En hyllest til kjærlighetssorg

kommentarer

Alle hjerters dag, blomster, sjokolade og fandens oldemor. Den dagen i året jeg tillater meg å være sånn ordentlig bitter-singel.

I fjor skulle tilfeldighetene ha det til at dagen ble tilbragt i Berlin, og 14. februar ble innviet i en litt halv-shady kjeller av en undergrunnsklubb. Der klinte jeg med en rå-hot tysker, og lærte at alt det folk sier om klubbing i Berlin er sant. Hjertesorg var langt unna, og Valentines Day ble ikke ofret en tanke. 

Nå, i dag, stikker jeg fingeren i jorda og innser at jeg tidvis er skikkelig ensom, kjærlighetssyk og irritert på alle som er forelska og klissete. Jeg blir muggen av Hello Kitty med hjerter-filteret på Snapchat og jeg vil helst bare krype under en sten og bli der. Jeg vil stramme meg opp og si at kjærlighetssorg er så 2016, men ikke i dag. I dag skal jeg lulle meg inn i en kjærlighetssorg jeg egentlig er over, spise sjokolade og krølle meg sammen til en ball - på en av Oslos hyggeligste kafeer. Jeg skal rett og slett hylle det å ha det litt kjipt - og noe av det kjipeste som finnes er faktisk å ha kjærlighetssorg. Akkurat i dag er det lov, og det skal bli skikkelig digg. 

Dette, mine venner, er min hyllest til kjærlighetssorg. Jeg skal innvie dere i en tankegang jeg håper flere vil dele med meg. Det å ha kjærlighetssorg kan faktisk snus til å være et skikkelig privilegium. Vet du ikke at mer eller mindre alt er lov når hjertet blør? 

Du kan, og bør, spise is rett fra bøtta (personlig tenker jeg at dette er innafor hver eneste dag, men la oss leve ut klisjeene - i St. Valentin sitt navn), ta med dyna ut i sofaen og se på dårlige romantiske komedier mens du slettes ikke skammer deg over å hulke deg gjennom de siste scenene. 

Du skal heller ikke kimse av en skikkelig bytur. Drikk espresso martinis og rødvin (gitt at du er over lovlig drikke-alder så klart), dans så hælene lager spor på bardisken, grin på do sammen ukjente jenter som GARANTERT vil forstå 100% hvordan du har det. Bruk mørk leppestift og grin mer - helst til en taxisjåfør. De er ofte helt rå på å trøste. 

Og ikke glem å flørte med hvem du vil, og helt uten forpliktelser. Hipp hurra for flau flørting og den skamløse kjærlighetssorgen - og jeg oppfordrer alle til å velte seg litt ekstra i den i dag. Jeg lover å være voksen, selvstendig og raffinert i morgen igjen. Kanskje. 

Slenger med noen av de beste kjærlighetssorg-sangene jeg kom på - med gode innslag av guilty pleasures. 

 1. George Michael: Freedom
 2. Karpe Diem: Tog
 3. Sugababes: Freak like me
 4. Atomic Kitten: Its okay / Whole again
 5. Jennifer Page: Crush 
 6. Whitney Houston, Faith Evans, Kelly Price: Heartbreak Hotel
 7. All Saints: Never Ever
 8. gnash feat. Olivia O`Brien: I hate u, i love u
 9. James Blunt: Goodbye my lover
 10. Adele: Someone like you
 11. Lykke Li: Tonight 
 12. Laleh: Hide Away
 13. Veronica Maggio: Snälla bli min 
 14. Hurts: Stay 
 15. No Doubt: Don't Speak 
 16. Gotye feat. Kimbra: Somebody That I Used To Know
 17. Alanis Morisette: You Oughta Know 
 18. Adele: Someone Like You
 19. Ed Sheeran: One 
 20. Chris Isaak: Wicked Game 

Og noen filmer (cry-fest kombinert med guilty pleasures - en uslåelig kombinasjon): 

 1. 10 Things I Hate About You 
 2. Titanic
 3. Legally Blonde
 4. The Notebook
 5. Ghost
 6. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 7. PS. I love you
 8. True Romance 
 9. Four Weddings and a Funeral
 10. Kill Bill 

Kos dere - og seng meg gjerne musikk- og filmtips i kjærlighetssorgens ånd!

Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits