Bak ytringer som "hore", "araberpikk" og "feminazi" sitter det voksne mennesker.

kommentarer 47 kommentarer

Stadig mer av kommunikasjonen og samhandlingen vi har med andre mennesker flyttes på nett,. Med dette flyttes også grensene for hva som oppfattes som god oppførsel. Hva vil det egentlig si å være et dannet menneske i 2016?

Å være et dannet menneske er ifølge Imsen (2011) å kunne te seg høflig i sosiale sammenhenger, være klok, ha moralsk integritet og gode allmenne kunnskaper. Ifølge klassiske danningsteoretikere dreier danning seg også om evnen til selvrefleksjon, samt å bidra til å utvikle samfunnet i en hensiktsmessig og fornuftig retning.

Så hvordan står det til med med danningen i det ganske land? Er det en klok og moralsk befolkning med evne til selvrefleksjon vi ser konturene av i dagens nettsamfunn? Hat-ytringer går hånd med personsjikane og preger debatter på nett. Det er blitt stuerent å hetse meningsmotstandere til stillhet og om noen våger å tale imot er latterliggjøring en velbrukt hersketeknikk.  Når ble grensene for hva som er greit å si om andre mennesker flyttet så til de grader?

Skal vi ta utgangspunkt i hva som skjer i kommentarfelt og på sosiale medier står det dårlig til her til lands, særlig hvis summen av et dannet mennesket er et sosialt og opplyst samfunnsmenneske med integritet, tro på seg selv og respekt for sin neste.

Med et aktivt nett-liv følger et ansvar. Et ansvar for hva du skriver, et ansvar for å formidle meningene dine på en ok måte. Et ansvar for å også kunne stå inne for det du ytrer på nett. Bak ytringer som "hore", "araberpikk" og "feminazi" sitter det voksne mennesker. Mødre og fedre med med voksen-jobber, skattetrekk og lettsaltet torsk til middag. La en ting være klinkende klart. Å drukne den du er uenig med i  beskyldninger og påstander uten å kunne vise til hvor du tar disse fra er ikke spesielt dannet. Det er i beste fall latterlig bruk av tid. 

Det er greit å ikke være enig. Det er greit å syns at andre er noen forbanna idioter. Men da må det også være greit å steppe opp å si at vi, vi har et dannings-ansvar overfor våre medmennesker. Det er greit å be folk om å oppføre seg som folk, i danningens navn.


 

Følg Kommentarfeltet på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden!

Følg meg på Instagram her
BA-GmHIzKZj


47 kommentarer

Helge

09.02.2016 kl.23:14

Hei, jeg er enig i at vi skal opptre dannet.

Men dersom du skriver dette fordi du fikk litt motbør for dine seneste blogginnlegg vil jeg bare påpeke at nesten alt tilbakemeldingen var saklig! Og det virket på meg som du kun kommenterte på de få usakelige innleggene.

Linn W. Rosenborg

09.02.2016 kl.23:18

Helge: hei. Danning er et av de mest spennende pedagogiske emnene spør du meg! Jeg er opptatt av, og interesserer meg for, bla teknokult. danning. Dette er et tema som henger tett opp mot den typen hets jeg og mange andre som ytrer seg mottar. Jeg er på ingen måte enig i at nesten all tilbakemeldingen jeg får på enkelte av mine innlegg er saklig. Jeg kommenterte på et fåtall av kommentarene da jeg mottok godt over 1500 av dem (på blogg, fb, i innboks osv).

Takk for at du leste og kommentere innlegget :)

Frank

10.02.2016 kl.03:21

Det er et paradoks at mange av disse som ytrer seg i kommentarfelt stort sett mangler evne til rasjonell tanke og/eller forståelse for saklig argumentasjon. Det er stort sett BARE skrik og skrål, argumentasjonsfeil, personangrep og presentasjon av statistikk uten kilder.

Hvor er statistikken som viser koblingen mellom samfunns-/skoletapere og aktive nettkommentatorer, for det er etter min mening det mest skremmende med hele denne asyldebatten; hvor utrolig mange IDIOTER som eksisterer i dette landet.

Hans Martin

10.02.2016 kl.06:54

Jeg er helt enig I ditt innlegg. Dannelse ser ut til å være fraværende. Ord som 'fascistjævel' og 'nazisvin' er ord som går igjen. Dessverre ser det ut til å bli comme il faut også I parlamentariske kretser å begynne med nedlatende omtale av meningsmotstandere. At en stortingsrepresentant omtaler en annen som 'Gjedda' og 'ekstremist' tyder på at lavmålet brer seg ut over kommentarfeltene

Frode

10.02.2016 kl.07:12

Bak 'sinte hvite menn' er det vel også et voksent menneske. Du framstår ikke akkurat med dannelse selv og det er vel naturlig at et troll som drar inn etnisitet vekker noen troll fra motsatt side.

Oppgitt hilsen fra byen mellom trollene.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.07:14

Frode: hvor mener du jeg opptrer udannet i det innlegget? Hetser jeg noen? Bedriver jeg personsjikane?

Frode

10.02.2016 kl.07:44

Linn, jeg er klar over at for deler av venstresiden er 'sinte hvite menn' ok imens 'sinte brune menn' er rasisme. Jeg er klar over at for deler av venstresiden er karpe diem rollemodeller når de synger om at Stortingets yngste kvinne skal gi dem head (den merra) og at man skal tenne på FpUere (overdrivelse er bare hiphop). Folk med dannelse ser at denne delen av venstresiden har en mobbekultur som matcher trollene fra nettets ytre høyre bare litt verre for dere har gjort (riktig) mobbing til noe korrekt.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.07:51

Frode: jeg er tildels enig i resonnementet ditt. Velger dog å stå på at mitt innlegg er å regne som engasjert debattinnlegg og ikke rasisme.

Frode

10.02.2016 kl.08:00

Linn, der er vi trist nok ved kjernen.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.08:32

Frode: utdyp gjerne hva nøyaktig i mitt innlegg du mener er sjikane, hets og rasisme? Og da uten å plukke det ut av kontekst.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.08:45

Frode: jeg syns forøvrig ikke at det er trist. Jeg syns det er flott at vi er uenig. Uten uenighet kommer hverken debatt eller utvikling. Jeg diskuterer sjelden med det mål å endre mine/andres meninger, men snarere for å åpne for refleksjon og nye synspunkter.

Frode

10.02.2016 kl.09:14

Linn,

i innlegget som startet hele denne føljetongen din skrev du "Til alle dere sinte, hvite menn. Jeg har aldri vært, og kommer aldri til å bli din kvinne!"

Dette er en rasistisk ytring. Hva i huleste har etnisitet her å gjøre? Vil det hjelpe deg å høre at noen av de som er aller sintest på kvinnesynet i muslimske miljøer er sekulære iranere og kurdere? Der man som sint etnisk norsk mann kanskje kan prøve seg litt forsiktig fram om overgrepene på nyttårsaften i lunchen smeller det ganske kraftig fra den iranske kollegaen. Er han sint og hvit nok? Hva med andre sekulære nordmenn med annen etnisk bakgrunn? Han med koreansk adoptivbakgrunn? Han som har foreldre som kom fra vietnam?

Nei det er ikke greit å komme med slikt bare fordi man rammer hvite. Å tenke at det skulle være greit er faktisk helt bak mål. Det er ikke noe oppgjør med utstrakt etnisk og religiøs diskriminering i en del innvandrermiljøer fordi venstresiden ser en annen vei om det ikke er 'sinte hvite menn' som diskriminerer. Har du hørt vitsen om den norsk-pakistanske jenta som kom hjem med sin somaliske kjæreste? For å ikke snakke om den ikke-muslimske hvite kjæresten? Den vanligste formaliserte diskrimineringen i norge idag er 'forbudet' i islam for kvinner å gifte seg med ikke-muslimer. Jeg regner med du skjønner hvor det hadde bært om den norske kirken eller humanetisk forbund hadde fortalt norske kvinner at de bør eller skal holde seg unna muslimske menn.

Frode

10.02.2016 kl.09:25

"Han valgte feil fyr å rappe med, folk vil

Banke Ragg i en skau, etterlate han dau

Det blir dagen jeg får head av Bushra Ishaq

Og vi ruller rundt I Toyota?n til Ola med den merra

Og vi mater I deg bacon og fenalår I den kjerra

Jeg er tilbake

Skjer a partner

Det er bare bomber, krutt og granater

Og det blir ikke verre en dette, dette er terrorisme

Som kan putte merra di på heroin, yo

Og det blir ikke ett pent syn

Jeg har fyrstikker, ta med en kanne bensin

La meg tenne på en kar fra sosialistisk ungdom

Stikker av i kjerra mi med heftig turtall"

Tror du et band med slik lyrikk hadde headlinet olavsfestdagene i trondheim 2016? Hadde ikke skjedd. Tror du de hadde blitt holdt fram som forkjempere for toleranse ? :)

Ja men de overdrev jo bare...vanlig i hiphop det. Ikke ta det så alvorlig. Dessuten sier de jo at de har venner med innvandrerbakgrunn!

Bjørn Tvedten

10.02.2016 kl.10:41

Linn: Relevante spørsmål men merkelig timing.

Det er nok dessverre slik at de fleste som går over streken gjør det fordi de klarer å fremprovosere reaksjoner og at adressaten føler seg såret/truffet av det.

Det er ikke slik at folk skriver stygge "sexistiske" kommentarer fordi adressaten er kvinne og avsender er "hvite sexistiske menn". De skriver det fordi de oppnår ønsket effekt, når mottakeren nettopp reagerer så kraftig på dette. Budskapet tilpasses mottageren, uansett hvem det er og da bruker man de ordene som provoserer/sårer mest.

Du kan kritisere slike kommentarer i det uendelige, men til syvende og sist er det som gjør at det fortsetter, at de ikke bare forbigås i stillhet. Alternativet er nemlig mye verre, at vi får en selektiv sensur av nettet der subjektive meninger om hva som er "trolling" ender med å stoppe verdifulle men spissformulerte og ukorrekte meninger.

Det virker som om du er redd for at du tror at trollene har en slags opinionsdannende effekt og at andre som leser idiotkommentarer lar seg påvirke på noen annen måte enn at de blir flaue på avsenderen vegne.

Ytringsfriheten må være absolutt og er så viktig at vi må lære oss å takle de negative sidene av den som voksne, ansvarlige mennesker.

Jeg er helt enig med Frode sine kommentarer. Dessuten mater du trollene med sleiv. Jeg sier dette fordi jeg velger å forholde meg til virkeligheten, ikke hvem sin skyld det er i et moralsk perspektiv.

Jeg mener forøvrig at dersom du ikke er i stand til å se hva som var galt med innlegget folk reagerte på, så må du virkelig finne noen som kan hjelpe deg til å se din egen dobbeltmoral (jeg forsøkte i det minste). Jeg sier reagerte, fordi størsteparten av meldingene adressert til deg var legitim kritikk av det du skrev.

Dette innlegget ga i realiteten trollene en seier, fordi du skriver det rett etter å ha blitt sablet ned av dem. Du viser at du tar det personlig. Troll 1, Linn 0.

Ønsker du å bidra med voksenopplæring så er den beste metoden å ikke premiere dårlig oppførsel. Den eneste måten å vinne på er å være smartere.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.11:38

Bjørn Tvedten: Hei! Jeg hverken enig med deg i at timingen er merkelig eller i at mange av tilbakemeldingene jeg og mange andre mottar kan avfeies som trolling.

Jeg er heller ikke enig i at jeg ble sablet ned eller at jeg gir trollene rett. Det jeg derimot gjør er å poste innlegg som er veldig relevant for hva jeg mener er et stort problem i debattmiljøer på nett.

Jeg tror det er ekstremt viktig å adressere det når noen "går over streken".

Ved å løfte frem, og kommentere slike kommentarer skapes et engasjement rundt denne formen for hets. Antall besøkende og meldinger på mine sider viser tydelig at det å avfeie troll som troll, og mine innlegg som ren provokasjon og uviktige i beste fall er ignorant.

Takk for kommentarene din. Grunnen til at jeg ikke har svart deg mer uttømmende, og heller ikke kommer til å gjøre det, er at dine innlegg er krydret med antydninger og at jeg blant annet et mentalt syk, uintelligent osv. Det er for meg et latterlig utgangspunkt for debatt.

Ha en fin dag videre, Bjørn! Jeg skal følge med på bloggen din videre. Du har mye spennende å komme med!

Terje M

10.02.2016 kl.11:53

Se på hvem hun svarer denne gangen,som sist. Til å le seg ihjel av. Også denne gangen unngår hun å svare på sakelig kritikk.

Bloggen fremstår mer som en blogg med "klikkhoreri". Hvor motivet er inntekter.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.12:43

Terje M: hva vil du jeg skal svare på, og hvor mange ganger skal jeg svare de samme personene? På tross av hva du kanskje tror så er ikke dette en fulltidsjobb. Det er en blogg jeg driver på fritiden.

BareLurer

10.02.2016 kl.11:56

Hva med din egen hets av "innvandringskritikere les: rasister" og hvite menn, som du har gjort til hoggestabbe i "ikke din kvinne"? Jeg registrerer at du ikke har svart på siste kommentar i oppfølgingstråden heller...

Nei du Linn - nettroll er nettroll! Også de "gode" som fisker etter de "onde". Sånn som du opptrer.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.12:43

BareLurer: jeg og flere med meg har svart både deg og flere andre. Jeg har på ingen måte hetset noen. Slå opp ordet.

Linn Rosendum

10.02.2016 kl.12:21

Her skriver du:

"Det er blitt stuerent å hetse meningsmotstandere til stillhet og om noen våger å tale imot er latterliggjøring en velbrukt hersketeknikk. Når ble grensene for hva som er greit å si om andre mennesker flyttet så til de grader?"

Allikevel klarer du ikke å se problemet i å true folk til taushet ved å oppsøke folks arbeidsgiver dersom de ytrer seg for eksempel innvandringskritisk? (du støtter operasjon askeladd/blitz i et annet innlegg).

Lysene er visst på, men ingen er hjemme.

Linn W. Rosenborg

10.02.2016 kl.12:44

Linn Rosendum: og du ser ikke hvordan du bekrefter alt jeg skriver ved å innlede med "Rosendum". Takk for at du bidrar til å styrke innlegget mitt :)

Nepse

10.02.2016 kl.12:54

Ikke noe galt med å skrive feminazi det er noe de fleste av dere rabiate third wave feminists er, du ser sikkert om til Anita Sarkeesian og Zoe Quinn

Ursus Furo

10.02.2016 kl.16:25

Ironi!

Jeg tviler på at det kan være noen som er mindre villig til å selv-reflektere enn deg. Alt du beskylder andre at de gjør, gjør du selv.

At du får tilbakeslag for slagene du selv leverer har ingenting å gjøre med kjønnet ditt. jeg skal en gang forsøke å forklare til deg hvorfor du fikk så mye kritikk med et enkelt bilde:

http://i.imgur.com/nNqOY7l.jpg

Håper det hjelper.

Tom

10.02.2016 kl.16:45

Så negative kommentarer blir automatisk hatytringer?

Ytringsfrihet skal være både positivt og negativt. Hvis alt er positivt så har vi ikke ytringsfrihet. Hva er egentlig galt med Nazisme forresten? Hvorfor skal nazisme være forbudt?

Viste dere forresten at Tyskland allierte seg med det islamske kalifat under første verdenskrig? Slik historie må man lære på skolen.

Islamske kalifat + Tyskland = Best friends in World War 1

https://www.youtube.com/watch?v=PbwH1ZBnYds

Tom

10.02.2016 kl.16:56

Det er klart det sjeldent motbydelige innlegget ditt ville skape reaksjoner der du konstruerer et fiendebilde av "den hvite mann" og de angivelig egentlige motivene som skjuler seg bak fasaden av å ønske å bevare tryggheten til kvinner i samfunnet.

Til tross for et enestående generaliserende og forklaringsmodell sett fra et særdeles rasebevisst perspektiv, er du fortsatt overrasket over over de negative tilbakemeldingene som haglet inn. Fortsatt ser det ikke ut til å ha gått opp for deg at blogginnlegget ditt var som snytt ut av nesa på en raseforsker fra 1800-tallet.

Du må gjerne reflektere over mangfoldet av fargerike skjellsord og drøfte disse, men klikere vil du først bli når du forstår hva som er årsaken til dem

Tom

10.02.2016 kl.16:57

^^ to forskjellige Tom

Tom

10.02.2016 kl.17:11

Lær mer om det islamske kalifat. Veldig lærerikt lesestoff.

https://en.wikipedia.org/wiki/Caliphate

Kalifatet har eksistert i over 1000 år.

White guilt

10.02.2016 kl.18:14

Linn Rosenberg er rammet av "white guilt".

https://en.wikipedia.org/wiki/White_guilt

Tom

10.02.2016 kl.20:46

^ (til white guilt)^

Nei, det var spesifikt menn som var hvite i huden som ble skilt ut og "analysert". Ikke alle menn, heller, men hvite menn. Det er helt tydelig at hun er av den oppfatning at det er det hvite ved disse mennene som er årsak til at de primært drives av rasehat og en trang til å eie kvinner. Dette gjalt ikke Jeg tror ikke dette gjaldt andre menn enn hvite for hun var konsekvent og påpasselig med denne uvanlige bruken,.Hvite kvinner

Bjørn Tvedten

11.02.2016 kl.13:03

Linn: La meg prøve å forstå deg rett.

Du mener altså at alle de som skriver horrible kommentarer til kvinner er noe annet enn troll? Noe større og farligere, noe strukturert. Det var ingen som trollet de to foregående blogginnleggene dine, men du ble angrepet av kvinnehatere som oppførte seg som troll?

Tror du ærlig og oppriktig at flertallet av de som skrev stygge kommentarer under bloggpostene dine hater kvinner? Mener du å kunne påvise forskjellen mellom de som hater kvinner og hvem som bare oppfører seg dårlig?

Du har aldri tenkt tanken at mange av de som skriver slike kommentarer faktisk er forbannet på det innlegget sier, men er enten for late eller ute av stand til å formulere et saklig tilsvar?

Jeg lurer også på hvilken måte jeg har forsøkt å fremstille deg som mentalt syk? Jeg har aldri skrevet et ord om deg som person. Derimot så har jeg kommentert det du skriver. Klokkerene påstander fortjener klokkerene svar.

Noen hint: Slutt å bruke meningsfeller som sannhetsvitner. Du må gjerne si "Jeg er enig med X sin påstand/analyse om ..." fordi Y. At andre mener noe, gjør det ikke automatisk sant eller riktig. "Pappaen min sier at ..." er ikke noe gyldig argument, med mindre du underbygger hvorfor han har rett. Da holder det ikke med "Pappaen min sier at fiskepudding smaker vondt. Jeg er enig fordi jeg ikke liker fiskepudding."

Hvis du ønsker å kritisere noe, gjør det med saklig, underbyggede påstander. Slutt å generalisere. Fokuser på motiv/årsak og faktisk handling, ikke subjektiv oppfatning av intensjon.

Hvis du føler at noe er et stort problem, sjekk fakta og se om det er hold i det du mener. Finner du objektiv informasjon som underbygger det, skriv om det, men ikke uten å se om det finnes tilsvarende informasjon som taler imot. En god start er å ta din egen påstand å forsøke å motbevise den. Du vil bli forbauset over hvor mye du kan lære av akkurat det. Eventuelt skriv om det og hvorfor det er et problem, ta forbehold om det du finner som taler imot. Sannsynliggjør at din versjon er den riktige gjennom rasjonelle, objektive argumenter.

Det blir kanskje kjedeligere å skrive, men du vil garantert redusere mengden troll til nærmest null.

Følelser er aldri viktigere enn sannheten.

Les og lær:

https://en.wikipedia.org/wiki/Presupposition

https://en.wikipedia.org/wiki/Performative_contradiction

https://en.wikipedia.org/wiki/Cogito_ergo_sum

https://en.wikipedia.org/wiki/Double_standard

Anna

11.02.2016 kl.14:03

Bjørn Tvedten: Forsøker du å belære om dobbeltmoral? På tide å la tastaturet hvile, ta en tur opp fra kjellerleiligheten din og se deg selv i speilet?

Bjørn Tvedten

11.02.2016 kl.14:28

Anna: Hvilken del av det jeg skriver er det som ikke kommer klart frem? Det er jo tydelig at jeg ikke skriver forståelig for alle. Kan du påpeke hvor jeg er dobbeltmoralsk?

Er du uenig i at det jeg skriver over om argumentasjonsteknikk er et bra utgangspunkt for en konstruktiv diskusjon, eller er dette hersketeknikker for å trakassere de som har noe viktig å si?

Geriatriks

11.02.2016 kl.14:40

Har tydeligvis litt tungt for det jeg... Jeg leste nemlig Linn Rosenborgs "Jeg er ikke din kvinne" innlegg dithen at hun rett og slett ikke aksepterer at noen, og spesielt ikke sinte unge hvite menn, går rundt og banker opp mørkhudede med hennes sikkerhet som alibi for en sånn gjerning...

Linn W. Rosenborg

11.02.2016 kl.14:46

Geriatriks: og du leste det riktig!

Anna

11.02.2016 kl.14:55

Siden du åpenbart mener at Linn Rosenborg og hennes meningsfellers følelser og meninger er så fryktelig feilaktige og subjektive, og den beste måten å hanskes med slikt på er å overse det, hvorfor gjør du ikke det? Selv om du klarer å resonnere seg frem til at de problemene Rosenborg peker på ikke er noe problemer, betyr ikke det at du har rett og at resonnementet ditt stemmer. Det er faktisk bare din subjektive mening. En drittmening spør du meg.

Bjørn Tvedten

11.02.2016 kl.16:37

Geriatriks: Det er ikke noe problem i å være enig i det resonnementet dersom det er sant. Man angriper ikke andre uansett årsak.

Det som derimot er et problem er at:

1. Innlegget bygger på en påstand om at dette faktisk skjer. Påstanden kan ikke dokumenteres og jeg påpeker åpenbare feilsiteringer og at dette ser ut til å være en medieskapt sak uten et eneste dokumentert offer. Det er vel lite kontroversielt å mene at det ikke er greit å bruke en selv som alibi for å begå overgrep mot andre. Så åpenbart at det ikke burde være nødvendig å si engang, men dette er bare en brekkstang for å fortelle hva det egentlige problemet er.

2. Påstanden brukes som grunnlag for en ny påstand, nemlig at de som sier at de skal "patruljere" gjør det utelukkende fordi de ønsker å finne et påskudd for rasistisk vold og at de samme handlingene utført av hvite menn anses som akseptable. Implisitt, vi vil trakassere, banke og voldta våre egne kvinner i fred og ikke dele med noen, spesielt ikke flyktninger.

3. Dette gjøres fordi hvite menn tror de eier hvite kvinner og er en del av en "strukturell" overgreps- og voldtektskultur blant hvite menn, spesielt rettet mot hvite kvinner.

4. LWR siterer andres subjektive meninger for å legitimere påstandene, uten å underbygge dette noe sted.

Men, som LWR sikkert kan bekrefte er dette realiteter som ikke kan bestrides.

Dette er essensen i kritikken min.

Motargumentene jeg får fra LWR og Anna her baserer seg på at deres egen realitetsforståelse er den eneste riktige, at alle argumenterer mot deres påstander med basis i den samme forståelsen og at det dermed beviser at de har rett. De har ikke en eneste gang imøtegått det jeg faktisk kritiserte. Du kan selv se hva jeg skrev i min egen blogg om dette, for en større forståelse av hva denne diskusjonen går ut på.

https://en.wikipedia.org/wiki/Confiarmation_bias

https://en.wikipedia.org/wiki/Formal_fallacy

https://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority

Tore

11.02.2016 kl.16:46

Bra innlegg av Tvedten.

Saklig og med gode argumenter.

Jeg blir irritert av de unyanserte og enkle "analysene" til Linn Rosenborg men har ikke ork til å skrive et saklig svar tilbake.

Hetsing tar jeg sterk avstand fra, men jeg har jo en viss forståelse for at folk kan bli oppgitt av såpass dårlige innlegg.

De fleste tilbakemeldingene var negative, men saklige. Så prøver Linn å "spinne" dette til en historie om netthat etc.

Sukk og stønn...

Bjørn Tvedten

11.02.2016 kl.16:53

Anna: Jeg sier ikke at LWRs og hennes meningsfellers følelser og meninger ikke er viktige, men det er kun viktige for dem selv i denne sammenhengen. De kan ikke brukes som bevis for noe som helst.

Jeg overser ikke hva hun skriver, nettopp fordi det hun skriver er et like stort overgrep mot en annen gruppe, som det hun mener seg selv utsatt for, nemlig at hun brukes som alibi for overgrep som så langt ikke har noe offer. Hadde hun skrevet sin mening uten å angripe andre urettmessig, hadde jeg ikke brydd meg.

Jeg bryr meg fordi jeg synes det er ugreit at media ukritisk gir spalteplass til meninger som helt klart er både rasistiske og generaliserende bare fordi det genererer klikk. Dersom man kommer med hårreisende påstander må man tåle å svare for det. Mener du at generalisering av hvite menn og deres meninger og motiver er greit, mens dersom man skriver på samme måte om svarte/arabere så er det rasistisk? Fordi det faktisk er sant når det gjelder hvite menn?

Jeg er ikke fornærmet på vegne av hvite menn, men den ekstreme intellektuelle latskapen dere fremviser.

Geriatriks

11.02.2016 kl.17:26

Tveten: Jeg har egentlig lest mer enn nok av alle argumenter osv.. For meg virker du akkurat som norsklæreren på skolen som ba meg tolke et dikt, og da jeg tolket diktet utifra hva jeg følte så var svaret "Feil"... "Diktet skal tolkes slik jeg, altså læreren, mener er riktig og det er uvesentlig hva du eller andre mener og/eller mente med det du skrev, det er jeg som har rett".

11.02.2016 kl.19:42

Hvorfor slettes meldingen om at bloggen er dårlig besøkt uten troll-bites innleggene? Alle kan jo selv lese blogglisten med statistikk?

Linn W. Rosenborg

11.02.2016 kl.19:52

Anonym: ingen kommentarer slettes. Alle blogger er hyppigst besøk med hyppige innlegg. Jeg har aldri harr jevnt høy trafikk da jeg ikke blogger fulltid og hver dag.

Kan forøvrig informere om at noen av mine mest leste innlegg på ingen måte kan avfeies som "troll-baits". Hejdå.

Henriksen

11.02.2016 kl.21:09

Til anonym: Når Linn Rosenborg skriver har hun noe å komme med. Hun blogger ikke intetsigende dritt hver dag, som mange andre bloggere og jeg har enda ikke lest en eneste mote- eller pyntesak i denne bloggen. Likevel er den mye mer populær enn mange rosablogger, og jeg har ofte sett den på topp 20 mest leste blogger i Norge. Jeg er ikke enig i alt, men kanskje kan vi kan lytte mer til de vi også er uenig med?

Heinrich

11.02.2016 kl.21:26

Henriksen;

det er bra at det finnes blogger uten motestoff.

Men er ikke grunnen til at bloggen er mye lest (ikke det samme som popoulær) at hun skriver provoserende innlegg for å tiltrekke seg lesere? En slags form for klikkhoreri?

Det tror ihvertfall jeg.

Linn W. Rosenborg

11.02.2016 kl.21:43

Heinrich: hei! Innlegg som provoserer genererer logisk nok lesere. Det er dog viktig for meg å
presisere at jeg ikke poster disse for å provosere, men for å løfte frem temaer jeg brenner for. Jeg skriver ikke troll-baits. Jeg skriver om ting som engasjerer meg, og som tydeligvis engasjerer mange andre også (på godt og vondt).

Merk også at noen av mine mest leste innlegg har handlet om bla psykisk helse, kroppspress og vaginaer.

Takk for at du leser og kommenterer!

Henriksen

11.02.2016 kl.21:45

Til Heinrich: Jeg leser bloggen og jeg liker den. Selv om jeg ikke alltid er enig med Linn Rosenborg synes jeg hun skriver godt og variert. Det er tydelig at hun engasjerer mange med bloggingen sin.

Pikkulf

14.02.2016 kl.22:17

Etterforsker mulig overgrepssak mellom to mindreårige asylsøkere og jente

En gruppe på 26 asylsøkere, bestående av mindreårige gutter, har den siste tiden hatt undervisning ved ungdomsskolen.

De har hatt egen klasse, men en del av jentene ved skolen og foreldrene deres har vært urolige over at noen av guttene skal ha kommet med seksuelle tilnærminger til jentene - både i forbindelse med skoleveien og på fritiden.

http://www.nettavisen.no/nyheter/etterforsker-mulig-overgrepssak-mellom-to-mindrearige-asylskere-og-jente/3423192027.html

Er det rasisme å nekte disse asylsøkerne sex? De er vant til å forgripe seg på jenter i sitt hjemland. Da bør de kanskje få lov til å fortsette med dette i Norge også? Vi bør jo være tolerante

Linn W. Rosenborg

16.02.2016 kl.19:10

Pikkulf: jeg har lest denne saken også ja. Tror du er smart nok til å skjønne at jeg ikke mener det er rasisme.

Skriv en ny kommentar

hits