How to age with grace

kommentarer

Googler du "how to age with grace" får du opp ca. 32 400 000 resultater. Så betryggende! 

I dag blir jeg 34 år. Trettifire år der altså. Fireogtredve. Eller ti tusen som jeg ville sagt i et litt sånn jeg kan ha det moro på egen bekostning-øyeblikk. Jeg er, som alltid ellers, rimelig ambivalent med hensyn til det å ha bursdag. Jeg liker ikke å bli eldre, men jeg simpelthen elsker å ha bursdag. E.L.S.K.E.R. 

Hvilken type er du? Er du den som liker å feire deg selv og bruker anledningen til det eller er du typen som hater alt bursdags-maset og ikke kan se noen grunn til å feire at du er ett år nærmere graven? Er du sistnevnte har jeg bare ett råd: drit langt i overlevelses-lister som den jeg deler under her. Bare mariner deg i misnøyen. Det er én dag, og den har du råd til å ofre på selvmedlidenhetens alter.

Jeg har skilte foreldre, og da jeg var liten feiret vi alltid sammen alle sammen. Etter at jeg ble litt eldre har vært jeg velsignet med å få feire bursdagen min plenty av ganger hvert år. En gang med pappa og den gjengen, en gang med mamma og den siden av familien, en gang på jobb og selvsagt en staselig kveld med venner. Jeg fornekter meg ikke når det kommer til å feire meg selv, og det syns jeg ikke du skal gjøre heller. 

Her er mine bursdags-tips som jeg lover at overskygger generell alders-frykt. 

Tillat deg å bli bortskjemt. Gå til frisøren, bestill en ekstra vokse-time, massasje eller noe annet som får deg til å føle deg fresh. Ta på leppestift, fuck janteloven, og smil til deg selv i speilet. Du er fresh som fy! 

Tren. Min faste bursdags-oppskrift er en real treningsøkt kvelden før bursdag. I dag kan jeg takke Andreas på Fighter Kickboxingklubb, og de 170 spensthoppene han torturerte meg gjennom i går, for at jeg nesten ikke klarer å gå. Gratulerer med dagen til meg og den 34 år gamle, stramme (les: støle) rumpa mi. 

Takk ja til å bli spandert på, eller spander en digg frokost på deg selv. Husk kaffe.

Ikke ha fest fordi du føler at du må. Inviter noen få, eller mange - men sørg for å omringe deg med de som er der for deg, som støtter deg, som gir deg energi og som får deg til å le. 

Flørt - om det er noe du liker å drive med. Jeg syns jo generelt at man bør flørte mer, smile mer til fremmede og si oftere hei til folk i kafé-kø - og da er bursdag en knall dag å starte påå. 

Spis god mat. Du må ikke ut på dyr restaurant for å kose deg. Selv skal jeg spise take away med mamma - og jeg gleder meg skikkelig! 

Det viktigste er å feire deg selv. Skamløst, og med tiara eller krone. Det er en ordre, og bursdagsbarnets ordre må følges. 

//Tusen takk til KAN på Ringnes Park for ultrafresh bursdags-sveis! 

//Tusen takk til Erkan og Radko på Tea Lounge for en knall feiring på lørdag! 

//Bursdags-innsamlingen er fortsatt aktiv. bli med og bekjempe vold mot kvinner HER! Vi har hittil samlet inn i overkant av 7000 kr! 

Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits