Politiet holder voldtekter hemmelig for mediene! 

kommentarer 125 kommentarer

Politiet i Oslo holder voldtekter hemmelig for mediene! 

Gjør de virkelig det, NTB og Nettavisen? Kjære media, kan vi ikke holde oss for god til å fyre oppunder konflikter skapt av en allerede skjev og til tider misvisende mediedekning? Kan vi ikke ta litt ansvar for den debatten som følger sakene i diverse kommentarfelt? 

Vinklingen som tas i denne tittelen er et klokkeklart eksempel på titler som er direkte misvisende i henhold til hva artikkelen faktisk sier. Når vi vet at mange mest sannlynslig ikke leser innholdet i artikler som deles på sosiale medier (jeg kom over saken på Nettavisen sine Facebook-sider), bør også mediene som deler saken være tydelige hva saken omhandler idet de skriver en delingstittel. 

- Alle de andre går vi ikke ut med. Dette er ikke underholdning.

I artikkelen redegjør leder for avsnitt for seksualforbrytelser, Kari-Janne Lid, godt for hvorfor ikke alle sakene kommer i media i artikkelen. Lid sier til VG at det kun er voldtekter der politiet vil ha informasjon fra publikum, der politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen, eller der mediene har fanget opp saken selv som politiet faktisk forteller om. 

- Alle de andre går vi ikke ut med. Dette er ikke underholdning, sier Lid.

Artikkelen er ryddig og fin den, men den er det et fåtall av NA-lesere på Facebook som gidder å lese. Tittelen forteller dem alt de trenger å vite, nemlig at politiet beskytter innvandrere som voldtar.

I fjor var det 22 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo, inkludert fem forsøk. Bare fem saker fikk omtale i mediene.

- Overfallsvoldtektene tones ned fordi det skaper så mye frykt og tar bort oppmerksomheten fra de andre voldtektene som utgjør det store volumet, sier Lid (kilde: Nettavisen).

Slik saken vinkles her kan det synes som om det er meningen at alle landets anmeldte voldekter skal belyses i media. Flott! Da kan vi ENDELIG få belyst på hvilke områder voldtekt i størst grad forekommer. 

Totalt var det 240 anmeldte voldtekter i Oslo i fjor, en økning på 19,6 prosent. Det største antallet voldtekter er festrelatert, og altså ikke overfallsvoldtekter. Det er også grunn til å tro at denne typen voldtekt (fest- og sovevoldtekt) blir anmeldt sjeldnere enn overfallsvoldtekter. 

240 anmeldte voldtekter. 22 overfallsvoldtekter. Ja, det er uten tvil 22 for mange, men det er også 218 saker jeg ikke hører så mange hisse seg opp over at media ikke omtaler? To hundre og atten voldtekter vi aldri hører om. Hvor er koret som skriver om at politi og myndigheter fører oss bak lyset?

"Dette burde vi få vite,,utelendinger bør ikke vernes" (sic).

I perioden 2011-2013 ble det anmeldt totalt 2154 voldtekter i Norge. I 2014 rapporteres det om 1138 anmeldelser. "Skjuler" politiet disse voldtektene også med tanke på at ikke alle er omtalt i media? Det kan snarere synes som om andre former for voldtekt ikke er like viktig for den gjengse kommentator. 

Denne påstanden tar jeg fra kommentarer som dette:

"Dette burde vi få vite,,utelendinger bør ikke vernes" (sic). 

"Er voldtektsmannen IKKE etnisk norsk., så skal det heeelst ikke ,i media.Vi følger etter svenskene der og" (sic). 

"Dette er nok mørklagt både av politiske årsaker, på lik linje som i Sverige. Men spørs om det hjelper da.... Både i Tyskland og Sverige begynner folk å bli drittlei av å ikke få fakta både fra media og myndigheter og politi. Det samme er i ferd med å skje her. Spennende polariserende tider vi lever i..." (sic). 

Ifølge en annen som kommenterer saken vitner dette om at "Politiet vil ikke fortelle at de ikke har kontroll over situasjonen. Det er ikke lett å fortelle at de ikke klarer jobben sin. Muligens fordi de ikke er ute og patruljerer til fots og har for lite politi ute når det er virkelig nødvendig å ha de der. Legg ansvaret der det hører hjemme. Stortinget. Politiledelsen." 

Kontroll over hvilken situasjon? Situasjonen der den vanligste formen for voldtekt i dette landet foregår på fest? Situasjonen i Oslo der voldektskategorien "annet" (voldtekter som finner sted etter at fornærmede og siktede har møttes på nett) er større enn i resten av landet?

Ansvaret for hva? Den situasjonen der det i 36 % av sakene opplyses om at fornærmede og gjerningsperson ikke kjenner hverandre fra før, noe som viser at det absolutt vanligste er at at offer og gjerningsperson kjenner hverandre fra før.

Den situasjonen der 44 % oppgir at gjerningspersonen er en bekjent/venn mens 8% har anmeldt partneren for vold (Kripos-materiale fra hele landet gjengitt i Aftenposten)?

Ifølge politiets statistikk er den typiske voldtektsmistenkte en norsk, ruspåvirket mann som voldtar på fest (kilde: Årsrapporten i Oslo politidistrikt for 2014 og fra Kripos' rapport Voldtektssituasjonen 2014 som omfatter hele landet - hentet fra Aftenposten).

Det hevdes i kommentarfeltet at dette "Sier mye det, om myndighetenes syn på sakene. Storting og regjering nekter å kalle en spade en spade....hadde vanlige folk fått høre hva asyl og annen innvandring har for påvirkning på det norske samfunnet...hadde det blitt startet en borgerkrig like over Påske" (sic).

Borgerkrig? Fordi media ikke skriver om 17 overfall? Hva med de tusenvis av andre voldtekter media ikke omtaler? Er de ikke like viktige for "vanlige folk" å vite om? Er voldtekt mer alvorlig og forkastelig så fort en innvandrer står bak?

I 2014 var 11 % av anmeldte voldtekter i Norge overfall. De resterende 89% faller inn i følgende kategorier: 

  • 16% - relasjon 
  • 10% - sårbarhet (omfatter voldtekter der fornærmede har befunnet seg i en spesielt sårbar situasjon, for eksempel fordi de har nedsatte funksjonsevner eller er ruspåvirket)
  • 15% - annet (omfatter nettdating)
  • 47,5% festrelatert

På langt nær alle disse sakene er omtalt i media. Er voldtekt gjennomført av offerets venn, bekjente eller familiemedlem ikke alvorlig nok til at "vanlige folk" vil lese om det i media? Hva i alle dager er galt med dere?

Nei, dette dreier seg ikke om mørketall, slik som mange hevder. Det at media ikke forteller om alle anmeldte saker er ikke mørketall. Hadde et stort antall overfallsvoldtekter ikke blitt anmeldt eller opplyst om av offeret selv kunne vi snakket om mørketall. Du vet. De samme mørketallene som faktisk er reelle i andre voldtektskategorier. Er du like engasjert i mørketallene der? Du vet, de reelle mørketallene som lever opp til hva ordet faktisk betyr. Ordet har en mening, og er ikke opp til deg og meg å omdefinere. 

I perioden 2011-2013 ble det anmeldt 2154 voldtekter i landet. "Skjuler" politiet disse også? 

Overfallsvoldtekter utgjør 10% av de anmeldte voldtektene i Oslo. Er ikke de resterende 90% av voldtektssaker så viktige kanskje?

Nei, polititet har ikke opplysningsplikt når det kommer til alle anmeldte forhold. Nei, politiet skjuler ikke ting for deg. Du opplyses godt over hele linja om ting som er viktige for deg å vite. Det er bare å lese litt mer enn overskrifter på Facebook så er du i mål.


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

Diskuter gjerne i kommentarfeltet, men vennligst hold deg til saken og hold en god tone. Usakligheter vil ikke bli besvart.

Foto: Stian Lysberg Solum - NTB scanpix (hentet fra NA

125 kommentarer

Petter

17.03.2016 kl.16:34

Dine innlegg er nærmest tro kopi av venstre-eksgremisten Tjomlid.

Alt dreier seg om å få fokuset bort fra innvandrere som voldtar.

Personlig har jeg to venninder som begge har blitt voldtatt av ikke etniske nordmenn (les: afrikanere) hvorav den ene var festvoldtekt og den andre overfallsvoldtekt.

To ødelagte liv og du basunerer om det multikulturelle felleskap?? Fy fader så provoserende!!

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.16:39

Petter: Hei. Jeg er hverken enig i at mine innlegg er kopi av Tjomlid sine eller at jeg prøver å dra fokuset vekk fra innvandrere som voldtar. Det jeg derimot ønsker er et mer dekkende fokus på voldtekt, og da selvsagt også på den formen for voldtekt som forekommer oftest.

Jeg kjenner også flere som er blitt voldtatt, Petter. At jeg ønsker en heldekkende infostrøm endrer ikke at jeg blir fysisk uvel av tanken på hva de har gått gjennom.

Det som er provoserende er å fnyse av alle de andre som voldtas av ikke-innvandrere fordi et fokus på dette det liksom er et forsøk på å " få fokuset bort fra innvandrere som voldtar." Voldtekt er grusomt uansett, og det er medias ansvar å dekke alle sider ved dette!

steinar

17.03.2016 kl.18:51

Linn W, synes du at det er feil å opplyse om etnisitet angående voldtekter?

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.19:01

steinar: nei jeg syns ikke det. Jeg syns derimot det

Jeg er ganske tydelig i innlegget på hva jeg reagerer på - nemlig denne holdningen om at det er viktigere at politiet opplyser om hver eneste forekomst av en type hendelser, mens andre former for hendelser ikke er "like viktige" å bli opplyst om.

Jeg er selvsagt enig i at overfallsvoldtekter er grusomt og absolutt bør forebygges, uavhengig av hvem som står bak! Det jeg reagerer på er det voldsomme fokuset på 10% av voldtektene som skjer. Kanskje ville et bredere fokus hjulpet flere utsatt for festvoldtekt å anmelde? Kanskje kunne det bidratt til å forebygge de voldtektene som faktisk dominerer statistikken om det var mer fokus på det?

steinar

17.03.2016 kl.19:00

Linn W, hvem tror du er overrepresentert når det gjelder voldtekter, hvis du tar med deg antallet utlendinger i forhold til nordmenn? No finnes det også en del lukkede miljøer der man overhodet ikke har innsikt, f.eks muslimske.

Linda

17.03.2016 kl.19:00

Hvis du ikke forstår at menn fra Midtøsten som tilhører den kvinnediskriminerende religionen islam, utgjør en stor trussel for oss norske kvinners sikkerhet, stiller jeg spørsmål ved din intelligens.

Har du lest koranen?

Hvis ikke, så har du ingen legitimitet.

Jeg har lest den og den legitimerer vold, voldtekt og undertrykkelse av kvinnen. Koranen er ifølge muslimer guds sanne ord, overlevert til profeten Muhammed.

DVS at det er helt ok for muslimske menn å slå kjerringa si og voldta henne, det er nemlig ikke lov ser du å nekte det sexgale muslimske mannfolket sex hvis du er gift med vedkommende. Er kjerringa uenig med mannen, kan han gi henne et slag i trynet.

Mannen kan også gifte seg fritt med hvem han vil, kjerringa MÅ velge EN muslimsk mann. Denne muslimske mannen kan ta 4 kjerringer å bange løs på.

Du er vel ikke så redusert mentalt at du sitter og forsvarer disse sexgrisenes inntog i Norden?

Sikkert noen ok muslimer, men Gud bære så mange ekle j*vler islam drar med seg.

Men du er kanskje hypp på en selv, siden du er så himla besatt av å forsvare dem i alle sammenhenger.

Hva med å ta i et tak for undertrykte muslimske kvinner? Eller koster det for mye?

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.19:04

Linda: denne kommentaren er nedlatende, bærer sterke preg av utgåtte hersketeknikker og angriper meg som person. Enkelte av dine uttalelser anser jeg som såpass over streken at denne ip-adressen nå følges med på.

Dette kun til orientering. Kommentaren vil ikke bli besvart mer enn dette.

Håkon

17.03.2016 kl.19:09

Handler ikke dette å belyse samfunnsutviklingen?

Å forstå hvordan integreringen feiler?

Og når den feiler - hvilke konsekvenser det får?

Jan

17.03.2016 kl.19:14

Poenget da, Linn, er kanskje at voldtekter begått av utlendinger faktisk ikke ville ha skjedd dersom de ikke var i landet, eller hva tror du?

Og jeg synes at du prøver å vinkle det slik at utlendinger kun er overrepresentert i overfallsvoldtekter men jeg tror at hvis du faktisk sjekker så er de overrepresentert i de fleste kategorier.

Synes du den ikke-vestlige innvandringen er verdt de drap, voldtekter, ran etc den bringer med seg?

Gunnar

17.03.2016 kl.19:17

Det er lettere å forstå hverandre dersom en diskuterer fakta. Kan vi være enige om følgende?:

- en overfallsvoltekt er verre enn en "festvoldtekt" eller voldtekt av en som kvinnen kjenner. Dette fordi overfallsvoldtekter i langt større grad innebærer mer vold og fysiske skader. Noen ganger med trusler om drap. I tillegg innser alle (itelligente) kvinner at det blir stadig farligere å ferdes i det offentlige rom, og noen vegrer seg for å gå ut kveldstid. Å være fange i eget hjem er en kostnad som ikke vises i noe regnskap.

- innvandrere fra ikke-vestlige land er klart overrepresentert i tilfeller med overfallsvoldtekt.

- det finnes drittsekker blant norske menn også. Nordmenn som voldtar skal straffes iht. lovene vi har. Men blant innvandrere vi tar inn finnes menn som kommer til å voldta norske kvinner. Disse kommer i TILLEGG. Argumenter som "skal vi kaste ut nordmenn som voldtar også" viser mangel på intelligens. Vi må være åpne på at innvandring = flere voldtekter enn ved null innvandring.

- en voldtekt av en ikke-vestlig mann innebærer økt sannsynlighet for smitte av sykdommer, inkludert HIV.

Sajber

17.03.2016 kl.19:22

Svarer på et spørsmål med et spørsmål?

La meg svare først :)

Det enkelste svaret er ofte det rette.

Svaret er dårlig intergrering og polarisering. Hvilket vil si at nordmenn og invandrere ikke fester så mye sammmen.

Kort sagt kulturforskjeller.

DA står man igjen med et sprørsmål.

HVordan ville en vellykket intergrering påvirket statistikken for fest voldtekter? :)

Din tur:

Hva skyldes overrepresentasjonen tror du?

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.19:28

Sajber: du svarte ikke akkurat på spørsmålet mitt.

Ali Mustafa

17.03.2016 kl.19:35

Når norske jenter går halvnaken på byen er det som å rope «kom og knull meg», mener de tre afrikanske mennene

- Men hør nå, norske jenter klager over at utenlandske gutter gjør ditt og datt, men grunnen til at det skjer mange voldtekter er at norske jenter går nesten helt nakne! Det er som å si « kom her og knull meg», skjønner du?

- Men hvorfor angriper unge afrikanske menn norske kvinner?

- Sånt skjer av og til. Når vi drikker for mye og blir fulle hender det at vi overfaller dem, men hvis vi ikke drikker, angriper vi ikke kvinner - men respekterer dem, sier senegaleseren på noe gebrokkent engelsk.

http://www.p4.no/nyheter/--norske-jenter-har-seg-selv-a-takke/artikkel/272134/

steinar

17.03.2016 kl.19:35

Linn W Rosenborg, har du kunnskap om islam?

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.20:06

steinar: det er irrelevant for innlegget.

Ali Mustafa

17.03.2016 kl.19:37

Norske antivoldskurs for asylsøkere vekker oppsikt

http://www.dagbladet.no/2015/12/21/nyheter/innenriks/asylpolitikk/42493085/

De siste par årene har menn ved de fleste norske asylmottak fått tilbud om å være med i «dialoggrupper mot vold», hvor de har fått opplæring i «norske lover og verdier», og at vold mot kvinner og barn er uakseptabelt. Kursene har vært finansiert av UDI.

En av deltakerne på et kurs på asylmottaket Nome statlige mottak i Lunde i Telemark, Abdu Osman Kelifa, sier til New York Times at han var sjokkert da han kom til Norge og så lettkledde kvinner som kysset menn. I hans hjemland var det bare prostituerte som gjorde det (avisa skriver at han er fra Afrikas horn). Nettopp slike forskjeller, likestilling generelt, og at all vold mot barn er forbudt, er del av kursene.

Sajber.

17.03.2016 kl.19:38

Hvor er ditt svar?

Det blir for dumt når du unngår spørsmålet.

Ali Mustafa

17.03.2016 kl.19:40

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Innvandrere-bak-alle-anmeldte-overfallsvoldtekter-i-Oslo-5569378.html

Samtlige som er anmeldt for overfallsvoldtekter i Oslo de siste tre årene, er innvandrere med ikke-vestlig bakgrunn.

- Gjerningspersonene er relativt unge menn som kommer fra andre land. De er ofte asylsøkere og kommer ofte fra traumatiserte land eller land med et helt annet kvinnesyn enn vi har i Norge, sier leder Hanne Kristin Rohde ved Oslo-politiets volds- og sedelighetsseksjon til NRK.

Det er menn med kurdisk eller afrikansk bakgrunn som dominerer statistikken, og politiet mener det trengs mer forebyggende arbeid blant menn med innvandrerbakgrunn.

lea

17.03.2016 kl.19:44

Selfølgelig blir folk forbannet når Norge gir folk opphold,fri kost og losji og så går de ut i samfunnet og begår alvorlig kriminelle handlinger.Jeg er så lei dillinga med slike folk.

politiet

17.03.2016 kl.19:46

Du vrir på sannheten linn. Voldtektsrapportene fra Oslo ligger på politiets hjemmesider. Oslo er norges eneste multikulturelle by, og er bildet på innvandringens effekter. Det er kategorisert ette alder, etnisitet, hendelse, osv. 8 av 10 er etnisk norske der, likevel så står de bare for 30% av de som dømmes for voldtekt i byen. Ikke-vestlige står for 65%, så er det noen østeuropeere. Fortsatt ikke noen link på innvandring, og særlig en viss religion som er kvinnefiendtlig? Eller skal du nå i tillegg til å tåkelegge med tall fra smøla, toten og loppa, dra inn svalbard og andre steder uten muslimske innvandrere for å si oss at Islam har 1 sunt forhold til kvinner:)

Ali Mustafa

17.03.2016 kl.19:50

Anbefaler "feministen" Linn Rosenberg å sette seg inn i ting hun skriver om. Dette blir for dumt. Her er en bra start

http://www.dagbladet.no/2016/02/03/kultur/debatt/meninger/voldtekt/kjetil_rolness/43012848/

SSB-rapporten om kriminalitet og innvadrere fra 2011 ber oss også ta hensyn til demografi og sosioøkonomi. Likevel viser de norske tallene at enkelte innvandringsgruppers overrepresentasjon består, selv om man justerer for kjønn, alder, bosted og sysselsetting. Den danske statistikken er mer presis på dette punktet: «En indeks som korrigerer for alder, viser at kriminaliteten er 48 prosent høyere blant mannlige innvandrere, og 140 prosent høyere blant mannlige etterkommere med ikke-vestlig bakgrunn. Når det i tillegg korrigeres for sosioøkonomisk status, reduseres kriminaliteten til å være henholdsvis 22 prosent og 129 prosent høyere.»

Ali Mustafa

17.03.2016 kl.19:52

http://stavrum.blogg.no/1453966644_stopper_tall_om_innva.html

En rapport fra SSB viser at innvandrere fra enkelte land er overrepresentert i kriminalstatistikken. Dette gjelder personer fra krigsherjede land som Irak, Iran, Afghanistan og Somalia.

?I snitt er 6,1 prosent av befolkningen uten innvandringsbakgrunn tatt for noe kriminelt.

?Andelen er noe lavere hos innvandrere fra norde, Vest-Europa og Nord-Amerika.

?Blant innvandrere fra Øst-Europa er 10,4 prosent tatt for et lovbrudd.

?Afrika (17,8 prosent), Asia (13,6 prosent) og Sør-Amerika (13,6 prosent).

Innvandrere fra Afrika og Asia er altså mer en dobbelt så ofte tatt for et kriminelt forhold som ikke-innvandrere. Det er et ubehagelig tall for innvandringstilhengere.

Ali Mustafa

17.03.2016 kl.19:55

Kan jeg spørre deg hvilket politisk parti du stemmer, Linn?

Jeg tipper det er enten SV, Rødt eller Miljøpartiet De Grønne.

Folk som stemmer på disse partiene er i kraftig midnretall i befolkningen (heldigvis), mangler kapasitet til å sette seg inn i vanskelige problemstillinger og tar beslutninger basert på magefølelse fremfor fakta. Alt er sort/hvitt, ingen nyanser. Det minner meg om bloggen din. I deres verden er folk som stemmer HØyre og Frp "onde" mennesker.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.20:04

Ali Mustafa: du kan spørre men du får neppe svar. Annet enn at du gjetter feil da. Det er uansett irrelevant for innelukket. Resten av påstandene dine henger ikke på greit mht hva jeg skriver, så. Takk.

MipoMipo

17.03.2016 kl.19:57

Linn sier:

"Sajber: la oss, som et sosiologisk prosjekt, snu det. Hva tenker du er årsaken til nordmenn er overrepresentert i statistikken over den formen for voldtekt som faktisk dominerer all voldtektsstatistikk?"

Hvilke tall bruker du som grunnlag for denne påstanden?

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.20:03

MipoMipo: de har jeg linket til i innlegget.

Nils Svendsen

17.03.2016 kl.20:04

Innvandrere er overrepresentert i alle kategorier av voldtekt, ikke bare overfallsvoldtekt. Det vil således være statistisk uredelig å påstå at innvandrere også ikke skulle være overrepresentert innen mørketallene.

Det som er spesielt provoserende med innvandrervoldtekten er at den kommer i tillegg, den medfører en økt risiko for voldtekt og økt risiko for voldtektens grovhet, noe som er en direkte følge av en unødvendig ideologisk politikk. Når myndighetene da i tillegg mørkelegger fakta, stigmatiserer de som reagerer og forsøker å bortforklare overrepresentasjonen samt påstår at det er noe vi må finne oss i, så er det oppskriften på sosial uro, hat og konflikt. Særlig når voldtektsmennene er fra grupper som har et uttalt nærmest rasistisk syn på vårt samfunn, våre kvinner og kvinners friheter og likestilling.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.20:08

Nils Svendsen: ifølge rapporten jeg viser til stemmer ikke påstanden din.

Resten av kommentaren din leser jeg med interesse.

Terje Bakken

17.03.2016 kl.20:07

Atter en gang en manisk trang til å unnskylde alt det du har forsvart opp og i mente! Rett og slett - blir du aldri lei av å møte deg selv i døren?!

Det er slike som deg som står bak denne verden vi har i dag. Denne verden som går sånn her: Svensk pike ble overfalt av rumener i Kristiansand. Han brakk kjeven hennes på to plasser, slo, og slo og slo - og, så voldtok han henne. Deg og resten av verden holdt helt kjeft! Så, gikk det rykter om at en nordmann hadde viftet med kniv mot en rumener. DA kommer slike som deg - med krav om fakkeltog og belysning.

Det var bare et rykte. Rumenerene måtte medgi at det var løgn og bedrag.

Atter en gang - blir faenskapet som kommer med innvandring lagt lokk over - mens du og dine angriper nordmenn for hver minste ting. Selv rykter.

At du ikke er kvalm over alle de menneskeliv som har gått tapt - alle de sjeler som har blitt knust - grunnet denne hodeløse innvandringen som du og dine er for, er helt utrolig!

Moi

17.03.2016 kl.20:11

Hey, der var du jo, med clickbates! Visste det ville komme noe snart, for å komme på blogglisten i det hele tatt :)

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.21:10

Moi: eventuelt hey! Der uttalte jeg igjen om noe jeg engasjerer meg i og du bidrar til at flere leser. Takk!

Nina

17.03.2016 kl.20:13

Jeg tror mange synes synd på deg fordi du dessverre ikke vet bedre......

Petter

17.03.2016 kl.20:39

Nå må du gi deg Linn!

Voldtekter er et stort problem i hele verden, ikke bare Norge. I midtøsten er det et mye større problem pga en kvinneundertrykkende kultur og religion. Der har de mye av både voldtekter og overfallsvoldtekter. Altså BEGGE deler.

I Norge og resten av verden har det vært altfor mye voldtekter generelt sett. Men en ny trussel har nå kommet til Norge, og det er overfallsvoldtekter. Dette har bare økt i takt med innvandring. Jeg kan ikke fatte og begripe at du prøver å rettferdiggjøre dette fordi det også begås voldtekter blant nordmenn. Du legger det nesten frem som om voldtekt i hjemmet og blant "kjente" er et norskt fenomen, og at dette ikke forekommer i midtøsten og Afrika. Der tar du og mange av dine meningsfeller feil!

At Nordmenn er overreptresentert på voldtekt generelt når 99 % i landet er Nordmenn, og ikke asylsøkere eller nyankomne, så er jo ikke det overraskene. Men at noen få promiller(asylsøkere) representerer 99 % av alle overfalsvoldtekter er veldig skremmende.

Her må vi altså ha bedre kontroll på hvem som kommer til landet. I Sverige er det nå vel 123 menn pr 100 kvinner, hovedsakelig pga av innvandring av ikke-vestlige menn. Kvinner der borte er ikke trygg lenger!

Etnisk Norsk drittsekk etter politisk korrekthet

17.03.2016 kl.20:40

Kvalmende å se henne skrive, at noen er så voldtatt i hjernen er ikke mulige, hun får betalt for å skrive dette politisk korrekte pisse for at etnisk norske skal innføre seg i. Må si at hun er iherdig. Bare gjenomgå hva hun har blogga så går alt på å undertykke etniske norske folk.hun kan alldri svare for seg, fakta hun sier hun kommer med stemmer ikke med virkeligheten.tro meg sjekk det selv. Blir det revoulosjon da veit vi hvem som står bak.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.21:12

Etnisk Norsk drittsekk etter politisk korrekthet: du mener jeg skal "svare for meg" når du gulper opp kommentarer som dette? Så søtt.

Nils Svendsen

17.03.2016 kl.20:54

Rapporten du viser til viser at 78% av de mistenkte/siktede i Oslo 2014 hadde norsk statsborgerskap. Men statsborger er noe annet enn etnisk norsk. Politirapporten "Voldtekt i den globale byen" fra 2011 tok for seg landbakgrunn. Og den viste at personer med begge foreldre født utenfor Norge utgjorde 23% av befolkningen i 2010, men sto for 66% av voldtektene. Personer med opprinnelse fra Afrika, Midtøsten og Asia utgjorde 17% av befolkningen men sto for 50% av voldtektene. Denne siste gruppen var også overrepresentert innen -samtlige- av politiets voldtektskategorier; overfall-, relasjon-, sårbarhets- og festrelaterte voldtekter.

Dette er, for å si det pent, helt vilt, unødvendig og en direkte konsekvens av innvandrings- og integreringspolitikken. Og jeg synes det er forferdelig at min kone, søster og datter skal leve i et samfunn der risikoen for å bli voldtatt øker og der risikoen for grov voldtekt øker. Overfallsvoldtekter og gruppevoldtekter var et nærmest ukjent fenomen i Norge før...

https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_1309.pdf#_ga=1.93115549.1434472545.1395486630

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.21:11

Nils Svendsen: informativ kommentar! Takk.

kims

17.03.2016 kl.21:08

Ikke-vestlige innvandrere er overepresentert i alle typer voldtekter, ikke bare overfallsvoldtekter. Lær deg å lese statistikk. Som Nils Svendsen sier, så viser Oslopolitets rapport fra 2011 dette, men tydelig at de fant dette tallmaterialet ubehagelig for i rapportene i årene etterpå har de gått bort i fra landbakgrunn/etnisitet. Du skriver bare for å provosere og bryr deg tydeligvis katta om det du skriver er korrekt.

BareLurer

17.03.2016 kl.21:16

Kari-Janne Lid og Marianne Sætre er aktivister og står i fare for å undergrave all troverdighet til politiet.

Verken politi eller media bør legge lokk på noe som helst, det eneste det medfører er mistro og misnøye.

Odd Karlsen

17.03.2016 kl.21:18

Linn W. Rosenborg: Skal voldtekt tilgis så fort en innvandrer står bak?

Hvis man ikke kan be publikum om hjelp til å finne de skyldige fordi man ikke vil sette innvandrere i dårlig lys er man på ville veier. Hvis man vil til bunns i problemet må man vite hva problemet er.

Håkon

17.03.2016 kl.21:45

Hei Linn.

Jeg så et av svarene til Sjaber. Dette handler om kultur. Der menn eier kvinner. Der du kan gjøre hva du vil med de vantro.

Ikke sitt hjemme og tro på norsk politikk. Reis! Oppsøk steder. I USA. I Therean. I Moskva.

Det er der du finner svar på kulturer

Venstreekstremist

17.03.2016 kl.21:46

Rødstrømpen Linn...

Antirasist og feminist...

Ønsker å gjøre verden til et bedre sted, men klarer ikke bidra med noe nyttig.

Er du hvit og heterofil er du ond og slem.

Er du muslim eller fra Afrika er du unnskyldt og tilhører en utsatt gruppe

Pondus

17.03.2016 kl.21:47

Hei Linn,

Utgangspunktet for kommentaren din er feil. Du setter opp som et premiss at ikke etnisk norske kun er overrepresentert når det gjelder overfallsvoldtekter. Dette stemmer like lite uansett hvor ofte det gjentas. De er overrepresentert i kategoriene festoldtekter, relasjon, sårbarhet også, Merk at politiet opererer med norsk statsborger. Dette begrepet inkluderer også de med ikke norsk etnisk opprinnelse.

Sjekk polities rapport "Voldtekt i den globale byen" fra 2011, ISBN 978-82-8228-012-9 side 55. Hvis du summerer Afrika, Asia, Midt Østen vil du se at denne gruppen klart dominerer alle kategorier voldtekt. Egentlig en ganske ekstrem overrepresentasjon når man ser på hvilken andel av befolkningen de utgjorde i 2011.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.21:51

Pondus: hei. Nå er ikke kommentaren min basert på etnisitet i det hele tatt, men snarere hva slags type voldtekter som folk mener media bør skrive om og hva slags kommentarer de begrunner dette med.

Runar

17.03.2016 kl.21:51

Tall fra Oslo kommune 2011, ikke-vestlige innvandrere. Etniske nordmenn i parantes:

Festrelaterte voldtekter: 38,8 prosent (32,7)

Relasjonsvoldtekter: 42,2 prosent (40,0)

Sårbarhetsvoldtekter: 60,9 prosent (34,1)

Overfallsvoldtekter: 100,0 prosent (0,0)

Annet: 54,6 prosent (45,5)

Få etniske nordmenn dømt for voldtekt

Menn med minoritetsbakgrunn står bak ni av ti voldtekter i stavangerregionen de siste tre årene. ? Overraskende, mener politiet.

http://www.nrk.no/rogaland/voldtekter-begas-av-ikke-norske-1.7945797

John Magne Trane

17.03.2016 kl.21:53

Ekstrakriminalitet. Ekstra kriminalitet. Tar man inn folk, som man ikke vet hvem er, og de voldtar 12åringer, 14åringer, da er de som tar inn forbryterne medskyldige.

Og forsvarer du de forbryterne du tar inn, ved å prøve å skylde på andre, da er du ikke bare medskyldig. Da er du ond.

Støtter man Bile Mohammed Elmi, hjelper man Abdirizak Nur Ali, da er man like skyldig i det som disse gjorde, som om man selv stod der, og hjalp til med å rope "Hold kjeft hore!" eller "Skrik hore!".

Til ei 14årig lita norsk jente som ble gjengvoldtatt.

Ekstra kriminalitet.

Og de som hjelper de kriminelle (selv om de liker å skryte av at de er åååå så gode), er de som hjelper til med denne ekstrakriminaliteten.

Og når man hjelper til med å få barn voldtatt... Barn! BARN MENNESKE! Da er man så ond som det går an å få det.

Du vet at det er galt. Allikevel hjelper du svinene...

Hvor forrykt er du egentlig?

Kay

17.03.2016 kl.21:55

Gadd vite hva du hadde ment, hvis det var katolske prester som stod bak farsotten: "overfallsvoldteker".

Artikkelen er en lang rekke med ord, hvis formål er å bortforklare at denne svært alvorlige volden er et samfunnsansvar vi må ta fatt i.

Man trenger ikke være rasist for å mene at dette problemet trenger fokus og vi må gjøre noe med det - dvs. det motsatte av å sensurere "bort" problemet.

Tom

17.03.2016 kl.21:56

En overfallsvoldtekt er betydelig mer forkastelig enn en festvoldtekt.

Jonas

17.03.2016 kl.22:01

Jeg merker meg at du til stadighet blir stilt legitime spørsmål du ikke kan svare på. Du hopper over majoriteten av de seriøse spørsmålene, og svarer de mindre seriøse med motangrep. Kommer det snart en ny sutrekronikk om personangrep i Nettavisen så du får mer av oppmerksomhetene du higer etter?

Forøvrig bør du lese deg opp på IP, DHCP, Proxy, VPN og mye mer om du skal "følge med på IP-adresser" Friendly advice ;)

Kine Josefine

17.03.2016 kl.22:02

kims skriver "Lære deg å lese statistikk". Jeg foreslår at han lærer seg å forstå statistikk.

Nils Svendsen skriver at personer med opprinnelse fra Afrika, Midtøsten og Asia sto for 50% av voldtektene i 2011. Voldtektsutvalget antar at 9/10 voldtekter aldri blir kjent av politiet (https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/voldtekt--det-store-morketallet/id498331/). Hva sier det om verdien av den statistikken det referes til? Den er ikke representativ. Det er ikke mulig å dra generelle konklusjoner på bakgrunn av den statistikken i form av "personer med opprinnelse fra Afrika, Midtøsten og Asia sto for 50% av voldtektene i 2011". Det er mulig å påstå at "personer med opprinnelse fra Afrika, Midtøsten og Asia sto for 50% av voldtektene politiet kjente til i 2011".

Hva slags type voldtekter er underrepresentert i denne statistikken? Voldtekt der offeret og gjerningsmannen kjenner hverandre fra før. Statistikken er basert på et skjevt utvalg og verdien av konklusjonen er liten. Det er ihvertfall ikke statistisk mulig å generalisere basert med disse dataene.

Politiet vet at denne type statistikk sprer fremmedfrykt og rasisme fordi hvermannsen ikke forstår konseptet med skjevt utvalg.

Pondus

17.03.2016 kl.22:05

Linn, du er fortsatt ikke helt redelig.

Sitater fra teksten:

"Ifølge politiets statistikk er den typiske voldtektsmistenkte en norsk, ruspåvirket mann som voldtar på fest (kilde: Årsrapporten i Oslo politidistrikt for 2014 og fra Kripos' rapport Voldtektssituasjonen 2014 som omfatter hele landet - hentet fra Aftenposten)."

"Hva med de tusenvis av andre voldtekter media ikke omtaler? Er de ikke like viktige for "vanlige folk" å vite om? Er voldtekt mer alvorlig og forkastelig så fort en innvandrer står bak?"

Den første påstanden er direkte feil, med mindre du definerer hva du legger i "nordmann". Det andre sitatet er argumentasjon som støtter seg på det første som rett og slett er feil. Forslitt og massivt misbrukt, men feil. Saklig debatt må bygge på fakta.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.22:35

Pondus: hvis du mener rapporten jeg viser til kommer med faktuelle feil så får du nesten ta det med Kripos.

John Magne Trane

17.03.2016 kl.22:13

Kine Josefine.

"Hvermansen" forstår at tilleggskriminalitet kunne vært unngått.

Skjønner du det?

Så til ditt statistiske krumspring. Mener du innvandrede voldtektsforbrytere aldri voldtar i nære relasjoner? Og at mørketallene for voldtekter derved skal "hvitvaskes"?

Har du vært innom et krisemottak?

Kine Josefine

17.03.2016 kl.22:24

John Magne Trane jeg påstår at med det datagrunnlaget kan man ikke dra konklusjoner om hvor sterk korrelasjonen mellom etnisitet og voldtekt er fordi vi nettopp ikke vet hva mørketallene består av.

Linda

17.03.2016 kl.22:40

Følge med på min IP adresse sier du?

Tror du virkelig det er forbudt å ikke like religionen islam? Hva slags land tror du vi lever i, Saudi arabia?

Plager ingen jeg, men mine meninger skal jeg da få ha uten at jeg må spores på IP av den grunn.

Jeg var hard i ordlaget og det beklager jeg. Bare har merket at mange kvinner med dine meninger ofte har arabisk/muslimsk kjæreste. Eller dere har en sterk kjærlighet til disse mennene, som egentlig står i kontrast til hele deres ideologiske tankegang. Du er feminist men roper høyt for å forsvare menn som har det i religoinen sin å undergrave kvinner.

Du svarer jo ikke på et eneste spørsmål her. Du har jo ingen troverdighet slik jeg ser det. Du serverer bare svada som svar til særiøse debattanter.

Jeg tror vi alle gjør best i å ikke besøke din blogg noen gang igjen. Håper nettavisen er såpass ærlig at de legger ved navnet ditt neste gang et av dine innlegg er oppe på forsiden, jeg skal unngå dem for enhver pris.

Og jeg kan betrygge deg, jeg utgjør ingen fare. Jeg unngår muslimer så sant jeg kan. Jeg ønsker ikke å ha omgang med mennesker som setter en pedofil mann som forbilde og moralens høyvokter. Bare å senke skuldrene , Linn. De har kommet for å bli, er klar over det. Men la meg få slippe å bli plaget, voldtatt og utsatt for deres religiøse fanatisme. Det kan de holde inne i moskeen, så slipper vi også slike tåpelige innlegg osm dette i fremtiden. Muslimer, muslimer, muslimer dagen lang. Er det rart folk er lei?

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.23:36

Linda: forskjell på å registrere en ip-adr og å spore den. Sporing er det kun politiet som kan gjøre. Jeg registeret for å følge med selv, da jeg ofte får mange ufine kommentarer fra de samme adressene signert med ulike navn.

Hadde jeg hadde kjæreste så ville hans etnisitet vært fullstendig irrelevant. Jeg svarer på noen spm, men ja - jeg kan sikkert bli bedre på å følge opp de få saklige kommentarene (sammenliknet med antall usaklige) som kommer under mine innlegg. Din første kommentar var ikke en av de saklige. Det er heller ikke denne.

Nettavisen merker allerede alle blogginnlegg på forsiden med "Blogg" og navnet på bloggeren, så det bør være en smal sak for deg å unngå mine innlegg. Ingen grunn til å betrygge meg, jeg tror neppe du utgjør noen fare. Men du benytter deg av en retorikk jeg mener er totalt bak mål, og du slenger om deg med flere setninger jeg finner verdt å notere meg.

Jeg ønsker selvsagt at du, som alle andre, skal slippe å bli voldtatt eller plaget av noen form for fanatisme. Måten du formulerer deg heller over i det fanatiske selv, så akkurat det ønsket fra deg er litt festlig. Lol.

jon

17.03.2016 kl.23:08

Giddet ikke lese mer enn ett avsnitt. Frøken Rosenborg er mer forutsigbar enn at julaften havner på 24. desember hvert år.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.23:36

jon: <3

Pondus

17.03.2016 kl.23:20

Linn: Poenget er at politirpporten jeg referer til fra 2011 rent faktisk viser til at det du i din tekst referer til som innvandrere er kraftig overrepresentert på alle typer voldtekter. Så bruken av begrepet "nordmann" på den typiske voldektsmistenkte er en tilsnikelse frs Kripos ja. Dem om det.

Denne formuleringen din blir jo litt meningsløs, all den tid innvandrere dominerer begge kategoriene du setter opp mot hverandre:

"Hva med de tusenvis av andre voldtekter media ikke omtaler? Er de ikke like viktige for "vanlige folk" å vite om? Er voldtekt mer alvorlig og forkastelig så fort en innvandrer står bak?"

I all annen kriminalitetsforebygging er det viktig å kartlegge segmenter og målgrupper for å sette inn tiltakene der de gir effekt. Når ikke vestlige innvadrere dominerer så fullstendig som i dette bildet skal man plutselig gå bort fra dette. Er du ikke enig at det bir feil ? Besides topic or not.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.23:42

Pondus: mulig de skrev "norsk statsborger" og at det der er my mistake. Skal sjekke det opp i morgen. Får ikke redigert nå dessverre.

Jeg er enig i at kulturelle forskjeller og generelt kvinnesyn er en viktig del av debatten. Religiøst tilknytning - not so much. Og! Jeg syns det er synd at debatten blir såpass avsporet og polarisert. Det er mulig å ha flere tanker i hodet samtidig. Nei - alle muslimer voldtar ikke og alle voldtektsforbrytere er ikke muslimer. Å erkjenne det betyr ikke at man avskriver statistiske fakta samtidig som også ønsker et økt fokus den typen voldtekt som dominerer statistikk. Merk at jeg i innlegget fokuserer på voldtektsKATEGORI (ensidig fokus på overfall) og ikke voldtektsforbryterens etniske tilhørighet.

Mann

17.03.2016 kl.23:48

Det du ikke skriver her, og kanskje heller ikke vet, er at innvandrere er kraftig overrepresentert også i fest- og relasjonsvoldtekter. I tillegg er overfallsvoldtekt den groveste og mest traumatiserte form for voldtekt, en type voldtekt vi ikke så her i landet før den muslimske innvandringen fra primitive land med råttent kvinnesyn.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.07:09

Mann: jo takk, jeg er relativt god når det kommer til å lese kriminalstatistikk. Jeg forsøker i dette innlegget ikke å fokusere på etnisitet, men hvilken voldtektsKATEGORI som "fortjener" mest oppmerksomhet. Fortjener i "" fordi jeg mener kravet om å opplyse media om alle overfall tar fokus vekk fra de 90% resterende voldtektsanmeldelsene. Dette stemmer også overens med hva Lid sier i artikkelen jeg viser til. Videre viser jeg til en rapport som bruker begrepet "norsk statsborger" og ikke nevner etnisitet i det hele tatt.

Kommentarene din om hvilke type voldtekt som av offeret oppleves som mest traumatiserende er ganske bastant. Hva vet du egentlig om dette? Har du undersøkelser å vise til? Jeg har en rapporter på 90 sider her som sier litt om ettervirkningene av ulike former for voldtekt hvis du er interessert?

Jan

18.03.2016 kl.00:12

Selve voldtekten og skadeverket på offeret er selvsagt ikke noe mindre alvorlig eller bedre på noen måte dersom det er en etnisk norsk overgriper kontra noen med innvandrerbakgrunn. Men det er EN stor forskjell når det kommer til en annen faktor, og som gjør fokusen på innvandring og voldtekt meningsfylt og viktig: Den ene gruppen gjerningsmenn kommer vi ikke utenom - de hører hjemme her - mens den andre gruppen er mer eller mindre frivillig akseptert inn i samfunnet vårt, og kommer i tillegg til "våre egne" kriminelle.

Og uansett hvor mye folk messer om ensidig fokus etc er det et ufravikelig faktum at mennesker med innvandringsbakgrunn er totalt sett omkring dobbelt så kriminelle som etniske nordmenn (ca 6% kontra ca 13% i følge SSB).

Steffano Castellanos

18.03.2016 kl.00:29

This makes me think of my crazy neighbour who called the cops on me telling them I was down there trying to grab her! Tons of cops came to my home and testosterone was heavy! The woman wanted me out of the hood and made up a story. Simple foreigner and easy to play that card for her. It was awful! The cops were awful and would not let me speak! I knew all that testosterone must mean a woman was lying. They would not tell me what was going on - a friend called to ask for an explanation and she felt the sexual innuendo from the cop that took the phone. I sent an email to the cops right away "listen! people, I love cock! I am gay passive and love getting it up the ass and have never in my life have been near a pussy or inside one, I am not interested in women" and gave them my Gaysir profile page. The amount of racial profiling I got from the cops made me cry and the pressure from kidney failure and weakness due to an advanced stage of renal failure made me so sad that I took a whole bunch of pills. The cops treated me like shit and that woman til this day was not charged. I also had a witness that morning and I was not near her at all. So yeah! being a foreigner puts me in a vulnerable position. It was horrible! The one thing I think of when I think back is all of the cute men in uniform that came that day. There were like 5 police cars and a van ready to arrest me but when they saw the witness the cops had to reprogram. So yeah! women like that one could create lots of trouble. I am glad I am open and all my co-workers from 1998 know it - it is when I came out. Shit happens.

kyrre fjeldvik

18.03.2016 kl.05:11

Neimen kjære agurk, dette er noe av det mest naive jeg har lest av blogger på lang tid. Hva annet mener du at politiet bør tie om av alvorlig kriminalitet? Bankran, drap, familievold, barnedrap, æresdrap, bedragerier? Går det ikke opp for deg at norsk politi nå gjør det samme som kollegene i Sverige, de underslår informasjon om svært alvorlige saker fordi publikum (alle vi!) ikke skal vite at fremmedkulturelle innvandrere/asylsøkere begår forbrytelser som nesten er å sammenlikne med drap? Uansett hvordan du og alle de velmenende, politisk korrekte forsøker å fremstille det, så er det faktisk en forskjell på disse typene voldtekter. Hva ville du velge, om du måtte: En bekjent av deg som går litt for langt på en felles fest (ja, det er definert som voldtekt), eller en vilt fremmed mann som slår deg ned på den mest brutale måten, drar deg inn i en bakgate og voldtar deg på det groveste, mens du er ganske sikker på at han vil drepe deg? Du må leve i frykt for eventuelle sykdommer,og voldtekten vil prege resten av livet ditt. Og du vet at han aldri blir tatt, fordi han er en av de tusener på tusener av ukjente mennesker fra fjerne strøk som oppholder seg ulovlig i Norge.

Du må gjerne liste opp for meg hvilke forbrytelser som ikke bør nevnes av politiet, og hvorfor, fordi det finnes grader av alt sammen. Det er forskjellige grader voldtekt, ran, drap osv - og dette er faktisk nedfelt i Straffeloven. "Særlig skjerpende" heter det der, og overfallsvoldtektene er faktisk innenfor der, men du vil at de skal forties.

Gud hjelpe meg for en naivitet!

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.06:54

kyrre fjeldvik: det er deler av denne kommentarene jeg godt kunne tenke meg å svare på, men så slenger du på personkarakteristikker som senker nivået til et plan jeg ikke gidder å være med på.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.07:03

kyrre fjeldvik: det er deler av denne kommentarene jeg godt kunne tenke meg å svare på, men så slenger du på personkarakteristikker som senker nivået til et plan jeg ikke gidder å være med på.

En ting kan jeg jo spørre om. Jeg blir nysgjerrig på hvor i straffeloven denne står? Ifølge § 293. er grov voldtekt følgende:

Grov voldtekt straffes med fengsel inntil 21 år. Det samme gjelder dersom den skyldige tidligere er straffet for handlinger som nevnt i §§ 291, 294 eller 299.
Ved avgjørelsen av om voldtekten er grov skal det særlig legges vekt på om
a)den er begått av flere i fellesskap,
b)den er begått på en særlig smertefull eller særlig krenkende måte, eller
c)den fornærmede som følge av handlingen dør eller får betydelig skade på kropp eller helse. Seksuelt overførbar sykdom regnes alltid som betydelig skade på kropp eller helse etter denne paragrafen.

Det stør ikke noe her om overfall? Den skisserer handlinger som er begått på en "særlig smertefull eller særlig krenkende måte"

Voldelige overfall vil uten tvil gå inn i denne kategorien, men samtidig vil jeg hevde at det kan oppleves som særlig krenkende å bli voldtatt av en du kanskje stolte på mens du er ute av stand til å beskytte deg selv (eksempelvis ruset, bevisstløs e.l).

Anders

18.03.2016 kl.05:15

Invandrere dominerer i alle typer voldtekter, det være seg overfalls, festvoldtekt o.l. Men dette skal vi ikke påpeke fordi det er rasistisk mener Linn Rosenberg.

Innvandrere er grovt overrepresentert når det gjelder det meste. Bare ta en titt i norske fengsler.

http://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2016/03/04/195203629/nesten-alle-som-dommes-familievold-har-innvandrerbakgrunn#article_comments-wrapper

Men ifølge Linn er det sinte hvite menn som er Satan sjøl.

God bedring.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.06:52

Anders: hei. Jeg var kanskje litt utydelig i innlegget. Jeg fokuserer ikke på etnisitet, men voldtektsKATEGORI. Jeg er fullstendig klar over at innvandrerne dominerer store deler av kriminalstatistikken. Synes å huske at østeuropeere er overrepresentert når det gjelder kriminalitet i Norge. Det tyder på at det er andre forhold enn muslimsk religiøs overbevisning står bak slik mange muslimkritiske røster hevder.

Tom

18.03.2016 kl.06:32

Du har et ufyselig syn på alt som ikke rammer deg selv. Jeg blir uvel av deg.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.06:48

Tom: fint om du kan utdype hva i alle dager du mener. For det første: hva uttrykker jeg som kan beskrives som ufyselig, og hva i alle dager vet du om hva som har/ikke har rammet meg?

Naiv tulling

18.03.2016 kl.06:48

Nok et innlegg fra en blogger som enten

1) lever i sin egen boble, eller

2) spiller dum med vilje for å få mest mulig trafikk på sin side

Uansett, null respekt

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.06:49

Naiv tulling: fint om du kan forholde deg til innlegget og vise til hva jeg skriver som rettferdiggjør kommentarer om at jeg spiller dum med vilje.

Jens Stoltenberg

18.03.2016 kl.06:52

I morgen kommer neste historie der hun skal ha oppmerksomhet for at hun er blitt hetset i dag når hun forsvarte muslimske overgripere...

Men uansett hva som skjer her i landet bør det opplyses om. Om disse muslimene du elsker gjør noe galt skal det frem i lyset.. Folket må få beskjed om hva disse muslimene gjør slik at de ikke tror det er ålreite folk.

Alexander

18.03.2016 kl.07:19

Tilogmed Tjomlid har et smartere skribenthode enn Rosenborg. Det sier ikke så rent lite.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.08:05

Alexander: hei. Tjomlid og jeg skriver ganske forskjellige blogger, så jeg forstår ikke helt poenget med kommentaren din. Har du noe relevant å komme med så vær så god.

Thomas

18.03.2016 kl.07:28

Gratulerer, du tar løpefart og pisser på jenter og kvinner i et totalt misforstått forsøk på å "forstå" situasjonen bedre enn mannen i gata, forkastelig!!

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.08:08

Thomas: Hvilke jenter og kvinner pisser jeg på ved å etterlyse et større fokus på 90% av anmeldte voldtekter? Hva forstår "mannen i gata" bedre enn meg? Hva er forkastelig med det jeg skriver i dette blogginnlegget? Fint om du kan utdype hva du mener på en litt mer voksen måte.

Bjørnar

18.03.2016 kl.07:32

Hvordan føles det å ha skrevet et blogginnlegg som bommer så fatalt på problemstillingen?

Problemet er ikke om det er bedre eller værre om en innvandrer gjør det, det handler om at voldtekt utført av innvandrere er mye mye mer utbredt. Tror du det er en tilfeldighet at Sverige er voldtektshovedstaden i Europa? Vi importerer en kultur og et kvinnesyn som er 1000år fra det vi i vesten har jobbet oss frem til i samfunnet vårt, men du! Du er så nedsnøet at du er villig til å rive alt ned for du så en sulten migrant på tv. Det er flere tilfeller av venstrevridde kvinner som har blitt voldtatt av "flyktninger" som ikke har anmeldt vedkommende da det var synd på ham. Har du samme holdningen? Er det greit så lenge det er en "flyktning" som voldtar deg?

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.07:59

Bjørnar: jeg diskuterer strengt tatt ikke etnisitet i innlegget, men snarere hvile kategorier av voldtekt som "folket" mener politi og media plikter å informere om. Mulig at jeg har uttrykt meg utydelig.

Resten av kommentaren din går på meg som person og vil ikke bli besvart.

steinandersen

18.03.2016 kl.07:53

Alle voldtekter er fryktelige og forkastelige. Men når innvandrere begår slike grusomme forbrytelser kunne det lett vært unngått. Våre egne ektefødte norske idioter tar vi oss av selve.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.08:04

steinandersen: men gjør vi virkelig det? Tar oss av dem? Det kan virker som vi ikke gjør det, mht skjevheten mellom straffereaksjoner og anmeldelser. Spørsmålet jeg prøver å få frem i innlegget er: hvorfor er så mange opptatt av at polititet skal opplyse media om hver eneste en av de voldtektene som faller innenfor den kategorien som utgjør 10% av alle anmeldte voldtekter. Hvorfor er ikke de samme menneskene like opptatt av at politiet skal opplyse om hver eneste voldtekt gjennomført på en ruset/forsvarsløs person? Og da snakker jeg ikke om gjerningsmannens etnisitet - men om hvilke voldtektsKATEGORI folk mener det er verdt å fokusere på.

Tilbake til din påstand om at vi tar oss av dem. Når vi ikke mener der er like viktig å bli opplyst om hendler "våre egne" står bak - hvordan mener du vi tar oss av dem?

leif

18.03.2016 kl.08:36

Om det er verre? Nei. Men ser man andelen voldtekter og måler de opp mot antallet innvandrere og etnisk norske så utgjør andelen voldtekter utført av innvandrere et høyt tall. Ser man innbyggere i Norge opp mot antall voldtekter, blir det noe annet

shopat

18.03.2016 kl.08:47

kast ut utlendinger så kan jenter gå lettkledde. problem løst.

Bjørn

18.03.2016 kl.08:49

Så du savner et løpende voldtekts register du da? Hvor sted og misstenkt gjerningsmann offentliggjøres umiddelbart.

Akkurat det tror du må fortsette å drømme om Linn.

Tror heller ikke våre innvandrere hadde kommet særlig heldig ut av et sånt register. Til sist så lurer jeg på hva du mener vi skulle gjort med de falske anmeldelsene? Skulle vi bare luket dem ut etterhvert i stillhet?

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:51

Bjørn: på ingen måte. Jeg kritiserer de som ønsker det, men som kun ønsker det for den voldtektskategorien som utgjør 10% av statistikken.

Suveren

18.03.2016 kl.08:58

Når jeg var 20 så var jeg på fest. Jeg sovnet og en av festdeltagerne tok ut pikken min av shortsen og hun runket meg, mens jeg var inn i drømmeland. Dagen etter fikk jeg beskjed av flere kvinner om at jeg hadde liten pikk. Hyggelig. Jeg anmeldte det aldri.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:50

Suveren: det er ikke OK!! Jeg skulle ønske du hadde anmeldt.

18.03.2016 kl.09:32

Bare slutt å klikk dere inn på bloggen hennes. Dete skaper penger for slik idioti og uttalser hun ikke vet noe om.

Hun provoserer med vilje og skaper penger ut av dette. Veldig lett å se.

Så bare ikke klikk dete inn. Denne jenten vet å provosere og jo mer dere går innpå bloggen jo mer tjener hun på dette. Hun er dessverre hjernevasket.

Anne

18.03.2016 kl.09:37

Jeg la merke til at det var 22 anmeldte overfallsvoldtekter i Oslo i fjor. I en by der det bor over 600 000 personer. Jeg meg trygg når jeg er ute en kveld i Oslo.

Å ferdes ute en kveld en helg på Hemsedal oppleves for meg mye mer utrygt. Grunnen er FEST-VOLDTEKTENE. Her ønsker jeg at dette temaet kunne ha vært mer belyst i stedet for å avspore dette til en ren innvandring/religion-diskusjon.

Sandra Kristin

18.03.2016 kl.09:43

Her var det dessverre mange flåsete kommentarer. Mange baserer seg på følelser og personlige erfaringer. Og det er jo forståelig. Men til syvende og sist er det statistikken som viser hvor skoen trykker.

Og ja, jeg har selv hatt ubehagelige opplevelser med etniske nordmenn (bare for å fortelle så vidt min personlige erfaring)... Og jeg er nok ikke alene om det. Uansett: Voldtekt er ikke akseptabelt uavhengig av hvem, og hvor, samt mot begge kjønn. Jeg anser dette likevel som et viktig innlegg som legger fakta på bordet.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:53

Sandra Kristin: takk for kommentaren din!

mikke

18.03.2016 kl.09:58

Nei. Men det er forkastelig at 77% av alle voldtektene begås av ikke vestlige innvandrere, som består av 5% av den totale befolkningen i skandinavia. Det er jo knusende katastrofetall, men politiet dekker over og fortier dette.

Anneberit

18.03.2016 kl.10:03

Skriver kommentatoren over meg og jeg er enig i dette.

Skulle tro at du var sammen med en muslim som har

hjernevasket det og bestemmer hva du må skrive.

Du svarer jo aldri direkte, du skriver masse men sier

ingenting. Jeg leser ikke ofte disse bloggene, men

den du kom med i dag, gjør at jeg slutter helt å lese

disse. Dette er bare bortkastet tid, ser også ut som at

mange gjennomskuer deg. Du har jo ikke engang en egen

mening som du står frem for. Alt er da personlig og

det svarer du altså ikke på. Du vrir deg unna hvor du

kan. At man kan tjene på noe slikt er uforståelig.

Takk for meg und auf nimmerwiedersehen !

Carl

18.03.2016 kl.10:12

Hva ligger i begrepet "festrelatert voldtekt"? Er dette:

A) En kvinne er overstadig beruset og sovner et eller annet sted, og våker av at en bekjent tar seg til rette.

B) En kvinne og en mann er begge overstadig beruset, har sex, og dagen derpå angrer hun seg.

Dette er ganske vesentlig, da B minner veldig mye om et argument jeg så fra feminister i USA hvor en kvinne kan trekke tilbake samtykke etter at sex har funnet sted, uansett hvor mye hun var med på leken under selve akten.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:56

Carl: jeg syns straffelovens § 291 andre ledd forklarer det godt:

b)har seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner ute av stand til å motsette seg handlingen, eller

Begrepet forklares også i artikkelen i Aftenposten jeg linker til.

John Calvin

18.03.2016 kl.10:27

Linn ...

Du skriver flere ganger at du ikke fokuserer på etnisitet, men er det noe tvil om at du bottom line fokuserer nettopp på etnisistet slik du fremstiller det? Det du vil med innlegget er å "klargjøre" at innvandrere ikke er så ille som mange vil ha det til, selv om du ikke skriver det rett ut. Alle vet hva du vil med innlegg som dette. Det virker bare teit å benekte det.

Du burde forresten svare de fornuftige innleggene også, og ikke bare de som går på din person eller er over kanten. Hvis du ikke kan svare på fornuftige saklige innlegg så faller hele blogginnlegget i grus - da kan du nemlig ikke forsvare dine egne ord.

Når du skriver et blogginnlegg med påstander som berører ikke bare deg personlig, men alle, så bør du også svare motargumentasjon. Det gjør du ikke. Det sier noe om deg som person og din manglende evne til å faktisk forsvare det du mener.

Det er mange innlegg her og samtlige er negative. Sier ikke dette litt om at du kanskje tar feil i dine antakelser og at du ikke forstå statistikken du bruker som grunnlag? Hvor er forresten de som deler ditt syn? Det virker som du er temmelig alene. Sier ikke det noe?

Likevel, ha en fin dag.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:49

John Calvin: de som deler mitt syn og mange med dem diskuterer innlegget i andre fora (diverse grupper på fb blant annet). Når det er satt så kan jeg helt sikkert bli bedre til å svare på ting.

Med det sagt igjen så mener jeg det er viktig å påpeke hvorfor jeg ikke svarer på så mange kommentarer - nemlig fordi de fleste inneholder usaklige argumentet og personkarakteristikker. Det kan du umulig være uenig i?

Nå skriver ikke jeg alt for at alle skal være enig med meg. Jeg skriver heller ikke for "kred" eller skryt. Jeg skriver heller ingen fasit. Jeg skriver mine tanker og refleksjoner, noen ganger mer i affekt og kanskje mindre gjennomtenkt enn andre. Det er det som er essensen i en blogg.

Jeg ønsker deg også en god dag.

Martin A. Engeset

18.03.2016 kl.10:28

Linn W. Rosenborg.

I ein debatt der eit hovedpunkt er etnisk norske vs. etnisk ikkje norske, er det uredeleg å legga fram statistikk på slik måte at den gjev eit tilsynelatande resultat i stil med det ein ynskjer den skal syna, utan for sterk vekt på underliggande realitetar - i von om at andre ikkje skal sjå tilsnikingane. Slik De gjer i opninga av denne debatten: De presenterar "valdtektskategoriar" utan å opplysa om kategoriar av gjerningspersonar, i ein pågåande debatt der nett kategorien av gjerningspersonar er det gjenomgåande hovedtemaet. Dermed får De fram eit kunstig bilete av fordelinga av gjerningspersonar i høve til talet på innvandrar kontra talet på etnisk norske. Særleg når det gjeld ikkje-europeiske innvandrar vert biletet då mykje penare enn realitetane - sjølv om også personar frå Aust-Europa er noko overrepresentert innan nokre kategoriar brotsverk.

Kjenner De uttrykket Occam`s Soplim (Occam`s Brush)?

Og på i alle fall eit punkt har De totalt feil: Når De seier religion er irrelevant i slike diskusjonar. Ein treng ikkje ein gong vera hobbypsykolog for å veta at kva ein lærer frå barnsbein av og kva kulturen ein veks opp i og lærer er DET RETTE, vert ein del av det "instinktive" tanke- og vurderingsmønsteret ein utviklar. I ein kultur der religionen er så sentral som i Islam, uansett kva grein av Islam, er ein på ville vegar når ein hoppar over eit så fundamentalt påverkningselement som religionen, ved galant berre å kalla den irrelevant.

1. Når det gjeld kvinner, er dei klart mindreverdige samanlikna med menn. Halv arverett, påbod om å lystra sine mannlege "føresette", etc.

2. Sex i ekteskapet: Ingen minstealder, og i alle fall lov frå barnet er 9 år, for Aishah var 9 år då Muhammed starta sex med henne. Dermed er og mykje av sperra for å valdta mindreårige borte.

3. Kvinna har ikkje rett til å seia nei til ektemannen: "Kvinna er ditt jorde. Gå inn i ditt jorde når og slik du vil", for å sitera Koranen.

4. All valdtekt av fanga kvinner og born og av slavinner - ofte eit anna ord for kvinneleg fange - er ikkje berre fullt lovleg, men ein del av betalinga for krigerar - "lovleg og godt" for å sitera vers 8/69 i Koranen. Dette i alle fall i samband med og etter stridshandlingar (og "alt er krig" iflg. Hadith). Sjå og vers som 4/24, 23/6, 33/50, 70/30.

5. Punkt 4 vert forsterka av at Muhammed sjølv dreiv valdtekt. Ein kjenner namnet på i alle fall Rayhana bint Amr og Safiyya bint Huayay, og slavinna Maria og barnet Aishah hadde neppe fritt val heller. Ein veit ikkje om han valdtok fleire, men den flegmatiske måten mennene hans tok valdtektene på, kan indikera eit eller anna.

Dette at det er innpoda at kvinner er noko lavareståande og at det i vide tilfelle er "lovleg og godt" og syndfritt å valdta, er diverre ein del av den innpoda folkesjela i Islam. Dette dels pga. religionen i seg sjølv, og dels pga. at Muhammed sjølv dreiv slikt, og Muhammed var perfekt og syndfri, så då er valdtekt moralsk ok.

Dersom De kallar slike fundamentale delar av ein kultur og eit menneskesyn, for irrelevant, har De diverre for lite menneskekunnskap til at De bør blanda Dykk inn i offentleg debatt.

Dette forsterka av det faktumet at Koranen er påstått send ned av ein allvetande gud, Allah, og dermed feilfri og ufeilbarleg, men likevel inneheld hundrevis av faktafeil og andre feil (t.d. "1000+ Mistakes in the Quran"), og altså iflg. td. vers som 4/82, 10/37, 20/52 ikkje kan vera frå Allah - alle feila provar at Koranen ikkje er frå nokon gud, og at det dermed ikkje står nokon gud bak moralkodene som gjer valdtekt lovleg i vide tilfelle.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:44

Martin A. Engeset: innlegget mitt handler ikke om etnisk norske vs ikke etnisk norske. Det er dere i kommentarfeltet som vrir det til. Innlegget dreier seg om hvilke kategorier av voldtekt enkelte mener det er viktigst å fokusere på.

Rune

18.03.2016 kl.10:44

Vi har nå skandaløst nok i flere tiår frivillig importert folk fra verdens største og inkompatible søplekulturer. Oslo blir bittelitt likere Bagdad og Mogadishu hver eneste dag. Jeg er nesten glad mine besteforeldre ikke lever lenger, og slipper å se hva det Norge de kjempet for har blitt redusert til. Disse voldtektene er bare en liten del av helheten. Innvandrer, og i særstilling de fra midt østen og Afrika topper hver jævla negativ statistikk i dette landet. Men vi lærer jo selvfølgelig aldri, og idealismen og fjolleriet fråder utrolig nok fortsatt rundt kjeften på en stor del av befolkningen. Ditt og mange andres spede forsøk på å forsvare dette katastrofalt misslykkede prosjektet er rystende, men ikke overraskende. Det er synd at det må være slik, men sannheten er at nasjonen Norge burde vært hermetisk lukket for folk fra store deler av verden, krig eller ikke. Vi kan ikke ofre de få velfungerende samfunnene i verden og våre barns fremtid, for å ta i mot folk uten hverken evne eller vilje til å gi slipp på sin ukultur. Det er jo det dette egentlig dreier seg om, til tross for spede forsøk og vinklinger på diverse statistikker. Jeg elsket det Norge jeg vokste opp i. Dagens Norge kan du rett og slett få billig av meg. Og ja, det er enda verre om innvandrere voldtar i Norge enn nordmenn! Alle samfunn har sine råtne epler, og det er disse politiet bør ta seg av og ikke storstilt, importert kriminalitet fra voldskulturer fra middelalderen.

Edmond

18.03.2016 kl.11:10

Er det et krav at man må være stokk potte tett for og kunne skrive en blogg ? Hva har dette inndividet opplevd for og kunne mene noe om ikke etnisk norske og voldtekt!

Har hun virkelig ikke fått med seg at virkelig ikke fått med seg at voldekt av egne barn, familiemedlemmer etc er vanlig i islam!

Reagerer hun ikke på den sinnsyke måten muslimske menn ser på kvinner ?

Er all oppmerksomhet god reklame når man offentlug går ut og sier "hei jeg er blogger og helt skrudd i topplokket"

Har hun ikke venner og familie som graver seg ned i skamm hvis de allerede ikke har gjort det!

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:41

Edmond: du kan prøve å skrive en kommentar som er relevant for innlegget og som ikke går på meg som person, så skal jeg svare deg ordentlig.

Johannes Tvedt

18.03.2016 kl.11:26

Helt forkastelig av deg å insinuere at vi nordmenn ikke synes voldtekt er alvorlig uten at innvandrerehar begått dem.Etter Vietnamkrigens slutt bodde jeg mange år i Thailand,ved grov overfallsvoldtekt fikk gjerningsmannen velge mellom å ha blinken festet i pannen eller på hjertet,så ble han skutt.Slik ser jeg på riktig dom ved slike overgrep.Du må være klar over at de jentene som blir utsatt for grov voldtekt blir ødelagt for livet.Men jeg skjønner at du føler deg overintelligent og har blogg på nettet og skriver det her for å forsvare nye landsmenn mot oss "fryktelige"nordmenn.En annen ting er at for noen få år siden ble 18 unge jenter voldtatt ute på gata her i nabolaget ,17 av overgriperne var asylsøkere fra asylmottak og 1 "norsk statsborger"(utlending).Det ble skjult fra offentligheten og de ble jo ikke straffet og går fritt omkring og har sikkert gode liv,med beskjed "ikke å gjøre det igjen".De voldtatte har neppe noe godt liv og deler neppe dine synspunkt.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:42

Johannes Tvedt: jeg begrunner påstanden min i kravet fra folk om politiets opplysningsplikt og pressedekning, samt kommentarene som dominerer debatten på nett.

Mikke

18.03.2016 kl.11:38

Arbeidet mot voldtekt er viktig. Gode tiltak krever at vi har en realistisk problembeskrivelse. Da kan ikke deler av virkeligheten retusjeres vekk.

Legg merke til dette i artikkelen, som gruser Rosenborg sitt syn:

"Vi finner også en klar forskjell når det gjelder relasjonen mellom offer og gjerningsmann. Gjerningsmannen er langt oftere ukjent for offeret når hun er norsk, mens utenlandske ofre i betydelig større grad utsettes for overgrep fra partner og bekjente."

"Vi ser at utlendinger er kraftig overrepresentert i alle kategorier, omtrent i størrelsesorden 2:1, men noe mindre for relasjonsvoldtekter. Det er altså ikke riktig at det først og fremst er innenfor overfallsvoldtekter at landbakgrunn slår ut."

http://www.minervanett.no/ubehagelig-faktum/

Imens i sverige:

I 63% av tilfellene i 2014 var gjerningsmannen fullstendig ukjent.

I 53% av tilfellene er åstedet for seksualforbrytelser et offentlig sted.

https://www.document.no/2015/11/okning-i-voldtekter-i-sverige/

http://www.frontpagemag.com/point/175434/1-4-swedish-women-will-be-raped-sexual-assaults-daniel-greenfield

Linn W, gjør en drittjobb for kvinners frihet i verden. Men får klikks for å provosere folk. Gratulerer, ditt forferdelige menneske.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:39

Mikke: hvilken virkelighet mener du jeg retusjerer vekk ved å etterlyse dekking av også den type voldtekter som utgjør 90% av statistikken? Fint om du kan utdype hvordan jeg gjør en drittjobb for kvinners frihet, og sett deg før det inn i flere av mine innlegg. Og skal vi diskutere videre kan du legge fra deg rass-setninger at jeg er et forferdelig menneske. Det blir bare patetisk.

torkel

18.03.2016 kl.11:58

Bare fortsett å løpe rundt med bind foran øynen og te deg som en lind høne du.

Linn W. Rosenborg

18.03.2016 kl.15:40

torkel: takk for en veldig nyttig og saklig tilbakemelding. God helg.

claw dia

18.03.2016 kl.12:26

vi har da nok vold,ran,drap og voldtekter i norge allererde.hvorfor skal vi importere enda mer?ser du forskjell paa de slemme og de snille innvandrerne du da? i saa fall burde du begynne aa jobbe for udi.har selv vaert tilstede paa fest der det ble gjort et voldtektsforsoek og gjett hva?overgriperen var muslim,saa de staar nok ikke bare for overfallsvoldtekter.

Mikke

18.03.2016 kl.16:39

Hver gang jeg kommenterer her så ender jeg opp som hobbypsykolog.

Grethe

18.03.2016 kl.20:40

Linn skriver som vanlig et dårlig blogginnlegg som blir plukket fra hverandre. Hva ønsker hun å oppnå med å dumme seg ut på denne måten? Er hun masochist eller bare ufattelig treig i topplukket?

Linn W. Rosenborg

19.03.2016 kl.10:08

Grethe: Og som vanlig klarer ikke du å kritiserte innhold med konkrete eksempler, men lefler rundt med latterlige personkarakteristikker. Det burde ikke være SÅ vanskelig å finne noe relevant å trekke frem? Ifølge deg er det masse å ta av.

Det er akkurat det jeg er. Masochist og ufattelig treig i topplokket. Score til deg.

Moi

18.03.2016 kl.21:46

Du øket over 600 plasser på blogglisten, fra 100 lesere til over 4000. Well done, mission accomplished! Men du er litt gjennomskuet, og 4000 er lite mot hva du har oppnådd før med provoserende innlegg. Du vet, mange gidder ikke klikke innom eller engasjere seg, for de vet det er som å snakke til veggen. Du prøver liksom for hardt, om du skjønner. Men god helg åkkesom :)

Linn W. Rosenborg

19.03.2016 kl.10:01

Moi: Hei din gluping. For de som har fulgt meg lenge er dette ganske kjent: jeg blogger med ujevne mellomrom = ujevnt lesertall. Jeg blogger om ulike ting = ulikt lesertall. Det kan gå mange dager mellom mine innlegg = lavere tall. Hva mener du at du, smartingen, har gjennomskuet meg? Dette er bare for latterlig. Det morsomste? At du gidder å klikke inn - generere lesertall - kun for å fortelle at jeg...what? Skriver provoserende kun for lesertallene? Hate to break it to you: alle som poster på sosiale medier og medier generelt ønsker høye lesertall. Det betyr ikke at de skriver provoserende ting de ikke kan stå inne for KUN for trafikken. Nope - de ønsker å få flest mulig lesere for å nå ut til flest mulig med meningene sine. Dette gjelder selvsagt ikke de som skriver sponsede og betalte innlegg - noe jeg aldri har gjort.

Så disse beskyldningene og hoveringen om at jeg er "gjennomskuet" er ikke annet enn festlig.

Johanne

19.03.2016 kl.09:17

Noen er villig til å gjøre alt i kampen om å få flest mulig lesere.

Å skrive idiotiske og provoserende innlegg om kontroversielle temaer kan være en måte.

Men men, bedre enn å legge ut nakenbilder av seg selv i det minste.

Men hva er poenget? Hvorfor er det på død og liv så viktig å havne øverst på blogglisten?

Er det konkurranseinstinktet som slår inn? Det er jo lite penger å tjene for de aller fleste bloggere så hvorfor "selge sin sjel" på en billig måte

Linn W. Rosenborg

19.03.2016 kl.10:04

Johanne: vet du hva som er det morsomste? Jeg sjekker sjelden hvor jeg er på noen lister. Jeg finnes ikke intr i blogglisten. Jeg skriver om ting jeg engasjerer meg i og ønsker selvsagt at flest mulig skal lese - for å nå ut med et budskap. Dette gnålet om blogglisten er det kun dere i kommentarfeltet som slenger mot meg. Forøvrig kan jeg henvise til mitt svar til "MOI".

Grethe

19.03.2016 kl.23:39

Det er ikke noe problem å finne svakheter i innlegge ditt.

En rekke person har påpekt dette, men saklig kritikk har du en lei tendens til å overse. Antageligvis fordi du har ingen gode motargumenter. Bloggen din er patetisk.

Linn W. Rosenborg

21.03.2016 kl.08:07

Grethe: det som er patetisk er dine gjentatte forsøk på diskreditere alt jeg skriver uten å noen gang klare å vise til konkrete ting. Blir litt amatørmessig å lene seg på "andre har sagt" syns du ikke? Jeg har forøvrig svart på mer enn du åpenbart makter å se. Lese litt før man kommenterer er lurt "Grethe".

20.03.2016 kl.22:01

Problemet med Linn Rosenborg er at hun skriver om ulike temaer uten å sette seg inn i ting! Når andre finner disse svakhetene og påpeker det i kommentarfeltet har hun ingen gode svar. Da mister bloggen kredibilitet.

Lyst å lese deg opp på voldtekt og multikulturens bakside?

https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/oslo/Vedlegg_1897.pdf

I tabell 30 (s.67) ser man igjen at menn fra Midt­østen, Afrika og Asia er i flertall og bety­de­lig overrepresentert i forhold til befolkningssammensetningen i fire av politiets fem voldtektskategorier (etnisk norske gjerningsmenns prosentandel i parentes).

Fest­re­la­terte vold­tek­ter: 44,5 pro­sent (40,7)

Rela­sjons­vold­tek­ter: 67,5 pro­sent (20,9)

Sår­bar­hets­vold­tek­ter: 51,7 pro­sent (37,9)

Over­falls­vold­tek­ter: 80,0 pro­sent (20,0)

Annet: 41,7 pro­sent (45,8)

Linn W. Rosenborg

21.03.2016 kl.08:15

Anonym: hadde jeg servert innlegget statistisk utgangspunkt i etnisitet hadde du hatt rett. Det gjorde jeg dog ikke. Mange av dere som kommentere viser tydelig at dere ikke har lest innlegget. Dere beviser derimot hva jeg prøver å si: at dere mener den voldtektsKATEGORIEN som utgjør 10% av statistikken er viktigere at politi og media opplyser om enn de 90% andre anmeldte voldtektene. Trist.

20.03.2016 kl.22:04

Etter 2011 sluttet imidlertid Oslo-politiet brått å oppgi landbakgrunn i rapportene sine.

Men masseovergrepene i Köln og andre europeiske byer, samt gjentatt seksuell trakassering av jenter og kvinner i særlig offentlige svømmehaller i Europa, har aktualisert debatten om innvandrermenn fra Midtøsten og Afrikas betydelige overrepresentasjon på voldtektsstatistikken. Både i Norge, Sverige og Danmark er denne overrepresentasjonen et statistisk faktum.

Det er også lite som tyder på at den har blitt særlig mindre i Norge siden sist.

I februar gjennomgikk TV2 samtlige dommer for seksualforbrytelser og voldtekt i landet i 2015 og fant at nesten hver fjerde som ble dømt for voldtekt i Norge i 2015 hadde innvandrerbakgrunn.

20.03.2016 kl.22:13

- Gutt (6) voldtatt på svensk asylmottak

http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/--gutt-%286%29-voldtatt-pa-svensk-asylmottak/3423202762.html

------------------

Er det rasistisk å nekte asylsøkere å voldta barn?

Eller er det del av den nye "multikulturen" som kommer til Norge?

20.03.2016 kl.22:18

http://m.nettavisen.no/nyheter/--sjokktall-om-innvandrere-pa-trygd/3423202025.html

- Trygdesystemet er overfylt av personer med flyktning- og innvandrerbakgrunn.

--------

Hva tror du Linn? Vil innvandrerene bli en økonomisk og kulturell berikelse for Norge? Mange som stemmer SV og Rødt påstår det ihvertfall

20.03.2016 kl.22:20

http://www.nettavisen.no/nyheter/imam-pa-skjult-kamera---muslimer-er-i-ferd-med-a-erobre-europa/3423201139.html

Imam på skjult kamera: - Muslimer er i ferd med å «erobre» Europa

Uten å vite at han blir filmet sier imamen at muslimer ikke skal «smelte» inn i samfunnet.

Muslimer er i ferd med å «erobre» Europa, sier den ledende imamen i moskeen hos Det Islamske Forbund i Danmark til deres skjulte kamera, ifølge Dansk TV 2.

------

Hva skal man si? Skal vi bare satse på at "det ordnær seg"?

Skriv en ny kommentar

hits