Imamen må beklage? Det holder ikke.

kommentarer

Imam Nehmat Ali Shah er tilbake i Norge etter å ha gitt sin offentlige støtte til en drapsmann. 

Imamen har ved flere anledninger gitt sin støtte til Mumraz Qadri som i februar ble henrettet i et pakistansk fengsel, etter at han i 2011 tok livet av guvernør Salman Taseer med 28 skudd.

Før dagens presseseanse bekrefter moskeens styreleder, Ghulam Sarwar, til  Nettavisen at Shah får fortsette som imam i Norges største moské til tross for å ha kommet med støtteerklæringer til en drapsmann. Shah har både deltatt på en minnemarkering for drapsmannen Mumtaz Qadri i Pakistan og på en demonstrasjonen i Oslo.

Sarwar har tatt avstand fra Shahs holdninger, men har vært vag med hensyn til konsekvenser dette vil få for imamens arbeidsforhold. Han har utsatt å ta et tydelig standpunkt med at disse samtalene skal tas når imamen er tilbake i Oslo. 

Vel, nå er han tilbake i Oslo og et standpunkt er tatt. Imamen får fortsette i sitt arbeid uten andre konsekvenser enn at han må beklage. Er dette en vits? Dette er en religiøs leder ved Norges største moske, som gjentatte ganger har tatt et standpunkt med hensyn til drap og terrorhandlinger.

Jeg har i tidligere innlegg løftet frem det faktum at viktige talspersoner for det muslimske og pakistanske miljøet i Norge fordømmer imamens handlinger. I det samme innlegget ytret jeg et håp om at dette ville kunne bidra til at ekstremister ser at de ikke har mye støtte i det muslimske miljøet Norge. Hva signaliserer det da at moskeens styre støtter imamen? Nei, å ta avstand i media er ikke holdbart i denne saken! 

I et oppfølgende innlegg belyser jeg hvordan moskeens ledelse ikke er valgt, men pekt ut. Jeg argumenterer videre for at dette styresettet på ikke står i samsvar med et demokratisk samfunn, og at et religiøst miljø som styres av stammeledere ikke hører hjemme i noe moderne demokrati.  

Les innlegget Den som truer og kan være sterk, er den som bestemmer.

Styreleder Ghulam Sarwar har til Nettavisen uttalt at en ansatt er en ansatt. Han uttalte videre at de ikke kunne løse saken på «1-2-3», og på tross av hans påstand om at ingen i styret støtter imamens handlinger fortsetter altså Shah i sin stilling. 

Dette kan vanskelig tolkes som noe annet enn at moskeens styre ikke ser det særlig problematisk å utbetale lønn til personer som støtter drap og terrorhandlinger. Han trenger jo bare å beklage, eller hva?

Her er det jeg som må si unnskyld. Unnskyld meg, men at denne mannen bare skal trenge å beklage for deretter å få fortsette sitt virke som religiøs leder og forbilde? Nei, det er ikke holdbart! Det er på tide med et oppgjør med de ekstreme holdninger i alle leire som ikke gjør annet enn å skape et mer polarisert samfunn! 


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

Diskuter gjerne i kommentarfeltet, men vennligst hold deg til saken og hold en god tone. Usakligheter vil ikke bli besvart. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits