Fem på en torsdag

kommentarer

Jeg har blitt utfordret til å starte en slags spalte-sak, der jeg ukentlig anbefaler mine topp fem (putt inn hva enn jeg elsker/anbefaler/provoseres av den aktuelle uken). Forrige uke kokte hele spalten bort i en virusinfisert PC, jobb og annet ræl. Her er derfor forrige ukes liste med innslag av denne ukens saker. 

Følg Kommentarfeltet på Facebook her

Ukens pupp

Fotostudent Lene Johansen postet en gladpost på Facebook om at hennes bilde er blitt publisert på sidene til Sticks & Stones Agency. Fotografiet er et av bildene i en serie som handler om kjønnsroller, og hvordan de dikterer hvordan mennesker oppfører og uttrykker seg. På bildet kan man spotte 2 mm areola (det pigmenterte området rundt brystvorten), noe som åpenbart ble for sterk kost for enkelte. Bildet ble rapportert til Facebook som pornografi, og her kommer rosinen i pølsa: Facebook var enig, og fjernet bildet med den begrunnelsen at det brøt med deres retningslinjer.

Dette er ikke noe annet enn sexistisk, og langt utenfor hva som er ok å kritisere. Til alle dere som reagerer på et bilde av noen cm med rosa område utenfor puppen: se til helvete å skjerp dere.

Alle veit at hadde det vært bilde av en mann så hadde det ikke vært noe problem.

Ukens kommentarer (måtte til slutt bare velge to stykker):

(Begge er hentet fra dette innlegget)

«det er 7 milliarder folk på jorda.  hva er problemet om noe drukner? det er ikke mangel på folk her eller noen annen plass.. Vi er ikke utrydningstruet (sic)».

- Lucifer morningstar

 «Fifan, det må være greit å være blond, blåst, naiv, barnløs og ansvarsløs. Du kan få være så human du bare vil, men hvorfor er det greit at du skal tvinge alle oss andre til det samme? Fordi dine meninger er «riktige»? Det er til å spy av.

Den dagen du blir gjengvoldtatt av 5 afrikanere, kan vi kalle det overraskelsessex da?»

- Helge Ruud 

Kjære «Lucifer». Problemet med at «noen» drukner er at disse «noen» er mennesker som har lik rett til å leve som meg og deg.

Også «Helge» da. Du Helge, du Helge. Her var det mye grums, kompis? For det første så er jeg ikke blondt. Jeg har vært veldig blond, men tviler på at jeg går den veien hva gjelder hårfarging med det første. Faktisk, og her kommer et funfact om meg, hadde jeg helt helt lyst hår da jeg var liten. Dessverre fadet det over i en sånn ubestemmelig gussen og kommunefarget greie etter ungdomstida. Trives godt med den (falske) fargen jeg har nå.

Jeg er hverken blåst, naiv eller ansvarsløs. At jeg er barnløs forstår jeg ikke helt at er relevant; eller noe av din business. Jeg har ikke «tvunget» noen til å være hverken mer eller mindre human. Den makten over andre mennesker tror jeg ikke at jeg har.

Må du spy, vennen? Prøv å treffe bøtta da.

Og for det siste du skriver der. Overraskelsessex er et begrep brukt i prepubertale russe-låter. Det er ikke et begrep som er den del av min hverdagstale. Voldtekt derimot, tar jeg på det rammeste alvor.

Ukens nyttige idiot

Politisk rådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet, Atle Simonsen (Frp), fikk krass kritikk for å ha vitset om voldtekt av menn. Han la seg kjapt flat og beklaget.

Jeg syns at Simonsen fortjener en klapp på skulderen, jeg. Vitsingen hans resulterte i at problemstillingen at også menn kan være ofre for voldtekt og seksuelle overgrep kom frem i søkelyset. Helt topp at dette viktige temaet blir gjenstand for debatt! 

Ukens gladnyhet fra Netflix

GILMORE GIRLS REUNION! Mini-sesongen vil hete Gilmore Girls: A Year in the Life, og er samlet i fire episoder på 90 minutter hver. Netflix har bekreftet at alle de nye episodene slippes 25. november - og jeg kan altså ikke sitte stille av pur glede! 

Ukes sosiale medier-prosjekt

Jeg har flere ganger fått spørsmål om jeg vil dele mine storyer fra SnapKollektivet. Forrige runde var tema diskriminering, og hva passet vel bedre enn at jeg snakket om netthets rettet mot kvinner? Sjekk ut videoen (som ikke er mer fancy enn at den er en lagret snapchat-story i sin helhet) for å få et innblikk i en litt typisk Linn på SnapKollektivet-dag. Velkommen!

Følg SnapKollektivet på Facebook her. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits