Hemmeligheten bak et langt liv? Sex, is og bacon!

kommentarer 4 kommentarer

Hun ser på meg og sier med dempet stemme at "jeg har aldri vært sånn ordentlig syk." Sånn ordentlig syk? Jeg har hatt feber, hostet, vondt i halsen og har vært god gammeldags forkjølet siden jeg kom hjem fra Berlin. Jeg føler meg ordentlig syk. For Mona derimot er kreft i ørespyttkjertelen med spredning til lymfene ikke å regne som ordentlig syk. 

Hva er det egentlig å være syk, og hva vil det si å være frisk? Hva skal til for å kunne si at du lever et sunt liv og hvordan kan du egentlig vite at kroppen din har det bra? Hvor gammel har du lyst til å bli, og enda viktigere: hvordan kan du sikre at du lever lenge? Jeg ble ufrivillig spådd for endel år siden og fikk beskjed om at jeg kom til å leve til jeg ble 66. Det vil si at jeg om en måned og en uke har levd halve livet mitt. Half way to KO og game over Jeg vet ikke helt hva jeg tenker om det, men innerst inne vet jeg at ikke ønsker å bli en av de gamle som ligger i en sykeseng de siste årene av livet. 

Verdens eldste menneske, Susannah Mushatt Jone (116), har ifølge USA Today et skilt på kjøkkenet med følgende påskrift: «Bacon gjør alt bedre». Hear hear! Hun tilskriver også sin gode helse «solide mengder søvn», og forteller til New York Post at hun spiser bacon hver dag. Hun står opp 09.30 og på frokostmenyen står eggerøre med bacon. Hun skal sper på med maisgrøt til frokost innimellom, men bacon spiser hun hver eneste dag. 

- Jeg drikker aldri og røyker heller ikke. Jeg omgir meg med kjærlighet og positiv energi. Det er hemmeligheten for et langt og lykkelig liv, sa hun for ti år siden ha sagt da hun mottok en utmerkelse av borgermesteren i New York, ifølge Guinness rekordbok.

Ifølge skotske Jessie Gallon (109) er hemmeligheten bak et langt og godt liv er å unngå mannfolk og å spise grøt.

Jeg har spurt noen av leserne mine hva de tror hemmeligheten bak et langt liv er, og jeg må ærlig innrømme at svarene gjør at jeg håper jeg lever litt lenger enn 33 år, 1 måned og 8 dager til.

Les innlegget Sommerkropp, bikinikropp, helårskropp, min kropp

Bacon, drikke god vin, gode relasjoner og å være en del av en flokk, kjærlighet, å ha jevnlig og god sex, lese gode bøker, drikke mengder med god kaffe, holde kroppen i form, omgås med folk som bidrar til optimisme og drømmer, å gjøre det best mulig for seg selv og de nærmest rundt seg, nyte de små og store ting i livet, ikke stresse, ikke bekymre seg , få masse frisk luft, danse med venninner og å spise masse god iskrem. 

Nå som jeg har fått oppskriften på hvordan leve godt og lenge kan jeg med glede kvitte meg med de to eksemplarene jeg har liggende av selveste twitterlegen Wasim Zahids bok om temaet. Jeg trekker en vinner blant følgerne av Kommentarfeltet på Facebook på mandag!

I Hemmeligheten - slik lever du godt og lenge får du legens beste råd om hva du skal spise, hvordan det er hensiktsmessig å trene og hvilken livsstil som sørger til et godt liv. Wasim (ja, vi er på fornavn. Følger hverandre tross alt på Twitter) har selv lagt om livsstilen og vet hva som skal til for å ta tak i eget liv. Som lege vet han hva som gjør nordmenn friske og fornøyde, og hva som gjør pasienter syke. Et langt og godt liv dreier seg ikke bare om trening og kosthold, men også om hvordan vi lever med hverandre og hva vi fyller livet vårt med.Det er aldri for sent å leve sunnere, du kan begynne i dag. Spis godt, stress mindre, beveg deg mer og elsk mer. Så enkelt og så vanskelig. Med denne boka får du det til (kilde: Tanum og boka selv).

Les innlegget En sunn kropp = et sunt hodet. 

Nå kræsjer rådet om masse sex en smule med rådet om å holde meg unna mannfolk. Det kræsjer også litt å aldri skulle drikke og samtidig love meg selv å drikke masse god rødvin. 

Jeg tror dog at jeg skal klare å finne en god balanse og sier ja takk, en av hver av alt på den lista! Som med alle andre målsettinger er det lurt å ikke gape over for mye med en gang, og heller begynne litt i det små. Jeg velger derfor å fylle de nærmeste dagene med bacon, vin, være en del av flokk (som jeg allerede er), ikke stresse og frisk luft. Og hvem vet? Kanskje litt sex? Krysser fingrene! 

De andre tingene på listen skal selvsagt inkluderes i tilfeldig rekkefølge. Hei livet! 


Har du lyst på et eksemplar av Hemmeligheten - slik lever du godt og lenge? 

Jeg trekker en vinner blant følgerne av Kommentarfeltet på Facebook på mandag!

Følg meg på Instagram her!

//Bøkene er enn gave fra forlaget!


Foto: Kagge forlag
 

 

 

 

4 kommentarer

Eva Mortensen

27.02.2016 kl.12:26

Herlig :)

Eva fra prosjekt avslappet.blogg.no

Andreas

27.02.2016 kl.13:56

Du får prøve å bli lesbisk, så kan du kombinere masse sex med null mannfolk.

Ellers vet jeg hvilket av de to rådene jeg ville hørt på...

Linn W. Rosenborg

27.02.2016 kl.18:48

Andreas: hm, godt tips. Hahha. Hvilke råd tar du med deg videre, og er du med i konkurransen?

baard fiksdal

29.02.2016 kl.21:59

Forrest Gump: You died on a Saturday morning. And I had you placed here under our tree. And I had that house of your father's bulldozed to the ground. Momma always said dyin' was a part of life. I sure wish it wasn't. Little Forrest, he's doing just fine. About to start school again soon. I make his breakfast, lunch, and dinner every day. I make sure he combs his hair and brushes his teeth every day. Teaching him how to play ping-pong. He's really good. We fish a lot. And every night, we read a book. He's so smart, Jenny. You'd be so proud of him. I am. He, uh, wrote a letter, and he says I can't read it. I'm not supposed to, so I'll just leave it here for you. Jenny, I don't know if Momma was right or if, if it's Lieutenant Dan. I don't know if we each have a destiny, or if we're all just floating around accidental-like on a breeze, but I, I think maybe it's both. Maybe both is happening at the same time. I miss you, Jenny. If there's anything you need, I won't be far away.

Skriv en ny kommentar

hits