På tide med en skjerpings!

kommentarer

Hva i alle dager er galt med enkelte av dere? I fullt alvor, det er på tide å skjerpe seg. 

Hvem tror du at du er, du som sendte meg melding om at jeg "oppfører meg som en hore" fordi jeg postet dette bildet på Instagram, og du som håper "ingen norsk mann vil stikke pikken sin i meg" fordi jeg la ut bilde av t-skjorte med teksten "Carry yourself with the confidence of a mediocre white man"?

Tror dere som skriver disse tingene at dette går innunder det å benytte seg av ytringsfriheten? Det er isåfall så fjollete at jeg ikke har noe annet å si enn at dere er noen kjøtthuer. Og nei, å kalle noen for et kjøtthue er ikke i samme kategori som de kommentarene og meldingene jeg sikter til her; så du som nå klør i kommentar-fingeren etter å hamre "DU GJØR DET SELV" i caps lock kan spare deg strevet. 

4. juli skrev jeg et innlegg om festivaler. Et helt streit og hyggelig innlegg om et helt streit og hyggelig event jeg ha vært på. I kommentarfeltet blir jeg kalt hore, ludder, overgriper og pedofil, samt at jeg får skylden "svenske tilstander". De fleste av disse kommentarene er nå slettet enten av brukeren selv eller av moderator, men jeg rakk heldigvis å ta skjermdumper som i dag videresendes til politiet. For gjett hva? Det er ikke ulovlig å poste et bikinibilde på Instagram. Det er ikke ulovlig å dra på, eller skrive om festivaler. Det er ikke ulovlig å blogge. Det er ikke ulovlig å ha ulikt politisk ståsted. Det er ikke ulovlig å påpeke at noen har et rasistisk tankegods. Det er ikke ulovlig å ytre seg om uenigheter.

Det som derimot er ulovlig er å fremme hetsende, hatefulle og diskriminerende ytringer. I tråd med dette stilte jeg Politiets Nettpatrulje noen spørsmål. Merk at svarene er gitt meg som privatperson, og at disse ikke er en del av noe formelt intervju. Svarene gjengis med samtykke. 

Loven sier at hensynsløs atferd som å fremme kommentarer som dette er straffbart, og dette vernet gjelder også for meg som er blogger, uansett hvor uenig med meg du enn måtte være. 

I samtalen med politiet anbefales jeg også å tenke meg om før jeg publiserer ubehagelige meldingene jeg mottar, spesielt hvis jeg akter å anmelde forholdet. Det understrekes at blogg-innlegg om denne typen negativ atferd kan "inspirere" andre til å fortsette med liknende atferd, og at jeg må være forberedt på at det kan bli flere ubehagelige meldinger dersom jeg blogger om det. 

Så hva skal jeg gjøre? Skyve hendelser som dette under teppet? Ignorere og late som om det går bort? Nei. Jeg tror på viktigheten av å synliggjøre at dette skjer, på akkurat det samme internettet som folk koser seg med kattevideoer og annet fjas. 

Jeg vil fortsette ta opp temaet hensynsløs og hetsende atferd på nettet, og jeg stålsetter meg for dritten som jeg vet kommer. 

 

*Merk at politiet ikke kommer med anbefalinger om hva jeg som blogger skal publisere, men at de alltid vil oppfordre til å ha et bevisst forhold til mulige negative konsekvenser ved publisering

**Merk at Nettpatruljen forsøker å rådgi publikum som henvender seg, men at det er anmeldelse ved lokal politistasjon som gjelder når man opplever å være offer for et lovbrudd.


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

Usaklige, diskriminerende og hetsende kommentarer vil bli rapportert, brukeren vil bli utestengt og i verste fall anmeldt.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits