Jeg er ikke den som marinerer meg i julestemning fra medio november til januar

kommentarer

Kommentarfeltets julespesial #5 - i dag begynner jula for meg (enten jeg vil eller ikke).

Tema er «min jul» og det eneste jeg klarer å tenke på er sol, frostrøyk og fyr i peisen. Og deg. Du som sitter alene og savner en du en gang kjente. Jeg tenker på deg. Du som flykter fra krig og helvete. Jeg tenker på deg. Du som murer deg inne for å unngå de andres kritiske blikk, og du som er livredd for deres dom. Jeg tenker på deg. Du som teller kalorier og som gruer deg til andres «spis litt mer ribbe, da!» Jeg tenker på deg som våkner til barnelatter og julestrømper. Jeg tenker på deg. Du som smiler så fint til meg, som får meg til å le hardere enn noen andre og som tidvis har absurd tunge armer.

«Min jul».

Jeg er ikke den som marinerer meg i julestemning fra medio november til januar. Min jul begynner noen få dager før den slutter. Misforstå meg rett, jeg har en litt sånn halvveis opphengt julestjerne, hører på Maria Mena, har adventsstake (det første lyset ble tent tirsdagen etter første søndag i advent i år), jeg storkoser meg på jentenes julebord, spiser twist og pepperkaker, har sennep på alt og drikker gløgg hver kveld. Det er megakos, men er det julestemning?

Min jul begynner sånn ca. 20. desember, og slutter tredje juledag. For meg er det nok jul - og jeg gjør alt jeg kan for å nyte disse juledagene til fulle.

For meg er jul forventninger, lengsel og familie. Det er late morgener foran peisen, kjole, sorte strømper og tøfler, og det er å ligge i skje med lillesøster. I år skal jeg for første gang feire et annet sted enn i hjembygda, og jeg kjenner at jeg gleder meg til en litt annerledes jul. Jeg gleder meg til møte en spent mamma på Gardermoen lille julaften, og til å klemme i filler nevøen min som venter i Bergen. Jeg gleder meg til Reisen til Julestjernen og høy latter, sjokolade, musikk og morgener i pysj. Jeg gleder meg til Love Actually og The Holiday. Og etter noen dager med dette - så gleder jeg meg til å pakke bort jula og se fremover. Lengte etter nye ting.

Jeg kickstarter i dag julen med den årlige førjulskonserten med Oslo Ess på Rockefeller - og holy moly som det lekke hjertet mitt gleder seg! Det er sjette året Oslo Ess spiller opp til førjulsfest, og tradisjonen tro har de med seg gode venner i ryggen. Konserten er todelt, og de som har klart å sikre seg billett har mulighet for å nyte den akustiske delen før hovedkonserten går av stabelen.

Jeg vet ikke hva det er med Oslo Ess, men det blir liksom ikke jul uten denne konserten. Jeg tar selvsagt med meg alle SnapKollektivets følgere gjennom linsa - så her er det bare å sæla på, og la stemningen ta overhånd. Bli med, a! 


FØLG SNAPKOLLEKTIVET PÅ SNAPCHAT, FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Følg Kommentarfeltet på Facebook her.  

Følg meg på Twitter og på Instagram ved å følge linkene. Velkommen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits