Kjære medborger - det er på tide å løfte blikket!

kommentarer 55 kommentarer

//Deler av dette innlegget er tidligere postet og deretter slettet ved en feil.

Du trodde våren var kommet for godt, trodde du ikke? At solen skulle fortsette å varme ansiktet ditt og at det var takk og farvel til snø for en stund? Du trodde vi gikk lystigere tider i møte med prematur park-kos, vår-forkjølelser og sene kvelder? At alle skulle bli litt blidere og mildere i takt med været? 

Vel, du tok feil.

Vi knyter igjen på oss store skjerf, trekker på oss hanskene og ser på barna som later som om frostrøyk er sigarettrøyk med et smil om munnen. Husker du da du gjorde akkurat det samme? "Se, jeg røyker!" med en pinne fingrene og snurpet munn. 

Jeg elsker høsten og vinteren. På høsten tenner jeg flere telys, hører mer på Macy Gray enn Oslo Ess og har alltid en dunk rødvin stående. På vinteren vasser jeg i snø et trygt stykke unna stiene hvor alle går på ski og nyter stillheten av bare meg og dachsen på tur. 

Denne vintere er forsåvidt intet unntak, men noe er allikevel annerledes. Jeg har en ny og litt sterkere uro i magen. En stikkende smerte bak ribbeina, litt vondere for å puste og et litt mer granskende blikk. 

Jeg klarer ikke å riste av meg følelsen av maktesløshet. Oppgitthet. Tristhet. Sinne. De er der ute, fortsatt. De er der ute, i gummibåtene sine. Ved grensene. Livredde, kalde, våte, sultne og desperate. Der hvor det tidligere ble ropt opp om flest enslige menn er det nå småbarnsfamilier som fyller leirene. 

Enkelte har uttalt at den naive norske snillismen har roet seg, at engasjementet er senket og at folk tar til fornuften. Hva menes med dette? At folk tar til fornuften? Er jeg en av disse fornuftige folkene? Jeg vet ikke. Jeg vet at jeg har lest så mange saker de siste ukene, at jeg har startet på så mange innlegg om temaet asylpolitikk, fremmedfiendtlighet og rasisme. Jeg har skrevet, slettet, skrevet og slettet på nytt. 

Noe i meg sa bare stopp. Pause. Time out. Noe i meg trenger å skrive om andre ting. Intetsigende og enkle ting som guilty pleasures, bacon og ansiktsbehandlinger. Noe annet enn hat. 

Forfatter og redaktør Matthias Jügler skriver i en kronikk i NRK at det hatet han har utenfor døren bekymrer ham. Jügler bor i Leipzig, ikke langt fra Bautzen og Clausnitz. Det var i Clausnitz at en buss med asylsøkere i Clausnitz ble blokkert av skrikende tyskere. To dager senere stod folk og jublet foran et brennende asylsøkerhjem i Bautzen og prøvde å hindre brannvesenet i å slukke ilden. 

- Plutselig var det ikke bare nynazister som spredde rasisme og hat, det var vanlige folk (kilde: NRK Ytring).

Forbundskansler Angela Merkel fortsetter sin kamp i motvind for å få påvirke de europeiske landene til å handle sindig og fornuftig. Merkel synes å være en av de få europeiske lederne som ikke har hodet godt plassert opp i sitt eget rasshøl. Hun synes å være en av de få som fortsatt tenker og handler som et medmenneske, mens andre heller vil møte foreldre og små barn som flykter fra krig med tåregass. Gratulerer. 

Når skal vi forstå at disse barna ikke er ulovlig mannlige immigranter med en umenneskelig sexlyst og et prehistorisk kvinnesyn? Når skal vi forstå at disse småbarnsfamiliene ikke skjuler jihadister blant det fåtall av eiendeler de har med seg i slitte søplesekker?

Da TV 2 i forrige uke skrev om to desperate flyktninger som forsøkte å henge seg i Aten, kokte kommentarfeltet fullstendig over. Innleggene er delt flere steder, og er skrevet i full offentlighet med fullt navn til 367.000 følgere på TV 2 Facebook-side.

- Mal di gule og kall dæm før påskepynt

- Jippi endelig gjør de noe fornuftig 

Hjelper det noe, eller noen, at jeg påpeker at dette er vaskeekte rasisme og ikke "islamkritikk"? At mennesker ikke er kakerlakker og at de ytringene man finner i diverse kommentarfelt ikke er annet enn kvalme?

Bruken av sosiale medier i Norge fortsetter å øke, og er en viktig en kilde til nyheter og underholdning. Ove Skåra, kommunikasjonsdirektør i Datatilsynet, mener at det største problemet er de som videreformidler informasjon de ikke kjenner bakgrunnen for.

- De kjenner ikke sannheten i dette. Det er forkastelig både juridisk og moralsk.

Politiinspektøren i Vestfold, Ole Bjørn Sakrisvold uttaler at det er stakkarslig å sitte og slenge dritt om andre mennesker, som man ikke kjenner bakgrunnen til (kilde: NRK).

Det er blitt kaldere ute igjen, og mine medborgere morer seg med at desperate flykninger forsøker å henge seg i trær. Mine medborgere fnyser av små barn som klamrer seg desperat til ukjente tv-journalister etter å ha mistet foreldrene sine i et kaos av tåregass. Mine medborgere mener andres død er humor så lenge den døde er asylsøker. Mine medborgere skriker fortsatt opp om å hjelpe oss selv først. Oss og dem. Mine medborgere verdsetter fortsatt seg selv høyere enn mennesker som ikke har gjort noe annet galt enn å bli født i feil land. 

Vi, du og jeg kjære medborger, står sammen i dette, og vi må stå sammen mot det. Vi må si at nei, vi syns ikke at mennesker (ja, asylsøkere er først og fremst mennesker) skal motta trusler for å klage på usanitære forhold, at barna deres får dårlig mat og at de mangler legehjelp. Syns vi virkelig at mennesker som ønsker å ha tilgang til internett, være i aktivitet og ta del i et lokalsamfunn er utakknemlige svin? Er det ikke akkurat dette vi ønsker? Er det ikke dette du, kjære medborger, skriker etter? Du som beskylder innvandrere og flyktninger for å stikke sugerøret i statskassa fremfor å skape seg et liv. Ønsker du ikke at disse snylterne og lykkejegerne skal bidra? Delta? Dra sin del av lasset? 

I våre naboland står asylbolig etter asylbolig i brann. Hvor er samfunnet vårt på vei når det allerede, til tross for at vi bare er noen uker inne i 2016, er blitt meldt om 118 angrep på tyske asylmottak, derav 17 brannstiftelser? 

For å skape et samfunn hvor alle deltar og drar sin del av lasset må vi faktisk møte mennesker med åpenhet fremfor tåregass. Sånn er det bare. 


Jeg er blitt intervjuet av Framtida.no om blant annet hatefulle ytringer på nett. Saken kommer i morgen og vil bli delt videre i min kanaler. 

Følg Kommentarfeltet på Facebook!

Følg meg på Instagram her!

Foto: skjermdump - TV2


 

 

55 kommentarer

Bjørn

03.03.2016 kl.10:25

Og du tror helhjertet at alle disse reaksjonene kun dreier seg om ren, skjær rasisme? Ikke at noen av de kommer i fortvilelse over å se at det samfunnet vi bor i, har vært med å bygge opp og betaler skatt til er på vei til å rives ned? Ikke fordi det kommer noen muslimer hit på flukt fra krigen, men fordi det kommer så alt for, alt for mange mennesker hit. Og joda, mange av de har absolutt "avvikende" syn på hvordan man skal oppføre seg, kvinnesyn og mange andre slags "syn".

Det er lett å bli forferdet over alle de grusomme skjebnene som møter flyktninger, asylanter og immigranter, og jeg er helt enig med deg i at en del av de kommentarene som kommer er hårreisende i seg selv. Men du bør innse at du er en del av problemet. Du er den totale motsatsen til disse og er ikke det spor mer imøtekommende eller diplomatisk.

Det at du har en blogg gjør ikke at du har MER rett. Du har bare annerledes feil.

Ikke at jeg tror du kommer til å ta dette til deg ...

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.10:39

Hei Bjørn: Nei, alle reaksjonen er selvsagt ikke rasisme. Det jeg snakker om er måten reaksjonen kommer frem på og den retorikken som tas i bruk. Jeg har også betalt min skatt i alle år og bidratt til samfunnet på mange måter. Skal ikke min mening telle? Skal ikke jeg få mene at jeg syns vi skal ta vare på dem som trenger det, på tross av at de ikke er født her? Skal ikke jeg få si at jo, vi har en jobb å gjøre når det kommer til integrering og holdningsarbeid, men at jeg allikevel vil ønske de som trenger det velkommen inn i et trygt land?

Du kjenner ikke meg og aner ikke hvem jeg er. Jeg er ikke en del av problemet, jeg ytrer mine tanker og inviterer til refleksjon. Vet du hvem som er en del av problemet? De som sier "ja det er fælt, MEN!" for å rettferdiggjøre grumset de bidrar til å spre. Vet du hvem som er en del av problemet? De som så hardnakket påstår at meningsmotstandere tar feil.

Ikke at jeg tror at du kommer til å ta dette til deg.

Thomas

03.03.2016 kl.11:02

Jaha, nok en post om asyldebatten. Litt færre kommentarer enn forrige outrage-genererende sak (feminisme).

Du skriver i ditt svar til Bjørn følgende:

"Skal ikke min mening telle? Skal ikke jeg få mene (...)"

Hvor skriver Bjørn at du ikke skal få lov å skrive det du mener og at din stemme ikke skal telle? Jeg klarer ikke å tolke ham, eller andre av dine kritikere, dithen. Dette er heller et symptom som dere venstreradikale har hver gang dere møter meninger som ikke tilhører ekkokammeret dere som oftest beveger dere i; at kritikken ikke er kritikk, men hets og/eller sensurforsøk.

Ingen sier eller skriver (ja, bortsett fra rendyrkede nazister og fascister selvfølgelig, åja, også feministene da; som jo som kjent stadig fremmer forslag om å stramme inn ytringsfriheten) at du og dine meningsfeller ikke skal få lov å uttale dere. Men vi er uenige i det dere skriver og mener.

Asylstrømmen fra muslimske land er katastrofal for Europa. Dette er et faktum, dokumentert godt ved den massivt voksende arbeidsledigheten, det ekstremt økende presset på Europas velferdsbudsjetter, voksende voldskriminalitet, fremveksten av fascisme, fremveksten av kvinnehat, fremveksten av terror, fremveksten av islamisme, økt antall overfallsvoldtekter og massivt økende jødehat (ref. Kim Bodnias fortelling om Göteborg).

Mange liker ikke denne utviklingen og vil stoppe den muslimske innvandringen til Europa. Du og dine meningsfeller vil åpne dørene på vidt gap. Jeg og mine meningsfeller mener det er renspikket galskap og for et kulturelt og Europeisk selvmord å regne.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.11:08

Thomas: Sitatet du sikter til er svar på Bjørns "..Ikke at noen av de kommer i fortvilelse over å se at det samfunnet vi bor i, har vært med å bygge opp og betaler skatt til er på vei til å rives ned?" Dette er mitt samfunn også.

Å være uenig er lov. Å heie på at folk skal henge seg er en helt annen sak.

Ja, samfunnet står overfor en heftig problemstilling. Jeg er enig i det.

Nei. Jeg har ALDRI sagt at jeg vil åpne dørene på vidt gap. Dette er en standard setning de som er mer opptatt av at jeg ikke er like innvandringskritisk som dem pålegger meg (og mine meningsfeller) å ha sagt. Jeg syns virkelig at det som står i veien for å finne løsninger på dagens situasjon er den polariserte debatten, og ikke flyktningene i seg selv. Jeg tror oppriktig talt at de fleste befinner seg et sted mellom "fri flyt" og "steng grensene". Jeg tror også at mange av disse møtes med bastante påstander og "krav" om å velge side.

Hva tenker du?

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.11:09

Thomas: og ps: det kommer ny feminisme-post på selveste kvinnedagen <3

Jon

03.03.2016 kl.11:54

Det at vi ikke er enige om ett og alt er godt for demokratiet. Men heldigvis er det fler og fler som ser utfordringene med ukontrollert innvandring. Noe de aller fleste er enige om er at vi skal hjelpe. Men hvorfor innvilges deg permanent opphold i stedet for midlertidig ? Hvem skal bygge opp igjen infrastrukturen i disse landene når det en gang blir fred igjen ?

Tyskland og mye av Europa var sønderbombet etter 2 verdenskrig men ble bygget opp igjen på noen år fordi man vendte tilbake og bidro.

Og selv du må se hvordan alt for mange av de som kommer har et totalitært syn på kvinner, homofile og andre som ikke passer helt inn i deres syn på hvordan livet skal leves.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:17

Jon: Hello! Enig i at uenighet er sunt. Jeg har aldri påstått at ukontrollert innvandring er uproblematisk, men jeg er mer opptatt av selve integrerings- og holdningsarbeidet enn det å stenge grensene.

Tips. Å starte en setning med "selv du" signaliserer en rimelig nedlatende holdning overfor meg og mine meninger. Det tyder på en holdning som sier mener "selv dumme lille meg" må se.. Formuleringer som er uheldige spør du meg. Og jo, jeg er til en viss grad enig med deg også i dette. Viser til hva jeg skrev først i kommentaren: integrering og holdningsarbeid.

Petter

03.03.2016 kl.12:00

Jeg er så enig med deg Linn. Og takk for at du fortsatt orker å målbære litt medmenneskelighet når du vet hvilke kommentarer som kommer til å ramle inn fra kommentaristene.

Dette er ikke en diskusjon om hvor mange som skal få lovlig opphold, men hvilket menneskesyn vi skal ha på dem som velger å bryte opp fra krig og nød og prøve å skaffe seg et bedre liv. Om vi så hadde sagt nei til alle, så hadde de iallefall fortjent å møte et litt mer sivilisert folkeslag enn noen som ser ut til å ønske dem alt vondt.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:17

Hei Petter: tusen takk for kommentaren din!

John Magne Trane

03.03.2016 kl.12:01

En hatsk nordmannshater får lov å prøve å definere alle som er mot rasismen til nynazister?

OK...

Men å tenke på et eneste av alle de norske barna som lider, som til og med er døde, nei se, det klarer hun ikke.

Disse falske "godhjertede" har egentlig blod på hendene, men ser det ikke, siden de kun stirrer på speilbildet av seg selv, og gir seg selv skryt.

Mens de tråkker på barn som ikke bare har blitt gjengvoldtatt, men sågar drept.

Det er også ironisk at kakerlakker er ordet som trekkes frem. Siden en kvinnelig politiker og sosialist brukte ordet om de hun mislikte sterkt. Nei, vent, det var to slike. Den ene var fra Arbeiderpartiet i Norge, den andre fra massakrene mellom hutuene og tutsiene.

I tillegg har alle disse islamistene som hyler Allah Akbar mens de prøver å trenge seg inn, visstnok blitt erstattet av søte små barn. Men det må da være sterke barn som kan bruke rambukker mens også de hyler Allah Akbar og prøver trenge seg inn, ulovlig, i andres land.

Idiotien tar ingen ende, hos de som nekter å innse virkeligheten. De segregerer seg fra problemene ofrene må lide under, mens de støtter hver eneste en som viser med håndbevegelser at de ønsker å skjære hodet av oss, med "de er bare barn". De støtter hver eneste overfallsvoldtekt med "nordmenn er mye verre". De støtter hver eneste gjengvoldtekt med "de er så traumatiserte stakkar". Og de nekter å innse at rasister som holder opp plakater hvor det står ting som "Open or die!" eller rasister som skriver til nordmenn "Jeg skal drepe deg som en kristen" eller "Alle dere hvite skal dø", ikke er hyggelige folk. Uansett hvor mye de prøver skjønnmale rasismen.

Hver eneste falske asylsøker, hver eneste ulovlige innvandrer, som klarer komme seg gjennom utallige trygge land helt til Norge, stjeler maten ut av munnen på 200 barn.

Hvert eneste overfall, hver eneste voldtekt, hver eneste gjengvoldtekt, hvert eneste drap begått av disse ulovlige "flyktningene", bør egentlig alle som som blindt støtter dem måtte ta ansvaret for. Man kan ikke hjelpe forbrytere og tro at man kan sitte og skryte av seg selv.

nei, snu flyktningenstrømmen. La pakistanerne som nå kommer få dra tilbake til Pakistan, la alle de som kommer fra land de drar hjem på ferie til, holde seg der, også etter ferien. Og la alle fra en middelaldersk ukultur som kaller norske kvinner for horer, og som tvinger islamistenes uniform på "sine egne" kvinner, bli jaget ut av landet.

Uansett om noen fremdeles er hengt opp i fjorårets kampanjejournalistikk.

Det er alt for mange ofre nå til at de innbilt "gode" skal ha noe som helst å si.

Annet enn Unnskyld.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:18

John Magne Trane: jeg sluttet å lese etter "hatsk nordmannshater får lov å prøve å definere alle som er mot rasismen til nynazister".

Altså. Lol.

toto

03.03.2016 kl.12:08

Huff...

Du mener det sikkert godt , men du ser ikke fremtiden til Norge og vi som bor her .

Jeg er enig med deg at bak utseendet , er det et vanlig menneske . Bare så synd dette menneske er blitt omgjort til en fanatisk troende som setter relgion og tro høyere enn du setter din frihet , din fremtid for deg og dine barn.

En Iraker er helt i orden som menneske uten islam . Med islam er han eller hun en troende som ikke tåler kritikk , ikke vil deres barn skal ta til seg norsk levemåte , ikke ønsker et demokratisk samfunn med menneskerettigher som det du gjør . Dine sønner vil aldri bli godtatt som ektemenn for muslimske unge piker . Ikke uten at de tar til seg islam som leveregel .

Du ser ikke hvordan Bosnia ble forandret , ikke hvordan Libanon ble rasert av borgerkrig . Ikke ser at islam ønsker seg egne regler i Norge . Ikke ser at muslimer ønsker det skal bli forbudt med kritikk ,at muslimer vil ha islam til å stå over all annen relgion .

Vi vil ødelegge landet om vi tar inn særlig fler her nå . De unge mennene fra Syria burde reist til Irak for å fått opplæring som soldater , reist hjem og sloss mot både Daesh og Assad . I stedet kommer de her for å løpe fra sin forplktelse ovenfor sitt folk og land .

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:19

toto: Hei. Jeg ser, men jeg er ikke blindet som deg.

John Magne Trane

03.03.2016 kl.12:15

Bjørn, nei grumset hennes oppdaget hun ikke... Utrolig at slike narsissister får lenke fra Nettavisen. Har de ikke kvalitetskontroll? Eller er det rasister også der som velger ut bloggene? De har jo også et par islamister som får spre sitt eget grums.

Thomas, hun skjønner ikke som du ser at hun åpner døra på vidt gap for alle de kriminelle. Det er det som er problemet med disse venstreaktivistene. De er så fjernt fra vanlige menneskers hverdag at de faller for alt føleri. Og har ikke noe som helst måtehold. Hadde bare slike tallfestet hvor mange som skulle få komme inn i landet, og sagt klart fra at disse skulle tilbake så fort som mulig. Men konsekvenstenkning er det ikke noen som helst spor av. Kun føleriet, nå for "barna" og "familiene", selv om prosentdelen kun er marginalt endret, og det er de voldelige mennene, islamistene, desertørene, rasistene, som angriper både politi og soldater. Pluss alle oss sivile.

Jon, de norske flyktningene fra Sverige vendte tilbake. I den nordligste sjettedelen av landet vårt vendte de tilbake til ingenting. Alt var nedbrent. Mens her skal alle de uintegrerbare til og med få pengestøtte til å dra hjem på ferie, med en gang de har levert asylsøknaden. Kan man være verre tro, enn å støtte slike falsknere?

Petter, fra krig og nød er nok det viktigste vi må diskutere. Når "flyktningene" kommer fra til og med ferieland som Gambia, skjønner alle at dette dreier seg om lykkejegere. Og når man i tillegg ser at de som kommer i all overveiende grad er hårdbarkede islamister, skjønner man at alle disse heller skulle ha blitt byttet ut med kristne eller yezidier. Men disse slipper ikke ut. Det er tragisk at det er så mange som lar seg lure av de verste forfalskninger, og i tillegg tror de da har en slags høyere moral. Og når man i tillegg ser overalt at kriminaliteten eksploderer, og jenter i hele Europa blir fritt vilt for rasistiske angrep og overgrep, skjønner man at det hele har gått alt for alt for langt.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:22

John Magne Trane: Jeg sluttet igrunn å lese etter påstand om at jeg er narsissist, men pytt.

Du skriver "Kun føleriet, nå for "barna" og "familiene", selv om prosentdelen kun er marginalt endret, og det er de voldelige mennene, islamistene, desertørene, rasistene, som angriper både politi og soldater. Pluss alle oss sivile."

Hvor mange voldelige angrep på politi og soldater har egentlig disse islamistene stått bak i Norge? Hvor mange angrep på oss sivile?

John Magne Trane

03.03.2016 kl.12:19

toto, Huff ja... Det virker som om alle disse innbilt godhjertede bare agerer ut fra føleri, og ikke engang gidder sette seg inn i det de egentlig er med på. Har de noensinne satt seg ned og spurt disse muslimske mennene som kommer inn i hele Europa om hva de tenker om slike ting som barnevoldtekt, drap på annerledestroende, terror og henrettelser?

Hvis de det gjorde, ville nok noen skjell falt fra øynene.

Hører man en muslim si rett ut at Massakre er en god ting, og at det å voldta små barn er "Ekte kjærlighet", vil man nok slutte å ønske alle slike inn i landet. Selv om noen av disse har barn, med avslørende navn som Jihad eller Osama...

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:23

John Magne Trane: Hei. For en søt liten samtale dere har gående.

Og du? Ja, jeg har snakket med mang en muslimsk ung mann om akkurat disse tingene. Holdningsarbeid og integrering kalles det. Har du bidratt til dette, eller trives du best med å spy ut nedlatende galle bak en dataskjerm?

Fridtjof Lind Solbu

03.03.2016 kl.12:48

Enig i mye av dette, Linn. Hvilket smertefullt moralsk dilemma er ikke dette! Europa kan jo ikke la alle som vil slippe inn, det er rett og slett ikke praktisk mulig. Dermed får man disse hjerteskjærende tilstandene ved yttergrensene. Men det er ingen annen vei enn å stoppe dem. Åpner vi opp vil desto flere komme, noe som vil føre til kaos, som i sin tur fører til enda flere hjerteskjærende episoder, og enda mer panikk, oppløsning og stridigheter. Å vise fasthet nå er absolutt nødvendig, ikke minst for å hindre slike forferdelige tilstander og menneskeskjebner i fremtiden.

Anne Grethe

03.03.2016 kl.13:34

Faller besøkstallene dine igjen? For kjedelige innlegg i det siste?

Da er det på tide å kalle nordmenn for rasister igjen!

Så får du noen ekstra klikk

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:46

Anne Grethe: jeg kaller ikke "nordmenn for rasister igjen". Jeg kaller rasister for rasister. Igjen.
Takk for at akkurat du klikker deg inn, leser, gidder å irritere deg nok til å kommentere og med alt dette bidrar til å bedre tallene mine <3

Dyslektikeren

03.03.2016 kl.13:34

Bare meg som finner det morsomt at når Linn skriver om samfunnsengasjerte ting så er det alltid et stort flertall av menn som kommer å" kommenterer" sin meninger som oftest går på person angrep, mentaliteten til Linn, og islamofobi? Er det bare jeg som finnet dette morsomt? Det er det? Å ja, da så. (Så klart, jeg har også fått med meg at det faktisk finnes og noen kvinner som er sterkt imot Linn, og en eller annen mann som viser sin støtte til Linn, men nå snakker vi om det overveldende flertallet)

Huff, akk ja, når kvinner fronter sine meninger om samfunnsrelevante temaer i offentlighet, huff å huff, nei vekk med det.

Nei, helt ærlig er dette et av de kommentarene jeg fortsatt kan telle på mine fingre som de første kommentarene mine på nettet, selv om jeg har et godt forhold på over 13 år med Internett. Hvorfor kommenterer jeg ikke oftere? Mer hyppig? Jeg har jo en stemme, jeg må jo bruke den!!! Eller....kanskje har jeg allerede for lengst allerede oppdages hvor bortkastet tid det er? Nei, ærlig talt, møter jeg voksne menn som sier at de er hyppig på kommentar feltet må jeg le litt å undrer meg over dems fritidsproblemer. Jeg mener, jeg er sengeliggende i dag, og hat ikke noe bedre å gjøre. Er det alle det dere som så kvast skal forkaste alt Linn og andre skriver som og gjør? Er ALLE sengeliggende med influensa og har ikke noe bedre å gjøre??? Jeg mener, hvem faen går på nettavisen bortsett fra bloggere? Jeg sjekker alltid db, NRK og Aftenposten daglig, men må si at jeg heller er villig til å sjekke VG enn NA, selv med VGs helvetes oppsett som gir meg hodepine.

Nei, dette er ikke en kommentar til Linns innlegg eller et eller annet bestemt kommentar på dette innlegget. Jeg bare kommenterer på at jeg ser denne trenden til sinna menn som har en ting med å stalke alle Linns meninger. Som at de første kommentarene her, og det faktumet at dere skittkaster Linn på ANDRE KOMENTARFELTER PÅ ANDRE BLOGGER??? Som ikke?? har noe med Linn?? i det hele tatt??? Like what??? Å hvis det irriterer deg så jævlig med henne, hvorfor? fortsetter? Du? Å? Lese? Henne????

Så klart kan man være uenig med Linn. Jeg har flere ganger vært det. Eneste forskjellen er at jeg ikke går å spamme henne med hat mot henne, flyktninger eller islam og faktisk går videre i livet mitt. Porene mine er for viktige for dette her. Peace out! ・*:.。. .。.:*・゜゚・*

Nepse

03.03.2016 kl.13:51

Litt snodig at du skriver dette, du som gikk til angrep mot hvite menn som du sikkert hater mer enn alt på jord.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.13:53

Nepse: Litt snodig at du angivelig skal ha lest det innlegget, men at du helt åpenbart ikke har forstått det.

Thomas

03.03.2016 kl.14:15

Før jeg svarer på Linn vil jeg kommentere Dyslektikerens kommentar: "Jeg bare kommenterer på at jeg ser denne trenden til sinna menn som har en ting med å stalke alle Linns meninger."

Stalke? Hennes innlegg dukker jevnlig opp på forsiden til Norges nest største nettavis (Nettavisen) og tittelen til bloggen er "Jeg trenger et kommentarfelt". Det å da klage på kommentarer fremstår hyklerisk.

Så til Linns kommentar "Nei. Jeg har ALDRI sagt at jeg vil åpne dørene på vidt gap. Dette er en standard setning de som er mer opptatt av at jeg ikke er like innvandringskritisk som dem pålegger meg (og mine meningsfeller) å ha sagt. Jeg syns virkelig at det som står i veien for å finne løsninger på dagens situasjon er den polariserte debatten, og ikke flyktningene i seg selv. Jeg tror oppriktig talt at de fleste befinner seg et sted mellom "fri flyt" og "steng grensene"."

a) Hvis du ikke har sagt fri flyt, så har _alle_ dine innlegg handlet om at du syns innstramningsforslag er altfor strenge og at alle dine innlegg har kun handlet om liberalisering av innvandringen. Du må nesten tallfeste litt hvis vi skal tro på deg når du sier at du ikke er for åpne grenser. For slik det er nå kommer alle inn til landet, og ekstremt få blir sendt ut (de blir sittende i årevis på mottak, eventuelt går de under jorden og lever som kriminelle i årevis).

b) Vi er dypt uenige om at problemet er den polariserte debatten og ikke _migrantene_. Det er nesten ingen flyktninger. Av over 40 000 som kom i fjor var kun ca 15 % definert som flyktninger. Resten er migranter som søker asyl på humanitært grunnlag (penger). Hittil i år er det en forsvinnende liten andel flyktninger som kommer, mens 80-90 % er migranter fra afrikanske land og trygge land i MØ. Føleriet med å kalle migranter for flyktninger er tullete og bidrar til ytterligere polarisering. Og hadde det ikke vært for migrantene, så hadde vi ikke hatt noe problem! Så selvfølgelig er det migrantene som er problemet, ikke debatten _om_ migrantene.

c) Dere på ytterste venstre fløy liker å appelere til noe dere kaller "et sted på midten". Men dette handler om ståsted. For oss på høyresiden er midten laaaangt til høyre for hva dere på venstresiden ser på som midten. Og slik går nå dagan. Istedenfor å krangle om hva som er midten og hvem som er rasist (et ødelagt uttrykk som ikke lenger betyr noe, takket være dere på venstresidens iver etter å kalle alle som ikke er kulturmarxister for rasister) og ikke; burde vi krangle om løsninger og prinsipper. Jeg syns et utgangspunkt er: Er asylinstituttet relevant og forsvarlig lengre? Nei. Skal vi hjelpe reelle flyktninger? Ja. Hvordan? I leire i nærområdene, de ressurssterke som kommer til landet bør settes i lukkede mottak til søknaden om _midlertidig_ opphold er ferdigbehandlet.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.14:21

Thomas: er det det alle mine innlegg har handlet om? Eller har de handlet om medmenneskelighet, hatretorikk og rasisme? Hm.

Camilla

03.03.2016 kl.14:22

Takk for at du skriver! Takk for at du orker!

Jeg sitter litt midt i maktesløsheten for øyeblikket.

Elin Hege Lona

03.03.2016 kl.14:22

Tusen takk Linn, for nok et godt innlegg! Din stemme trengs!

Det kan se ut til at en del av befolkningen har blitt rammet av en midlertidig kortslutning slik at de ikke lenger har evne til rasjonell tanke og logiske slutninger.

Dermed ser de ikke lenger at vi er blant de aller mest privilegerte på kloden og at det er en selvfølge at vi må ta vår del av ansvaret for våre medmennesker som lider nød.

De ser ikke at flyktningene bare er sårbare mennesker og ikke livsfarlige beist.

De glemmer at muslimer har vært en del av vårt samfunn de siste femti åra, at de har bidratt til byggingen av velferdsstaten vår. De later som det ikke er slik at vi i Norge i dag møter muslimer i alle slags posisjoner; de er hjertespesialister og fastleger, advokater og tannleger, elektrikere og rørleggere, politimenn og ambulansearbeidere, politikere og ruskonsulenter, de er lærere og spesialpedagoger, psykologer og forskere - de er våre naboer og kolleger, integrerte samfunnsborgere.

Kortslutningen har ført til at mange lar seg lure av farlige krefter i samfunnet vårt, krefter som har ligget på lur og ventet på denne anledningen til å spre sitt ondsinnede og hatefulle budskap. Ord har makt, og de farlige kreftene vet å benytte seg av denne makten.

"Snart flertall" sier de, når de vet at antallet er forsvinnende lavt.

"Kriminaliteten eksploderer"sier de, når kriminaliteten ikke har vært så lav på over 20 år.

De snakker og skriver og lyver overalt hvor de slipper til, legger på litt her, trekker fra litt der - alt som trengs for å tilpasse virkeligheten til deres vrengebilde.

Og mennesker blir redde. Så redde at kortslutninger oppstår.

Nettopp derfor er du og jeg og 40000 medlemmer av Soldiers of Are & Odin og de mange, mange andre motstemmer så uhyre viktige i disse dager.

Vi kan simpelthen ikke la de farlige kreftene få lov til å bygge opp under sitt forvrengte narrativ uten at vi trer frem og korrigerer løgnene, balanserer bildet. Viser frem menneskene, virkeligheten.

Du gjør en utmerket jobb. Og selv om det ikke alltid ser slik ut lenger, så er vi fortsatt i flertall :-)

Ha en god dag!

Gaunil

03.03.2016 kl.14:41

Nok en blogg som fremhever noen enkelte tåpelige kommentarer for å understreke sitt syn og politisk agenda.

Disse kommentarene du refererer til er vel ganske enestående og i et fåtall. Det er nok ikke mange som synes slike utalelser er videre hyggelig men overser dem. De kommer nok fra noen få personer som er ganske redusert i toppen.

Da må jeg videre spørre deg om du noen gang har reflektert over at flertallet av flyktningene ikke oppfyller kravet til asyl?

Har du noen gang reflektert over de enorme ressurser vi og Europa bruker for å administrere asylsøkere som ikke oppfyller de krav som asylinstituttet krever?

Har du noen gang reflektert over hvordan vi kan unngå å bruke store ressurser på det store antallet som ikke oppfyller disse kravene?

Det er ingen som er uenig om at de som oppfyller kravet til asyl skal tas godt vare på.

Thomas

03.03.2016 kl.14:52

Rosenborg: "Thomas: er det det alle mine innlegg har handlet om? Eller har de handlet om medmenneskelighet, hatretorikk og rasisme? Hm."

Det har handlet om to ting: liberalisering av innvandringspolitikken og motstand mot hatretorikk. Jeg er enig i 1 av 2. Men, som så mange andre på ydderste venstre fløy, bruker du vage begreper som "hatretorikk". Hva er det? Det er helt subjektivt og dere bruker det om alt fra nynazister til gjengse FrP-ministres uttalelser om gullstoler.

Men igjen: hvis du ikke agiterer for åpne grenser, hva er da ditt synspunkt på innvandringspolitikken? Ut ifra det du skriver er du for følgende:

a) Imot obligatorisk kontroll ved norske grensestasjoner (jfr. russergrensen i Nord)

b) For varig oppholdstillatelse og statsborgerskap til alle som får innvilget asyl

c) Imot forbud mot niqab

d) Imot forbud mot hijab i barneskolen

e) For kjønnslemlestelse av guttebarn (det dere feminister kaller "omskjæring")

f) For hijab i politi-, dommer- og militær_uni_former

g) Imot alle forslag om innstramninger av familiegjenforeningsregler

h) Imot avvikling av kirkeasyl "ordningen" (den er per def ulovlig, men frem til nå er det ikke praktisert)

i) Imot lukkede asylmottak og retursentre

j) For at Norge, ift. resten av Schengen-landene, skal ta imot forholdsvis flere migranter enn folketallet skal tilsi, pga. Norges høye levestandard.

Hvis du er uenig i noen av disse punktene som er mitt inntrykk av ditt syn på innvandringspolitikken; si mer enn gjerne ifra og jeg skal dementere.

Anne Grethe

03.03.2016 kl.16:11

Alle som er uenig med Linn Rosenborg er onde, rasistiske og hatefulle mennesker.

De som stemmer på andre partier enn Rødt, SV eller Miljøpartiet har ikke hjerte.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.16:58

Anne Grethe: DET ER AKKURAT SÅNN DET ER! YES!

Besta

03.03.2016 kl.16:31

Takk for at du orker, Linn! Takk for at du bruker både hjerte og hjerne. Når jeg ser hva enkelte klarer å taste ut av seg, får jeg en sterk følelse av håpløshet. En stemme som din gir meg håpet tilbake.

03.03.2016 kl.17:13

Nok en trangsynt blogg, folk (som deg) som ikke klarer å se en sak fra mange vinkler bør hindres i å uttale seg, dere er til skade for fellesskapet

Idiot hateren

03.03.2016 kl.17:29

Kjære Linn Winsnes,

Det er på tide å gjøre noe fornuftig siden du er så sykelig opptatt av oppmerksomhet! Og du og andre som er så opptatt av å fylle landet med lykkejegere, kan dere ikke starte med å ta inn noen i deres eget hjem. Nest skritt, si fra dere pensjonen deres. Du skjønner, vi andre, som ikke er så oppmerksomhets syke. Vi som ikke bruker dagen på å jakte likes, og annet tull. Vi som går på jobb. Vi er mange, og veldig mange av oss er dritt lei sånne som deg. Dritt lei av at du stadig skal åpne den oppmerksomhets syke kjeften din for å få likes og oppmerksomhet. Men sist men ikke minst er vi lei av at tullinger skal dele ut skattepenger og fremtidige pensjoner, gjøre fremtiden usikker for våre barn, og ellers rote til i landets fremtid. For å være ærlig mener jeg dere fortjener en skikkelig omgang juling hele gjengen. Men siden jeg ikke er en voldelig person var det greit å heller lette på trykket her. Men om du og dine likesinnede får det som dere vil, så håper jeg av hele mitt hjerte at det er dere som blir antastet og det som verre er først! Da skal jeg stå å se på med et smil!

Rasshølet

03.03.2016 kl.18:47

Sitat Rosenborg:

"Merkel synes å være en av de få europeiske lederne som ikke har hodet godt plassert opp i sitt eget rasshøl."

Med andre ord, de som er skeptisk til problemene innvandring medfører har hodet plassert opp i sitt eget rasshøl.

Sitat Rosenborg:

"Jeg er blitt intervjuet av Framtida.no om blant annet hatefulle ytringer på nett."

Er ikke Linn Rosenberg selv en av disse som sprer hatefulle ytringer på nett?

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.19:51

Rasshølet: hva er hatefullt med det jeg skrev der?

Rasshølet

03.03.2016 kl.18:50

Det kunne vært interessant å høre hva Linn Rosenborg synes om Sylvi Listhaug. Fortjener hun å bli sammenlignet med syfilis?

Regner med at Linn Rosenborg mener hun har hodet godt plassert opp i sitt eget rasshøl ihvertfall.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.19:50

Rasshølet: hahaha! Deilig kommentar.

Linn W. Rosenborg

03.03.2016 kl.19:51

Rasshølet: (Og nei, jeg hadde nok invitert Sylvi i bursdagen min for å si det sånn)

Rasshølet

03.03.2016 kl.19:02

Winston Churchill skal ha uttalt følgende: "If you're not a liberal at 20 you have no heart, if you're not a conservative at 40 you have no brain."

Linn Rosenborg er ikke 40 enda, men nærmer seg med stormskritt. La oss håpe hun blir voksen snart.

Jeg regner med Linn Rosenborg tilbringer dagene med å se på Disney filmer og annen "guilty pleasures". Men om hun skulle ha tid til å tre ut av den rosa boblen og sette seg inn i den virkelige verden er det nok av lesestoff.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkrisen-i-europa/spaar-fremtidens-velferdssamfunn-blir-en-helt-annen-verden/a/23629548/

Å gå rundt og kalle andre for rasister etc blir bare for dumt

Rasshølet

03.03.2016 kl.21:18

Det gode ble synonymt med å ta imot tusenvis av asylsøkere ved vår egen grense. Mengden kom ut av kontroll, og vi strammer desperat inn. Men de nye tiltakene pirker bare i overflaten av et dysfunksjonelt asylsystem. Etter dagens praksis har millioner av mennesker rett til å bosette seg i Norge. Men asylordningen er til for de som er personlig forfulgt, ikke hele folkegrupper som vil unnslippe fattigdom, konflikter eller autoritære regimer. Dem blir det stadig flere av, og befolkningsprognosene er skremmende. Antall afrikanere vil øke fra 1,2 til 4,4 milliarder fram til 2100. 40 prosent i fattige land sier de vil emigrere hvis de har muligheten. Gjør regnestykket selv.

Rike Norge har råd til det, sier flyktninglobbyen. Nordmenn spiser potetgull for 2 milliarder i året. Vi kan klare oss uten chips og ny flatskjerm i noen år! «Det handler om humanitet.» Men selv den mest giverglade humanist kan bare bruke pengene én gang. Da bør de brukes der de har mest verdi og humanitær nytte. Men regjeringens «hjelp i nærområdene» ble i løpet av sommeren synonymt med egoisme, kynisme, gjerrighet og fremmedfrykt. Fordi FrP gjorde det til fanesak. Da måtte sentrum-venstresiden intensivere den omvendte form for hjertevarme og dugnadsånd. Plutselig hadde Anne Holt og andre gode krefter omdefinert nærområdene til Råde og Tøyen.

------

Anbefaler Linn Rosenborg å ta et innføringskurs i økonomi. Eventuelt lese seg litt opp på det hun skriver om. Synsing basert på magefølelse hjelper ingen

http://www.dagbladet.no/2015/11/27/kultur/meninger/ideer/helgekommentaren/kjetil_rolness/42148350/

Klikkhoren

03.03.2016 kl.23:41

Here we go again!

Fallende besøkstall og vips; en ny blogg med det samme gnålet om rasisme etc.

Det nærmer seg 8 mars så da kommer det vel et nytt innlegg om hvor ille alle etnisk hvite menn er, jeg er ikke din kvinne etc etc

Thea Abela

04.03.2016 kl.02:51

G-d, så underholdene det er å lese alle disse usaklige kommentarene som ramler inn her. Lurer på om majoriteten av folket bak kommentarene her faktisk kan lese. Takk for at du orker Linn, heier på deg!

Cammy

04.03.2016 kl.08:09

Synes du er kjempe tøff Linn. Ser at kommentarfeltet bugner av mannfolk som føler seg truet av lille "dumme deg" og som får ikke sove før de har belært deg en ting eller to. Og de kvinnelige er bare misunnelig på at du faktisk har bein i nesa og kommer med noe bedre enn hva de klarer å gulpe opp. Ordet rasist og nazist preller av som vann på gåsa, for de vet de er flere troll under bakken, bak tastaturene. Og hører de noen som protesterer så er de venstrevridd og forbanna rødstrømpe, vi burde jo bli banket gul og blå, samt bli voldtatt. Og de liker slikt, for det er noe som mangler i hodet. Det er trist, men ikke bry deg! Vi støtter deg! Både Soldiers og Are og Odin og Ikke deres kvinne❤ Stå på!

Gunn W Hansen

04.03.2016 kl.08:36

Takk for at du gidder Linn, til tross for all hets

Anne Grethe

04.03.2016 kl.09:22

Ja, alle som er kritiske til de ufattelig unyanserte og særdeles lite faktabaserte innleggene er onde, misunnelige rasister og nazister. For alle som ser problemer med innvandring må vel være hatere?

Stemmer du SV eller Rødt er du snill.

Stemmer du Høyre eller FrP er du slem.

Linn W. Rosenborg

04.03.2016 kl.10:02

Anne Grethe: du er morsom.

Torunn

04.03.2016 kl.11:18

Helt enig med deg Linn! Digger at du setter søkelys på dette og kaller ut rasisme for det det er.

Shakalakka

04.03.2016 kl.12:37

Det er fascinerende å høre politikere/bloggere messe om at "vi har en jobb å gjøre med integrering", når ingen har et eneste clue på hvordan dette skal gjøres bedre. Når tall fra SSB (og Migrationsverket i Sverige for den sakens skyld) sier krystallklart hvordan dette faktisk går, kan man ikke bare kaste ut et fluff-statement som det å late som det er faktisk løsning. Er det ikke en idè å faktisk se at man har en strategi som fungerer før man tar inn en haug til? Verden har så mange potensielle flyktninger/migranter, at å tenke at Europa skal fordele alle mellom seg, og at alt på den måten skal bli OK er ikke realistisk. Det er vel og bra å være humane, men dette er et uløselig problem - folk flytter selvfølgelig så lenge de kan oppnå noe bedre..

Thomas

04.03.2016 kl.12:50

Jaha. Her ser vi Rosenborg gjenta seg selv. Hun _hevder_ hun vil gå i dialog med folk og at hun vil ha diskusjon (lenge var overskriften på bloggen "jeg trenger et kommentarfelt"). Men når noen kritiserer hennes standpunkter og meninger, da er det ikke kritikk; nei, det er hets. Og har noen her inne _noensinne_ sett at Rosenborg faktisk svarer på kritiske spørsmål som blir stilt henne med noe annet enn et nytt totalt urelatert spørsmål eller personangrep eller "dette gidder jeg ikke nedlate meg å svare på en gang"?

Jeg skrev en lengre liste over inntrykk jeg har gjort meg opp om Rosenborgs syn på innvandringspolitikk. Dette gjorde jeg etter at Rosenborg faktisk spurte meg. Svarer hun så på mine høyst saklige og relevante spørsmål og inntrykk? Nei, selvfølgelig ikke. I stedet skriver en viss Anne Grethe med: "Alle som er uenig med Linn Rosenborg er onde, rasistiske og hatefulle mennesker.

De som stemmer på andre partier enn Rødt, SV eller Miljøpartiet har ikke hjerte." og Rosenborg svarer umiddelbart henne med "Ja, akkurat sånn er det!".

Altså ren løgn og fanteri uten hold i hva som faktisk skjer i kommentarfeltet Rosenborg selv har bedt om (hvis det er så fælt med kommentarer, bare steng kommentarfeltet! Men da får du kanskje ikke så mange klikk, eller hva?)

'Skylder' Rosenborg meg en redegjørelse? Nei, selvfølgelig ikke. Men det er vanskelig å ta henne seriøst når hun aldri svarer på spørsmål hun selv har bedt om.

Linn W. Rosenborg

04.03.2016 kl.13:44

Thomas: Jeg forstår virkelig ikke hva du vil frem til med denne kommentaren. Når noen skriver ting som Anne Grethe skriver (gjentatte sarkastiske og idiotiske kommentarer) så svarer jeg sarkasme og idioti. Sånt finner jeg litt festlig.

Nei, jeg går ikke inn i LANGE debatter. Kunne sikkert vært bedre på dette. Når det er sagt så har jeg heller aldri hevdet at denne bloggen er en dialogplattform, men at jeg reflekterer og ønsker å åpne for refleksjon.

Jeg jobber 140% og denne bloggen er en hobby. Jeg sitter derfor ikke og svarer på alt. Jeg uttrykker meg i innleggene mine og liker selv når kommentarfeltet under lever litt sitt eget liv. Det har skjedd flere ganger at andre er i heftig diskusjon der, og det syns jeg er flott.

Jeg har aldri påtatt meg en rolle som hverken dialogstyrer og jeg har heller aldri sagt at all motstand er hets. Ved påstander som dette viser du at du enten ikke leser innleggene mine eller at du allerede er så skråsikker i din oppfatning av hva jeg mener at du egentlig bare kan droppe det. Bortkastet tid for din del, og å diskutere med deg blir i så tilfelle bortkastet tid for meg.

Du har gjentatte ganger beskyldt meg for løgn, for å skrive fiktive kommentarer med mer og det er for meg ikke et interessant grunnlag for dialog. Dine kommentarer baserer seg mer på hva du syns om meg og mine talentløse innlegg enn sak, og helt ærlig så begynner det å kjede meg.

Du har rett. Jeg skylder deg ingen redegjørelse. Dette er en personlig blogg, ikke redaksjonelt innhold eller gravende journalistikk. Det er personlige refleksjoner, tanker og meninger. At du er uenig er fair, men nei. Jeg skylder deg nada.

Takk igjen for at du, på tross av at du irriterer deg så grønnjævlig over alt jeg skriver, klikker deg inn og bidrar til økt trafikk. Kanskje på tide at vi slår opp? </3

Thomas

04.03.2016 kl.15:57

"Dette er en personlig blogg, ikke redaksjonelt innhold eller gravende journalistikk."

Dette er en misvisende påstand, Rosenborg. Dette er en sponset blogg som stadig figurerer på forsiden på Norges nest største avis, Nettavisen. Da er man ikke lenger bare en koselig liten rosablogg, men et redaksjonelt innhold man faktisk har et ansvar overfor. Hvis du vil holde bloggen din i en utelukkende privat sfære, ikke ha den figurert i Norges nest største avis.

Linn W. Rosenborg

04.03.2016 kl.16:11

Thomas: Du tar så feil. Bloggen er ikke sponset. Alle står fri til å opprette blogg på blogg.no. Blogg.no eies av Nettavisen. Nettavisen har et knippe faste bloggere de velger å fronte. Jeg er en av dem. Rosablogger = «En jente i relativt ung alder som bruker bloggen sin til å fortelle verden hva hun har på seg, hva slags sminke hun foretrekker samt hvor kjedelig skolen er, da kun dette og ingenting annet.»

Jeg er ikke relativt ung. Jeg forteller aldri hva jeg har på meg. Jeg skriver aldri om sminke. Jeg skriver aldri om hvor kjedelig skolen er.

Jeg tar ansvar for alt jeg skriver. Det bør alle som ytrer seg gjøre. Hva Nettavisen velger å fronte får du ta med Gunnar Stavrum. Hils fra meg.

Nå gidder jeg ikke disse latterlige diskusjonene hvor du konstant prøver å enhver uttalelse jeg kommer. Det begynner som sagt å kjede meg, og jeg syns det er patetisk hvor hardt du prøver å gå imot alt jeg sier. Har du virkelig ikke noe bedre å drive med?

Marianne

04.03.2016 kl.17:07

Jeg er skikkelig skuffa over mangelen på respekt og folkeskikk i kommentarfeltet. Tydeligvis mange mannfolk som ikke tåler å bli sagt i mot. Har dere ikke lært bedre? Vi er først og fremst mennesker...alle sammen. Trodde samfunnet var kommet lenger...

Eks: For å være ærlig mener jeg dere fortjener en skikkelig omgang juling hele gjengen. Men siden jeg ikke er en voldelig person var det greit å heller lette på trykket her. Men om du og dine likesinnede får det som dere vil, så håper jeg av hele mitt hjerte at det er dere som blir antastet og det som verre er først! Da skal jeg stå å se på med et smil!

Skikkelig lavmål!

05.03.2016 kl.18:31

Ok, så vi skal hjelpe de som trenger det, de som ønsker seg et bedre liv. De er to milliarder fattige i verden, skal vi ta alle hit synes du? Eller har du en øvre grene? Kanskje en milliard eller 500 millioner? Hvor mange? Kunne vært interessant å vite, for det vil gi en pekepinn på hvor smart eller lite smart du faktisk er.

Skriv en ny kommentar

hits