Amsterdam, baby!

kommentarer

Jeg har en liste med byer jeg enda ikke har hatt gleden av å besøke, og Amsterdam har lenge stått langt oppe på listen. Nå, kjære venner, er jeg her. 

Jeg er så heldig å ha en kusine som bor i byen, så denne mini-ferien tilbringes med henne, mamma, tante og søsteren min. Jeg foretrekker uten tvil å besøke nye byer med noen som er lokalkjent fremfor å følge turist-guider. 

Dagen i dag har hittil blitt brukt til å vandre i Jordaan og surre oss inn i sentrums-helvete. Personlig syns jeg ikke at noen ferie bør innebære å se på kvinner som står til salgs i et vindu, så disse gatene ble passert fort og i dagslys. Been there, done that - la oss gå et hyggeligere sted med færre utdrikningslag, si. 

Jeg er pr nå skuffet over min egen manglende shoppe-lyst, men har tatt det igjen i å drikke x antall glass med lokalt øl. Resten av kvelden går til å hente min søster på flyplassen, lage og spise en god middag og mest sannsynlig en tur ut. 

Foreløpig har vi mest løse planer: 

- til Anne Frank-huset

- leie kanal-båt (om ikke været krøller seg helt)

- diverse museer (hvilke anbefaler du?)

- spise og drikke på Mossle & Gin 

- danse oss svette i Westerpark 

- henge ut på Plleek

- sjekke ut Vondelpark 

- sykle

- kjøpe Birkenstocks 

Jeg vil kjenne byens puls og pust. Jeg vil føle det bare en veldig spesiell by kan få meg til å føle. Jeg vil drukne i luktene, lydene og smakene. Jeg vil føle at jeg på søndag forlater en by jeg ikke har opplevd til det fulle, og jeg vil kjenne meg litt trist når flyet tar av. Jeg elsker å falle for nye byer, og jeg håper Amsterdam er klar til å stjele en liten del av hjertet mitt. 

Too be continued. 

Har du vært i Amsterdam? Noen gode tips? Dine ultimate do's and don'ts? Vet du om noen bortgjemte perler? Fortell fortell! 


Les innlegget Berlin - du er så sexy!

Følg Kommentarfeltet på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden!

Følg meg på Instagram her.


 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits