Fem på en torsdag

kommentarer

Jeg har blitt utfordret til å starte en slags spalte-sak, der jeg ukentlig anbefaler mine topp fem (putt inn hva enn jeg elsker den aktuelle uken)

Her er denne ukens liste! 

Musikk: Mads Veslelia

Jeg har ikke oppdaget albumet My Bedroom før denne uken. Albumet kom ut i juli 2016, og det er ikke annet enn flaut at det har gått meg helt hus forbi. For et album! For en artist! Veslelia er fra Hønefoss, og er i ulike medier blitt sammenlignet med Eminem. Jeg var selvsagt ung fangirl som stod på første rad da Eminem entrer scenen i Oslo Spektrum i 2001. Blå snekkerbukse-sak, motorsag i hånda og skrekkfilmmaske over ansiktet. I 2016 sitter jeg på kontoret, med voksenjobb og sprenger pc-høyttalere med Veslelia klokkerene rimes og attitude. 

Foreløpige favorittlåter:

Who I Am (feat. Zoe Soul. Album: My Bedroom - 2016)

I Don't Fuck Around (album: My Bedroom - 2016) 

Wannabe (album: My Bedroom - 2016)

Fuck me up (feat. Anders Dahlberg. Album: Paranormal - 2013)

Film: The Judge

Filmen kom ut i 2014, og har tre av mine favoritter, Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, i hovedrollene. Jeg liker åpenbart å spare på godbitene, og se filmer etter at alle andre har sett dem. Denne var intet unntak. Jeg så filmen hjemme i god-sofaen sammen en kjekk kompis (skada ikke det heller, si). Anbefalt snacks: salt potetgull som vanlig. 

Jeg elsker den dystre, men anspente tonen - og jeg er innom et stort register av følelser gjennom hele filmen. Frustrasjon over dommer-pappas stahet, frustrasjon på vegne av advokat-sønns følelse av å ha blitt sviktet og oversett av sin far, samt ømhet for alle i denne skakk-kjørte familien. 

Handlingen er kort fortalt som følger: big shot advokat vender hjem til hjemstedet i forbindelse med sin mors død. Der venter en gammel og fastlåst konflikt med far, som etterhvert spiller en avgjørende rolle i en sak der denne faren står overfor en drapssiktelse. 

Filmen har vært nominert til, og har vunnet flere priser. Den er ratet til 7,4 på IMDb

Serie: Nobel

Ok, her må jeg være ærlig om at jeg slet veldig med å velge. 

Jeg er forelsket i serien Easy på Netflix, og jeg skipper av glede over at sesong 5 av The Mindy Project hade premiere på onsdag (HBO). 

Med det sagt så har jeg lyst til å skryte av Nobel på NRK. Jeg vet at mange andre har trukket serien frem i lyset, men det å få meg til å faktisk sitte foran TV-en to søndagskvelder på rad (tyr som regel til nett-tv og opptak), og ha varsel på telefonen før hver episode fremover, er ikke annet enn imponerende. 

Serien er tidsaktuell, godt laget og rett og slett ganske så spennende! Jeg gleder meg til fortsettelsen! 

Gullkorn:

Denne er riktignok fra fredag i forrige uke, men la oss gi den litt plass, dere. Altså - forstå meg rett. Jeg skulle GJERNE vært lesbisk; det finnes altså så mange deilige kvinnfolk. Problemet er at jeg liker menn litt for godt. Med det sagt vil jeg også adressere denne overbevisningen om at alle lesber er sinte - det er triste greier det. 

Og sist, men ikke minst: ukas mansplainer + ukas slayer (altså Krieg i sitt tilsvar):

Kommentaren er postet i en offentlig tråd hos Christine Krieg på Facebook, og gjengis med tillatelse fra henne. 

 


Har du innspill, tips og forslag til neste ukes liste? Kom med dem! 

Som en liten bonus slenger jeg med et bilde av ukas TV-tryne:


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. 
Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits