Kjære Ringsaker-politiet - dere rocker!

kommentarer 8 kommentarer

Politiet i Ringsaker - Hedmark politidistrikt skrev 17. februar på sin Facebook-side

Politiet utfordret asylmottakene til fotballturnering. Tingnes og Brumund stilte med to lag hver, mens vi i politiet stilte med ett lag! Knall moro!!! Vårt lille bidrag til integrering- økt forståelse-og små gleder i hverdagen! Frister så absolutt til gjentagelse!

Foto: privat/Krogstad

Jeg tok en telefon til lensmann Terje Krogstad som forteller at de i Ringsaker har fått to nye asylmottak.

-Ved opprettelse av disse var det noe motstand i lokalsamfunnet, og politiet deltok sammen med Ringsaker kommune på folkemøte hvor asylmottakene ble diskutert. Noe av bekymringen hadde utgangspunkt i at mottakene ble liggende rett ved en barnehage, noe som skremte både foreldre og andre naboer. For å bidra til å roe gemyttene og berolige bekymrede foreldre kjørte vi en risiko- og sårbarhetsanalyse for å kartlegge forebyggende tiltak. ROS-analysen har vi i etterkant delt med andre kommuner og politidistrikt. Analysen viser til konkrete tiltak som barnehagen, kommunen og vi i politiet kan gjøre for å hindre uønskede hendelser og konflikter.

For å bidra til å roe gemyttene og berolige bekymrede foreldre kjørte vi en risiko- og sårbarhetsanalyse for å kartlegge forebyggende tiltak

Politiet har hele veien hatt tett kontakt med beboerne på mottakene. De reiser opp, viser seg og snakker med beboerne, og det er viktig for politiet å vise seg også når det ikke har skjedd noe kriminelt.

Krogstad forteller videre at han anser aktiviteter som noe av det viktigste i en meningfylt hverdag. Han understreker at det er viktig at asylsøkere ikke blir sittende i lengre perioder å kjede seg, og at det er da det kan det oppstå hendelser som bunner i irritasjon og frustrasjon. 

Foto: privat/Krogstad

Vi ønsket å finne en måte vi kunne ufarliggjøre politiet på.

-Vi spurte oss selv hva vi kunne gjøre for å bidra, og landet på at fotball er vel noe alle kan like! Vi ønsket å finne en måte vi kunne ufarliggjøre politiet på. Mange av asylsøkerne er afghanere som allerede har et anstreng forhold til politi. Det var derfor viktig å gi disse noe å glede seg til, tilby fysisk aktivitet og samtidig vise oss frem som et sivilt preget politi som det ikke er noen grunn til å frykte. 

Foto: privat/Krogstad

I finalen stod Tingnes mot politiet, og politiet vant ganske klart. Krogstad forteller at de sendte ut en politimann i full uniform som raskt ble utvist, noe som resulterte i at Tingnes fikk straffe og scora mål til stor jubel. Etter turneringen fikk alle fikk hver sin pokal, vafler og sosialt samvær.  

Foto: privat/Krogstad

På spørsmål om hva Krogstad tenker om videre integreringsarbeid forteller han at de om en måned har invitert mottaket til Ringsaker-glatta.

-Dette er et prosjekt der målet er å hindre trafikkulykker, med månedlige arrangementer på glattkjøringsbanene. Her får rånerne sladde og herje, og nå er altså asylsøkerne invitert til å bli med i bilene. Jeg er spent på språkbarrierene, men har stor tro på det å møtes og gjøre noe sammen.

Han sier videre at dette er et lite steg med hensyn til integrering, men der må jeg rette på ham. Dette, Krogstad, er ikke et lite steg.

Jeg er er spent på språkbarrierene, men har stor tro på det å møtes og gjøre noe sammen.

Dette er virkelig helt fantastisk! I et samfunn hvor presse, samfunnsmedlemmer og politikere i tiltakende grad skaper splid i befofolkningen gjennom å spre frykt og skjev pressedekning går et lokalt politidistrikt foran og skaper vei i vellinga!

For mennesker som kommer fra krig og områder hvor de ofte har et annerledes og gjerne negativt syn på politi og samfunnsdeltakelse vil aktiveter som dette bidra til å sikre nærhet og trygghet for både flyktninger og befolkning generelt. Dette vil uten tvil bidra til økt gjensidig respekt og samhold. Gjennom aktiviteter som dette tar politiet initiativ til å overføre gode verdier, holdninger og kultur på et svært høyt nivå. 

Gjennom aktiviteter som dette tar politiet initiativ til å overføre gode verdier, holdninger og kultur på et svært høyt nivå. 

Tiltak og aktiviteter som dette øker utvilsomt motivasjon for å delta på  felles aktiviteter, og dette står det ikke annet enn respekt av. Her viser virkelig politiet seg fra sin varmeste, tryggeste og beste side. 

Dette er samhold. Dette er åpenhet. Dette er medmenneskelighet. Dette er fellesskap. Dette er velvilje. Dette er samfunnsengasjement. Dette er fremtidsrettet. Dette, mine venner, er integrering. 

Foto: privat/Krogstad


Følg Kommentarfeltet på Facebook!

Følg meg på Instagram her!

8 kommentarer

Økonom

19.02.2016 kl.14:31

Dette viser hvor dyrt det blir å hjelpe folk fra Afghanistan i Norge. En ting er direkte kostnader, men de indirekte kostnadene blir også høye når Politiet skal gi slipp på andre oppgaver.

Å ta inn flyktninger til et høykostland er en dårlig ide. Vi klarer å redde flere ved at Norge gir et økonomisk bidrag til feks Tyrkia, så kan flyktningene betjenes der.

Ps! Jeg er ingen rasist. Kun opptatt av å utnytte ressurser mest effektivt

Alf Gunnar Rugtveit

19.02.2016 kl.21:10

Har virkelig ikke politiet mer fornuftige ting å gjøre en dette ? Dette er uansett folk som skal ut og hjem

Linn W. Rosenborg

20.02.2016 kl.10:37

Alf Gunnar Rugtveit: hva er mer fornuftig enn å ta samfunnsansvar og skape trygghet? Vedder på at det er mer enn du noengang har gjort.

Rasisten

19.02.2016 kl.22:59

Sitat Linn Rosenborg Twitter:

"Lurer på hvor lang tid det tar før første kritiker (les: rasist) kaster seg inn i kommentarfeltet."

Ja i Linn Rosenbergs verden er man rasist dersom man ikke er enig med henne!

Linn W. Rosenborg

19.02.2016 kl.23:07

Rasisten: ja for det var akkurat det den spøkete tweeten betydde. *Avslørt!* Alle er hjertelig velkommen til å følge meg for mer god humor! Link til høyre for innleggene tror jeg.

Magnus

19.02.2016 kl.23:28

Alf Gunnar Rugtveit: Hva politifolk på fritiden gjør er vel ikke noe du trenger å henge deg oppi, Om de vil spille fotball så har de vel lov til det, eller skal de sitte hjemme hos deg og spille Playstation?

Andrea

19.02.2016 kl.23:50

Fantastisk bra initiativ av politiet! Flotte folk!

Linn W. Rosenborg

20.02.2016 kl.10:37

Andrea: jeg veit!! Del gjerne innlegget - de fortjener props!

Skriv en ny kommentar

hits