La oss slenge litt usaklig dritt, dere.

kommentarer

I går publiserte jeg et innlegg om to 12-åringer som tar likestilling på alvor. Jeg dristet meg til å heie på en feministisk vår, og reaksjonene lot selvsagt ikke vente på seg. Jeg kan ikke for mitt bare liv fatte og forstå hva som kan være så provoserende med at jeg velger å kalle meg feminist, eller at noen velger å ta opp saker de mener er viktige for likestilling. 

Les innlegget Emojis og den feministiske våren

Ikke bare mistenker jeg manglende oppdragelse og kunnskaper i normal folkeskikk, men jeg begynner også å tvile sterkt på om enkelte av dere som hyppig kommenterer (jeg sier hyppig fordi jeg enkelt kan se om samme person kommenterer med ulike navn) evner å lese? Ikke ett eneste sted i noen av mine innlegg sverter jeg menn som kjønn. Jeg har snarere flere innlegg for jeg fremsnakker menn, jeg har innlegg om fedre som diskrimineres og jeg har kommet med kjærlighetserklæringer om menn i hytt og pine.

At jeg er feminist og aktivt jobber for et mer likestilt samfunn betyr ikke at jeg (og dette er påstander og kommentarer jeg ALLTID får når jeg skriver om disse temaene) hater menn, er sint på alle menn, elsker å ligge med damer, har hår på hele kroppen, mener at menn skal utryddes, hater alle etnisk norske menn, ønsker meg mer araberpikk (sic), vil bade i sjampagne og svartmuskete menn (sic), er dum, ikke vet hvor godt jeg har det, er utakknemlig, burde flytte til et muslimsk land og se hvor mye jeg turte å klage da, er sutrete, er bitter eller trenger å få pult (sic). Det betyr heller ikke at jeg trenger en mann som kan vise meg hvor skapet skal stå.

//I januar var invitert som innleder for Mediemangfoldutvalgets (nedsatt av Kulturdepartementet) innspillsmøte. Der snakket jeg om kvinner, hets og debattklimaet på nett. Les mer om dette her.

Kommentarfeltene preges altfor ofte av voksne folk som finner det betimelig lire av seg de verste glosene om en meningsmotstander. Jeg kan til tider finne det fascinerende at så mange klarer å vri enhver diskusjon over til å handle om innvandring. Når du klarer å vri et innlegg om kjønnssykdommer og sex til å handle om innvandrere har du søren meg en helt særegen spisskompetanse! 

Det at jeg tar opp likestillings-temaer i Norge betyr heller ikke, kjære kommentar-mennesker, at jeg driter i hva kvinner i/fra enkelte andre kulturer og land opplever av diskriminering. 

Til deg som mener at jeg er (fyll inn valgfri fornærmelse) utelukkende fordi du er uenig med meg: hva i alle dager er problemet ditt? Er det det at noen mener noe i det hele tatt, eller er det at noen mener noe annet enn deg du opplever som så ulidelig trøblete? 

Har du ikke bedre argumenter å komme med enn at en meningsmotstander er dum, stygg, bitch, landssviker, ond, uintelligent, merr, mannevond og så videre så tenker jeg at du må ha store problemer, og det er slettes ikke jeg som bør la være å uttale meg. At voksne mennesker som på død og liv skal oppdra meg utelukkende fordi de er uenig med meg blir bare for dumt. 

I tråd med at mange i disse kommentarfeltene ved enhver gitt anledning sutrer (å jada, jeg kan det ordet jeg også) om hvor truet den norske kulturen er, og at vi må tviholde på vår kristne kulturarv vil jeg gjerne spørre om følgende: 

Hvorfor ser du splinten i din brors øie, men bjelken i ditt eget øie er du ikke var? (Matteus 7:3). 


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits