Er det riktig å gå etter "the other woman/man"?

kommentarer

Den ene er i forhold, den andre singel, men de havner i samme seng. Gjort er gjort, spist er spist og pult er pult. Feilen er ufravikelig, og utroskapen er et faktum.

Hvem er ansvarlig ved utroskap, og er det riktig å gå etter "the other woman/man"? Hvem skal egentlig sitte med skyldfølelsen?

Gitt at den single parten er klar over den andres sivilstatus vil jeg anta at usikkerhet og dårlig samvittighet kan være en naturlig reaksjon. Uten å egentlig ha noen som helst forpliktelser overfor noen kverner den dårlige samvittigheten rundt i magen. Hvorfor? Det er vel ingen andres ansvar at noen er trofast mot sin partner, enn en selv? Hvorfor kjennes det som om den single har gått på en kjempesmell? Hvem har denne parten vært utro mot? Svaret er ingen (kanskje bortsett fra seg selv, og sitt egne moralske kompass).

I saker som dette er dårlig samvittighet på vegne av partneren til den som har vært utro bortkastet tid og energi. Bruk heller hodet til noe mer produktivt. En ting er å gå på akkord med egne verdier og prinsipper, og dette skal man selvsagt få marinere seg litt i. Men da får den dårlige samvittigheten være på vegne av en selv, og ens egen svekkede dømmekraft i gjerningsøyeblikket - ikke på vegne av at annet samtykkende voksent menneske.

En ting er å kjenne på at det ikke er ok å ligge med en som er i et forhold. En som er opptatt, og som har en familie der hjemme. Men å ta ansvar for andres utroskap? Nei, ærlig talt. Det trengs riktignok two to tango - men her har kun en av partene svingt seg i utroskaps-dansen.

Når det gjelder den som har vært utro så har personen to valg: gå fra partneren, eller holde kjeft om det for alltid. Hvis personen velger å bli gjelder det samme også her: dårlig samvittighet er bortkastet. Vil ikke det å fortelle bli det samme som å påføre den andre smerte, kun for å lette på egen samvittighet? Dette er i så fall helt unødvendig, og ganske egoistisk. Bruk heller oppmerksomheten din på å forbedre forholdet eller noe annet konstruktivt (som å slutte å ligge med andre enn den du er samme med).

Blir utroskapen allment kjent vil jeg også si at det kun er den som faktisk har vært utro som har vært, ja nettopp - utro. Ikke personen han eller hun har vært utro med. Jeg kan forstå behovet for å la dette andre mennesket svi som faen, men jeg må tviholde på meningen min her. Det er ikke den single parten sitt ansvar at du og/eller partneren din er trofast. Skrik hva du vil din utro partner, men hold deg for god til å skylde på utenforstående (for ja, også en personen som har ligget med typen eller dama di er utenforstående. Utroskapen har skjedd innad i deres forhold - ikke utenfor). Ferdig snakka.


Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

 

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

 

Alle skal få.

Et innlegg delt av Linn ✌️🙅 (@liwro)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits