Speil speil på veggen der, hvem har de vakreste kjønnsleppene i landet her?

kommentarer 21 kommentarer

Jeg skrev i helgen et aldri så lite innlegg om vaginaen og myter omkring denne mystiske og fantastiske delen av den kvinnelige kroppen. Innlegget skapte sterkt engasjement, og i kommentarfeltet tror jeg vi alle fikk oss både en god latter og et par hevede øyebryn. Er det ikke fascinerende hvordan menn kan uttale ting som "ifølge min personlige erfaring med skjedemuskulaturen.." og "vet nå ikke helt om jeg er enig i påstandene dine om fleksibiliteten til vagina".

For å ha et par ting på det rene. Ingen av punktene på listen er mine "påstander", men avkreftelser av myter gjort av en lege. Og kan menn egentlig ha "personlig erfaring" med skjedemuskulatur og dens fleksibilitet? 

Les innlegget Vet du det du trenger å vite om vaginaen

Og apropos vagina. Bloggeren Maria Høili forteller i dag om at hun har fikset på sitt mest intime

Er dette noe som mange gjør? Operer utseende på en velfungerende vagina for å føle seg bedre med seg selv? Høili skriver "mulig er jeg litt nøye med kroppen min. Men ingen kvinner fortjener å ikke føle seg vel, slik jeg følte meg."  

I en artikkel om intimkirurgi i KK fant jeg følgende undersøkelse.


Skjermdump - KK.

Leserne som svarer under denne saken er forhåpentligvis ikke representative for befolkningen, men jeg synes allikevel det er verdt å merke seg at over halvparten av de som svarer ikke er fornøyde med underlivet sitt. 40% mener at de indre kjønnsleppene er unormalt store, noe som tyder på at det mange anser som unormalt faktisk er det normale. 

Jone Trovik (leder i Norsk gynekologisk forening og overlege ved Kvinneklinikken ved Haukeland universitetssykehus) uttaler i artikkelen at nesten alle operasjoner av denne typen gjøres ved private klinikker, men at også det offentlige har merket en økt interesse for slike inngrep. Hun forteller også at det utføres svært få slike inngrep på statens regning.

- Grunnen er at de medisinske plagene anses som små. Med unntak av noen få tilfeller regner vi dette som kosmetisk kirurgi, noe som ikke hører hjemme i det offentlige.

Hun tror at inngrepene som gjøres ved de private klinikkene i stor grad handler om forfengelighet og uttaler at vi "i dag fikser vi på alt som ikke er såkalt perfekt. Vi tvinges inn i en mal av barbiedukker og fikser på noe som egentlig er helt normalt" (kilde: KK).

Journalist og forfatter Marta Breen mener uttrykk som muffinmage, bollemus og flaggermus skader kvinners selvbilde. 

Hun påpeker at spesielt unge jenter stadig finner nye områder på kroppen som de har komplekser for, og at skjønnhetsindustrien raskt er på pletten for å selge produkter eller inngrep som kan rette opp «problemet». Hun får støtte fra Heidi Thornhill (overlege i gynekologi ved Kvinneklinikken på Haukeland universitetssjukehus). Ifølge Thornhill er det mange unge jenter i dag som har vrangforestillinger om hvordan kjønnsorganene skal se ut. (kilde: VG). 

Høili skriver videre i sitt innlegg at det er en "utrolig deilig følelse og ikke måtte gjemme seg bort lenger.  Og jeg synes det er viktig å informere dere om at det finne enkle metoder for å føle seg bedre. Uansett hva det måtte være som plager dere". 

Når vi vet at mange unge jenter i dag føler så stor skam for å vise seg nakne at de ikke dusjer etter gymmen og skoler innfører kjønnsdelt svømmeundervisning må jeg helt ærlig si at dette gjør meg både provosert og trist. For all del, jeg unner enhver person (ikke bare kvinne) å føle seg bra med seg selv, men bør man ikke starte et annet sted enn å legge seg under kniven? 

At presset har gått så langt at det ikke bare gjelder hus, hjem og klær, men at enkelte faktisk legger seg under kniven for å fikse på noe som man sjelden viser blir for meg veldig merkelig, og det er søren ikke rart ungdom er redde for å vise seg nakne i dusjen. Forstå meg rett, jeg kan respektere ønsket om å rette på eventuelle fødselsskader, men jeg vil aldri forstå det å gå i bresjen for å legge seg under kniven for å bøte på kroppslig usikkerhet. 

Jeg har også dager da mye av min selvfølelse baserer seg på mitt ytre, noe jeg tar som et sterkt signal på at jeg må jobbe mer for å godta meg selv slik jeg er. 

Er det virkelig viktig å informere noen om at du har operert kjønnsleppene dine for å få en penere vagina? Er det viktig at de som kanskje ikke hadde tenkt i de baner nå har enda ett område å skamme seg over? Enda ett område de kan ønske å perfeksjonere? Jeg tror virkelig ikke det.

Har vi kommet dit at vi opererer kjønnsleppene våre utelukkende av kosmetiske årsaker? Sitter virkelig kvinner hjemme, skrevende foran et speilet og nynner speil, speil på veggen der, hvem har den vakreste vaginaen i landet her?


Les innlegget Let's talk about sex!

Visste du at 40% av norske kvinner skulker underlivssjekken (tall og sak fra 2013), og generalsekretær i Kreftforeningen uttaler at det er alarmerende at unge økende grad ikke møter opp til sjekk? De siste ti årene har 25 prosent flere yngre kvinner fått livmorhalskreft. Sjekk hvor ofte du bør teste deg her.

Følg meg på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden!

Du er hjertelig velkommen til å følge meg på Instagram for hverdagsglimt.

 

 

Fit woman with stomach pain
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

21 kommentarer

Maria Høili

27.01.2016 kl.21:15

Hei Linn. Så hyggelig at du skriver om meg. Skjønner at mange reagerer på dette, men du må se helheten og ikke bare ta utklipp fra innlegget mitt for å vinkle det negativt . Jeg har født 3 barn og gått igjennom 3 traumatiske fødsler. Med mye klipping og regning.Der jeg følte meg lemlestet etterpå. Sykehuset sydde meg ikke godt nok eller pent sammen igjen og mange sting raknet. Jeg brukte 2 år på å tenke på om jeg skulle leve med denne følelsen av å være halvveis resten av livet eller ikke. Jeg valgte det siste og er superfornøyd med det valget jeg tok. Jeg har ikke kjøpt meg design mus, den er tilbakeført i den stand den var før fødslene . Så derfor oppfordrer jeg andre kvinner som går og tviler på seg selv å gjøre det samme . Det hjelper utrolig på selvfølelsen . Maria

Linn W. Rosenborg

27.01.2016 kl.21:20

Maria Høili: hei! Så hyggelig at du har lest og kommentert :) Som jeg også skriver i innlegget mitt kan jeg respektere et ønske om å rette opp i fødselsskader.

Det er slettes ikke ditt personlige valg om å operere deg jeg kritiserer, men det at du oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Igjen: takk for at du leste. Følg meg gjerne på fb for innlegg rett i feeden.

Anne

27.01.2016 kl.23:11

Godt innlegg Linn.

Det at Høili skriver: mulig jeg er litt ekstra nøye med kroppen min provoserer meg også. Jeg oppfatter det som en antydning om at vi andre ikke er så"nøye" med kroppene våre. Er det å akseptere kjønnsleppene sine som de er å være unøye? Sjuskete?

Mulig hun legger for mye av selvfølelsen sin i kjønnsleppene vil jeg heller si.

Nå kjenner ikke jeg Høili godt nok til å uttale meg, men jeg tar meg selv i å tenke at hun kanskje burde vurdere å forsøke terapi fremfor enda mer kirurgi.

Tom

28.01.2016 kl.10:58

Folk får bestemme over eget underliv uten at andre skal komme med pekefinger'n.

Linn W. Rosenborg

28.01.2016 kl.11:23

Tom: Det er jeg helt enig med deg i. Det er oppfordringen til andre om å operere seg jeg reagerer på.

Asbjørn

28.01.2016 kl.12:09

Kjønnsleppene er ikke en del av vagina, men av vulva.

Linn W. Rosenborg

28.01.2016 kl.12:28

Asbjørn: det har du helt rett i, men nå er det ikke bare kjønnslepper som strammes opp :)

maria høili

28.01.2016 kl.15:25

Hello! Jeg har ikke fikset på kjønnslepper, eller skjert bort noe som helst. Kun sydd igjen gammel skade.

Linn W. Rosenborg

28.01.2016 kl.16:39

maria høili: Og det er du i din fulle rett til å gjøre, men jeg tror ikke du helt ser hvilke signaler det sender å skrive om det på den måten du har valgt å gjøre. Vi er nok uenige er.

28.01.2016 kl.15:55

Jeg må si jeg er veldig enig med deg. Jeg leste på bloggen til Maria at hun skriver: Det skjer noe med en kvinnekropp når man skal presse ut unaturlig store dimensjoner av et lite hull.

Det er ikke noe unaturlig med fødsel. Det er noe de aller fleste mødre har gjennomgått.

Kvinner har fødet barn gjennom alle tider. Her i Norge er vi så heldige å ha jordmødre som syr oss, så pent de kan, sammen igjen etter fødsel. Det hadde man ikke før.

Høili har kanskje ikke tenkt godt nok over signaleffekten dette kan gi. Jeg ser for meg at det kan forsterke frykt for fødsel og gjøre at enda fler ikke tør delta i svømmeundervisning i frykt for å vise seg i fellesdusjen.

For de fleste som har det vanskelig med slike komplekser sitter det som oftest mer i hodet enn i tissen.

Med vennlig hilsen trebarnsmor

28.01.2016 kl.17:01

Herregud? Ok, så da får vi tie ihjel alle tabu temaer. Signaleffekten er at det finnes håp for kvinner som har raknet og blitt klippet i alle retninger . Det er få som vet at det går Ann å bli hele igjen. Mange går bare å skammer seg over seg selv. Jeg har ikke laget meg en design mus. Kvinner sliter i dag med føde angst og velger heller keisersnitt fordi de ikke vet at det finnes alternativ om det skulle gå galt. Mange er store i underlivet slik at barna bare glir ut. Dette gjelder ikke for alle, jeg ble klippet fra vagina og helt med til rompehullet, så ikke kom å fortelle meg at det var noe som helst naturlig over dette. Takk Gud for at det finnes håp. Jeg hadde aldri under noen forutsetning skjært bort kjønnslepper eller klitoris for å se perfekt ut. Og det er ikke mine signaler heller. Mangfold er flott og det burde hylles blant kvinner ikke skammes i hjel !

Mai

28.01.2016 kl.18:22

Problemet er jo at dette ikke er et tabutema i utgangspunktet, men at bloggere som Maria Høili og resten av de bedrevitende selverklærte skjønnhetsekspertene der ute gjør dette til et tabu blant ung jenter i dag. Virker på meg som disse ikke skjønner rekevidden av hva de skriver og mener. Tror de selv gir gode råd og motiverer andre, men det de driver med virker motsatt.

Selvinnsikt

28.01.2016 kl.18:24

Kvinner får bare tåle at menn har sine preferanser når det kommer til kvinners underliv, på samme måte som kvinner har sine forventinger når det kommer til hvordan en penis skal være.

Kvinner har over flere år pratet om hvor uattraktivt liten penis er, så det å sutre over at noen ikke liker flaggermus blir alt for dumt.

#selvinnsikt

Trebarnsmor

28.01.2016 kl.18:30

Jeg er helt enig med deg Høili, i at ingen bør gå rundt og skamme seg. Men jeg mener at det gjelder uansett hvordan tissene deres måtte se ut.

Jeg har selv både revnet, blitt klippet og sydd. Tvillingene mine måtte hales ut med både sugekopp og tang.

Ja, noen er mer tøyelige enn andre, men å måtte sy er slett ikke uvanlig. Tvert imot. Det at noen er heldige og ikke revnet behøver ikke å bety at de er "vide".

Jeg tror ikke Høili har onde intensjoner, men selv om det var løsningen for henne er det ikke sikkert kirurgi er løsningen for andre. Dessuten har slettes ikke alle mulighet til å prioritere mange tusen kroner på kosmetisk kirurgi.

maria høili

28.01.2016 kl.18:45

http://mariahoili.blogg.no/1454001139_mitt_intervju_med_vgt.html

http://mariahoili.blogg.no/1453999344_400_forskjellig_vagin.html

Her har dere en dypere forklaring.

MVH

Maria Høili

Tom Karlsen

28.01.2016 kl.19:18

Jeg var i hardt vær forrige uke angående mine synspunkter på jenter og antall partnere. Men utseende på kjønnet synes jeg ikke betyr noe som helst. Det er pirrende med ulikt useende, lukter mm. Men har forståelse for at kvinner som har vært gjennom en hard og vanskelig fødsel med de problemer det innebærer føler behov for og "fikse" litt på hvordan det ser ut der nede.

Svein

28.01.2016 kl.21:50

Du må ha store problemer med fitta de!!Herregud,for et latterlig jævla vesen du er,to steder i en avis er det fitte det er snakk om,"tenker du ikke på annet?"

Jævla lesbiske holdninger du har..

Linn W. Rosenborg

28.01.2016 kl.22:36

Svein: jøss. Leste du innlegget?

Robert

29.01.2016 kl.05:32

Svein velger jeg å se bort fra, da han må være 12 år fysisk eller mentalt.

Men....

Når jeg leser dere jentenes innlegg her å blir jeg mest frustrert over at det åpenbart er svært lite tolleranse mellom dere selv.

Jeg synes det er dårlig av Bloggeier å trekke ut deler av Høyli sin blogg der faktisk motivasjon for et inngrep ikke nevnes slik at hun må inn her å rette dette opp.

Hjelper lite å si i etterkant at jeg mente det ikke sånn.

Du har vel en obligasjon til å være korrekt?

Kanskje er Høyli mer opptatt av utseende enn gjennomsnittet, men det fungerer vel ikke slik at om man er det så minsker de indre kvalitetene proporsjonalt?

Ut fra hva jeg har fått med meg er hun samfunnsbevisst og våken.

Hennes anbefaling til andre var slik jeg forstår det ut fra et ståsted der hun ønsket en korreksjon etter skade, og det skal hun vel ikke kritiseres for?

Kan kvinner ha personlige erfaringer med hardhet, fleksibilitet eller eksteriør på penis?

Selvfølgelig, og opplevelsen for en mann med forskjellige kvinners underliv er definitivt av stor variasjon på flere måter. Her argumenteres det etter mitt syn ut i fra en fordummende vurdering av menns uttrykksmåte i tekst, i stedet for å forsøke å forstå hva som blir forsøkt sagt av disse menn. Det gjøres her en sak ut av noe jeg tror er misoppfattet eller velges å misforstås.

Uansett er det en mangel på tolleranse dere jenter i mellom som virker å være den store utfordringen ift hva som er godkjent og akseptabelt, og vi mannfolk har nok en svært tilbakelent holdning til det dere selv bekymrer dere for på dette området.

Vi setter nok stort sett veldig pris på den variasjonen som er.

Noen få menn synes sikkert intimkirurgi for kvinner kun av utseendemessig grunn er fine greier, men jeg kan nok berolige dere jenter med at det nok er svært langt mellom disse eksemplarene.

Tål litt mer variert syn på både liv og underliv hos hverandre, og ikke døm noen ut fra valg dere med stor sannsynlighet vet svært lite om de personlige og individuelle vurderinger og forutsetninger for.

Velg selv og for deg selv, og ikke bry deg med andres valg.

Linn W. Rosenborg

29.01.2016 kl.09:15

Robert: hei. Jeg skrev i innlegget, og til Høili selv, at jeg respekterer ønsket pm å rette opp i ev fødselsskader. Det er oppfordringen om å ty til kirurgiske inngrep for å rette opp i kroppslig usikkerhet jeg kritiserer. Jeg syns hun i sitt innlegg fokuserer mer på det utseendemessige enn å rette opp i skade, og det er jeg svært kritisk til.

Stadig flere og yngre jenter skammer seg over egen kropp, og vi beskriver det unormale som normalt. Dette er ikke en sunn utvikling.

Norve

30.01.2016 kl.00:10

Vi er alle forskjellige. Noen liker det og noen liker det. Det viktigste er vel at man liker hverandre :)

Skriv en ny kommentar

hits