosiale medier. Utstillingen viser ti personer med ulike funksjonsnedsettinger, og deres tanker omkring seksualitet.

Jeg er selv funksjonsfrisk, men ved å ta kampanjen ut i sosiale medier får alle muligheten til å dele sine tanker om temaet.


Foto: Unge funksjonshemmede/Brian Cliff Olguin

Alle elsker

Jeg har, som de fleste andre, hatt både gode, mindre gode og også noen ganske kjipe seksuelle opplevelser. I perioder der selvoppfattelsen og selvfølelsen har vært ekstra frynsete har jeg gjort meg flere vonde erfaringer enn gode, og jeg har mer enn en gang sittet igjen med en følese av at jeg både er umulig å elske - og at jeg, enda verre, selv ikke evner å elske. Jeg har skilt kropp og følelser, og seksualitet og kjærlighet i ulike kategorier. Seksualitet handler om mer enn flørting, kåthet og orgasmer. Seksualitet er nærhet, intimitet og omsorg. Seksualitet er tillit og kommunikasjon. Seksualitet kan være både fint, godt og morsomt - og er en viktig del av hvem vi er, hvordan vi oppfatter oss selv og hvilke følelser og erfaringer vi bærer på. 

Som så mye annet påvirkes våre holdninger til seksualitet av holdninger og normer som dominerer i samfunnet. Vi preges av kroppspress, pornokultur og et uriktig bilde av hva som er en normal seksualitet. En følge av dette er at mange med funksjonsnedsettinger legger bånd på seg, og med dette ikke tillater seg selv å utforske egen seksualitet. 

Med #jegelsker (eller #egelskar) ønsker Unge funksjonshemmede å rive ned fordommer og hindre for at personer med ulike funksjonsnedsettinger og kronisk sykdom får leve ut sin seksualitet. 

Vi har alle en kropp og et selvbilde. Vi føler kjærlighet, lyst og lengsel. De aller fleste har en seksualitet. 

Alle elsker.

Hva kan du gjøre for å delta? 

Del et bilde sammen med noen ord om hva eller hvem du elsker i sosiale medier, og merk bildet med «#jegelsker».

Du kan også tagge venner og bekjente i posten, og utfordre de til å dele hva eller hvem de elsker. Husk at alle kan delta, uavhengig av om de har en funksjonsnedsetting eller ikke. Målet med kampanjen er å vise at personar med funksjonsnedsettinger selvsagt har en seksualitet - på lik linje med alle andre, og at den er like variert som andre sin.


Fotoutstillinga blir stilt ut for første gang 24. juni kl. 15.00 på Pride House på Eldorado Bokhandel (for mer informasjon sjå: https://www.facebook.com/events/461655337550376) og blir ståande til lørdag 5. august.

Tusen takk til Unge funksjonshemmede for invitasjonen til å ta del i denne utrolig flotte kampanjen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits