Trygghetsfølelse for hvem?

kommentarer 142 kommentarer

Kjære Odins soldater, jeg må bare spørre dere om noe. 

Ifølge talsmann Ronny Alte er Odins Soldater en privat natteravn-tjeneste. Han, og flere med ham, har gjentatte ganger sagt seg uenig i at gruppen kan omtales som borgervern og at dens medlemmer kan beskrives som høyreekstrem. 

Jeg tar meg selv i å lure på hvordan en gruppe som uttaler at de ikke er høyreekstreme eller rasistiske, og som fra første stund har vært motstandere av all bruk av vold, velger å fronte en gruppe som i andre land er både nynazistiske og voldelige. 

For meg fremstår det som litt merkelig å opprette en gruppe med samme navn som grupperinger i andre land som har gått aktivt etter innvandrere, men samtidig ta avstand fra alle rasistiske handlinger. 

I flere av gruppebeskrivelsene (på fb) oppgis det at gruppen er en del av Kemi-grupperingen. Borgervernsgruppen Soldiers of Odin (SOO) ble opprinnelig startet opp i den nordfinske byen Kemi, og ble etablert av den selverklærte og voldelige nynazisten Mika Ranta. Gruppen spiller på frykt og hat mot utlendinger, og da spesielt muslimer. I Finland er flere selvutnevnte nynazister og voldelige kriminelle en stor del av miljøet i og rundt SOO (kilde: Reuters og Dagbladet). 

De som står bak SOO er i stor grad de samme som har latt seg inspirere av English Defence League (EDL) til å danne Norwegian Defence League (NDL) og PEGIDA. I utlandet har disse grupperingene en voldelig historikk, men i Norge har oppslutningen hittil vært lav. På tross av en polariserende retorikk har vi i Norge ikke vært vitne til stort omfang av oppfordringer til vold. Dette kan settes i sammenheng med den lave oppslutningen og svake samfunnsposisjonen slike grupper har hatt. Nå, med etableringen av SOO, ser man derimot en økende tilstrømning av medlemmer, og med økt tilslutning er det naturlig å anta at også uro og tilløp til vold kan øke (Kilde: Dagsavisen).

Tidligere denne måneden fikk DailyMail ekslusiv tilgang til SOO sitt hemmelige hovedkontor. De rapporterer om lokaler fulle av nazi-symboler, nazistiske minnegjenstander og White Supremacy-symboler og -propaganda. De selvutnevnte soldatene marsjerer i mobb, iført bomberjakker med Soldiers of Odins-logo på ryggen. De har avlagt ed om å gå til direkte handling for å beskytte sine koner, kjærester og barn mot invasjonen av migranter i Skandinavia. 

Jeg har tidligere uttrykket min skepsis til grupperinger som dette i innlegget Ikke din kvinne. 

Flere har uttalt seg for og imot etableringen av Odins Soldater i Norge. Ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård (Ap), er tydelig i hva han mener om grupperingen. Han har uttalt seg på sosiale medier etter at Fredriksstad Blad avslørte at den islamfiendelige grupperingen har etablert seg i Fredrikstad. 

- Vi ønsker ingen bruntrøyer i gatene våre (kilde: Fredriksstad Blad).

Den samme ordføreren uttaler nå om den nyopprettede gruppen "Allahs soldater"Hadde jeg vært ordfører i Oslo hadde jeg sagt nei takk og bedt dem holde seg vekk! De er jo mye av den samme ulla og svært lite ønskelige innslag i gatene. Jeg ønsker også disse gutta dit pepperen gror!

Innad i regjeringen er det full krangel etter at FrP-topp Jan Arild Ellingsen ga sin støtte til Odins Soldater. Erna Solberg skriver på Twitter at Odins soldater ikke har noen plass i arbeidet for trygge gater. Hun påpeker at gruppens verdisyn er farlig og at Ellingsens uttalelser ikke represterer Regjeringen

Politidirektoratet (POD) skriver på sine hjemmesider at de er skeptiske til gruppen og påpeker at det er uakseptabelt at grupperinger opptrer som en form for «borgervern». Bruk av navn og symboler, samt det faktum at flere av gruppens medlemmer har tilknytning til kriminelle miljøer, understreker denne skepsisen (kilde: Nettavisen - min uthevning)

Jeg har av ren nysgjerrighet blitt med i en lokal SOO-gruppe på Facebook. Før jeg fikk bli med i gruppen måtte jeg oppgi alder og svare på flere spørsmål. Et av disse var om administrator kunne få tilgang til min fb-profil for å forsikre seg om at jeg ikke hadde poster av rasistisk karakter på min side. Også inne i den aktuelle fb-gruppen (som riktignok er knøttliten) presiseres det at rasistiske ytringer og voldelige utsagn ikke godtas. Jeg var ærlig med admin. om at jeg ikke deler SOOs standpunkter og at jeg er kritisk til gruppen, noe han sa var helt lov før han ønsket velkommen.

Det første jeg så var et gruppemedlem som skriver at nordmenn skal gå trygt i gatene, og som kjapt korrigeres av et annent medlem med at alle skal gå trygt så lenge de følger norsk lov.

Også Alte har et innlegg i gruppa med oppfordringer om å samarbeide med politi, ikke gripe inn i enkeltsaker, ikke gå med flagg eller rasistiske symboler, ikke maskere ansikt (dette inkl. skjerf), være edru, ikke rope og ikke opptre provoserende. Alte oppfordrer, etter initiativ fra politiet, alle med SOO-genser til å slå av en prat dersom politiet ønsker dette. Han understreker også at han IKKE vil forsvare noen fra SOO som ikke respekterer dette. 

Ok. So far so good. Eller? 

Hvordan står egentlig dette i samsvar med bakgrunnen for gruppen og hva SOO står for over landegrensene? 

For meg fremstår det som merkelig at folk som sier de er så snille og trygge må gjemme ansiktene sine (som mange av dem gjør, på tross av Altes oppfordring). Er ikke poenget å skape trygghet ved å være synlig i bybildet?

Ja, mange av de som er med på marsjene er helt sikkert ålreite mennesker, men er det så vanskelig å forstå hva en jakke med logoen til Soldiers of Odin symboliserer? Er det totalt ubetydelig for den gjengse soldat i gata hva merket på ryggen hans betyr? At hans medsoldater i land ikke så langt fra oss går med den samme uniformen, og at den der er et tydelig uttrykk for nynazistiske holdninger?

Er det ubetydelig for dere som melder dere inn i SOO, og som helt sikkert gjør det med gode intensjoner, at dere deler uniform med tidligere straffedømte? At sakene de er dømt for gjelder forhold som vold, voldtekt, innbrudd og ulovlig våpenbesittelse? Er det ok for deg å representere (ja, du gjør det når du tar på deg en genser med en felles logo) nynazister, voldtekts- og voldsdømte som deltar i de samme aktivitetene i gruppen som deg? Tror du at dette inviterer til tillit?

Jeg ønsker meg så inderlig at dere som slutter dere til SOO løfter blikket og reflekterer litt over hvordan denne formen for høyreradikale borgervern skaper fryktelig dårlige assosiasjoner. Nærværet av grupper som dette vil (forhåpentligvis) for all fremtid skape historiske assosiasjoner om alt annet enn trygghet, samhold og demokrati.

Hva tenker du, som medlem, om at Kim Mæland står frem i pressen som leder for Soldiers of Odin i Norge? Vet du at Mæland for for fire år siden gikk rundt med en hettegenser hvor det stod «Support your local lasermannen»?  Lasermannen (John Ausonius) var en svensk serieforbryter som i 1995 ble dømt for ett mord, ni mordforsøk samt åtte ran. Alle skuddene var rettet mot mennesker med mørk hudfarge (kilde: Vepsen). Er dette din leder? Er dette en du ønsker skal representere deg og dine holdninger overfor andre mennesker?

Et betimelig spørsmål er hvem som egentlig føler seg betrygget av patruljeringen til SOO. Jeg vil tro at både barn og voksne av utenlandsk opprinnelse vil føle seg mindre trygge med disse marsjerende i gatene, noe også mange nordmenn gir uttrykk for.

Og når andre alternative grupper som Allahs soldater møter SOO, hva da?

Alte har uttalt at Odins Soldater ønsker et samfunn hvor folk kan bevege seg uten å være redde. Det, kjære soldat, ønsker jeg meg også.

Lytter dere når jeg, og flere med meg, sier at denne utviklingen skremmer vettet av meg?


Følg Kommentarfeltet på Facebook!

Følg meg på Instagram her!Foto: skjermdump DailyMail


 

142 kommentarer

BareLurer

25.02.2016 kl.16:07

"Alternative grupper" som du refererer til er ellers kjent som Profetens Ummah, uttalte terrorsympatisører som er under etterforskning for rekruttering til ISIL og som er et problem for både muslimer og ikke-muslimer i bybildet allerede:

http://www.osloby.no/nyheter/Moralkontroll-i-Oslos-innvandrergater-5314438.html

De skal ut og "forby det onde" - noe de så vidt jeg vet ikke har noen myndighet til. De sier altså rett ut at de skal ut og lage kvalm. Noe vi vet de gjør fra før, ref. linken over.

Man kan mene og si hva man vil om Ronny Alte og SOO internasjonalt, men så langt har den nasjonale grenen faktisk ikke sagt eller gjort noe galt som sådan (selv om deres interne retningslinjer viser at de neppe er your average natteravn tross alt). Men der står det; de sier - og så vidt jeg vet etterlever, så langt - at de skal forhindre kriminalitet ved tilstedeværelse. Det er således akkurat det samme som natteravnene gjør (så hvorfor de ikke har meldt seg inn der kan man alltids lure på).

Har ikke spesielt mye tillit til Odins blomsteroppbindere, men de har i hvert fall IQ nok til å ikke tråkke i salaten fra starten av. Det er mer enn man kan si om Allaahs strikkeklubb.

Linn W. Rosenborg

25.02.2016 kl.16:11

BareLurer: Eh du? For en merkedag! Jeg er 100% enig med deg i at grupper som dette er et like stort problem som SOO, og det er derfor jeg skriver om det. Det er danningen av grupperinger som dette som skremmer vettet av meg, uavhengig av hvilken side de står på!

"Rasisten"

25.02.2016 kl.20:38

Typisk innlegg fra "antirasisten".

Skriver et innlegg om hvor ille Odins Soldater er, men ikke et kritisk ord om Allahs soldater.

Linn W. Rosenborg

25.02.2016 kl.20:47

"Rasisten": anbefaler deg å lese innlegget en gang til.

Nepse

25.02.2016 kl.22:43

Du skriver vel en blogg om allahs soldater også?

Nodde

25.02.2016 kl.22:52

Du liker å dømme folk på forhånd. Typisk for en rasist og hatefull person. Hva galt har dem gjort så langt?

steinar

25.02.2016 kl.22:59

Hvorfor har du ikke skrevet en blogg om profetens ummah / islam-net? for feig?

Ola

25.02.2016 kl.23:00

Mange har fordommer mot rasister. Rasister har også følelser.

Kæbdi

25.02.2016 kl.23:10

Det som "skremmer" meg er at folk ikke reagerer like sterkt når landet blir nedrent av lykkejegere med mentalitet verre enn Herman hedning i brødskuffen. Men når den helt naturlige og ventede (av de som har lest og sett litt historie) reaksjonen blir oppblomstring av ekstreme miljøer, da gjør Ola og Kari liksom i buksa? Du får ikke gærne muslimer i samfunnet uten gærne motreaksjoner fra ikketroende eller andre mennesker som føler seg truet av hatet og nulltoleransen for alt annet enn islam.

Gang på gang bevitner jeg også at offentlige nordmenn nærmest koser seg med å kaste ut kritikk om "sine egne" men med en gang det er Ali eller abdi da holder nordmenn kjeft og går hvertfal ikke etter dem i sømmene. Hva skjer med det? Feige nordmenn er overalt. I Grupperinger og på bloggsider.

Julius

25.02.2016 kl.23:14

Hvor i all hverden var du med dine opprop når det tidligere ble tatt opp i media at det er muslimske miljøer som omtrent patruljerer gatene i enkelte bydeler i Oslo på jakt etter dårlige muslimer?

Dette er jo krefter som motarbeider integrering, samt de skaper frykt blandt muslimske jenter og kvinner som trodde de var kommet til et fritt land?

Den feministiske bevegelsen i Norge er noe av det ynkeligste som er å oppdrive!

Absolutt ingen av dere har noen gang stått opp for undertrykte muslimske jenter som ønsker å leve i et friere samfunn enn det de kom fra.

I mange artikler i media den siste tiden er feministen avkled som en gjeng hyklere!

mogens kristiansen

25.02.2016 kl.23:16

Her har du virkelig klart å utfordre intelligensiaen på ytterste høyre. Spørs om du må vente til Ulf Leirstein melder seg som soldat for freppene førnoen klarer å svare deg :-)

Rålf

25.02.2016 kl.23:22

Du hadde valget mellom å skrive om Odins soldater eller Soldiers of Allah. Ikke overraskende falt det helt "tilfeldige" valget på den norske grupperingen. Der soo benytter seg av den norrøne guden Odin benytter Allahs soldater seg av en nåværende terroristgtuppe, med hundretusener av liv på samvittigheten sitt flagg. Dine holdninger og meninger er motbydelige, forkastelige og kvalmende. Dessverre strekker ikke vokabularet mitt til for å beskrive hva jeg syns.

Nepse

25.02.2016 kl.23:30

Og der var dansken mogens som skriver om norske ting :) han som støtter islamister og pedofile.

Anonym

25.02.2016 kl.23:48

Mulig norske SOO deler visjon med finske SOO uten at det behøver å bety at de trenger å svare for søsterorganisasjonens enkeltmedlemmers handlinger? Spør lederen deres sjøl da vel, andre treff på Google: http://www.ronnyalte.net/kontakt.html

Når det er sagt, er det ingenting ulovlig ved å gå tur i gruppe, så om Odins og Allahs soldater bare går rundt uten å gjøre mer, så er det ingen som har rett til å vise dem bort (i så fall burde ordføreren også hatt makt til å nekte bråkete, rampete unger å forlate skolen i grupper også, for de kan faktisk utgjøre et ordensproblem i offentligheten).

Kan ikke si jeg føler at noen av «soldatene» direkte truer meg (den ene gruppa vil i verste fall bare verve meg fordi jeg er norsk, den andre vil trolig ikke annet enn å fortelle meg om fantasivennen sin Allah? om de i det hele tatt bryr seg), men jeg ser på dem som et symptom på fullstendig feilslått innvandrings- og integreringspolitikk. Tempoet har vært altfor høyt, hvem som helst har fått slippe inn, myndighetene har vært naive og passive, og det har vært dårlig oppfølging av innvandrerne. Multikulturprosjektet har mislyktes totalt, isteden fikk vi parallellkulturer, og historien har vist oss at det har en lei tendens til å oppstå gnisninger**. DET er det som skremmende her, ikke at noen få mennesker går tur på gata. I alle fall ikke ennå. Det som skremmer meg aller mest er egentlig at jeg ikke har trua på at Europas politikere har vilje eller evne til å ordne opp i problemene, og da kan det fort utvikle seg til å bli riktig så utrivelig. Det er jo bare å se handlingslammelsen i forbindelse med fjorårets folkevandring, forholdet til Tyrkia og krigen i Innlands-Syria og Irak?

** særlig har historien vist oss at gnisningene har en tendens til å gå utover jøder, og dessverre tyder ingenting på at vi har klart å lære noe for å unngå det denne gangen heller. Synagoger må ha politibeskyttelse over hele Europa og stadig flere jøder emigrerer til Israel (hørte et sted at antallet jøder som flykter fra Frankrike dobles hvert år). Islams jødehat kommer fra Koranen, men hvor andre tar det ifra har jeg virkelig ikke peiling på (den eneste gangen jeg i det hele tatt har tenkt på at en jøde har gjort noe annerledes enn meg er den gangen to stykker lurte på om det var både kjøtt- og meieriprodukter i maten under en middag, noe servitøren for øvrig kunne forsikre om at det ikke var om jeg husker rett? å skulle hate noen på det grunnlaget er en smule sært).

FInn Oddvar Stensrud

26.02.2016 kl.00:00

Anonyme "Rolf":

Er det motbydelig, forkastelig og kvalmende at det tas opp at "Odins soldater" har sitt opphav i bl.a. nynazistiske og voldelige miljøer, og at flere av medlemmene er tidligere straffedømte.

Dette er jo opplysninger som kommer fra politiet.

Når det gjelder denne gruppa tror jeg de fleste der er mer opptatt av å "promotere" seg som beskyttende "barskinger" enn å skape trygghet.

Tror ikke tidligere offere for kriminelle elementer i den gruppa...vil føle seg så trygge når de møter dem.

Vi har "Natteravnerne"; vi trenger ikke ekstremister ute i gatene...uansett om de er fra høyre eller venstreside.

Nå kommer jo også islamske høyreekstreme (Allahs soldater) på banen...vi kommer vel til å se bråkmakerne i "SOS Rasime" også...jo vi går "lyse" tider i møte!

Øyvind Bergh

26.02.2016 kl.00:08

Eneste høyreekstreme rasisten her må være Linn.

Ganske intolerant å prate om noe en ikke vet noe om

Judas Iscariot

26.02.2016 kl.01:27

Var ikke du som elsket Berlin og multikulturisme?

https://www.youtube.com/watch?v=w9V96TPmAr8

Må ha vært henrykt.

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.08:11

Judas Iscariot: jeg elsker byen Berlin ja. Jeg elsker Oslo og Manchester også. Hvordan er det relevant for innlegget?

Rita

26.02.2016 kl.02:23

I ordlisten står det at nynasist betyr glad i egen nasjon. Angående å være glad i sitt land, i sin kultur, i sitt opphav er langt fra ditt ståsted. Trist å lese din blog. Våre gater er utrygge både for norske og utlandske jenter...og svake.... Hvis du leser avisene vil du se at det skjer ting hver dag og natt i våre byer.... Synes du at det er fint? Det blir verre og verre......

kåre

26.02.2016 kl.02:51

jeg skjønner virkelig ikke at folk enda ikke har fått opp øynene. Hvis dere norske kvinner vil bli tildekket fra hode til tå og aldri få lov til og forlate huset så fortsett og forsvar islam.

hvis dere antirasister vil få hodet kappet av eller bli druknet i bur fordi du ikke tror på en pedofil gud så for all del, bare fortsett og forsvar islam. landsforædere er dere.

Logic

26.02.2016 kl.03:29

"Jeg tar meg selv i å lure på hvordan en gruppe som uttaler at de ikke er høyreekstreme eller rasistiske, og som fra første stund har vært motstandere av all bruk av vold, velger å fronte en gruppe som i andre land er både nynazistiske og voldelige."

Og alle muslimer er som voldelige muslimer i visse andre land?

Jeg tar meg selv i å lure på hvor høy dobbeltmoralen egentlig kan bli ...

Heia hodet.

Stolt Norsl

26.02.2016 kl.03:37

For 3 gang på kort tid kommer denne feministen med en tirade med oppgulp..

At nettavisen synes dette er helt greit er for meg en gåte..

fortjener hvert eneste ord med pepper.

At du ikke kommer med en tirade mot Allahs soldater sier det meste om ditt syn og hvilken side du står.

Du virkelig vil underkaste deg Islam du..

At du ikke synes det er greit at en gruppe mennesker sørger for at kvinner av alle slag kommer seg hjem uten og bli voldtatt,antaste,slått ned,rana osv er totalt ubegripelig,i hodet ditt så popper det bare opp rasister..

Du skjønner ikke engang at de ikke er ute etter mørkemenn men ALLE menn som vil begå en kriminell handling mot kvinner.

Du er av den typen som blir overfalt ev en gjeng og mens de er på gang for å voldta deg så kommer odins soldater og du bare skriker om at de må pelle seg avgårde for dem er jo rasister i hodet ditt,så du vil heller la deg bli overfalt,det er hvert fall det jeg kan lese av dine blogg innlegg den siste måneden.Passe syk må man være når man har slike holdninger du kommer med her..

Men du har tydelig med 3 blogg innlegg vist hvilken ussel og ufyselig person du er og en ekte feminist er du. Synes bare synd på slike kvinner som deg og de få du utrolig nok får med deg i din syke verden....

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.07:38

Stolt Norsl: passe syke ting du skriver. Ganske stusselig å hisse seg sånn opp uten engang å lese innlegget. Hvis du har lest det har du åpenbart ikke forstått det. Send meg gjerne konkrete sitater som kan bekrefte oppgulpet ditt så skal jeg gladelig forklare deg hva det betyr.

Geir Bjerkland

26.02.2016 kl.03:48

En ting er klinkende klart og et er at mine døtre om det skulle skje at de blir forsøkt overfalt og kan få hjelp av odins soldater og de stopper ett stygt overfall så ville hver og en av dem fått en god bamseklem..

De skal hvert fall IKKE lytte til tullballet du kommer med hvor du uoppfordret mener de skal la seg bli overfalt fordi du mener denne gruppa er rasister...

men tipper du nå vil hylle IS og allahs soldater som ALLE står på PST sine lister over farlige personer hvor ledern er en terrorist og oppforder til drap på vantro det vil si deg og meg det fordi vi er kristne.. Synes du dette er greit??

Ditt syn gjennom x antall blogger i det siste er ekstremt skremmende.

Jeg hyller at odins soldater passer på kvinner av alle slag og alle religioner.... Noe ikke du ser ut til og br deg om i ditt rasistiske hode

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.07:36

Geir Bjerkland: hei. Kommentaren din vitner mest om at du ikke har lest innlegget særlig nøye. Jeg finner det litt artig at du, og flere med deg, blir mer provosert over ting jeg (ikke) skriver enn flere av de som selv er med i Odins soldater her i Norge. Disse har svart på spørsmål og diskutert uenigheter på en ryddig og fin måte. Jeg ønsker deg en fin dag videre.

Allahs tjener

26.02.2016 kl.05:05

Hva synes du som er jøde at nå kommer Allahs soldater?

Er det "rasisme" å minne om at muslimer er langt mer antisemittiske enn europeere flest?

-----------------

Mer jødehat blant muslimer

HAT: Halvparten av den muslimske befolkningen i land som Frankrike, Østerrike og Belgia har antisemittiske holdninger, ifølge ny rapport. Ervin Kohn frykter at problemet er like stort i Norge.

http://www.klassekampen.no/article/20150522/ARTICLE/150529937

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.06:51

Allahs tjener: Hei. Nei det er ikke rasisme, og flere av mine jødiske venner er bekymret over akkurat dette. Det er uten tvil behov for gode integreringstiltak og holdningsarbeid på flere områder.

Petter

26.02.2016 kl.06:42

Hvis man tar utgangspunkt i Nettavisens overskrift for denne artikkelen kan man stille et lignende spørsmål til Gahr Støre: "Er det ok for deg å representere voldtektsdømte og eks-kommunister?" De fleste vil nok si at Arbeiderpartiet ikke er et rede for pedofile og antidemokrater bare fordi enkelte medlemmer har gjort sine feil. Slik er det med SOO også. Det er slik i Norge at når man har sonet sin straff har man gjort opp gjelden til samfunnet og skal kunne starte med blanke ark. Da skal man kunne melde seg inn i den foreningen man ønsker. Det spørs om AP blr glade for å få Rune Øygarden tilbake etter sonet straff, men jeg tviler på om de kan nekte ham medlemskap.

Jeg er imponert over at Linn Rosenborg faktisk rapporterer om at FB-gruppen til SOO ikke inneholdt oppfordring til ulovligheter, slik mange fryktet. Ikke mange meningsmotstandere ville kommet med en slik innrømmelse.

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.06:49

Petter: hei, og takk for kommentaren din. Skal svare flere senere. Merk at den gruppen jeg er medlem i er lokal og kun har få medlemmer, så den er neppe representativ for alle.

Jeg har skrevet meldinger med flere medlemmer av andre grupper som gladelig har svart på spm jeg stiller, diskuterer temaet på en ryddig måte uansett hvor uenig vi er og som på ingen måte har følt deg provosert eller krenket av dette innlegget.

Kommentarene hittil vitner i stor grad om at mange ikke leser innlegget, men går inn for å få ut agg fra tidligere innlegg. Trist i grunn; jeg ønsker virkelig refleksjon rundt og svar på det jeg spør om.

Tvedt

26.02.2016 kl.07:23

Profetens ummah har i lang tid marsjert i gatene og fremmet sitt hat og intoleranse, ved å rope død over ditten og datten, og utrykt sin avsky over sunne vestlige verdier og spesielt vanntro. De har tom. rekruttert til IS. Og oppfordret til vold.

De såkalte Odins soldater har i praksis igrunn bare delt ut gratis boller, og vist velvilje for et trygt samfunn.

Jeg synes det er veldig svakt å fordømme og kalle dem nynazister. Men det er veldig forutsigbart og dogmatisk fra den selvopptatte venstregjengen.

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.07:33

Tvedt: hei. Før jeg går inn på det du skriver lurer jeg på om du i det hele tatt leste innlegget?

Kritisk

26.02.2016 kl.07:57

Odins soldater blir neppe noe stort og omfattende - mer en raritet. Likevel er det en rød klut for venstresidens ideologer som har fått et nytt hatobjekt. Norske PK-journalister koker. Dertil for militante feminister som kan fortsette med sin male-bashing - siden gruppen består av hatobjektet menn. Steinkastende Blitzere nevnes knapt i media og fremstilles som "de gode". Venstresiden ser en annen vei, bagatelliserer og bortforklarer når Allahs soldater skal patruljere gatene - med en fundamentalistisk ideologi fra 1400-tallet. Trygghet - for hvem?

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.08:09

Kritisk: man ser større tilslutning enn SOO enn man har sett til andre, lignende grupper. Verdt bekymringen spør du meg. Militante feminister og male-bashing? Her? Neppe. Media har vitterlig skrevet om Allaahs soldater også.

Dipper

26.02.2016 kl.08:02

Politiet har oppgaven med å trygge vårt samfunn, men skal vi snu ryggen til når vi opplever kriminalitet, eller skal vi gripe inn og prøve å forhindre? Kanskje kan vi forhindre Berlinske tilstander i norske byer med grupperinger som går "nattevakt" rundt i byene våre.

Det gjelder ikke Allas soldater som vaier med IS flagg og lover død og fordervelse for alle vantroe mennesker. Hvorfor skal Norge dra helt til Syria og være med å bekjempe denne terroristorganisasjonen når en gruppe går rundt i Oslos gater? Ta dem her disse feigingene og bli kvitt dem en gang for alle! De ikke tør dra ut å kjempe selv. De er redde for sine liv, men vil ta andres uten å blunke. For dem er det er trygt å være i Norge hvor Ola Nordmann ikke har turt å si sin mening, men tidene har endret seg. Flere og flere vet hva disse muslimene står for og vil i fremtiden bekjempe deres tilstedeværelse. Det er trygt i Norge fordi NAV gir dem underhold og stjerneadvokater står opp for dem når de har plumpet uti med sine hatske meninger og påberoper seg menneskerettighetene. Men hva med MENNESKERESPEKTEN!

Hege Storhaugs bok bør bli obligatorisk for alle som vil bevare vår vestlige kultur.

Svein Larsen

26.02.2016 kl.08:30

Sitat fra Rosenborg :" Det er uten tvil behov for gode integreringstiltak og holdningsarbeid på flere områder".

Har du vanskelig for å forstå at muslimer ikke lar seg integrere???? Har du lagt merke til at i land med forholdsvis stor muslimsk befolkning så blir det dannet gettoer og no og soner. De blir styr etter sharia lover. Der man må ha politi eskorte for å kjøre inn ambulanse. Politiet må dra flere patruljer for å passe på utstyr og hverandre.Det er både 2 og 3 generasjons innvandrere, men like forbannet så er de ikke integrert. Er du virkelig så korttenkt at du tror noe annet vil skje i Norge???

Tvedt

26.02.2016 kl.08:36

Ja, har lest artikkelen din i en noe oppstykket vis. Så ja?

Du nevner Kim i kilder fra en venstreraddis-side, og går på person, han kommer vel aldri til å bli "godkjent" som menneske om han hadde sittet 1000 år i fengsel... Huff.

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.09:00

Tvedt: nei, jeg går ikke på person. Jeg trekker frem holdninger personen har utvist (som støtte til rasistisk motiverte drap og drapsforsøk) som jeg anser som problematisk for SOO Norge om de ønsker å ta avstand fra rasistiske og voldelige ytringer. Ser du virkelig ikke det? Huff.

Hahha

26.02.2016 kl.10:14

Man forstår dette er ett innlegg av en venstrevridd og betalt blogger. Mye betalte apene deg før å skrive dette da? Husk at du må skatte av alle gaver av alle former 😂😂😂

Burde skrive ett like langt innlegg om Allahs soldater også, og minne folk innimellom på SOO..

Ser du heller ikke varer på folk som kommenterer med fakta og sannhet, kanskje det er vanskelig? Jaja... lykke til da, håper du...host host...

PS: minne deg på hva jødene i Israel blir utsatt for av muslimer.. kanskje du har glemt det.

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.10:30

Hahha: Hei. For det første er jeg ikke en betalt, sponset blogger og mine innlegg er ikke bestilt. For det andre så dekkes både SOO og Allahs soldater i dette innlegget, men SOO snakkes naturlig nok om i større grad da de er større og og mer aktuelle pr dags dato.

Jeg svarer mange som kommenterer med både fakta og usakligheter (putter deg inn i den siste boksen).

Ser at du på ingen måte har forstått innlegget, og jeg ønsker deg bedre lykke neste gang. Host host.

Alexander Vatneeidet

26.02.2016 kl.10:25

Den dagen jeg ser et IS symbol i min egen by; går symbol-bæreren rett i bakken.

Enkelt og veldig greit. Dagslys eller natt.

Magne

26.02.2016 kl.10:38

Rosenborg har åpenbart veldig tungt for det. I stedet for å lire av seg en hel masse slimete oppgulp av typen hint og antydninger, så kunne man heller sjekket hvordan det har gått i forbindelse de marsjer som har blitt gjennom.

For i forbindelse med disse marsjene så har det overhodet ikke som hos disse samfunnsnedbrytende, dopfremmende politiske kriminelle avskum som Blitz og AFA med trakkasering, intimidering og ødeleggelser av folks eiendom. I forbindelse med marsjene til Odins soldater så har Odins soldater oppført seg nøyaktig slik de sier de skal oppføre seg. Det har ikke vært noen trakkasering, vold eller ødeleggelser.

Trolig er det slik at med odins soldater ute så har de unge kvinner som er på byen større sjanse for å unngå å bli voldtatt.

For som kjent så er endel segment i dette landet som er veldig overrepresentert når det kommer til voldtekter. Og det som er et faktum er at det er et enormt avvik mellom den andelen som er nesegrus til at dette segmentet som er veldig overrepresentert når det kommer til voldtekter er i dette landet og den andelen av de nesegruse som er villig til å stille seg til å rådighet for å gi seksuelle tjenester til det samme segmentet.

Det medfører dessverre at unge kvinner på byen kan bli ofre, som ikke nødvendigvis er nesegrus til at visse segment i dette landet er her, men som blir et offer for det.

zena zuza

26.02.2016 kl.12:47

Noen ganger syns oppriktig synd på deg, Linn. Hver gang du poster innlegg om dette temaet så kommer det en hel masse kommentarer fra rasende og dyslektiske (antagelse fra min side, men de leser jo tross alt ikke hele innlegget, eller ser ut til å forstå det...) menn som klarer å trekke de rareste konklusjoner. Men ære være deg for at du gidder :D

Men blir jo bekymret. Hvilken stein bor alle disse menneskene under? Jeg kjenner meg ikke igjen i noe av dette.

Flere av disse burde lese Marianne Sætres tilsvar til Rolness i dagens Dagbladet Meninger ang voldtektsstatistikken. De fleste her burde lese seg opp på statistikk generelt da mesteparten av dette svadaet går ut på hva sinte menn FØLER, ikke hva som er fakta.

Helt enig, denne utviklingen skremmer vannet av meg...!

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.13:50

zena zuza: Hello! Takk for kommentar altså! Du er lojal som fysj og det er så digg!

Og når det gjelder voldtekt:

TV 2s voldtektsstatistikk for 2015.

35 prosent av voldtekter i Oslo, kommunen med flest innvandrere, ble begått av en innvandrerbefolkning på 32 prosent.

0 prosent av voldtekter i Drammen, kommunen med nest flest innvandrere, ble begått av en innvandrerbefolkning på 27 prosent.

0 prosent av voldtekter i Båtsfjord, kommunen med tredje flest innvandrere, ble begått av en innvandrerbefolkning på 25 prosent.

100 prosent av voldtekter i Lørenskog, kommunen med fjerde flest innvandrere, ble begått av en innvandrerbefolkning på 25 prosent. Gjerningsmannen var tysk.

Statistikk <3

Roger Nordtvedt

26.02.2016 kl.13:16

Linn Rosenberg, Hei ! mye personangrep begge veier her, jeg lurer bare på en ting jeg, og det er Linn, ser du litt lengre enn nesetippen noen ganger eller er rødstrømper bare sånn?

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.13:22

Roger Nordtvedt: Hei! Jeg ser ganske langt ja, var det noe konkret du tenkte på? Kan du vennligst vise til ett eneste hvor jeg går til personangrep? Takk.

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.13:54

Roger Nordtvedt: forøvrig så heter jeg Rosenborg

Magne

26.02.2016 kl.14:18

Det kommer ihvertfall klart frem hvordan Rosenborg misbruker statistikk.

For det ligger helt klart en agenda bak, når man konsekvent referer til samlebegrpet "innvandrere", men når man så skal finne et tilfelle med definert nasjonalitet, så faller man ned på "tysker".

Men slik er det å være multikulturell islamofil. Og man får vel dokumentert hvor reell selvhatet som fins hos jøder

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.14:20

Magne: Hei. På hvilken måte misbruker jeg statistikk ved å vise til TV2s statistikk? Det får du isåfall ta opp med dem.

At du trekker inn at jeg er jøde i denne diskusjonen finner jeg bemerkelsesverdig. Faktisk så bemerkelsesverdig at jeg er glad jeg får opp IP-adressen din.

Ha en fin dag.

26.02.2016 kl.15:14

@zena zuza

"Flere av disse burde lese Marianne Sætres tilsvar til Rolness i dagens Dagbladet Meninger ang voldtektsstatistikken."

Leste denne og minst 3 av kildene hun oppga kontradiktere sine egene konklusjoner. Hovedtesen er at etnisitet ikke er relatert til voldtekt (og kriminalitet generelt?). Merk; dette er en påstand, og ikke noe hun kan bevise fordi det er en klar korrelasjon mellom etnisitet og kriminalitet i Norge. Innlegget er såpass uklart skrevet, men kort fortalt oppfatter jeg at kjerneargumentet er at etnisitet ikke er en forklaringsvariabel for voldtekt/dvs man har korrelasjon men ingen kausalitet.

Mao: HVORFOR hun mener etnisitet ikke har kausalitet sier hun faktisk INGENTING om. Kildene hennes sier INGENTING om dette. Hun postulerer bare at det er slik og at det er andre faktorer som er mer relevante (fattigdom, sosiale forhold, etc).

I motsetning til deg har jeg giddet å lese flere av kildene hun oppgir. INGEN av disse belyser dette kjernepunktet, tvert om.

Skal jeg være "slem" vil jeg si at Marianne Sætre er betalt av politiet for tåkelegge ting, du har jo "godbiter" ala dette:

http://politiforum.no/%E2%80%93+En+voldtekt+er+ikke+alltid+en+voldtekt.d25-T2tDQW6.ips

Jeg hadde vært veldig forsiktig med å bruke Marianne Sætre som sannhetsvitne til noe som helst. Da kan du risikere å møte deg selv i døra i nær fremtid.

Joseph Goebbels

26.02.2016 kl.15:18

Min beste elev!

Terje Bakken

26.02.2016 kl.15:18

Odins soldater ønsker å beskytte norsk kultur og levemåte fra negativ påvirkning av masseinnvandringen. Stor nok grunn for at du lar ditt hat flyte. For - ALDRI sett at du setter det etniske norske først. Ikke en gang ... vel, annet enn de ganger hvor du kan rakke og kakke på det entniske da.

Hvor mange "No Go" soner har vi i Norden da, Rosenborg?

Hvem er det som patruljerer der da, Rosenborg?

Hvorfor var du ikke ute med pekefinger da det alt har vært en hel del avisoppslag med hvordan muslimer patruljerer og eier norske gater?

Hvorfor var du så ille stille da, Rosenborg? Da ditt multikulturelle himmel sprakk - og, det var blod på tann fra de du ellers hyller.

Allahs soldater ønsker å fremme en patriarkalsk ukultur de har tatt med seg fra de dysfunksjonelle landene de har flyttet fra, en ukultur som bryter totalt med norske verdier og menneskeverd.

Det derimot? Nei, tenke seg til - kritiske blikk eller formeninger fra feministen som elsker at muslimer setter det kvinnelige kjønn sist? Selvsagt ikke.

Atter en gang viser Rosenborg sitt sanne rasistiske jeg. Intet nytt under solen.

Neste!

gio

26.02.2016 kl.15:30

Må ikke stikke hodet i vepsebolet Linn. Man får holde slike emner til "eksperter" som eksterrorist Gule og Vepsen aka Tor Bach,som også var så snill gi islamister en sårt tiltrengt sjanse til å ta jegerprøven.At slike figurer blir tatt seriøst og sitert i medier er vel den største fallitterklæring et moderne samfunn kan ha. Ha en fin helg Linn

zena zuza

26.02.2016 kl.15:44

Statistikk er gromme saker <3

På SSB kan man også lese om hvordan kriminaliteten går NED. "I 2014 ble det anmeldt 372 000 lovbrudd, 4,2 prosent færre enn året før. Det var en nedgang i forbrytelser på 6,1 prosent, og det er færre tyverier som har størst betydning for siste års nedgang i den anmeldte kriminaliteten." Tallene for 2015 er ikke helt klare hos SSB, så vidt jeg kan se, men politiet opplyser at anmeldte saker fortsatte å gå ned i 2015.

Prøvd å finne kilden, men mener jeg også har sett en artikkel et sted at 2015 var hittil det fredeligste året i menneskets (dokumenterte) historie.

Det virker som verden blir verre og mer brutal, men dette stemmer jo egentlig ikke. Det skyldes enkelt at vi i dag får mer informasjon om hva som skjer verden rundt takket være internett og media. Verden har blitt mer sivilisert, og vi må gjøre alt vi kan for å la den forbli slik. Så fortsett den jobben DU gjør :)

God helg!!

John Magne Trane

26.02.2016 kl.15:56

Nok en gang noen fra den ekstreme venstresiden som lett glatter over voldtekts-, overfalls- og drapsproblemene.

Når man har doblet antall voldtekter på 2000-tallet, i takt med invasjonen, og når halvparten av alle drapene i Norge i 2014 ble utført av utlendinger eller utlendingers barn, da er det liksom på tide å kritisere noen som vil gjøre noe mot det?

Nei huff og fy.

Venstresiden har ingen legitimitet når det gjelder forbrytelser, og ikke minst når det gjelder rasisme. Mot eget folk.

Frank

26.02.2016 kl.16:19

Tidligere straffedømt betyr at man har avtjent sin gjeld til samfunnet.

Eller skal man straffes livet gjennom av lavmålsfolk som deg? PS: STØTTER IKKE SOO.

zena zuza

26.02.2016 kl.16:24

Frank: Til info, han ene som vandret rundt i Kristiansand var dømt for voldtekt, men hadde enda ikke sonet dommen sin.

zena zuza

26.02.2016 kl.16:25

Anonym: Oppfattet det slik som at selv om etnisitet scorer høyt så er det vanskelig å stadfeste hvor mange av disse som er muslimer...? Dessuten har hun vel påpekt ved flere anledninger at man ikke kan bruke Oslo sine tall fra 2011, da de er gamle og fordi Oslo ikke er representativt for resten av landet.

Og jeg ser ikke helt hvordan artikkelen du henviser til er med på å tåkelegge. Voldtekt ER vanskelig å definere og det er vanskelig å etterforske. Det kan ta tid før et offer anmelder hendelsen, og ved undersøkelse da kan viktige bevis være borte. Det blir vanskeligere å etterforske i ettertid. Få voldtekter har vitner og det ender fort med ord mot ord. Som også er noe av grunnen til at mange kvier seg for å anmelde i utgangspunktet. I tillegg så skjer omtrent 80% av voldtekter i forbindelse med rus, da både hos gjerningsmann og offer, noe som gjør det enda vanskeligere å kartlegge et hendelsesforløp.

Som hun nevner, de får blant annet inn anmeldelser der det ikke har vært tvang inne i bildet, med andre ord så sitter man antakelig med en part som føler seg krenket og muligens en part som ikke forstår at de har gjort noe galt. Dette er vanskelig å etterforske, vanskelig å bevise og jeg ser helt klart at dette er problemer som burde håndteres helt andre steder. Og da lenge i forkant. Blant annet dette med å akseptere nei og en unnvikende adferd, og ikke tvinge seg på et menneske selv om de ikke gjør motstand eller skriker nei av full hals. Som sagt; det er et vanskelig. For man må sette offeret først, men samtidig så er gjerningsmannen uskyldig til det motsatte er bevist.

Svein

26.02.2016 kl.16:30

Interessante og høyst relevante spørsmål. Er det av betydning når en gruppe benytter samme symboler som voldelige, fascistiske og/eller rasistiske grupper eller organisasjoner? Eller er det uproblematisk så lenge de sier og fremstår som respektable borgere? Skal vi ig bør vi grave under overflaten eller skal vi ta deres ord for at de er fredelige og velmenende? Tør noen stille samme spørsmålet til de som deler symboler med IS, Saudi-Arabia og Det Muslimske Brirskap?

Frank

26.02.2016 kl.16:32

Og at du truer folk med ip-adresser er helt latterlig! Klart,hadde han sagt noe straffbart så skjønner jeg det.Men å nevne at folk er jøder,kristne,fra kina eller bodø er ikke ille! Foreslår du tar deg sammen...

Linn W. Rosenborg

26.02.2016 kl.17:59

Frank: hei. Jeg har på ingen måte truet noen! Jeg syns dog det er fornuftig å opplyse/minne om at ip-adr er synlig for meg når noen velger å fgjentatte ganger (fra samme ip-adr) legge inn diskriminerende kommentarer eller f.eks påpeke at jeg er jødisk uten at det på noen som helst måte er en del av konteksten.

Frank

26.02.2016 kl.16:37

Zena zuza: Tror ikke du fattet poenget.Les deg opp ang straff før du uttaler deg.Du fattet som sagt ikke poenget.Når det er sagt,svakt forsøk av deg når alt du kom opp med var EN fyr...Patetisk...

zena zuza

26.02.2016 kl.16:41

Frank: Hun har ikke truet ham, bare påpekt at Ip-adressen kommer opp. Kall det forebyggende arbeid. Tror de fleste glemmer når de kommenterer på nett... Greit å bli påminnet i noen tilfeller?

At han blander inn hennes jødiske opphav er jo faktisk ganske underlig. Det er sjelden (aldri?) noe tema fra hennes side, men mange av disse leserne er veldig opptatt av akkurat dette. De drar det jo inn til det kjedsommelige.

zena zuza

26.02.2016 kl.16:47

Frank: Er man uskyldig frem til soning?

Og hvor positiv skal jeg stille meg til at en gruppe som skal forhindre voldtekt lar en som enda ikke har sonet voldtektsdommen sin få bli med å patruljere? Er det noe som er patetisk her så er det vel strengt tatt det. Skulle forøvrig likt å sett reaksjonene om det gjaldt en av "Allahs soldater"...

elisabeth.

26.02.2016 kl.16:47

Du skriver godt.Kjekt å lese.

26.02.2016 kl.17:22

@zena zuza

Bare så det er klart: Jeg tror ikke vi er inne i en apokalyptisk kriminalitetsbølge slik enkelte vil ha det til, men jeg mener rosemalingen fra politiet er like latterlig.

Ref den SSB undersøkelsen din; det er i praksis bare vinningskriminalitet som er redusert, hvis du ser per underkategori: At vinningskriminalitet går ned skyldes nok flere ting: Bedre økonomi i Norge, bedre oppfølging av tunge vanekriminelle ala VIC. Det skyldes også teknologiske forbedringer (startsperre på biler, alarmering og øket overvåking, etc), bedre rusomsorg og endrede sosioøkonomiske forhold (det er ikke interessant å stjele en tv når Lefdal selger en ny til 2999,-, folk flest er ikke lengre interessert i å kjøpe brukte varer ("tyverigods"), etc).

Mao: Ser du på de underliggende tallene så har man en kraftig nedgang i kategorien "annen vinningskriminalitet". Andre typer kriminalitet er ganske konstante eller økende, feks har man en klar økning i narkotikakriminalitet, tiltross for at politiet hverfall i Oslo lar åpenbar omsetning gå ubemerket hen.

Og har politiet giddet å forske noe på folks tilbøyelighet til anmelde småkriminalitet? Trolig er denne redusert (dette er forsket på i andre land), av forskjellige årsaker. Jeg er feks selv utsatt for div tyveri, hærverk og skadeverk; bare et av forholdene ble anmeldt. Og da brukte jeg nesten en hel dag på anmeldelsen. Mao dette fristet ikke til gjentakelse, men akkurat i denne saken var det snakk om et forsikringsoppgjør. Jeg gidder rett og slett ikke anmelde lengre medmindre det er snakk om et forsikringsforhold. Forskning viser at folks tilbøyelighet til å anmelde kriminalitet henger sammen med oppfattet tap.

Her kommer vi tilbake til mørketallene, ref nrk linken jeg refererte til over: Egentlig tror jeg politiet i Norge ikke helt vet (eller vil ikke offisielt uttale seg om dette) hva mørketallene er for forskjellige typer kriminaltet. Det at de prøver å bortforklare alvorlig kriminalitet som voldtekt synes jeg er ille, for det er i praksis det de gjør her. De burde heller forske videre på disse mørketallene enn å ansette profesjonelle tåkeleggere og medie- og kommunikasjonseksperter.

Videre til småkriminalitet og "victimless crime": De færreste butikker anmelder mindre tyverier og nasking, det er for komplisert og tidkrevende og følge opp. Hva med narkotikaomsetning? "Victimless crime", ingen rapporterer noe, og politiet lar åpenlys omsetning være i fred. Husk; ifølge politiets målemetoder er et samfunn et kriminalitetsfritt samfunn sålenge man ikke har anmeldte forhold.

Og hva med trakassering og mindre skadeverk på eiendom? Politiet vil i mange tilfeller nekte å motta anmeldelse, fordi de (egentlig på manglende juridisk grunnlag) ikke mener noe kriminelt er gjort. Ingen anmeldelse, ingen kriminalitet skjedd. Prøv å anmeld feks. tagging til Oslo-politiet, de vil rett og slett ikke motta anmeldelsen din medmindre det er snakk om omfattende forhold (egen erfaring).

Jeg får bare minne om at Marianne Sætre er ansatt i politiets strategiske stab. Politiet har fått tilført økede ressurser de siste år. Antall utearbeidende politifolk er ganske konstant, men stabene vokser. Et av politiet satsningsområder er samfunnspåvirkning og kommunikasjon. Det er det viktig å huske på. Norsk politi er ikke i alle spørsmål en nøytral part, de er i mange tilfeller en sakspart. Styring av informasjon er en viktig del av det moderne politiet.

26.02.2016 kl.17:34

"Oppfattet det slik som at selv om etnisitet scorer høyt så er det vanskelig å stadfeste hvor mange av disse som er muslimer"

Formelt sett så har du nok rett i det da religion neppe et et registreringskriterie. I Sverige har man også gått bort ifra registreringskriterie ikke-vestlig/vestlig, noe man registrerer i Norge. Så i Sverige har man ikke engang tall fra de siste år for relasjonen etnisitet-kriminalitet.

Snakk om berøringsangst for problemstillingen...Mao: La oss registrere minst mulig informasjon, så vi slipper å få ubehagelige spørsmålsstillinger.

I Sverige er det jo også avdekket systematisk underrapportering/feilrapportering av kriminalitet når etnisitet har vært inne i bildet. Hva som er praksis i Norge her vet jeg ikke.

Frank

26.02.2016 kl.18:26

TULL OG TØYS! Det er en tydelig trussel selv om du prøver å kamuflere det..Du må tåle å høre at du er jøde eller trønder.Om det er relevant eller ikke.Jøder har vel gode og dårlige sider slik som alle andre.Og drar man feks fram en dårlig side så er ikke det antisemittisme med mindre du VIL det skal være det.Så er det ikke straffbart utsagn så må du bare la det være..om du ikke liker det er noe annet.Men da trenger du ikke komme med dårlig skjulte trussler.

Frank

26.02.2016 kl.18:33

Zena: Du har ikke fattet poenget.Å omtale folk som tidligere straffedømt forlenger straffen individet har avtjent til samfunnet.Glem det ene tilfellet du nevner.Vi snakker generelt her.Og vi snakker om avtjent straff.Samfunnsgjelden er selfølgelig ikke gjort opp FØR individet har sonet.

Arvid

26.02.2016 kl.19:44

Soo vil være en fin motvekt til de muslimske fascistene

Judas Iscariot

26.02.2016 kl.20:02

Beklager sen svar.

Men hvis De ser videoen. Så vil De forstå hva som menes. Den er todelt. Krever litt tankegang å forstå.

Shalom Goldberg

26.02.2016 kl.23:38

Hei.

Hvordan vil du som jøde forsvare Shomrim? Mer bestemt at det eksisterer en slik jødisk patrulje som kun er rettet mot jødiske områder. Nettopp påstandene om at de kun har som hensikt å beskytte hvite mennesker har jo vært et av de store argumentene for hvor rasistiske SOO er.

Linda Hammerseng

26.02.2016 kl.23:48

Rosenborg, kan det ikke bare være at du som jøde har litt fremmedfrykt for nordmenn? Hvorfor tar du deg ikke en tur ut for å møte noen av mendlemmene i Odins soldater, eller kanskje norske menn generelt? Kanskje du da finner ut at de ikke er så skumle likevel?

Tommy Hansen

27.02.2016 kl.00:00

Godt skrevet :)

Og direkte beundringsverdig at du orker å holde ut med enkelte av disse .... som skriver her inne!

For min del forsterker flere av dem de fordommer jeg har til SOO og dems støttespillere...

Alf-Egil Arnegård

27.02.2016 kl.00:02

Linn W. Rosenborg, du har min fulle støtte. Kjempetøff som tar opp kampen mot inntoleranse og fremmedhat. Og for øyeblikket ser det ut til at de historieløse, mørkredde i Soldiers of Odin er i full oppløsning. Kanskje ikke annet å vente når de må skjule seg under hetter og være 10 og 10 for å bevege seg ute etter mørkets frembrudd. Til Linda Hammerseng, hvorfor ikke snu på din kommentar. Ta deg tid til å bli kjent med et menneske som har en annen hudfarge enn du, og gjerne en annen religion. Du vil bli overrasket, det er mennesker, enkeltindivider du treffer, ikke grupper.

Kai

27.02.2016 kl.00:07

Stå på Linn.

Arild Tofting

27.02.2016 kl.00:12

Huff da så mange sinte kommentarer her. Bli med på Facebookgruppen Soldiers of Are og Odin. Der er det masse positive kommentarer. Alle er hjertelig velkommen, og vi gjør vårt beste for å backe hverandre opp. Ingen rasisme eller fremmedhat, bare glede og klemmer til alle😄👨‍❤️‍💋‍👨🐏.

heihei

27.02.2016 kl.00:13

støtter deg her! lykke til!

Kåre

27.02.2016 kl.00:16

Veldig bra innlegg Linn! Du er tøff og setter ord på tanker veldig mange av oss sitter med. Stå på! :-)

Arve Skjellanger

27.02.2016 kl.00:24

Alle grupperinger som opptrer i uniform som vekker assiasjoner til hatefulle / militaristiske grupper skaper frykt og kan ikke patruljere. Det er forbud ifølge norsk lov, men er i tillegg opplagt for de fleste at folk flest ikke føler seg trygge av folk som dekker mye av fjeset med hetter og eller tørkler. Både Profetens Ummah og disse odinfolka liker å skjue anisktene sine. For å virke mer truende, bruker de symboler som skal knytte dem til mer ekstreme grupper. odins soldater bruker logoer typisk for nazister / nynazister, mens Profetens Ummah tidligere veivet med IS-flagg. Politiet, Natteravner og alt arbeid som skaper positiv kontakt mellom alle mennesker er det eneste som skaper trygghet. Forøvrig er antall drap og annet vold på veg ned til historisk lave nivå. Vi "normale" 90% må stå sammen mot oppviglerene i alle leire som ønsker konflikt.

Linda Hammerseng

27.02.2016 kl.00:25

Til Alf-Egil Arnegård.

Ja det er nettopp det jeg sier. Hvis Linn tar seg tid til å bli kjent med et menneske som tilhører en annen etnisk gruppe enn henne, og gjerne en annen religion. Kanskje hun vil bli overrasket, det er mennesker, enkeltindivider du da treffer, ikke grupper, selv om vi snakker om Soldiers of Odin. Kanskje dette gjelder deg og Alf-Egil Arnegård? Kanskje du og hadde hatt godt av å dra ut å treffe nye mennesker du oppfatter som fremmed og farlig?

Svein

27.02.2016 kl.00:29

Hei Linn. Jeg vil bare si takk for at du gidder :-)

Annette

27.02.2016 kl.00:31

Mange gode poenger du kommer med. Veldig enig med deg, stå på!

Anja

27.02.2016 kl.00:33

Bra skrevet. Du setter ord på det mange av oss har tenkt.

Carl S Bjurstedt

27.02.2016 kl.00:34

All honnør til Linn som orker å drive denne bloggen, når jeg ser den relativt lille delen av kommentarfeltet jeg orket å lese så seint på kvelden.

Espen

27.02.2016 kl.00:35

Knallgodt innlegg!

Morten

27.02.2016 kl.00:42

Knallbra innlegg. All honnør for ditt mot, spesielt tøft siden du er jente. Rasister er som regel kvinnehatere også...

Magne

27.02.2016 kl.00:57

Hvordan du misbruker statistikk, Rosenborg? Hva med det faktum at du til de grader sminker voldtektstatistikker ved å ta med "sekkekategorien" innvandrere når det gjelder voldtekter som er begått av personer med bestemt nasjonalitet? Mens du samtidig fremhever selektive sub-statistikker for å fremheve null av voldtekter, eller trekker frem det ene, gjentar ene tilfellet som er begått av tysker. For å oppsummere: Det du kommer med er særdeles misledende. Og det som gjør det verre, er at det er ikke tilfeldig, men i henhold til ideologisk agenda. Det medfører at de helt åpenbare statistikker forsøker du etter beste evne å skjule, mens du desperat jakter på sub-statistikker som kan formidles i henhold til samme ideologiske agenda. Som når den ene tyskeren "vrakes" fra å komme i sekkebegrepet "innvandrere" og heller blir fremhevet som tysker.

Vedr. punktet om at du er jøde. Så har det sammenheng med at du har opplyst selv at du er jøde. Jeg for min del, påpekte bare det særdeles velkjente faktum at selvhatende jøder er ikke et ukjent fenomen. Og om du har IP-adressen min, så har jeg bare en kommentar: Ja vel. Jeg ser ikke helt hva det store er med det. Kanskje den tallrekka, som IP-adresser utgjør, kan være et tips til lottorekke. I så fall lykke til. Ikke at det skal forstås som at manglende økonomiske ressurser er synonymt med personer med jødisk tilhørighet.

Henrik

27.02.2016 kl.00:57

Stå på Linn! Du er et godt menneske og skal ha all mulig honnør og klemmer for at du orker å stå opp mot disse mørke kreftene. Hver og en av oss må ta kampen mot rasisme og kvinneundertrykking blant venner og arbeidskollegaer. Noen, som deg, er ekstra tøffe og flotte og tar den også offentlig. Takk. Vi er mange som støtter deg.

Ketil Hvindenbråten

27.02.2016 kl.00:57

Det er prisverdig at du prioriterer å sette søkelys på bakteppet til SOO. Deres forsvarere benytter retorikk som er klassisk når det gjelder å forsvare slike grupperinger: "Vi er her for å forsvare dere." "Dere er naive og om dere ikke lar oss få marsjere i gatene så vil ondskapen ramme dere." Det neste om skjer er at om man er negativ til SOO så er man positiv til ekstreme muslimer og er sosialist. Jeg er ikke positiv til noen ekstremister og jeg tilhører ikke venstresiden, men jeg er svært kritisk til at velfødde sortkledde menn skal "beskytte" oss. Om dere ønsker å forebygge overgrep så kan de begynne med å snakke med kompisene deres. De fleste overgrep skjer i relasjoner, og i tillegg er "bare" omkring 15% av alle voldtekter overfall i det fri. Over dobbelt så mange foregår på fest og nachspiel. Om dere ønsker å forebygge overgrep så er dere mer effektive som edru kompiser på fest, gutter.

Andreas

27.02.2016 kl.01:05

Så utrolig morsomt at rundt 95% av alle idiotene som er uenig med deg begrunner sine kommentarer med "sorry, tar deg inke seriøst før du henger ut alle andre tilsvarende grupper også". For ikke å snakke om at de signerer med anonym. Fysøren, stå på Linn!!

Magne

27.02.2016 kl.01:08

For å opplyse deg Arild Tofting. Det kommer ikke som en overraskelse at Klaus Sonstad og Are Sende Osen (Are og Odin) har etablert en slik gruppe. Begge to er ideologiske aktivister som arbeider utfra deres agenda

Satt på spissen: Disse to ideologiske aktivister vil mye heller at norske jenter blir voldtatt (hvor selvfølgelig voldtekten blir ignorert/sminket/unnskyldt i etterkant), enn at en gruppe som Odins soldater hadde forhindret

Thomas

27.02.2016 kl.01:11

Flott innlegg, Linn! Er ganske enig i det du skriver. Det er også beundringsverdig hvordan du orker og klarer å argumentere med en del av disse menneskene. Tøft gjort, stå på!

Eva

27.02.2016 kl.01:12

Slår aldri feil: Norske menn som svarer aggressivt når dei skal tilbakevise at dei er aggressive. Hahaha. "Du di lesbiske fitte må jo for faen forstå at eg er berre ute etter å forsvare norske damer."

Are Øverseth Blomfeldt

27.02.2016 kl.01:16

Takk for at du tør og orker å si fra! Vi er mange der ute som støtter deg, stå på!

Ida

27.02.2016 kl.01:19

Føler den her er veldig passende:

http://m.db.no/serier/stripe/zelda/2016/02/19

Frøydis

27.02.2016 kl.01:26

Takk for a du skrev "Trygghetsfølelse for hvem?"

Selvoppnevnte soldater i gatene gir heller ikke meg noen form for trygghet.

Det er kjedelig når det virker som om så mange av dem som kommenterer det du har skrevet, ikke selv har lest det. Det gir mindre dybde til kommentarene.

Det virker som om mange strever med å lese eller tilegne seg innholdet i lengre tekster. Det viktigste er kanskje å forsøke med åpenhet også når det er vanskelig.

Jeg håper likevel, og tror, at de aller fleste ønsker å reflekterer kritisk over hva organisasjoner de ev. tilslutter seg står for, både her og i våre naboland.

Jeg håper alle får en fin og rolig helg.

Christina

27.02.2016 kl.01:36

Linn!

Nok en gang skriver du et knakende godt innlegg med valide poeng og gode spørsmål, og nok en gang har trollene hatt allmøte og bestemt seg for hva teksten din egentlig handler om.

Jeg har også stusset over avstanden den norske grenen/kvisten av SOO har tatt til sin egen internasjonale trestamme/buskvekst, og ikke fått det til å henge sammen. Men det betyr vel at jeg vil bli voldtatt og ønsker meg burka til Eid. Mhmm. Thats right. Dovregubben har talt, da henger det sikkert sammen.... Vil man ikke ha nazisme, vil man ha sharia. Det er jo de eneste to tilgangene til verden man kan ha som gir mening.

Fred ut! Og god helg!

Rita

27.02.2016 kl.02:01

Jeg beundrer ditt pågangsmot, Linn. Du har min fulle støtte!

Anne T.B

27.02.2016 kl.03:21

Stå på!!!! Heier på deg Linn!!! Kjempe godt skrevet, og kunne ikke vært mer enig med deg!!! 😃 og vi er MANGE som mener dette!😉 Beundringsvetdig at du gidder bruke så mye tid på å svare disse uvitende mannfolkene som ikke klarer lese og forstå hele innlegget ditt!!!

Inge Lamøy

27.02.2016 kl.06:59

Heia Linn. Det krever stort mot å skrive en slik blogg på nettavisen sine sider. Da er det jo trist å se at de som svarer med størst hat ikke engang er modige nok til å stå frem med fult navn. Noen ganger lurer jeg rett og slett på om disse menneskene leser hva de skriver og tenker seg om hvilke konsekvenser slike meninger har hvis den får blomstre. Det skremmer meg ti ganger så mye som flyktningene vi har måtte ta imot.

Tpnje

27.02.2016 kl.07:08

Et godt innlegg! Takk for at du sier det flertallet av oss mener. La oss gjøre gode gjerninger og tro godt om vår neste. Ha en riktig fin helg!

Mimi

27.02.2016 kl.07:38

Flott skrevet! Du er utrolig tøff! De kritiske kommentarene taler for seg selv, jeg bare ler, rister på hodet og blir langt i fra imponert, haha. You go girl!

Ivar M

27.02.2016 kl.07:40

Veldig bra skrevet! Godt med motvekt mot alt oppgulpet fra frpister, NDL, Pegida og andre meningsfeller som gulpes ut på diverse nettaviser, blogger og Faccebook

Stig Are

27.02.2016 kl.07:46

Når jeg leser denne bloggen, og kommentarene under! Må jeg lese innlegget både en, og to ganger til... Skjønner spørsmålet (tror jeg ) , og for å verifisere det på en måte. Spør jeg! Om det kommer en gjeng i SS uniformer, og sier dem vil deg alt godt! Tror du på dem? Hvorfor stille opp for noen, der kledning/ navn virker mer skremmende, enn tryggende hvis det er det som er formålet. Natteravnene er nøytrale i klestil, med unntak av vest. Den vesten sier meg hvem dem er, og trygger meg. Ute er dem i alt slags vær! Kommer de andre til å være det. Nei! Jeg ønsker meg ingen andre. Før holder jeg meg hjemme

Ståle Fremnesvik

27.02.2016 kl.08:01

Veldig godt jobba, Linn Rosenborg. Ikke overraskende at gjengen du omtaler ser ut for å gå i oppløsning. Ikke kan de nevneverdig om Odin. Ikke er de soldater. Og ikke vil særlig mange at de flokker seg i gatene.

Camilla

27.02.2016 kl.08:47

Stå på Linn! Du er modig som gjør dette. Ikke bry deg om de som kommer med stygge kommentarer, de har tydeligvis ikke fattet poenget. Vi støtter deg hele gjengen! God helg.

Jonas

27.02.2016 kl.09:04

Hei Linn. Fint innlegg. Virker som om mange av kritikerne her, ikke har brydd seg om å lese innlegget. Stå på videre.

Laila

27.02.2016 kl.09:04

Strålende innlegg, og langt mer nyansert og imøtekommende enn jeg ville klart å være. For nei, jeg føler meg definitivt ikke tryggere av at folk velger å uniformere seg med symboler til hatske og polariserende grupper og patruljerer gatene, uansett hvor mye de måtte bedyre at de ikke deler de hatske og polariserende synspunktene. Og jeg er temmelig sikker på at mine naboer, venner, kolleger av blandet bakgrunn og utseende heller ikke føler seg tryggere av at kvelden deles opp i egne grupper som går og skuler på hverandre.

Vegard Halvorsen

27.02.2016 kl.09:23

Flott, Linn!

Når du synes du må ha en pustepause fra konspiratoriske ideer og frykt i form av hat, så er det bare å komme innom Soldiers of Are og Odin for en stor "viheierpådegklem". Det gjelder egentlig alle her inne!

Jan

27.02.2016 kl.10:21

Godt skrevet Linn. Jeg ser jo det florerer av soldatinnlegg fra ytterste høyre, men ta det som noe positivt. Når fakta kommer frem våkner sofakrigerne fra zoo, edl, nordfront, nns og andre tulleorganisasjoner med sinte menn og kaster seg over tastaturet. Det kan virke håpløst, men de er tross alt i solid mindretall - heldigvis :)

Helene Eriksen

27.02.2016 kl.10:23

Hei Linn. Du skriver fantastisk godt. Jeg deler dine veloverveide og godt drøftede synspunkter. Tøft av deg å ta debatten, vit at mange står bak deg.

Kari Jørgensen

27.02.2016 kl.11:30

Stå på, støtter deg 100% tøffe dame 💃💃💃👍🏻👍🏻

Kjetil

27.02.2016 kl.11:36

Ikke så ofte jeg leser blogger, men dette var interessant :) Må bare si at jeg er imponert over hvor saklig du argumenterer, og rolig imøtegår all den rabiate galskapen som kommmer i kommentarfeltet her... Selve artikkelen du skrev var også interessant og opplysende.

Og til dere rabiate gærninger - jeg er ikke venstreradikal. Har de siste 20 årene stort sett stemt Høyre.

Elias

27.02.2016 kl.11:37

Stå på! Det er så bra at flere tørr å snakke høyt!Heier på deg!

Marthe

27.02.2016 kl.11:44

Heia Linn! Ser at du har fått brunskjortene mot deg, men du er saklig og svarer på kommentarer. Flott! Jeg er helt enig i det du skriver.

Syns forøvrig det er skremmende hvor mange som ikke har lest innlegget eller har misforstått det, og som norsklærer bekymrer det meg. Det tyder på at mange er funksjonelle analfabeter - de mestrer ikke lesing (og skriving) godt nok for hverdagens behov.

Syns også det er skremmende hvor mange som kaller deg feminist på en negativ måte - det viser at vi har en god vei igjen før kvinner er likestilt menn.

I tillegg gjør du lurt i å ta vare på IP-adressene til trollene som trekker frem din jødiske bakgrunn. Som historisk interessert har jeg akkurat, igjen, lest om 2. verdenskrig og spesielt i dag syns jeg det er relevant å være klar over historien - sånn at historien ikke gjentar seg, uavhengig av hvilken religion som blir offeret.

Stå på! Ønsker deg en riktig god lørdag! 😊

Frank Olsen

27.02.2016 kl.11:53

Har i andre diskusjoner dratt fram et lite hypotetisk eksempel. Hva om jeg startet en nattpatrulje? Vi kunne laget et lite reglement, som eksplisitt sa at vi skulle ha en ikkeprovokasjonslinje og en ikkekonfrontasjonslinje - ja, altså, med mindre det var i selvforsvar da, da skulle vi selvfølgelig kunne forsvare oss. Dette måtte vi skrive inn i reglementet, sånn at ikke våre frivillige følte seg usikker på situasjonen (!).

Vi kunne hatt ganske høy takhøyde, der eventuelle lovbrudd og andre ytringer andre steder, skulle være glemt før en gang folk fikk lov å være frivillig. Skal jo ikke utelate noen, ikke sant.

Navnet på gruppa har jeg tenkt at kunne være "Snille Sønner". Vi ville ikke ekskludere damer selvfølgelig, alle ville være velkommen, men sånn for å holde gatene trygge - så trengs det i det minste folk med litt fysisk størrelse. Ikke for å angripe, men for å forsvare oss - og andre.

Da det er litt kostnadskrevende med utstyr og sånn, så fant jeg en annonse på eBay, der et tysk militært overskuddslager hadde en par hundre gamle uniformer. Heldigvis så var de rundt om kring 70 år gamle, og laget av ull. Ull er jo bra, når det er kaldt ute.

Jeg har også funnet på et annet overskuddslager en rull med sort tøy. Tenkte vi kunne sy inn intialene til "Snille Sønner" på et armbind som kunne være på overarmen. Har sett en tidløs font som kan lånes litt fra, nesten sånn som bandet Kiss.

Altså, en grå eller sort uniform, av ull - med et sort bind på armen - påførst "SS".

Da hadde jo alle følt seg trygge i gatene?

Oh, lord....

Jenny

27.02.2016 kl.12:04

Stå på Linn! Du skriver knakende godt og saklig! Ha ei strålende helg :-)

Matilde

27.02.2016 kl.12:14

Ser ut til at du må skrive et minst like langt innlegg, helst lengre, om Profetens ummah og Allahs soldater for å blidgjøre visse folk. Bra innlegg, stå på!

Ida

27.02.2016 kl.12:39

Kjempe bra innlegg! Jeg er også redd for utviklingen. Synd at det er så mange som går til angrep på deg bare fordi du er uenig med dem. Er utrolig bra at du klarer å holde deg saklig i møte med så mange usaklige og støtende kommentarer. Heier på deg Rosenborg!

Mongolid

27.02.2016 kl.12:41

Mistenkelig mange støtteinnlegg med samme type språk som kom som perler på en snor etter hverandre.

Skrevet av samme person? Kanskje Linn Rosenberg selv som følte hun trengte litt støtte?

Linn W. Rosenborg

27.02.2016 kl.18:49

Mongolid: *Rosenborg. Med o.

Mohamed

27.02.2016 kl.12:43

Mongolid:

Eventuelt så kan det være at folk er enig med Linn? Er ikke vanskelig å forstå. Dette er jo et godt skrevet og fornuftig innlegg.

Niklas Bengtsson

27.02.2016 kl.12:55

Fantastisk bra innlegg! Det er en viktig argumentasjon til de mindre intelligente at: "så lenge man ikke er verre enn de andre, så er man ikke ille". Noe som selvfølgelig blir helt tullete. Jeg synes det er skremmende med slike grupperinger, og jeg synes det er enda mere skremmende hvor mye de (og kanskje også spesielt deres støttespillere her i kommentarfeltet) ligner på hirden :-/

Hill-Aina Steffenach

27.02.2016 kl.13:10

Takk for at du skriver og tar opp kampen! Jeg støtter deg 100% og vi er heldigvis i et rungende overtall. ❤️💪❤️

Mongolid

27.02.2016 kl.15:32

Syntes bare det virket snodig at det sitter så mange oppe midt på natten og skriver innlegg som ser svært like ut i form

Linn W. Rosenborg

27.02.2016 kl.18:51

Mongolid: Så du tror at det er samme person som står bak alle kommentarene så fort noen er enig med meg? Så søtt. Særlig tanke på hvor mange forskjellige navn du selv signerer med. Et kjapt søk på IP-adressen din viste ikke mindre enn 5 forskjellige navn på noen få sider med kommentarer. På seg selv kjenner man andre, eller?

27.02.2016 kl.18:28

Blir trist av holdningene til bloggeren. Fatter ikke at folk kan bli så rasistiske mot egne landsmenn.

Marius Holje

27.02.2016 kl.18:36

Rosenborg! Bra.

Fint at du skriver det der,vel vitende om alt som følger.

Men det er jo óg mange seriøse innlegg fra begge sider. Da er det håp. Alle må være enige i at det er skumle tider..

Har ikke noe å tilføye. Støtter. Vil bare ikke være likegyldig. Som å stemme ved valg,på en måte.

Mongolid

27.02.2016 kl.22:16

Alle innleggene er ikke skrevet av samme person, men mange :-)

Linn W. Rosenborg

27.02.2016 kl.22:58

Mongolid: det kan jeg, som har innsyn i ip-adr, avkrefte. Du må nok dessverre bare innse at ikke alle deler ditt syn på ting. Ha en fin kveld.

Støtter

27.02.2016 kl.23:01

Fantastisk flott blogginnlegg!

En ting er hva som skrives utad, en annen ting er hva som skjer innad når de møtes. Ingen av disse har noensinne sagt at de har vært nazister eller lignende tidligere, selv om de har hatt slike uttalelser tidligere. Alle snakker om norske verdier, men hva er norske verdier for dem?

For meg er norske verdier samhold, godhet og respekt for hverandre. At man har grunnleggende rettigheter og alle behandles med respekt.

Stå på videre Linn! Du representerer de gode norske verdiene som jeg er stolt av i dette landet :)

Ingebjørg Nordøy

28.02.2016 kl.02:35

Takk for at du orker!

Mongolid

28.02.2016 kl.11:09

Kanskje det stemmer det du skriver, kanskje ikke. For oss som ikke har innsyn i IP-adresser er det umulig å vite.

Men hyggelig å høre at du isåfall har mange lesere som sitter oppe midt på natten og lesere innleggene dine.

Berit

28.02.2016 kl.12:52

Stå på Linn! Støtter deg 100%, synest du er tøff som står rakrygget gjennom alle usakelige og hettsende kommentarer!All ære til deg. 💜💜

Eva Rogneflåten

28.02.2016 kl.13:25

Tusen takk for at du orker, Linn!

Til "Mongoloid" - jeg synes du skal være tøff nok til å bruke ditt eget navn, og ikke en stigmatiserende betegnelse som vi ikke bruker lengre i det norske språk. Hvis Linns observasjon om IP-adressen din er riktig, så blir ditt angrep på henne desto mer ynkelig.

Jeg tror rett og slett at de norske verdiene inkludering, samhold og dugnad trumfer både gammel og ny nazisme og rasisme.

Jeg hørte forresten rykte om at Allahs soldater og Odins soldater skulle slå sine pjalter sammen til Alladins soldater. DA kan vi kanskje føle oss trygge når de kommer på flyvende tepper.

Mongolid

28.02.2016 kl.13:45

Til Eva; er det bare jeg som skal skrive under eget navn eller gjelder det andre også?

At jeg brukte "mongolid" som navn er mest som en spøk, på samme måte som om jeg hadde kalt meg for "rasisten" eller noe lignende.

At jeg ikke skriver under fullt navn får du ha meg unnskyldt. Men jeg sitter ikke om natten og skriver støtteinnlegg til meg selv idet minste.

For øvrig har vi ikke noe stort problem med nazisme og rasisme i Norge, nettopp på grunn av inkludering, samhold og dugnad.

Men hva skjer når vi får et mer multikulturelt samfunn? Samhold og dugnad blir det mindre og mindre av. Jeg bor i et strøk med stor andel folk fra Afrika og Asia. Når det er dugnad er det ingen av disse som gidder å møte opp og bidra, kun nordmenn.

Jeg tror derfor at såkalte muktikulturelle samfunn er en dårlig ide. Like barn leker best. jeg tviler på at et felles julebord mellom Hells Angels og Frelsesarmeen ville blitt en suksess, Og jeg tviler på at folk fra Afghanistan og nordmenn går godt overens. Dette med multikultur høes jo fint ut på papiret, men fungerer ikke i praksis. Det ser vi når grupperinger som Allahs og Odins soldater kan oppstå. Men nå blir jeg vel kalt rasist siden jeg ikke er for fri innvandring

høyre ekstremisten

29.02.2016 kl.00:26

du er vel en av de obamacare folka som heia så jævla bra på han, han kommer til å gå av som en av de verste presidentene ever,

de du heier på manipulerer som bare faen venstre vridde fjotter.

at du kun nevner allahs soldater som har rekruttert til is og bruker verdens mest kjente terror organisasjons bilde å navn på genseren det plager deg ikke.Tydeligvis så er SOO badguysen fordi de er hvite å ikke gjort noe galt enda.

Ingrid Bjørnstad

06.03.2016 kl.01:19

Mongolid: du trenger ikke skrive under eget navn men det pseudonymet er nedsettende for personer med Downs syndrom. dette gjør at det er vanskelig for personer som støtter personer som har Downs syndrom å debattere mot deg. hvis du har 5 andre pseudonymer antar jeg at et av de ikke støter andre vekk. neste gang kan du velge det når du debatterer så får vi kanskje bedre diskusjon. det at vi ikke har store problemer med rasisme og fascime skyldes nettopp multikulturalisme, fordi man da kan møte andre etnisiteter. Hells Angels er kriminelle. de bedriver kriminalitet men kan likevel fungere med Frelsesarmeen. det er fordi Frelsesarmeen kan hjelpe de som Hells Angels støter ut. Afghanere og nordmenn kan også fungere godt sammen. det er fordi de kan lære hverandre å kjenne og oppdage at det er gode sider ved begges kulturer. odins og Allahs soldater er grupperinger som oppstår fordi debatten blir polarisert. dette skjer når politikk og media er preget av hatretorikk. du er ikke rasist hvis du er mot fri innvandring, du er rasist hvis du er imot innvandring

"Rasisten"

06.03.2016 kl.02:00

Sitat: "det at vi ikke har store problemer med rasisme og fascime skyldes nettopp multikulturalisme, fordi man da kan møte andre etnisiteter"

Lurer på hvorfor så mange nordmenn flytter fra for eksempel Groruddalen? Kanskje dette med multikultur er litt oppskrytt? Kanskje verden ikke er sånn som man ser i Disney-filmer?

http://www.osloby.no/nyheter/18000-farre-etnisk-norske-i-Groruddalen-7183224.html

06.03.2016 kl.02:04

Hvorfor er man rasist om man er i mot innvandring?

Da er det isåfall mange rasister her i verden.

Søk opp på nettet innvandring til Japan for eksempel. Må være en rasistnasjon uten like.

Tommy Andreassen

10.03.2016 kl.14:29

Oppløftende å se hvor mange som gir deg motbør linn :) Skal tro hvor mange år det går før du og dine må søke beskyttelse hos fæle nasister, villige til å forsvare seg selv og andre mot barbarene? 5år? Når ble det egentlig nazistisk å forsvare seg og sine? Og angående politiet, når så du dem sist patruljere bakgatene hvor overgrep mot damer skjer? De liker best å hindre vold mot menn i taxikø virker det som! Men ta det med ro, verdien på dere damer er på vei ned. Gi det 10-20år så er dere mindre værd enn en melke ku. Det rare er at dette er helt selv valgt! Problemet er at dere presser det samme på jenter og damer jeg bryr meg om! Det finner jeg opprørende og vanskelig å tilgi!

Linn W. Rosenborg

10.03.2016 kl.17:27

Tommy Andreassen: ønsker du svar fra meg på disse spm eller ville du bare tømme deg?

Skriv en ny kommentar

hits