Humorbryggeri og kronespill

kommentarer 2 kommentarer

Kjære Oslo.

Jeg vil fremover trekke frem mine små og store Oslo-favoritter med ujevne mellomrom. Ingen av disse innleggene er sponset eller betalt for, de er genuine anbefalinger fra en fastgrodd Oslo-borger (deler av dette innlegget er publisert i et tidligere innlegg som ikke lenger er på nett).

Soundtrack: Karpe Diem - Her. 

Jeg har tidligere erklært min kjærlighet til denne byen, og nå som våren for alvor står på trappene kjenner jeg meg både yr, skjelven, rett i ryggen, ør og litt nyforelsket. Det er noe med Oslo.

Det er noe med hvordan byen lukter, pulserer og tilpasser seg været og menneskene den rommen. Det er noe med hvordan byen omfavner meg i et trofast grep og aldri helt slipper taket. Jeg lengter alltid etter denne byen, til og med når jeg er her.

Les mitt innlegg fra Berlin her

Jeg kan kjenne angsten trykke og halsen snøre seg sammen, og jeg kan rømme til fjellet eller fjerne byer. Jeg kan si so long Oslo, nå har jeg fått nok og det er slutt, men vi vet begge at det går over. Vi vet at så fort jeg vender skotuppene hjemover får jeg brått hastverk. Hjem, inn, opp og ut. Fra takterrassen ser alt så smått ut, og menneskeprikkene virker så ubetydelige. Jeg elsker å stå der og trekke inn luften av byen min og se på alle de ukjente livene der nede.

Jeg elsker lyden av Oslo Ess på anlegget og minnene om da mormor og jeg og leste tekstene deres sammen sommeren før hun døde. Hun kunne styre seg for punken, men tekstene - de likte hun! Jeg elsker Grefsenkollen, Åklungen, båtene ut til øyene og alle festivalene. Jeg elsker Grünerløkka, malte dører, søndagsåpent, kvelder på Blå og film på Rockefeller. Jeg elsker at jeg, i et melankolsk øyeblikk, kan bestille band-merch i fylla og få dette levert på døra. Jeg elsker at mine beste venner bor i en halvsirkel rundt meg, og at tog og buss kan ta meg hvor enn jeg ønsker. Jeg elsker Grønland, St. Hanshaugen, Colonel Mustard, det jødiske museet, Bislett og potetmosen på Grisen. Jeg elsker softis med bacon og fiskevann i Maridalen. Skal jeg fortsette? Jeg elsker at jeg føler meg trygg, og at jeg føler meg hjemme. Jeg elsker Oslo. Enkelt og greit.


Jeg elsker at jeg, etter å ha bodd her i flere år fortsatt ikke aner halvparten av hva som rører seg i byen. Jeg elsker at jeg kan gjøre helt nye ting en helt random onsdags kveld.

I går ble jeg invitert til stand up på Humorbryggeriet på Hvaskjer på Torshov. 

Humorbryggeriet er en stand up klubb, som driftes av iStage Entertainment AS.

Stian Morten Pettersen, produsent for iStage Entertainment As, forteller at det ikke var noe stand up tilbud i bydelen og at de derfor gikk de inn for å skape et tilbud i nærmiljøet. iStage holder til i lokaler på Torshov og Humorbryggeriet beskrives som en lekestue for både ferske og etablerte komikere, hvor de kan teste nye tekster eller finpusse og perfeksjonerer vitser til nye show.

Til hvert show er tre komikere annonsert, men det mest spennende er at det hver gang også er med komikere på "åpen mic". Dette kan være noen som prøver seg for første gang eller det kan være en etablert komiker som ønsker å teste ut nytt materiale uten for mye styr rundt at han/hun skal opptre.

Utover våren vil det også komme besøk fra utenlandske komikere i tillegg til flere av de store norske. Humorbryggeriet har til nå kjørt fem show. Showene kjøres annen hver onsdag fram til 11.mai og billettprisen er beskjedene kr 130,- (hvis man kjøper på forhånd. Kjøper du i døra slenges det på 20,-).

I går var Andre Jerman konferansier. På scenen stod flere nye komikere, og for meg var Jonis Josef uten tvil kveldens høydepunkt. Jeg elsker når en (for meg) totalt ukjent komiker kan få meg til å le så jeg får Solo ut av nesa og "nesten" tisser på meg. Denne karen var spot on med intelligente og gjennomtenkte vitser som virket som de spratt ut av ham på ren impuls. Han er uten tvil verdt å sjekke ut. 

Jeg er faktisk en skikkelig rass-publikumer som sjelden syns komikere er veldig morsomme. At jeg ler så hardt for så å anbefale en komiker er å anse som et kvalitetsstempel fra en kjiping. 

Følg Jonis Josef på Facebook for informasjon om show. 

Som Josef selv forklarte med stor innlevelse etter showet er klubber som dette utrolig viktige for komikere. Særlig for de litt mer ferske og ikke fullt så etablerte er det sentralt å kunne stå så mye som mulig for å utvikle seg. Han understreker at  store scener som Latter har et høyere prestasjonsnivå, noe som gjør det vanskeligere å teste ut nytt materiale.

Dette elsker jeg. Nytt, ferskt og rett fra latterfabrikken!

For at små klubber som Humorbryggeriet skal kunne holde det gående er de avhengige av gjester. Hva med å ta turen til Hvaskjer og sjekke ut deres restaurant bestående av modningsskap for kjøtt og vedfyrt grill, øl, vin- og cocktail-barer, dansegulv, to konsertscener, popcornmaskin og retro spillrom? Fortalte jeg at de har old school kronespill OG flipperspill? Åjada! 

Sjekk ut Humorbryggeriet på Hvaskjer - Torshov på Facebook her.


Hva syns du er de beste Oslo-hot spotene? En bortgjemt kafé, en kul pub, et turområde, en konsertscene and so on. Hvem har beste drinkene? Hvor kan jeg danse i timevis og hvor har de egentlig Oslos beste potetmos? Jeg blir VELDIG glad for alle innspill!


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

 


 

 

2 kommentarer

Vegard

17.03.2016 kl.13:57

Og jeg elsker det faktum at jeg heldigvis ikke bor i Oslo lenger. Nå drar jeg inn til Oslo 5 dager i uka for å komme meg på jobb, drar rett ut av Oslo igjen så snart arbeidsdagen er over. Jeg vantrives rett og slett i Oslo, og kan ikke huske sist jeg var i Oslo utenom når jeg er på jobb. Hver sin smak, med andre ord.

Linn W. Rosenborg

17.03.2016 kl.14:01

Vegard: Så dumt! Hva er du misliker sånn med Oslo?

Skriv en ny kommentar

hits