Er alt greit på tur?

kommentarer 7 kommentarer

I går satt jeg meg på et fly i retning England, og dette endte med å bli den mest irriterende, fascinerende og surrealistiske flyturen jeg har vært med på.

Vi har alle hørt historiene om nordmenn som drikker seg drita før passkontrollen og ungdommer som oppfører seg som ville dyr, men personlig har jeg aldri møtt på disse folka. Før i går.

Jeg er ikke alltid verdens mest tolerante person og det er visse ting som irriterer meg mer andre. Jeg kan for eksempel nevne folk som står på venstre side i rulletrappa, smatter med tyggisen eller sparker kontinuerlig i seteryggen. I går burde jeg søren meg fått en medalje for tålmodigheten. Her var det ikke litt urolighet i setet bak, men full out monkeyboy. Jeg ventet en stund før jeg snudde meg og sa med min mest pedagogiske stemme

- unnskyld (null reaksjon)? Eh hallo, unnskyld (et lite grynt). Det hadde vært helt super om du kunne sparket litt mindre i setet (et grynt til). Ok. Takk.

Det hjalp ikke.

Resten av turen gikk til å overdøve det latterlig dritings reisefølget som fylte halve flyet med egen musikk. Vi snakker godt voksne damer som klapset flyvertene på rumpa og ungdommer som kastet søppel på hverandre og andre passasjerer. De stakkars flyvertene gjorde en imponerende jobb med å smile og plukke opp andres søppel som fløy mellom radene.

Et av de store samtaleemnene et par rader foran meg var flyselskapets rigide og urettferdige regler. Halve dette reisefølget hadde glemt å sjekke inn på forhånd, og de syns selvsagt at det var hårreisende å måtte betale ekstra for å sjekke inn på flyplassen.

I fullt alvor. Hva kan man forvente når man betaler 398kr t/r?

Jeg har flydd billig flere ganger og aldri hatt problemer med noe. Det eneste som kreves er at du sjekker opp retningslinjene som gjelder hos selskapet du flyr med. Det er grunner til at billettene kan være såpass billige, og en av disse er at du blant annet må sjekke inn selv. Klarer du ikke det må du faktisk kjøpe dyrere billetter som inkluderer en annen service og tjeneste.

Det er ingen andres skyld enn din egen om du ender med å betale ekstra gebyrer. Så vær så snill, for alles del, ikke sleng om deg med ukvemsord om naziregler og forvent at flyvertene skal gi deg gratis gin & tonic for å veie opp for dine ekstra utgifter.

Og bare for å ha en ting på det rene: det er ikke stilig å hyle "nå leker vi at vi skal til Ibiza dere!" mens du tømmer i deg tequila du har kjøpt i taxfree (på tross av flyvertenes høflige "calm down miss"). Det er heller ikke stilig å spy i plasposer mens ungene dine sitter noen rader lenger frem. Men ey, du fulle dama som mente at du fortjente gratis gin & tonic. Jeg fikk to takket være deg.

Takk til de utrolig hyggelige flyvertene som gjorde alt i sin makt for at jeg skulle ha en behagelig tur! Takk for lån av nødlader så jeg kunne høre på musikk mesteparten av turen.

Vil du lese mer av meg? Følg meg på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden!

7 kommentarer

anette.

30.01.2016 kl.13:56

Åh, dette hørtes ekstremt irriterende ut. All ære for at du ikke kjeftet ned medpassasjerene, det hadde jeg gjort! Håper resten av turen blir bra :)

Eva Mortensen

30.01.2016 kl.14:21

Stakkars dæ, æ e glad det ikke va mæ. Det dær e værre om man har flyskrekk på toppen av det hele. Æ fløy en gang som unge, med to dritinse pasasjera på sæte foran mæ, som tilfledivis satt med nødutgangen. Å dæm dreiv å tulla med at dæm skulle åpne døra. Det va faktisk ganske skremmanes for ei jente på ti ute på reise med ei mor-mor med fly skrekk.

Så ja det e lov å ta hensyn!

Eva fra prosjektavslappet.blogg.no

tvedt

30.01.2016 kl.16:41

Jeg har også liknende erfaringer. Single, kåte, beruset og barnløse Damer i slutten av 30 årene som tror de enda er 19. Veldig innpåslitne.

30.01.2016 kl.17:13

På samme måte som disse som klager over ekstra gebyr på manuell innsjekking så kunne du betalt mer så hadde du ikke hatt disse irritasjons momentene å klage over.

Dette er scener jeg aldri har opplevd på First og Business!

Som du selv poengterer, man får det man betaler for....

Linn W. Rosenborg

30.01.2016 kl.17:48

Anonym: du mener å betale lite for å ikke ha behov for mer enn en trygg flytur kan sammenlignes med at folk oppfører seg sånn?

30.01.2016 kl.18:43

Reiser du ut en fredag med et billig selskap, så trenger du ikke være Einstein for å forstå at muligheten for en "turbulent" tur er ganske stor. Den samme gjengen er vesentlig roligere på vei hjem på søndag!

Neste gang legg merke til hvordan de som reiser ofte (les de som er på vei hjem etter en jobb uke) foreholder seg på en flyplass og flytur fredag ettermiddag. Den gruppen holder seg unna bar områder og andre steder med alkohol servering, har booket et sete lengst frem i flyet for å unngå party sonen. Det trenger nødvendig ikke være business, men lengst frem i økonomi sonen.

Dessverre er dette et utbredt problem med grupper som reiser på venninne-, firma- og fotballturer. Fordelen er at de har lett for å klumpe seg sammen i fra vingen og bakover. Så reserver sete så tidlig som mulig, langt frem og ikke ved der du ser det allerede er tatt mange seter.

Det med folkeskikk er et annet kapitel. Men tilsvarende skjer også med andre nasjonaliteter så det er ikke særpreget for nordmenn.

AC

31.01.2016 kl.08:43

Nå flyr jeg relativt mye og kan ikke huske å ha opplevd skrik, skrål og fulle folk på flyet. Tidlig ute med å bestille sete langt frem er nøkkelen.

Folk med lange ben som dunker i seteryggen har jeg dessverre opplevd veldig ofte. Alltid menn, som er sinte pga dårlig benplass. Lurer alltid på hvorfor de ikke har vært ute med setereservasjon tidlig, ved nødutgang f.eks.Spør de pent, legger jeg ikke setet ned.

Uoppdragne barn er heldigvis en sjeldenhet, men det har også skjedd noen ganger. De er nesten verst fodi foreldrene ikke bryr seg.

Skriv en ny kommentar

hits