Vet du det du trenger å vite om vaginaen?

kommentarer 56 kommentarer

I det siste har vi sett hvordan stadig flere unge sliter med dusjvegring og synes nakne kropper er noe flaut som bør skjules. Særlig unge jenter skammer seg over sine nakne kropper, og med dette sine intimområder. Jeg var tidligere denne uken så heldig å snakke med to av disse unge jentene, og de kunne fortelle om hvor pinlig det er at de har fått mer kjønnshår enn andre i klassen. Stadig yngre barn blir bevisst sine egne kropper og sammenligner denne med andres, og jeg har har venninner som ikke kan forstå hvordan deres døtre allerede før skolelader syns det er flaut om noen ser dem nakne. 

Når skjedde dette? Når ble det viktigere å sammenligne egen vagina med klassevenninnenes enn å dusje? Hvordan skal noen vokse opp til å ha et sunt forhold til kropp, seksualitet og intimhelse om de allerede som 5-åringer syns det er pinlig om noen ser dem nakne? Da jeg var 5 år løp jeg kliss naken gjennom vannsprederen i hagen og tenkte neppe over at naboen så både meg og kusinene mine kliss nakne. Det var sommer, og vi ville bade sprederen!

Jeg unner alle å løpe naken gjennom sprederen om sommeren og tar derfor på meg å gi dere et aldri så lite lynkurs i vagina. 

//Deler av dette innlegget er hentet fra Huffington Post

//Innlegget er kreativt og fritt oversatt av undertegnede, som også har lagt til et par egne kommentarer.

I følge en undersøkelse gjennomført av Canesten bruker ikke kvinner nok tid til å ta vare på vaginaen vår. Undersøkelsen viser at 84% av dagens kvinner er mer opptatt av å holde våre intime områder frisert og stylet enn å sjekke dem for helseproblemer. For i rette opp i dette ønsker Dr. Henderson nå å avkrefte 10 vanlige myter om vaginaer og intimhelse. 

Størrelsen på vagina avhenger av kroppsbygning

Det er liten eller ingen korrelasjon mellom en kvinnes høyde og kroppsbygning og vaginaens størrelse. Fakta er snarere at vaginaens størrelse og form varierer fra person til person, og det finnes absolutt ingen standardmal. Det er også viktig å merke seg at vaginaen er svært tøyelig og kan både trekke seg sammen og utvide seg under samleie, fødsel eller hormonelle svingninger. Det er altså ingen one size fits all når det kommer til vaginaen. 

En vagina har flere deler, som kjønnslepper, klitoris og uretha.

Vaginaen, eller skjeden, brukes ofte for å beskrive hele det intime området. I utgangspunktet er selve skjeden kun den muskuløse indre passasjen som ender i livmorhalsen og åpningen til livmoren. Ja, du leste riktig. Muskuløs.

Det mange ofte kaller for de ytre deler av vagina er det som kalles vulva. Vulvaen er en paraplybetegnelse for de ytre intimområdene, som inkluderer de ytre og indre kjønnsleppene, skjedeinngangen og urinrøret.

En sunn vagina lukter ikke.

Alle kjønnsorganer og genitaler har en naturlig lukt, men vaginaens lukt kan til tider være noe sterkere. Dette påvirkes av hormonelle svingninger, graviditet og etter sex. Vi har også mye svettekjertler i underlivet, noe som kan påvirke lukten og til tider produsere svettelukt. En vanlig årsak til enringer i lukt er baktriell vaginose eller soppinfeksjon. Her er det sentralt at du vet vet hva som er din naturlige lukt, og at du tar kontakt med lege om denne endrer seg. 

Infeksjoner skyldes dårlig hygiene

Nei. Paradoksalt nok kan de vanligste infeksjonene skyldes at man ønsker å være ren. Vagianen er imponerende nok et selvrensende organ som har en naturligflora med sur pH som bidra til å hindre infeksjoner. Overdreven vasking og bruk av såpe forstyrrer den naturlige bakteriefloraen i skjeden. Hvor kult er det ikke at vi er selvrensende, jenter?

Utflod er skittent.

Nei. Utflod er fullt av bakterier som hindrer infeksjoner. Utfloden bidrar til å smøre og rense skjeden og er på ingen måte skitten. Sunn utflod skal være hvit eller klar i fargen, og relativt fri for lukt.

Som beskrevet ovenfor er det viktigste at du vet hva som er naturlig for deg slik at du vet om utfloden din forandrer seg i mengde, lukt eller farge. Da er det viktig å oppsøke lege.

Soppinfeksjon er den vanligste infeksjonen.

På tross av at soppinfeksjon er den best kjente vaginale infeksjonen er faktisk baktriell vaginose den infeksjonen som forekommer oftest hos hvinner som ikke har kommet i overgangsalderen. Baktriell vaginose kan forekomme ved overdreven vasking og bruk av parfymerte såper. Alt dette vil påvirke og forstyrre skjedens naturlige PH-balanse.

Baktriell vaginose er en kjønnsykdom.

Veldig feil. En undersøkelse gjort i Storbritannia avslørte at 60% av de spurte kvinnene trodde at baktriell vaginose var en seksuelt overførbar sykdom på lik linje med for eksempel chlamydia. Det er viktig å vite at baktriell vaginose på ingen måte er en kjønnssykdom, men en infeksjon som kommer som følge av en økning i de bakteriene som naturlig finnes i skjeden. Dette på grunn av ubalanse i PH-verdien.

Infeksjoner underveis i svangerskap er grunn til bekymring.
Infeksjoner kan være mer vanlig når en gravid på grunn av naturlige hormonelle endringer- Mistenker du at du har en vaginal infeksjon underveis i svangerskapet kan legen din hjelpe deg med å stille diagnose og gi råd mht behandling.  

Masse sex forårsaker at skjeden vier seg ut.

NEI! Skjedemuskulaturen er imponerende tøyelig. Ved seksuell opphisselse vil vaginaen respondere ved å utvide slik at den er klar for samleie, men så trekker den seg tilbake til sin originale størrelse etterpå. For å ha det helt klart: mengder med sex påvirker ikke skjedens stramhet. 

Så virkelig, jenter. Vaginaen er naturlig, fin og personlig. Jeg sier ikke at du må vise den til alle for å være innafor, men du skal i hvert fall ikke skamme deg over den! 


Jeg har tidligere skrevet om sex og om prevensjon, og da med fokus på kjønnssykdommer og ansvarsfordeling.  

Visste du forresten at 40% av norske kvinner skulker underlivssjekken (tall og sak fra 2013), og generalsekretær i Kreftforeningen uttaler at det er alarmerende at unge økende grad ikke møter opp til sjekk? De siste ti årene har 25 prosent flere yngre kvinner fått livmorhalskreft. Sjekk hvor ofte du bør teste deg her.

Følg meg på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden!

Du er hjertelig velkommen til å følge meg på Instagram for hverdagsglimt og annet fjas.

Woman's naked body. Front view. Closeup. Licensed from: BDS / yayimages.com

 

56 kommentarer

Lagertha

23.01.2016 kl.12:13

Det samme med menn. Kroppsbygning sier ingenting.

23.01.2016 kl.12:17

På tide å lære seg forskjellen på vulva og vagina?

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.12:31

Anonym: som her mener du?

"Det mange ofte kaller for de ytre deler av vagina er det som kalles vulva. Vulvaen er en paraplybetegnelse for de ytre intimområdene, som inkluderer de ytre og indre kjønnsleppene, skjedeinngangen og urinrøret."

Tom Karlsen

23.01.2016 kl.13:10

Nja, vet nå ikke helt om jeg er enig i til påstandene dine om fleksibiliteten til vagina. Har vel opplevd at mange kvinner er meget vide nedentil uansett hvor opphisset de er, det gjelder unge som eldre kvinner. Man føler ikke mye under akten må jeg innrømme. Det er mange menn som opplever det samme vet jeg. Jeg er vel nokså normalt utstyrt så det har ikke noe med den og gjøre. Men det finns jo alternativer.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.13:20

Tom Karlsen: som det kommer frem av innlegget varierer størrelse og sikkert også stramhet fra skjede til skjede. Men at størrelse skyldes antall seksualpartnere finnes det ikke belegg for å påstå.

Kkari

23.01.2016 kl.13:53

Tull og tøv. Musa blir vid når man ligger rundt. Det vet alle. Er dama alt for vid er d et dårlig tegn og definitivt ikke kjærestemateriale..

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.13:56

Kkari: jeg er så glad det finnes sånne som deg som vet bedre enn leger og eksperter. Takk! <3

Lagertha

23.01.2016 kl.14:22

Det er ille når menn har penis lik en lillefinger. Jeg har som oftest opplevd menn på 50-60 år med dette..

jente89

23.01.2016 kl.14:36

FEIL vagina blir vid når man ligger rundt og går man 3 mnd uten sex er man nesten for trang. Derfor ville jeg heller ikke likt å hatt kjæreste med for stor penis pga det ville vida mere ut.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.14:43

jente89: hm. Liker at du retter opp i den feilaktige informasjonen de med medisinsk utdannelse kommer med altså. Takk!

Anna

23.01.2016 kl.14:55

Jente89: du hadde hatt godt av å utvide litt av hvert. Både din kunnskap og antagelig din bekjentskapskrets. For selv om det ikke er slik at sex med en stor penis gjør deg vid, gjør gjerne samtale med mer opplyste mennesker deg klokere. Lykke til!

trond

23.01.2016 kl.15:02

Sludder og vås! Tranghet har ikke noe med (antall) partnere å gjøre. Har ligget med vide jomfruer som forble vide, og godt voksne prostituerte (før det ble ulovlig) som har vært trange. Jeg er over middels velutstyrt (19 cm). Derimot er det stor forskjell på feks rasene hvite - øst-asiatiske. Feks. Thai/filipinas/vietnam/kina er trange som bare det (finnes selvsagt unntak) - i sum mye trangere enn hvite kvinner. Vi som har vært "der" pleier å si "once an asian never again caucasian", hvite blir aldri det samme. Men norske kvinner er jaggu meg gode til å suge, det skal de ha! Alt er jo lov, som feks cumshots, facials, gagging, mouthfucking etc etc.

Tom Karlsen

23.01.2016 kl.15:05

Er enig med både Kkari og Jente89, har man mange og forskjellige seksualpartnere blir vagina mye større. Kjenner flere jenter som har tatt godt for seg av menn, de er bekymret for at vaginaen har blitt veldig "slarkete" De vurdere og operere seg for og få strammet inn vaginaen.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.15:17

trond: Dette er langt vekk fra fokus på at barn burde bade nakne i sprederen uten å bekymre seg for å vise tissen sin og det å ha et naturlig forhold til egen kropp.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.15:18

Tom Karlsen: Dette er langt vekk fra fokus på at barn burde bade nakne i sprederen uten å bekymre seg for å vise tissen sin og det å ha et naturlig forhold til egen kropp.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.15:18

Lagertha: Dette er langt vekk fra fokus på at barn burde bade nakne i sprederen uten å bekymre seg for å vise tissen sin og det å ha et naturlig forhold til egen kropp.

Anna

23.01.2016 kl.15:39

"Jeg tror ikke på vitenskapen. Jeg velger heller å være enig i grunnløse påstander fra fremmede i ett kommentarfelt."

Gratulerer med det da dere! Jente89, Tom Karlsen, trond og kkari

Tror poenget til Linn Rosenborg var å rette fokuset bort fra det seksuelle, men det forsto dere tydeligvis ikke.

Lagertha

23.01.2016 kl.15:45

Gutter over en viss alder går vel ikke nakne rundt.

Christine

23.01.2016 kl.15:58

Du må lære deg forskjellen mellom vulva og vagina og ikke drive med vranglære, selv om du for sent korrigerer deg i artikkelen.

Små jenter har liten vagina og store jenter har stor vagina. Små jenter har små føtter, store jenter har større føtter. Små jenter har mindre bryst, store jenter har større bryst, osv. Slik er det, så ikke prøv å lat som noe annet selv om det finnes unntak..

Oftest, vanligst:

De jenter som har trente muskler i vagina er oftest de som har vært aktive, trent/drevet med idrett.

Tom Karlsen

23.01.2016 kl.16:06

Jeg skrev en kommentar til beskrivelsen fra Linn Rosenberg hvordan en vagina fungerer fysysiologisk fordi den ikke samsvarer med min og andres erfaring. Da kommer man ikke utenom at man kommer inn på det seksuelle på et generelt nivå.

Og blande inn erfaringer med detaljerte beskrivelser på hva slags erfaring man har med størrelse av vaginer med kvinner fra andre deler av verden. Det synes jeg er en gedigen avsporing av debatten!

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.16:32

Christine: hei. Vis gjerne til hvor i innlegget jeg utviser kunnskapsløshet? Baser gjerne svarene dine på vitenskapelige og medisinske kilder slik jeg har gjort.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.16:34

Tom Karlsen: *Rosenborg

Kvinne med relevant utdanning

23.01.2016 kl.16:54

Skjeden BLIR utvidet av å ha sex. Det finnes kvinner som har for trang/kort skjede til å ha et fungerende sexliv. Behandlingen for dette er å føre inn dilatorer en slags dildoer i skjeden daglig, til skjeden er dyp og vid nok til å ha mertefri sex. Dilatorene er på størrelse med en penis. Her er en av mange studier som er gjort på tema! http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19695600

Metoden fungerer i 100% av tilfellene. At skjede ikke blir slappere av å ha sex er en MYTE, og skjedemusklaturen blir slappere jo større partnerens penis er. Det er kun en årsak viss vagina føles slapp hos en kvinne som ikke har født barn, og det er at hun har hatt sex med en større penis før, og nå med en mindre.

Antall partnere påvirker derimot ikke om man blir mer eller mindre utvidet, bare antall/varighet på samleier og størrelsen på partners penis. Alle muskler kan strekkes ut, også skjedemuskler.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.17:00

Kvinne med relevant utdanning: interessant! Takk!

Vidar

23.01.2016 kl.17:10

Vi menn er nok litt utålmodige når det gjelder sex dette har noe med hvilken situasjon du er i og hva du forventer det kan være mange grunner først og fremst er det kansje og ha et forhold til den du skal ha sex med, treffe noen på byen noe som ikke jeg gjør kan gjøre det vavskelig å få følelsen. Jenter er skrudd sammen litt anerledes en vi menn. Vi menn kan være kåte men vi må forstå at vi er litt anerledes så vi får respektere at slik er det, så vær tolmodig alle der ute. Om vaginan er stor eller liten kansje du har gått på en blemme.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.17:17

Kvinne med relevant utdanning: ved nærmere undersøkelse viser det seg at teksten i denne kommentaren er kopiert fra et innlegg i Kvinneguiden og blir senere i tråden avkreftet. http://forum.kvinneguiden.no/topic/480623-skjeden-blir-løsere-av-å-ha-sex/

Joachim

23.01.2016 kl.17:36

For dere kvinner som har en slapp en, sjekk ut denne websiden:

http://kimanami.com

Trond Trosdahl

23.01.2016 kl.17:52

Hvis du skal beläre andre om vagina, så hadde det värt en fordel å vite HVA en vagina faktisk ER!

En vagina består IKKE av kjönnslepper, urithrea, klitoriss. Dette er kjönnsorganet og vulva. Vagina er og blir KUN den delen som synker inn i kroppen og består av åpning, vegger og livmoråpningne.

https://no.wikipedia.org/wiki/Vagina

Tom Karlsen

23.01.2016 kl.17:52

Om MYTENE er sant vet ikke jeg, men størrelsen på penis har, iflg kvinnene jeg kjenner variert veldig. Men de mener et høyt antall seksualpartnere er årsaken til at de har blitt vide nedentil.

På grunn av det har de blitt medlemmer av lukkede FB grupper der medlemmene er menn med store peniser som de kan bli kjent med for og få utbytte av sex. Det er ikke en situasjon de er komfortable med derfor vurderer de operasjon for og bli mindre nedentil. Hva som er MYTE vet ikke jeg, men jeg trur det vanskelig og gi en fasit på hva som er riktig uansett om man har relevant utdannelse eller ikke.

Sander

23.01.2016 kl.17:52

Knipeøvelser og bekkenbunnsøvelser. Det gjør musa trang:)

Å føde barn utvider, men har kjent flere jenter som har blitt trangere etter fødsel. Og noen utrente som har blitt videre..

Og om jenta er vid eller ikke er umulig å vite. For trang kan oh være vanskelig å få den inn.

Nå ble jeg kåt. Igjen. Jaja.

Tom Karlsen

23.01.2016 kl.18:23

Har et inntrykk at kvinner har et problem med og snakke om dette, det har vært underkommunisert i bla Nettavisen. Størrelsen på penis har hatt større fokus føler jeg.

Enig med Sander knipeøvelser hjelper, spesielt etter fødsler

Lagertha

23.01.2016 kl.18:26

Dummeste jeg har lest at kvinner er skrudd litt annerledes sammen enn menn!

Tom Karlsen

23.01.2016 kl.18:26

Inntrykket er at kvinner har et problem med og snakke om dette, det har vært underkommunisert i bla Nettavisen. Størrelsen på penis har hatt større fokus føler jeg.

Enig med Sander knipeøvelser hjelper, spesielt etter fødsler.

Lise

23.01.2016 kl.19:50

Om en skjede er vid eller ikke, husk at vagina er en fødselskanal og menstruasjonskanal, ikke en knulle kanal. Noen her inne som typisk er menn er veldig strolte av seg ogf sitt og sine knulle teorier, men vagina wer ikke opphissende i det hele tatt. Fødekanal, hvorfor knulle meg når jeg skal føde barn samme vei ? Perverse menn har mye rart i hodet sitt

Mann med minst like relevant utdanning

23.01.2016 kl.20:32

Kvinne med relevant utdanning:

Jeg er ikke så sikker på relevansen av utdanningen din, for det du viser til, er en undersøkelse av non-invasive behandlingsstrategier for kvinner med en medfødt tilstand der vagina er underutviklet, og relaterer seg overhode ikke til kvinner med normal anatomi.

Skjedeveggene består primært av muskler, og dette er helt normal skjelettmuskulatur. Å påstå at denne blir slappere av å brukes er like dumt som å påstå at armmuskler blir slappe av trening og tøying.

Skjeden utvides IKKE av hyppig sex, mange partnere eller store peniser. Tranghet skyldes gjerne at kvinnen er anspent, og ellers av veltrent skjedemuskulatur.

Linn W. Rosenborg

23.01.2016 kl.20:41

Mann med minst like relevant utdanning: du vant nettopp diskusjonen. Takk.

Ingeborg

24.01.2016 kl.00:08

Å påstå at vaginaer blir slappere av flere seksualpartnere er som å hevde at peniser blir nedslitt av hyppige samleier. Ta deg sammen, Tom Karlsen. Om det er for god plass til deg, er det du som ikke fyller godt nok.

Linn W. Rosenborg

24.01.2016 kl.00:26

Ingeborg: lol!

Tom Karlsen

24.01.2016 kl.09:56

Endelig kom innlegget jeg har ventet på Ingeborg. Personangrep er den letteste form for argumentasjon, lavmål spør du meg. Størrelsen på penisen har da ingenting med denne diskusjonen og gjøre, er overasket at også lederen for diskusjonen synker ned på samme nivå

Ingeborg

24.01.2016 kl.10:17

Jo, størrelsen på penis har helt klart betydning for hvordan samleiet oppleves - for begge parter. Akkurat som størrelsen på vagina har betydning. Poenget mitt var nettopp at vaginaer kommer i ulike størrelser og former på - akkurat slik som peniser. For kvinner å hevde at mannen er for liten kan være akkurat like dumt som å hevde at kvinner er for romslige. Folk er forskjellige, og det er ikke alltid man passer like godt sammen. Mulig du opplever det som angrep å bruke deg i et eksempel for å fremme et poeng, men jeg mener likevel det var på sin plass for å svare på en altfor klassisk mannsjåvinistisk påstand om at kvinners antall seksualpartnere er ødeleggende for kvinners underliv. Slike påstander hører fortiden til.

Ingeborg

24.01.2016 kl.10:28

Så, om du må ha det inn med teskje: neste gang du har et samleie med en person du mener er "for vid", tenk at det er like lite hennes feil som at det er din feil at du kanskje blir klandret for å være for liten.

Kvinner forstår at menn er forskjellig skapt. Det er rimelig nedverdigende at det for kvinners vedkommende innfortolkes en årsakssammenheng mellom rent fysiologiske forhold og hennes seksuelle aktivitetsnivå.

Anne karin Juliana Hofoss Iversen

24.01.2016 kl.17:30

Herlighet for mye dumme kommentarer frå dessa mannfolka her inne... Kunne tru att det var dom som var eksperter og itte øss kvinnfolk.... Men må jo si att dere mannfolk har mye å lære om kvinnekroppen og håssen den er lagd... Slutt å gnål, å vær heller gla for att vi har født dere... Og tel deg som er så glad i tai damer eller skær'n je si underutviklet !!!

Se tel helvete å kom deg nedover!! Skjønner itte hva da har her å gjæra 😝

Vilde Ingeborg Holtan Håvardsrud

24.01.2016 kl.17:32

Supert at dette blir tatt opp, bra skrevet!! Kjempekult at du er på topplista. Seksualundervisningen i skolesystemet vårt er elendig så dette burde alle med og uten vagina lese:) BTW fysisk umulig å forstørre vagina 😂 Ved unntak av fødsel for noen

Linn W. Rosenborg

24.01.2016 kl.21:10

Anne karin Juliana Hofoss Iversen: hahahaha!

Linn W. Rosenborg

24.01.2016 kl.21:10

Vilde Ingeborg Holtan Håvardsrud: Shit så hyggelig! Følger du fb-siden min? Innlegg rett i feeden er jo som julaften! Velkommen!

Kenneth A Hansen

25.01.2016 kl.08:17

Jeg må innrømme at det er nesten imponerende at enkelte har så lite omløp i toppetasjen at de tror at hvor vid vagina er påvirkes av antall seksualpartnere. Hvordan skulle dette kunne virke?

Hvis det var en påvirkning så måtte den vel komme av mengden sex, ikke antall partnere? Med andre ord så ville jo en kvinne med en fast partner de ligger med 2-3 ganger i uken få en videre vagina enn en kvinne som har en ny partner hver helg men bare har sex en gang i uken?

Eller innbiller folk seg at det er noen magiske sanseorgan der nede som kjenner igjen penisen og setter i gang en mekanisme som fører til utvidelse om det ikke er samme penisen hver gang?

Ikke rart man blir oppgitt av å lese kommentarfelt på nettet...

joval

25.01.2016 kl.12:46

Akkurat på samme måte som en kvinnes kjønnsorgan blir utvidet etter antall sexpartnere blir en manns kjønnsorgan skvist sammen og blir MINDRE etter antall sexpartnere. Dette er jo helt analogt. De menn som påstår å ha stort utstyr der nede er sannsynligvis uerfarne jomfruer. Dette er bare ren fysikk.

Ingen faktabasert kunnskap skal kunne overbevise meg om noe som helst annet.

van Steike

25.01.2016 kl.14:46

Er bare en ting man trenger å vite om fitte: Ganske OK, men ikke verdt å få livet sitt ødelagt over - f.eks. ved å ende opp med et eller annet hormonforstyrret kjerringbeist som tror meningen med livet er å forsure hverdagen for andre.

man

25.01.2016 kl.17:15

kvinner har vel større sannsynlighet til å få strammere skjede`/større skjedemusklatur av mye sex enn å bli slappe. det er vel bare ren logikk vil jeg påstå

26.01.2016 kl.00:07

Jeg ble gulaktig og renende i utfloden etter sex en dag og jeg får det ikke bort ,vil st det ska bli blankt og luktfri igjen ,prøvd atibiotika ,fikk 3 kapsler som jeg skulle stikki inni vaginaen men kanskje jeg burde fått mer? Må jo gå an å få det bort ,brukt multi gyn greier som gynokologen sa jeg kunne teste men funka ikke noe spesielt ,jævla irriterende

Kaja S

26.01.2016 kl.10:24

Linn W. Rosenborg, hvorfor er du så sint og bister?

Linn W. Rosenborg

26.01.2016 kl.10:28

Kaja S: godt jobbet å få ut av dette innlegget at jeg er sint og bister. Gratulerer.

Kaja S

26.01.2016 kl.10:59

Der kommer det igjen, denne "gratulerer-kommentaren du benytter til folk som ikke har samme syn som deg og som benyttes når du er tom for argumenter. Eller bare "hahahahaha" som svar på et innlegg. Hvorfor kan du ikke begrunne, utdype og forklare i stedet? Det er kanskje ikke så enkelt for deg?

Linn W. Rosenborg

26.01.2016 kl.11:26

Kaja S: Ok, la meg omformulere: hvor har du det fra at jeg er sint og bister? Jeg syns det er en spennende påstand og jeg er nysgjerrig på hvordan du er kommet frem til denne. Du har åpenbart ikke satt deg veldig inn i mine innlegg eller argumentasjoner. Jeg oppfatter begge kommentarene dine som frekke, dømmende og passiv aggressive, og slike kommentarer svarer jeg ikke seriøst på.

Du vil se i mine andre kommentarer at kun de som kommenterer på en ryddig måte får saklige svar. Andre svarer sjelden. Haha-svar må være lov når noen er morsomme.

sveinandersen

26.01.2016 kl.15:12

Hva slags faglig bakgrunn har du til å skrive alt dette? Er det blitt medisinsk faglig vurdert? Jeg stiller spørsmålene fordi det er mye svada på nettet.

Linn W. Rosenborg

26.01.2016 kl.15:43

sveinandersen: hei. Flott at du spør! Som jeg skriver i innledningen er det faglige i innlegget hentet, inspirert og oversatt fra Huff. Post. Den opprinnelige artikkelen baseres på en undersøkelse gjort av Canesten, og mytene avkreftes av en lege (Dr. Henderson).

Skriv en ny kommentar

hits