Jeg er lei for at jeg sluttet å se etter deg.

kommentarer

Hva gjør du når du mister en venn som ikke egentlig er en venn? En venn der vennskapet er isolert til å gjelde i et lite rom. Den typen vennskap du ikke tar med deg ut i frisk luft. En venn du møter blikket til når dere passerer hverandre på gata, men som du ikke stopper og snakker med om det er andre i nærheten. En venn som en gang stilte seg så tett inntil deg på en full 54-buss at ingen kunne se at han tok deg i hånda. En venn som så angsten ingen andre kunne se og som visste hva du trengte akkurat der og da. Et vennskap bundet av gjensidig taushetsplikt. Når du mister en sånn venn, og du føler at sorgen som velter innover deg i dagene og ukene som følger er bundet av denne taushetsplikten. Hva gjør du?

Når du vet at du ikke egentlig har sviktet, men tankene om alt du kunne gjort annerledes ikke helt slipper taket. Tankene om at du burde sagt hei. Ringt på døra. Brutt tausheten. Hva gjør du?

Jeg er ikke sint. Jeg er heller ikke sjokkert. Jeg vet at angsten ikke slapp taket i deg og at du på mange måter bukket under for lenge siden. Jeg vet at du var trøtt og jeg forstår at du ikke orket mer. Jeg så det på deg de siste gangen jeg så deg. Stegene var endret. Ikke like lette. 

Jeg visste det, og jeg visste at jeg ikke kunne gjøre annet enn å trekke meg unna. Jeg kunne ikke bære deg, min venn. Du hadde ikke latt meg. Og vet du hva? Det er greit.

For noen uker siden kom telefonen jeg ubevisst ventet på. Det er lenge siden jeg har sett deg vandre gatelangs på kvelds- og nattestid, og jeg har hatt en sterk følelse av at du ikke lenger puster samme luft som meg. Lenge. Kanskje lenger enn du egentlig har vært borte. 

Overdose. De sier det kan ha vært en ulykke, men vi vet innerst ikke at du hadde altfor god kontroll til å forulykke.

Når en som vet mer om deg enn mange andre velger å avslutte livet, og du føler at en del av deg forsvinner. Hva gjør du?

Du betydde mer enn du ante. 

Jeg er lei for at jeg sluttet å se etter deg. 

Hvil i fred, min venn. 
 

Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits