Kan vi stå sammen mot terror? 

kommentarer

//Innlegget er oppdatert kl. 14:20

Kan noen stoppe verden - jeg vil av. Jeg vil ikke mer. Jeg vil ikke være redd og jeg vil ikke måtte stille min redsel opp i mot det å fortsatt ville hjelpe flyktninger. Denne utviklingen er både trist og skremmende og å si noe annet ville være naivt og ignorant. Det føles som om helvete har brutt løs (inkludert terror, krig, klimaomveltninger) og jeg aner ikke hvordan vi skal stoppe det.

Etter angrepet på Bataclan i Paris var venninnen min på konsert på Rockefeller. Hun forteller at hun tenkte what if og at hun spurte seg selv om hun husket hvor alle nødutgangene er plassert fra da hun jobbet der. Nå sprer den tankegangen seg til å gjelde på flyplasser også. Det er kanskje det som er den største forskjellen på krig og terror, nettopp at terroren sprer frykt langt utover det angrepne området.

Like før klokken 08.00 gikk to eksplosjoner av i innsjekkingsområdet på den internasjonale flyplassen Zaventem i Brussel. Ifølge belgiske RTBF har det vært eksplosjoner på T-banestasjonen Maelbeek nær EUs hovedkvarter. Det skal også ha vært eksplosjoner ved stasjonen Schuman (kilde: VG og Nettavisen).

Ifølge kilder på sosiale medier er tre ubrukte selvmordsbelter funnet og parlamentet evakueres. EU-ansatte blir bedt om å holde seg på kontorene og sikkerhetstiltak er satt i verk på London AirPort Gatwick.

Terrorekspert Anders Romarheim skriver følgende på Twitter:

- Eksplosjoner ved Flyplassen i Brussel. Når arrestasjoner inntreffer og grepet strammer seg får terroristene insentiv til å fremskynde angrep

En av Nordens fremste terrorforskere sier terroraksjonene trolig er knyttet til Paris-terroren. Terrorsiktede Salah Abdeslam har i avhør fortalt at han planla nye angrep fra sitt skjulested i Brussel (kilde: Nettavisen).

Mens det fortsatt pågår er mange på sosiale medier allerede ute og forbanner muslimer og flyktninger. Dette er ikke alle flyktninger eller alle muslimer. Det er terroister, ekstremister, mordere. La oss stå sammen mot de og i håpet om at angrepene nå er over. 

Jeg vet at mange som leser min blogg ofte er uenig med meg, men kan vi enes om å stå samlet nå? Kan vi enes om å ikke skylde på ofrene men på gjerningspersonene? Kan vi enes om å stå sammen på tross av uenigheter?

Kan vi stå sammen mot terror? 


Takk for at du leste innlegget mitt. Jeg ber om saklighet i kommentarfeltet. Alle hatefulle ytringer samt personangrep vil bli registrert og vurdert rapportert.

Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!


Bildet fra Brussel lufthavn Zaventem har avisen Le Soir postet på Twitter tirsdag morgen - hentet fra Nettavisen

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits