Yes - kvinnedag!

kommentarer

Det er kvinnedag, sol, jeg har nytraktet kaffe, hjemmekontor og mad mensensmerter. Jeg har sjelden følt meg sterkere og vil med dette sende ut et massivt GRATULERER MED DAGEN - OG FORTSETT Å STÅ STERKE I KAMPEN til alle som, på ulikt vis, markerer dagen i dag. 

Jeg ser at det deilige internettet som vanlig pyntes med setninger og surmaga kommentarer som "jeg mener at kvinner og menn skal behandles likt og siden det ikke er ikke noen mannsdag vil jeg ikke feire noen kvinnedag heller." 

For det første. Det er en mannsdag. Den forbigås i stillhet hver oktober/november. Ikke fordi vi alle driter i menn, men fordi dere som klager over kvinnedagen heller vil klage over andres engasjement enn å faktisk gjøre noe aktivt for dere selv. Hvis du virkelig er interessert i likestillingskamp så foreslår jeg at du leser deg opp og engasjerer deg, fremfor å sutre til det kjedsommelige over den internasjonale kvinnedagen. Det er ingen menn som arrangerer kvinnedagen (heldigvis), så hvorfor skal andre enn menn arrangere mannsdag? Kjør på menn, dere klarer vel å arrangere noe kult for å kjempe for deres egen frihet, likestilling og rettferdighet? Jeg har troa!

Du er feminist. Gratulerer!

I et intervju med Side2 i anledning kvinnedagen 2016 sa jeg følgende: 

- Feminisme gjelder alle. Menn kan være feminister, for det er ikke vanskeligere enn at hvis du er opptatt av like rettigheter for menn og kvinner i samfunnet, da er du feminist - gratulerer! 

Så enkelt er det faktisk. Lurer du på hvorfor kvinnedagen og feminisme fortsatt er en nødvendighet? Les saken Ein velfrisert blodfeminist i Framtida.no (2016). 

Kampen er ikke over. Du kan kalle det pirk, men kvinners rettigheter har ikke kommet av seg selv. De før oss har kjempet hardt, og det er opp til oss å hedre deres arbeid - gjennom å kjempe videre. Det er opp til oss å sørge for en grenseløs feminisme, og det er opp til oss å heve stemmen. Kvinner som menn!

Jeg vil trekke frem følgende av årets paroler (i Oslo). Det er selvsagt flere gode, men det er bak en av disse du vil treffe meg i dag. 

  • Feminismen er grenseløs - vern til kvinner på flukt.
  • Verden vinner med utdanning til alle jenter og kvinner!
  • Støtt FNs agenda for kvinner, fred og sikkerhet!
  • Antirasistisk kvinnekamp mot sosial kontroll og æreskultur.
  • Kvinner over hele verden krever selvbestemt abort & gratis prevensjon!

Jeg vil gjerne benytte anledningen til å hylle alle feminister - menn som kvinner. Når det gjelder kvinnedagen er alle velkomne til å delta! 

Velkommen i tog! Og hjertelig velkommen som feminist.


 

Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits