Hat-retorikk, splittelse og kvinne-diskriminering seiret

kommentarer

Klokken 05.41 natt til onsdag norsk tid melder mediene at det er avgjort. Donald J. Trump blir USAs neste president.

Jeg forstår ikke hvordan dette kunne skje, men det jeg forstår er viktigheten av å ta et samfunn preget av splittelse på alvor. Store sosiale ulikheter gir ikke et sunt samfunn. Menneskers manglende sosiale mobilitet kommer til uttrykk som en sterk misnøye til de høyere samfunnslagene. En så sterk splittelse i et samfunn må aldri undervurderes. Konsekvensen kan bli større enn vi som verdenssamfunn kan forstå eller stå inne for.

Jeg forstår at mange valgte å ikke stemme fordi de begge er "like ille". Jeg forstår at mange stemte third party av samme årsak. Jeg forstår at dette er det samme som å stemme imot likestilling og rettigheter for kvinner, homofile og minoriteter. Jeg forstår at en manglende stemme av denne grunnen resulterte i at en mann som har basert hele sin valgkamp på hat, hets og diskriminering nå står på trappene til å bli verdens mektigste. 

Foto: Bryan Woolston/Reuters

Jeg forstår at hatefull retorikk kan vinne. At populisme, kvinnehat, sinne, hat, hets, misnøye, Putin-kameraderi og sladder var det viktigste i denne valgkampen. 

Jeg forstår at en uanstendig, fordomsfull, kvinnediskriminerende klimafornekter nådde frem til dem som hadde makten til å vippe vektskålen. Jeg forstår at vi kan vinke farvel til Obamacare. Jeg forstår at stormakten USA har stemt frem en mann som setter kvinners rett til fri abort i fare. Som mener at abort skal straffes. Jeg forstår at også mange kvinnelige velgere stemte på en utpreget mannsjåvinist. Jeg forstår ikke hvorfor, men jeg forstår at det har skjedd. 

Jeg må rett og slett gratulere meg selv med at jeg er svært lite klokere når det gjelder amerikansk politikk etter denne valgkampen. Det at Trump er en fordomsfull, segregerende, antastende, skattesnyltende gubbe som beskylder Clinton for å være både en korrupt skurk, og truer med å få henne fengslet, har liksom overskygget de politiske sakene. Det er helt vanvittig hvordan presse og meningsmålinger er helt i utakt med folket både i UK og USA. Det er helt vanvittig at en valgkamp kan bli så til de grader tilsmusset av hatefull retorikk, angrep på motstanderen og fokus på alt annet enn fremtidsrettet politikk.

Trump sier i sin tale nå på morgenkvisten at han skal være en president for hele folket, og at han skal samle Amerika. Merk at dette er samme mann som vil bygge en mur for å beskytte amerikanske arbeidsplasser fra de negative aspektene ved den økende globaliseringen (hvor meksikanerne skal betale).

9. november 1989 falt Berlinmuren. 9. november 2016 velges en president som vil bygge sin helt egne mur. La oss håpe dette bare var en del av hans retorikk, og at Trump evner å legge bølle-opptreden side og trå frem som en verdig leder.

Takk for at du leste innlegget mitt.

Jeg ber om saklighet i kommentarfeltet. Kommentarer som oppfordrer til vold eller på andre måter bryter norsk lov vil bli rapportert og politianmeldelse vil bli vurdert. 

Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden.

Instagram


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits