Festival er festival - med vonde knær eller ei!

kommentarer

//Inneholder ektefølt og lite skjult reklame.

Hva gjør du når du er 33 år, tidligere inventar på Roskilde-festivalen og kjenner at festival-hjertet lengter etter å dele musikkopplevelser med en duvende folkemasse så fort sommeren nærmer seg? Når en stor del av deg vil slentre rundt i shorts, en svær t-skjorte og kanskje gummistøvler, drikke sjokomelk mot fyllesyke og lunka Tuborg til lunsj, mens en annen del av deg vil sove i egen seng, dusje daglig, ha på kjole og hvite sneakers? Når det på ingen måte frister å stå i milelange køer for å squatte over en overfylt mobilt toalett, men du samtidig lengter etter den uerstattelige festival-stemningen? 

Hva gjør du når du ikke føler deg hjemme i noe som helst aldersegment, og når du har like lyst til å dra på fjelltur med telt som du har til å flørte med Oslo hele sommeren? Du kombinerer.

Jeg har sagt fra meg alt annet enn én uke sammenhengende ferie (som riktignok går til charter-reise), og kommer i hovedsak til å ta langhelger i sommer. For å virkelig utnytte det jeg skal ha av fri skal jeg gjøre meg selv til en hybrid mellom den hardbarka festival-jenta jeg er (som er totalt avhengig av musikk-festivaler) og tur-drømmeren, og realisere planen om å dra på både by- og  fjellfestivaler.

Hva passer best for en 33-åring med kjipe hofter og knær, men som fortsatt elsker festivaler over alt i verden? Kortreiste by-festivaler? Små festivaler med litt eldre publikum? De store, hippe greiene med alle musikksjangre? Rockefestivaler i fjellheimen?

Jeg har tatt mine egne spørsmål på alvor og er allerede halvveis i min festival-test-sommer.

Først ut var Rondaståk. Før jeg tok turen til fjellheimen for å rocke meg selv halvveis i graven skrev jeg litt om festival på Turjenter.no. Oppsummering og bilder kommer i egen post. 

Fra ubeskrivelig natur og deilig stemning føk jeg helgen etter til en av de fineste festivalene jeg vet om: OverOslo

OverOslo er akkurat hva navnet tilsier: Over Oslo. Grefsenkollen ligger på toppen av Oslo med en utsikt som kan smitte de aller fleste med Oslove fra innerst til ytterst. OverOslo er feelgood-festivalen med stor F. 

De har særlig fokus på nærværet til naturen og den unike utsikten, god og kortreist mat, mengder med blide ansatte og frivillige, ulike steder å gjøre av seg når det ikke er ditt favorittband som står på scenen, gratis transport opp og ned fra festivalen (jeg kan forresten vitne om svært god stemning på disse bussene), nulltoleranse for kø i barer og på toaletter (undertegnede bekrefter dette). 

Festivalsjef Thorkild Gundersen forteller at billettsalget før årets festival slo alle tidligere rekorder. Det ble på grunn av interessen fra publikum satt opp en ekstra festival-dag! Gundersen forteller videre at de satser på en ganske bred profil, og et ønske om å ikke bli satt i bås.

OverOslo er en festival for alle, og booker stort sett mainstream musikk av typen pop og rock. I år festet jeg med 75-åringer på Tom Jones, 50-åringer på Earth Wind & Fire Experience feat Al McKay Allstars og 20-40-åringer på Karpe Diem.

At OverOslo ikke skal settes i bås er jeg uenig i. Jeg velger å bås-sette OverOslo som en sjukt bra, inkluderende, varm og fin festival.

Ses i 2017, baby! 

Until then: 

Hvor er det egentlig lurest å stå på en konsert? Hvor digg er det å havne midt i en moshpit? Hvilke festivaler gir deg både punk, funk, pop og hip hop? Hvor mye/lite er det lurt å drikke under konserten om en ikke er i nærheten av en do?  Hvilke festivaler har egentlig de beste/verste doene? Er de største festivalene å foretrekke fremfor de mindre? Klestips? Skotips? Er det fetest å gå på de store headlinerne, eller sjekke ut ukjente, mindre band?

Jeg kommer til å skrive mer om både denne og andre festivaler utover sommeren. I den anledning har jeg også åpnet opp Snapchat for alle følgere, og oppdaterer hyppig med festival- og andre sommerstorys. Tusen takk til de flere hundre som var med meg på både Rondaståk og OverOslo gjennom det lille gule spøkelset som er Snapchat - dere er så bra! Vil du være med på tur? Du finner meg som "liwro". 

Stay tuned for flere festival-oppdateringer og -overlevelsesguider. Neste stopp på programmet er Vinjerock. 


Lyst å lese mer om min store kjærlighet; Oslo? 

Les innlegget Humorbryggeri og kronespill

Les innlegget Hvor lenge er det greit å marinere seg i egen misnøye?

Les innlegget Sol, søndag og Grünerløkka blir nesten litt for mye for en halvgretten sjel. 

Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits