På tide å gi beng i å øke Listhaugs popularitet

kommentarer

«Er vi i ferd med å endre vår kultur? Har vi kastet «eksemplets makt» ut av vår kulturkanon?»

Slik starter debattinnlegget «Det haster, Listhaug!» i fredagens VG. I innlegget stilles det blant annet spørsmål ved hvorfor Listhaug ikke har reist ut av landet for å sørge for at kvoteflyktninger vi skulle tatt imot i fjor faktisk ble reddet. 

Tidstypisk å gi Listhaug hele skylden

Det er svært tidstypisk å gi Listhaug hele skylden. Ja, det er utviltsomt ministeren som i kraft av sin stilling burde være mest engasjert, men vi vet jo alle at hun ser på det som sin hovedoppgave å hindre flyktninger å komme hit. Er det ikke på tide at vi slutter å forvente at hun (eller hennes partifeller) skal finne noe anstendighet i det å levere noe de fleste velgerne deres er motstandere av? Er det ikke på tide at vi heller appellerer til den øvrige, forhåpentligvis mer ansvarlige og tidvis mer anstendige delen av dagens regjering? 

Nå er det på tide at statsministeren påser at ministeriene hennes gjør jobben sin, og da også de delene av den som de ikke liker. Hvis de ikke klarer det får de finne seg et annet virke.

Foto: Scanpix

Vi må ansvarliggjøre Listhaugs ledere

At alle (..) regjeringens meningsmotstandere til stadighet angriper Listhaug (undertegnede inkludert) bidrar utelukkende til at hun scorer stadig flere populæritetspoeng blant den allerede eksisterende velgermassen til FrP. Nå er det på høy tid å løfte blikket, og ansvarliggjøre Listhaugs ledere.

Hvordan kan en hel regjering stå å se på at den delen av UDI som skal hente flyktninger som Norge har forpliktet oss til å ta imot, tydelig er så underbemannet at de lar hundrevis av mennesker lide i leirene i Hellas? Hvordan kan regjeringen godta at ressursene brukes på å etterforske gamle saker her hjemme, og å kaste ut høyt utdannede mennesker som i mange år har fylt en rolle som bidragsytere i samfunnet? 

Det er på tide at vi gir beng i å øke Listhaugs popularitet ved å stille henne til veggs for det hennes ministerpost bør ha ansvaret for. Vi vet hva hennes fokus er. Det har hun ikke lagt skjul på, men hvis Listhaug i sin rolle kun klarer å gjøre jobben som innstrammingsminister, la oss heller ansvarliggjøre hennes ledere og kreve at de innsetter en Integrerings- og innvandringsminister som faktisk ønsker og makter å gjøre den viktige jobben. På denne måten kan Listhaug ta seg av innstrammingene hun er så god til, samtidig som at resten av jobben også blir gjort. 

Jo mer vi klager, jo mer populær blir Listhaug. Sånn debatten fremstår nå mener alle som er mot innvandring at hun blir urettferdig behandlet. Listhaugs støttespillere ser åpenbart på henne som en slags folkets redningskvinne; som den reneste Jeanne d'Arc. 

I bunn og grunn gjør hun jo bare den jobben partiet hennes har gått til valg på at de skal gjøre. For oss som ikke ser på Listhaug som vår store redning blir det rett og slett for dumt at vår Innvandrings- og integreringsminister kommer fra et parti som har gått til valg på at de er imot innvandring. 

Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits