Flere av oss bør gå med glittertruse

kommentarer

Under helgens Super Bowl satt Lady Gaga skapet på plass der det bør stå - nemlig trangt inne i et hjørne, slik at hun får den plassen hun trenger. For en opptreden! For en dame! Jeg har nå sett showet 12-13 ganger, og min gamle Gaga-crush har fått nytt liv. 

Se hele showet her

At noen selvsagt må spre om seg med shit på nett håper jeg drukner i lovord. Hvem er det egentlig, som er ved sine fulle fem, finner det for godt å spre eder og galle om at Gaga har litt hud på magen? Hun har nettopp gjennomført et show der hun har hoppet inn på arenaen koblet til en vaier, gjør ulike crazy akrobatiske greier i lufta, skifter både sminke og antrekk midt under og uten å stoppe showet, alt dette mens hun synger og danser i et forrykende tempo. På tross av alt dette sitter det altså noen der ute, foran en PC-skjerm og bodyshamer Lady Gaga for å ha en helt vanlig mage.

Shaming er et resultat av samfunnets forventninger til hvordan en kvinnes kropp og seksualitet skal passe inn i visse bokser. Reglene er tidvis strenge, og kvinner balanserer på en stram line. Hva skjer om noen tråkker utenfor? Snubler? Om noen, som Lady Gaga, lar mage være mage og trekker på seg glittertrusa som den største selvfølgelighet? 

Da, som i andre settinger der noen trosser reglene, blir det trøbbel. Det er tøft hva, når noen velger å ikke forholde seg til de fastsatte reglene? Er det dama som er feil og skammelig, eller kan vi enes om at det er reglene som ikke lenger er gyldige? Ofte, når de som bryter reglene shames, møtes disse med forsvarstaler om at regelbryteren er så fin, så flott og så perfekt akkurat sånn hun er. Det problematiske her er at denne personen aldri har tatt på seg ansvaret å være til tilfredsstillelse for de som ser på henne. Andres kropper er ikke din å vurdere eller godkjenne. Lady Gaga stod på scene som artist og kunstner - en oppgave hun taklet på mesterlig vis. Det er det som er spennende og viktig, ikke at hun har litt hud hengende over glittertrusa. 

Det som er totalt awesome er at en åpent bifil kvinne, som også er en outspoken LGBTQ-alliert synger Born This Way på verdens største scene i Trumps USA. 

Ærlig talt. Jeg syns flere av oss burde gå med glittertruse - og jeg syns vi alle bør fokusere mer på det ubestridelige talentet til artister som Lady Gaga, enn at hun har hud på magen.

Lady Gaga. I love you and your glittery hotpants. For life. 


Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits