Stiftelsen Menneskeverd har kuppet den viktige #rockesokken

kommentarer

I dag er det den internasjonale down syndrom-dagen, og det vide internettet er pyntet med fargesprakende og ulike sokker. I Sverige trender hashtaggen #rockasockorna, og også her i Norge får dagen endel oppmerksomhet. Det originale initiativet, Lots of Socks, kommer opprinnelig fra fra USA, og drives internasjonalt av Down Syndrome International.


Foto: privat

I Norge er det særlig Menneskeverd som er synlig i sosiale medier, og rockesocken deles i et hastig tempo. Jeg stiller meg undrende til at det er den veldig konservative stiftelsen Menneskeverd som gis kredit for denne viktige, og flotte kampanjen. Det finnes utallige gode grunner til å synliggjøre, og verdsette mangfold - uavhengig av antall kromosomer. Stiftelsen Menneskeverd er ikke en av dem.

Det er ikke Menneskeverd som opprinnelig står bak ideen om ulike sokker som symbol for å markere Down Syndrome awareness day, men de fremstiller kampanjen som sin egen. Det er jo hinsides all fornuft at en stiftelse som aktivt jobber mot mangfold skal få æren for en kampanje de nå har kuppet. Det er viktig at du som deler videoer og lenker fra disse vet hva de egentlig står for, og at din deling blir brukt til inntekt for deres aksjon - nemlig å innskrenke mangfoldet i vårt samfunn. 

Stiftelsen er åpne om at de er motstandere av abort. Styrelederen Svein Granerud er i tillegg lederen av stiftelsen Frimodig Kirke som har som sitt eneste formål å jobbe mot likekjønnede ekteskap i kirka.

Regjeringen har på oppfordring fra Menneskeverd valgt å feire dagen, og overskygger med dette Norsk Nettverk For Down Syndrom (NNDS). Det er både hårreisende og høyst kritikkverdig at våre fremste politikere, oppegående bloggere og samfunnsdebattanter utviser en så totalt mangel på kildekritisk blikk - og stiller seg bak en organisasjon som ikke ønsker grunnleggende menneskerettigheter for blant andre kvinner og homofile.

Velger du å fronte kampanjen som om den er Menneskeverd sin egen velger du også å fronte, og reklamere for en kristenkonservativ organisasjon som vil frata kvinner retten til å bestemme over sin egen kropp, frata homofile deres rett til å gifte seg, med mer. 

Jeg vil i anledningen World Down Syndrom Day rope et høyt hurra for mangfold og for rockesokken. Ta på deg ulike sokker, men dropp å støtte kampanjen gjennom å dele videoer, lenker og å tagge Menneskeverd. Rock sokkene dine, men la Down Syndrom Awareness og Norsk Nettverk For Down Syndrom ha denne viktige dagen i fred.


Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits