Lenge leve kjærligheten!

kommentarer

For en lykkedag! 

Det gleder meg massivt å se at kirkemøtet åpner for homofile giftemål ved å gå inn for en ny vigselsliturgi for likekjønnede. Solen skinner og kjærligheten seirer atter en gang! 

Jeg fikk for en tid tilbake spørsmålet "hvordan måler man en forelskelse?" og ble svar skyldig. Hvordan kan man måle en forelskelse, og hvem har rett til å sette en merkelapp på kjærlighet? Hvem er det opp til å avgjøre hvem du eller jeg kan elske, og hvem skal avgjøre når det er nok kjærlighet i verden? Hvem har makten til si at kjærligheten mellom to mennesker ikke er ekte nok, ren nok og i tråd med samfunnets spilleregler? Hvem kan noen gang si at andres kjærlighet ikke godkjennes fordi de ikke følger en fastsatt mal?

Kjærlighet er kjærlighet. For noen er dette en selvfølge, for andre en evig kamp. Hvordan kan det være verre at to mennesker skal ha lov og rett til å elske og ære hverandre enn at de samme menneskene krenkes av sine medmennesker kun på bakgrunn av hvem de elsker? Hvordan i alle dager krenker det deg, eller kirken, at to likekjønnede elsker hverandre og ønsker å gifte seg? Hva er mest krenkende? Å kalle noen for blasfemiske og kaste ukvemsord etter dem, eller å elske et annet menneske? Har du et godt svar så spytt ut! 

Til dere som siterer bibelen for å rettferdiggjøre et tankesett som hører hjemme i middelalderen; jeg regner med at dere følger alt som står i bibelen til punkt og prikke? To av mine favoritter er 1. Mosebok kapittel 3:16 som sier tydelig at mannens skal råde over kvinnen. En annen favoritt 2. Mosebok kapittel 21:17 som legger føringer for de regler en mann må følge ved salg av sine døtre som slaver. La oss ikke glemme 3. Mosebok kapittel 13:40 som sier at skallede menn med utslett i hodebunnen skal rope "uren, uren" når han beveger seg i offentligheten. 

Jeg er sjeleglad for at vi har en kirke som evner å følge med i tiden, og som moderniseres i takt med samfunnet. Jeg er sjeleglad for at et flertall på 88 av de 115 delegatene stemte for den nye liturgien som vil komme i tillegg til dagens ekteskapsliturgi. Jeg er sjeleglad for at alle som ønsker å inngå ekteskap nå vil få muligheten til dette, uavhengig av kjønnet til den de ønsker å leve resten av sitt liv sammen med. Jeg er sjeleglad for å kunne si et rungende gratulerer til alle som har måttet sette kjærligheten på vent for å kunne gifte seg med den de elsker, på den måten de ønsker, men som nå kan trykke på play! Det er game over for motstanderne, og K.O for alle oss som mener at kjærlighet er kjærlighet!


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits