Ei litta overlevelses-liste

kommentarer

Det går mot slutten av vinteren, og med lysere dager vokser by-hjertet mitt kraftig i volum. Musikken jeg hører på forandrer seg, skinnjakka henger klar og de trøtte øynene åpner seg litt etter litt. Samtidig så henger vinteren i, og de litt grå skyene gir næring til den sulteforede kreativiteten min. Skrivesperren åpner døra litt på gløtt, og idet Tomine Harket & Unge Ferrari stadfester at Iblindeserenbedre syns jeg at jeg kan skimte våren der i det fjerne. Litt mer ullgenser, en liten skitur til (det blir i så fall denne vinterens første), litt mer snø i marka og så er vi ferdig, ja? 

Denne vinteren har liksom aldri kommet ordentlig i gang, og det er noe som gjør den skikkelig seig. Den har vært mørk, grå og sur. Når det er surt ute er det ekstra viktig å finne de ekstra varme plassene, møte de ekstra ålreite folka og spise den ekstra digge maten. Det er viktig å ta det glasset med rødvin, flørte med en du ikke aner om du har sjans på og drite i om du kaster bort enda en dag på å gjøre absolutt ingenting. 

Her er mine overlevelses-tips når dagene er seige og sure. 

Gå på Det Norske Teatret og se Kan nokon gripe inn. I stykket blir personer og karakterer fra Stein Torleif Bjellas låter gjort levende, og alt skjer på en tog-stasjon på en ikke-navngitt landsbygd. 

Drikk espresso martini på Paul's Boutique. Se på mennesker, snakk med de hyggelige bartenderne og dans i kjelleren. Her er det garantert god stemning. 

Snakk om livet med kjente og ukjente i bakgården på Himkok. Kom tidlig, og se på alle som etterhvert fyller opp plassene rundt deg. Nyt varmelamper, og en sosial og folkelig daglig leder som alltid tar seg tid til å slå av en prat. Sett pris på de plassene som ikke handler om flatfylla, men om kvalitet. De stedene som er der for gjestene sine, og som alltid leverer både service og drinker av ypperste klasse. Visste du at Himkok er den første norske baren som har kommet på den prestisjefulle listen over verdens 50 beste barer? Stamgjest-hjertet svulmer. 

Gå på kino. Se for eksempel Manchester By The Sea. Ta med kleenex. Masse kleenex. 

Spis pizza med manchego og honning på Tukthuset Mat&Drikke. 

Gå tur til Grefsenkollen, nyt utsikten og gled deg til OverOslo - sommerens fineste Oslo-festival. 

Gå masse med digge hettegensere. 

Drikk chai latte på TeaLounge - og er du riktig heldig kan du sikre deg plass ved peisen. Dette er et yndet date-sted, og ifølge de som har peiling på dating er lyset der helt amazing om man skal se superfresh ut på en blind date. Personlig syns jeg det er enklere å spionere på andres dater enn å gå på dater selv. Pytt sann.  

Se på The Affair (HBO), Divorce (HBO), Grey's Anatomy (jada, jada), Innafor (NRK), Stranger Things (Netflix), The Good Wife (Netflix), Unge Lovende (NRK), Lovesick (Netflix), Girls (HBO), Westworld (HBO) - eller hva nå enn som er "din" serie. Dette er et lite utvalg av mine favoritter om dagen. 

Gå på konsert på litt mindre konsertscener (som Parkteatret). Hot tips: gå på konsert alene

Lat som at du har kjærlighetssorg. Kjærlighetssorg kan faktisk være ganske digg

Onaner! Visste du at onani bedrer søvnen din, gir deg bedre immunforsvar og senker risikoen for depresjon? For kvinner kan onani forhindre infeksjoner i urinrøret og livmoren. Visste du at onani senker menns sjanse for prostatakreft? At onani senker risikoen for diabetes type 2 (kilde: videnskab.dk)?! Ærlig talt - her er det bare å have at it. 

Spis brownie med blåbær på Oslovelo. Nam. Tips: ha på ullgenser og digg skjerf. Jeg, som er frysepinn, fryser meg ihjel der. Brownien er verdt det altså. 

Tren. Ferdig snakka. 

Dra på hyttetur med venner, familie - eller alene. 


Inviter til suppemiddag. Det er mengder med supper som er både billige, lette å lage og gode - og hvem liker vel ikke å bli invitert på en digg suppe på en grå og kald dag? 

Gå på ski (jeg skammer meg over at jeg enda ikke har kommet meg på fjellet i vinter) - jeg lover å komme meg ut i marka i helgen!

Gjør noe kulturelt som du ikke har gjort før. Et tips er å se operaforestillingen Carmen. Har du ikke vært på opera tidligere er denne oppsetningen en ypperlig start. Den er rå, moderne, kraftfull, humoristisk og dundrende tragisk. Forestillingen er på fransk, men er tekstet på både engelsk og norsk. Et godt tips når man skal på opera er å lese historien og program med oversikt over de ulike aktene før forestillingen starter. Opera er ikke som en film - du trenger ikke være redd for spoilers. Kom tidlig, dra inn stemningen, forhåndsbestill et glass vin til pausen og kos deg. Det som er så digg med operaen i Oslo er at alle kommer som de vil. Noen i skikkelig fine kjoler, andre i jeans. En opera for folket! Og hey - jeg sier som Carmen: Love is a gypsy child. Kos deg! 

Dusj til det ikke er mer varmtvann igjen. 

Drikk kakao til kvelds. Alltid. 


Hva gjør du for å overleve vintermånedene? Please do tell! 

Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits