Jeg er redd

kommentarer 82 kommentarer

Jeg har siden jeg startet denne bloggen mottatt både nyttige, interessante, latterlige, fine og sist men ikke minst skremmende kommentarer. Noe som henger igjen er innvandringskritiske (les: rasistiske) kommentarer med en svært grov og kvinnefiendtlig retorikk. Jeg har trukket frem flere av disse i tidligere innlegg og jeg skal ikke bruke dette innlegget til å sitere og dele skjermdumper, det jeg derimot vil rette oppmerksomheten mot er den økende tendensen til å benytte seg av det å spre frykt som metode.

Fryktfølelsen ligger i oss som en primal rekasjon, og enkelte lar seg styre av disse primale instinktene.

Slik jeg ser det er frykt et menneskelig instinkt. Fryktfølelsen ligger i oss som en primal rekasjon, og enkelte lar seg styre av disse primale instinktene. Jeg kan forstå at en kan la seg styre av frykt men når det kommer til samfunnsmessige tema, slik som integrering, er det sentralt at frykt viker for fornuft og kunnskap. Forstå meg rett; er det noen som vet at frykten kan ta overhånd er det undertegnede. Jeg er livredd for flere ting, enkelte mer fornuftige enn andre, men det de har til felles er at frykten sjelden er rasjonell når den kicker inn.

Frykt kommer til uttrykk som en emosjonell reaksjon når et individ stilles overfor overveldende eller truende situasjoner. De fysiologiske forandringer som oppstår under frykt setter kroppen i alarmberedskap, i stand til å klare en plutselig anstrengelse, som flukt eller angrep, men kroppens innsatsevne kan også bli lammet hvis frykten er for sterk (Kilde: Store Norske Leksikon

En velkjent teknikk for å bli kvitt en fobi eller irrasjonell frykt er å bli eksponert for akkurat denne. Jeg har sovet i telt alene til tross for at jeg er livredd for å overfalt og drept i i en mørk skog, og jeg har flere venninner som har blitt kurert for sin sprøyteskrekk ved å ta en haug med blodprøver.

Når Abba-Bjørn kan, så kan du også!

Når mediebildet gang på gang preges av politikere som spiller mer på frykt og bekymring enn å komme med konkrete løsningsforslag er det viktig å lytte til bekymringene, men også å huske at det er løsninger som skaper endring. Jeg ønsker derfor å oppfordre alle dere som kjenner at fremmedfrykten går på bekostning av fornuft, kunnskap, empati og medmenneskelighet om å bli kjent med en. Når Abba-Bjørn kan, så kan du også! For de som ikke så fredagens Skavlan så har han fått seg en jevnaldrende flyktningvenn gjennom et prosjekt som heter kompis. 

Jeg kunne uten problem fylt bloggen med artikler om Breivik, Viggo Kristiansen, Øygard, mann (24) som drepte Galina eller stefaren til Kristoffer.Jeg kunne pepret bloggen med tall og statistikker som ikke levner noen tvil om at de fleste drap som ble begått i Norge (2013) var knivdrap begått av norske menn som drepte sin nåværende eller ekspartner (Kilde: NRK).

Jeg kunne skrevet masse om at det riktignok er flest menn med minoritetsbakgrunn som dømmes for voldtekt i Norge så er det slettes ikke slik at det er innvandrere som står bak de fleste voldtekter i Norge. Det er snarere sånn at det sjelden foreligger dom i den typen voldtektssaker som etnisk norske menn står bak, slik som sove-voldtekter, festvoldtekter og en type overgrep hvor det ofte blir ord mot ord og vanskeligere å få noen dømt (kilde: blant andre tjomlid.com).

Jeg kunne på bakgrunn av alt dette konkludert med at vi bør frykte alle hvite menn, men i fullt alvor folkens. Hva ville poenget vært? Å spre frykt? For hva? Frykt er for mange en veldig foraktet følelse, men er det ikke litt sunt med frykt også? Jeg er usikker. Frykt er riktignok nært knyttet til vårt overlevelsesinstinkt, men vi lever ikke lenger i et samfunn hvor den enes brød er den annens død.

For at en livredd stakkar skal kunne overleve ved å isolere seg i kjellerleiligheten sin må noen andre jobbe.

Vårt samfunn er basert på samarbeid og sameksistens. For at en livredd stakkar skal kunne overleve ved å isolere seg i kjellerleiligheten sin må noen andre jobbe. Ja, det er viktig å diskutere integrering og det er viktig å ha en åpen debatt om hva som ikke fungerer. Det er viktig å ta tak i holdninger vi ikke ønsker å ha i vårt samfunn, det være seg et umoderne og fiendtlig kvinnesyn, rasisme og annet grums. Hudfargen eller religionen til den som står bak holdningene bør derimot ikke være det sentrale. Og om vi på død og liv skal snakke om religionen og hudfargen til dem det er grunn til å frykte så må vi peke mange fingre mot hvite fjes bak store pc-skjermer. En liten hater som hamrer "for Norge til Valhall faller" på et tastatur og som uten å blunke oppfordrer til vold mot asylsøkere fremstår søren ikke som helt ufarlig i mine øyne.

Ikke server meg dine "se her! Her er en sak om muslimer som voldtar" for å rettferdiggjøre din egen frykt. 

Så vær så snill. Ikke forpest kommentarfelt under innlegg med 3 tips for å holde ut kulden med artikler som kun, slik jeg tolker det, er ment å skremme meg. Ikke server meg dine "se her! Her er en sak om muslimer som voldtar" for å rettferdiggjøre din egen frykt. En ting er alle de som sprer skremselspropaganda i kommentarfeltene, noe helt annet er det når mektige politikere som sitter i regjering gjør det samme. Når sentrale regjeringspolitikere, som Tajik ganske riktig påpeker, bruker sin stemme på å peke på problemer fremfor å jobbe mot løsninger og frykten spres fra øverste hold blir selv jeg fullt av frykt for hvordan samfunnet vårt skal bli.

La ikke frykten for ekstremisme skremme oss mot en mer usosial og udemokratisk politikk. 

Politikernes oppgave er å jobbe mot en løsning som gjør at vi kan fortsette å leve sammen i velferdssamfunnet vi er så privilegerte å få leve i. Slik jeg ser det forutsetter det like muligheter og rettigheter for alle. La ikke frykten for ekstremisme skremme oss mot en mer usosial og udemokratisk politikk. La oss ikke skremmes bort fra de grunnleggende prinsipper som gjør samfunnet vårt så godt å leve i. 

Vil du lese mer av meg? Følg meg gjerne på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden. Vil du se hverdagsglimt er det kjempelurt å følge meg på Instagram!

foto: Scanpix

82 kommentarer

kims

12.01.2016 kl.12:23

"Jeg kunne pepret bloggen med tall og statistikker som ikke levner noen tvil om at de fleste drap som ble begått i Norge (2013) var knivdrap begått av norske menn som drepte sin nåværende eller ekspartner (Kilde: NRK)." https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/kripos/Vedlegg_2827.pdf

Nasjonalitet/kjønn

2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Ukjent - 2 2 2 1 2 1 1 - -

Norske menn 22 24 21 20 25 22 31 14 30 19

Norske kvinner 4 4 3 1 1 5 5 4 7 3

Utenlandske menn 7 5 15 12 - 4 10 11 14 11

Utenlandske kvinner 1 1 1 - 1 - - 1 1 -

Fortsatt en særdeles stor overrepresentasjon blant ikke etniske norske menn i drapssaker. Og når det gjelder voldtekter er f.eks ikke.-vestlige innvandrere overrepresentert i alle typer voldtekt. For Oslos del, i følge Oslo politiets rapport" Voldtekt i den globale byen, så utgjør ikke etniske norske gjerningsmenn rundt 65 % av de anmeldte gjerningspersonene, også en heftig overrepresentasjon når rundt 30 % av innbyggerne i Oslo er innvandrere/utlendinger.

kims

12.01.2016 kl.12:30

Resten av innlegget ditt er ikke verdt å kommentere da du leker psykolog og lever i fornektelse om at Islam ikke har betydning for kvinnesynet til muslimske menn.

EllingKristoffersen

12.01.2016 kl.12:36

" innvandringskritiske (les: rasistiske) "

Denne synes du er grei.

Men hva om noen skriver "innvandrer (les:kriminell)", er det greit?

Nei, for det er de som skriver det siste du går til angrep på.

Og du angriper med AKKURAT samme metode som de du kritiserer bruker.

Til informasjon: det er IKKE greit å skrive NOEN av de to påstandene.

Og ekstremister slike som deg, som tar handlingene til noen å påfører de en gruppe, burde iallefall ikke kritisere ANDRE av samme ulla.

Haha

12.01.2016 kl.12:37

Du fremhever Tajik, som ikke har kommet med NOEN forslag?

Thor

12.01.2016 kl.12:40

Det er ingen fobi. Det er realiteter, eller har du ikke fulgt med i nyhetene i det siste? Og vi har kommet med løsninger. Men de blir ikke fulgt så da står vi igjen da med å "spre frykt" til løsningene blir benyttet. Løsningen er å stoppe innvandringen. Ingen vil bruke løsningen, så det finnes ingen løsning.

Blessed

12.01.2016 kl.12:53

Venstre svikervås så det skriker. Konsentrer deg heller om hva denULOVLIGE flommen av all inclusive muslimer betyr. Hobbyvissvass og å støtte bedragerske muslimer vil slå tilbake på deg.

Bils

12.01.2016 kl.12:57

Du muslimpromotør er redd, og viser bilde av den Kristne Listhaug? Du gjør rett i å være redd, men snakk om å ha feiktolket hva som skjer med muslimenes ulovlige og ustanslige gresshoppevandring mot bedre økonomi. Wow!!!

Fridtjof Lind Solbu

12.01.2016 kl.13:01

Hvem er det som er redd? Kanskje det er du har skrekk for å bli sett på som islamkritisk. Kanskje det er du som har panikk for ikke å være korrekt nok. Kanskje saken er den at du ikke våger å vise din angst, så du stiller frenetisk ut din tilgjorte åpenhet og solidaritet, og retter pekefingeren mot andre, mens du i stedet burde rette den mot deg selv.

Linn W. Rosenborg

12.01.2016 kl.13:02

Bils: leste du innlegget? Du er velkommen til å prøve igjen. Ser frem til ny kommentar med rot i virkeligheten og signert med et ekte navn.

Linn W. Rosenborg

12.01.2016 kl.13:02

Fridtjof Lind Solbu: interessant tolkning! Riv ruskende gal, men interessant!

Linn W. Rosenborg

12.01.2016 kl.13:04

kims: leste du innlegget? Du er velkommen til å prøve igjen. Ser frem til ny kommentar med rot i hva som faktisk står der.

Svein Finstad

12.01.2016 kl.13:06

Da vil du oppfordre alle kvinner som er redde, til å overnatte utendørs i en eller annen by, for eksempel Køln, Malmø eller lignende, for å kurere sin fobi som du kaller det? Nei, det aller meste du kommer med er direkte tøvete. Nå går det heldigvis opp for flere og flere at ting ikke henger på greip. Senest i dag Bjørneland i PST, selveste Jonas, kloke folk som Kokkvold, Ørjasæter. Hege Storhaug har gjort en glimrende jobb. Det vi ser nå er Listhaugeffekten. Hele landskapet er forandret etter at hun fikk seg ny jobb.

Linn W. Rosenborg

12.01.2016 kl.13:09

Svein Finstad: hei! Nei, jeg tror også du forstår at jeg selvsagt ikke oppfordrer noen til å utsette seg for fare. Jeg mener dog at å spille på frykt ikke er rett taktikk. Det tilslører debatten.

Øyvind

12.01.2016 kl.13:17

Ja ja vet ikke om du tror på det selv, at du sitter på fasiten til hva som er rasjonelt eller ikke, men for å være ærlig blir jeg mer skremt av å lese innlegg som ditt. Det tar utgangspunkt i at folk er fullstendig idiot. Jeg har både høyere utdannelse og en sterk interesse av politikk og historie. Foreslår at du leser deg opp på det før du på liv og død skal belære andre om dette tema som på mange måter bestemmer over krig og fred. Hittil har debatten vært fullstendig overskygget av liknende innlegg, da ofte av kvinner som på liv og død kun skal føle seg frem til hva som er godt eller vondt. Vi trenger realister nå, et godt innlegg i så måte var sjefen for PST i går.

Pål

12.01.2016 kl.13:18

Lurer litt på hvorfor du gidder å skrive et innlegg om noe du rett å slett ikke har peiling på overhodet? Ber deg ikke ta noen doktorgrad, men skaff deg i hvert fall et minimum av faktakunskap om et tema før du inn i det hele tatt vurderer å skrive noe om det.

Sceptic

12.01.2016 kl.13:32

Interessant argument: "Det er snarere sånn at det sjelden foreligger dom i den typen voldtektssaker som etnisk norske menn står bak, slik som sove-voldtekter, festvoldtekter og en type overgrep hvor det ofte blir ord mot ord og vanskeligere å få noen dømt"

Slik det står hevder du at de som ikke blir dømt likevel er skyldige. Det er vel ganske drøyt? Det du impliserer er at kvinner i slike situasjoner alltid snakker sant, mens menn alltid lyver.

Nå vet vi imidlertid at det er flere tilfeller av voldtekt og seksuelt misbruk av barn som var falske anmeldelser. Tror det er lurt å holde seg til juridiske fakta her. Som det står i dommen i saken Schenker vs. Dagbladet: "alle kan ha sine egne meninger, men ikke sine egene fakta"

Tom

12.01.2016 kl.13:36

Dette er noe av det mest upassende jeg har sett i en situasjon som nå. Jeg blir rasende av folk som skal relativisere denne oppførselen vi har sett kome fram siste ukene, som sist ble sett i Norge rundt vikingenes tid,

Skam deg

Christian

12.01.2016 kl.13:37

Flott bilde av Listhaug om ikke annet!

Sina Staes Janevska

12.01.2016 kl.13:41

overgrepene fortsetter, dag inn og dag ut. Voldtekter, overfallsvoldtekter, gjengvoldtekter... "kvinnen var ute og gikk når hun ble overfalt"..."kvinnen ble dratt inn i en bil og voldtatt"...."kvinnen ble holdt fast mot sin vilje av flere menn"...."kvinnen ble skåret i ansiktet og drapstruet"....dette er bare noen av de beskrivelsene som har kommet i forbindelse med overgrep mot norske kvinner utført av muslimske/islamske innvandrere det siste året.

K

12.01.2016 kl.13:42

Har du vurdert å se på prosentandelen i dine opplysninger? Det er jo klart mer norske menn enn innvandrere her i landet.....

12.01.2016 kl.13:46

Må være noe av det mer naive jeg har lest, tenk å svikte Norske kvinners trygghet med slike bortforklaringer!

naiv

12.01.2016 kl.13:50

Jeg blir helt matt av all denne bortforklaringen....Stakkars offer som må lese om hvordan vi forsvarer overgriperne og kulturen de kommer fra.

K

12.01.2016 kl.13:51

Og en ting til. Du sier vi ikke skal se på hudfarge og religion. Ta det som skjedde i Köln og andre steder på nyttårsaften. Når samtlige var innvandrere så er ikke det relevant da? Man hører ikke om horder av hvite som forgriper seg på jenter i gjeng, det er et kulturproblem blant innvandrere og absolutt relevant å se på religion og kultur.

Max Hermansen

12.01.2016 kl.13:51

Det er vanskelig å forstå hvorfor det er så mange som prøver å bortforklare og avlede problemene med muslimene. Vi VET at muslimene ikke vil og kan integrerer seg. Vi VET at mange av muslimene ikke vil og kan holde seg i arbeid. Vi VET at de er kvinneundertrykkere, hater homofile og jøder, og at mange mener dem som forlater islam må straffes. Hvorfor da prøve å gi inntrykk av noe annet?

kjellandersen

12.01.2016 kl.13:56

gjennomgående bullshit i hele innlegget.

Anonym

12.01.2016 kl.13:56

Frykt er en naturlig reaksjon. Det er naivt å prøve å fortrenge den.

12.01.2016 kl.14:11

Ok. *Sitter stille i en krok med en pose på hodet*

GG

12.01.2016 kl.14:18

"Jeg kan forstå at en kan la seg styre av frykt men når det kommer til samfunnsmessige tema, slik som integrering, er det sentralt at frykt viker for fornuft og kunnskap."

Du bør oppdatere deg!

Den som ikke føler et snev av frykt når man ser hvilken retning samfunnet og vår frie verden tar kan umulig ha fornuften i behold og kunnskapen innabords

kims

12.01.2016 kl.14:21

Jeg tok tak i den selektive bruken din av statistikk, resten av innlegget ditt gir jeg potta i. Og Tjomlid som du linker til, har ingen troverdighet når det gjelder statistikk som omhandler innvandring. Han har blitt avkledd gang på gang, sist når han prøvde å vinkle det til at flyktninginnvandring er lønnsomt.

Tommy

12.01.2016 kl.14:21

Huffameg, dette var jammen et kunnskapsløst og naivt oppgulp, Linn.

Helt fra starten av dette vrøvlet ødelegger du for deg selv med følgende påstand: "..er innvandringskritiske (les: rasistiske) kommentarer..."

Du sammenligner altså innvandrings-kritiske røster med rasisme og ser bort ifra alt som har med tall og fakta og gjøre.

Jeg orker ikke engang å ta for meg resten, det hele gjorde meg helt matt...forresten så er ikke islam en rase, noe dere ultra-naive sosialister ikke ser ut til å fatte.

Richard Foss

12.01.2016 kl.14:25

huff, sørgelig lesing dette her

Det blir ikke bra løsninger når du kun skal ha med positivitet og null realitet.

Tilsvarende like ille med de som kun skal ha negative sider med og ingen positive - like ille begge deler, men ingen av dere på hver sin (ekstreme) side som ser det.

Husk at metodene dine kan like enkelt brukes av en som er på helt motsatt side av en diskusjon som du deltar i, og da ser du forhåpentligvis hvor verdiløst det er å finne på en løsning uten å ta hensyn til all informasjon tilgjengelig.

John

12.01.2016 kl.14:36

Dette innlegget oser av at "bloggeren" mangler kontakt med den virkelige verden. Man kunne nesten ha forstått naiviteten, hvis opphavet var en provinsiell ungdomsskoleelev i 2010, men vi er nå altså i år 2016, og jeg tror vi trygt kan konstatere at majoriteten er lei av politisk korrekt "bla bla"..

Jan

12.01.2016 kl.14:38

Du skriver bra, det skal du ha. Men i det øyeblikket jeg så at du brukte tjomlid.com som kilde, måtte jeg reflektere igjen.

Mener du for ramme alvor at vi som stiller spørsmål ved en ukontrollert innvandring, er rasister? Mener du at vi som har opplevd problemet på nært hold, er rasister? Mener du at vi som lurer på hvorfor det "bare" er menn (som burde vært igjen og kjempet for landet), er rasister? Mener du at samfunnsøkonomer (som meg selv), som ser hvor dette vil gå, er rasister?

Det er et LANGT steg fra realisme til rasisme.

Ser frem til at du legger ved troverdige og sikre kilder, da tjomlid ikke akkurat er kjent for å være veldig nyansert...

BareLurer

12.01.2016 kl.14:39

"innvandringskritiske les rasistiske".

Godt å se at du er konsekvent imot negativ generalisering... Du har ikke lært av dine feil ennå, har du? :-)

Ottar Rakvåg

12.01.2016 kl.14:50

Uff og uff artikkelforfatter. En merkelig virkelighetsoppfatning. Noen lever i sin forvridde virkelighet. Ikke så mye å gjøre med det.

Blurb1000

12.01.2016 kl.14:57

Forfatteren har helt rett. Dette har ingen ting med Islam å gjøre.

Kun hudfarge.

Origo

12.01.2016 kl.14:58

Ser at det blir mer og mer vanlig fra venstresiden/ AP å bruke "spre frykt" som et retorisk grep mot de som er skeptiske til den masseinnvandringen som nå skjer. Dette er lite klokt og er med på å dømme mange mennesker som absolutt ikke har dette i tankene, når målet til de fleste er å få inn de som virkelig trenger beskyttelse og som vi klarer å integrere.

Jan

12.01.2016 kl.15:03

Du har ikke en mening lenger, men en diagnose!

Terje

12.01.2016 kl.15:09

Kommentarene her viser jo helt klart at damen har rett. Tapere etter tapere skriver nedsettende og rasistiske kommentarer på diverse debattfora. Det merkelige er at slike innlegg får stå. Det gjør de, så lenge de promoterer politikken for ytre høyre FrP. Promoterer man politikken fra venstre side blir man utestengt. Slik politikk driver ABC debattforumet, men så er det jo total enighet blant frepperne på det forumet også, siden andre ikke orker å være der lenger, eller har blitt blokket.

Folk oppildner hverandre så det er en gru. Ild på mølla fik de etter saken i Köln. Har folk glemt den norske serievoldtektsforbryteren som voldtok en hel rekke kvinner? Å spille på hat og frykt er FrP gode på, og det greier de med glans. Noe annet greier de jo ikke.

Øyvind

12.01.2016 kl.15:23

Litt mer alvorlig... Er det mange kvinner som sitter med makt som har lignende synspunkt? Da skal vi være klar over at i en situasjon hvor vold blir utslagsgivende for å løse problemer, vil nok kvinnefrigjøringen spoles tilbake til år null. Noe å tenke på når man skal uttale seg om slike viktige ting. Får vi ukontrollerte bevegelser av muslimer inn i landet vil det 100% bli resultatet

Bjørnar

12.01.2016 kl.15:30

Får du hodet ditt lenger ned i sanden?

Blåbær

12.01.2016 kl.15:31

Helt ærlig?

Nå må det bli slutt på denne debatten om denne fremmedfrykten.

Hvordan kan du sitte der og påstå at den ikke er reell?

Ekstremt mange av oss i befolkningen betegner den faktisk som reell, svært reell.

Begynn å se på de svært uheldige utviklingstrekkene vi ser i det vestlige samfunnet, forbundet med innvandringen vi har hatt de senere årene. Jeg kan ramse opp dette:

- Økningen i splittelse av kjønnssegregert svømme-og gymundervisning. Muslimske jenter & gutter kan ikke ha felles svømmeopplæring lenger. Og dette aksepterer vi? Hvilket kvinnesyn vil disse guttene begynne å lære? Men du mener vel at dette bare er å spille på frykt.

- Ta for deg Malmø i Sverige, Versailes i Frankrike. Forsteder som er blitt lukket. Politi, brannvesen og helsepersonell kvier seg for å gå inn. Og dette mener du at når folk spiller på dette, så spiller dem på frykt?

Det er reinspikka fakta, og om du har ett problem med å forstå det, ja så får det være opp til deg, men la nå oss andre faktisk få tolke situasjonen som det er.

- Episoden utenfor Griegghallen. Muslimer skulle bruke denne, og brukte kjønnsdelt inngangspartier. Når dette er såpass viktig for muslimer, at de må splitte opp kjønn, hvordan skal vi i vesten forholde oss til dette? Er det rart vi blir skremt, når dette blir mer og mer innslag av?

- Alle voldtekter representert av innvandrere. Ja, norske etniske menn voldtar også. Det er helt rett. Voldtekt er noe svineri, og er ett fryktelig overgrep mot kvinner. Uansett er det ikke til å legge under en stol at de grove voldtektene blir begått av innvandrere, og da snakker jeg om gruppevoldtekt. Tenk om du som kvinne skulle bli voldtatt, og det var ikke bare en voldtektsmann, menn 3-5 stk? For meg som kvinne er dette virkelig skremmende. Og jeg fatter det rett og slett ikke hvordan det er mulig, å være så syk i hodet sitt, og kunne gjøre noe slikt som dette her.

- Sextrakkaseringen mot kvinner. Ja, norske kvinner blir utstat for sextrakkasering av menn, etnisk norsk menn. MEN...her ser vi en helt ny vending. Se på Køln, Sverige, Helsinki. Til og med politiet sier at dette er ett helt nytt fenomen. GRUPPER av menn, går til anngrep på kvinner. Det er denne gruppementaliteten som er så mye mer utbredt blandt innvandrere, og det skremmer meg.

I Norge lærte vi når vi var små, at det var utrolig feigt å være flere, som gikk til anngrep på noen som var mye svakere enn seg selv. Hva er dette for noe?

Så jeg må spørre deg. Denne utviklingen vi her har sett, og som er noe av det jeg har ramset opp, vil du beskrive den som positiv?? Nei, det er rett og slett katastrofe! En katastrofe for Norge og Europa. Synes du det er rart at nordmenn blir skeptiske? Eller kritiske til innvandring?

Nå bidrar selvsagt innvandring til mye postitivt også, som små grønnsaksbutikker på hjørnet, yrkesdeltakelse i mange viktige yrker, osv. Og jeg må bare si hurra for disse her, som lærer seg norsk, jobber, bidrar, og som følger lover og regler. Men....alt det andre skremmer meg så sinnsykt. Og for meg som kvinne, så er det vel ikke til å legge under en stol, at min frihet til å bevege meg fritt,og TRYGT ute på kveldstid, vil være svært truet, fordi jeg kan møte på gjenger av innvandrere. Og stakkars meg om disse skulle være av de med dårlig kvinnesyn.

andreas bergesen

12.01.2016 kl.15:34

Dette har ingenting med islam å gjøre. ærlig talt har noen av dere som sier dette lest koranen kusk på at mohammed som muslimene er glad i var selv gift med en 8år gammel jente når han selv var 50 år gammel. I sverige så dysser de det ned når utlendinger begår masseovergrep, hvor lavt kan man synke, vi lever i en tid hvor kvinner må kjøpe pepperspray for å forsvare seg.

Kjetil

12.01.2016 kl.15:38

Nå begynner den forbanna kjerringa igjen, med sitt ønske om å gjøre om Norge til et muslimsk helvete på jord, der man ikke kan gå utenfor døra uten å risikere bli voldtatt, ranet eller drept.

Du har jo heller ikke antydning til å ha greie på hva du snakker om. Ikke-vestlige er EKSTREMT overrepresentert på all statistikk over alle typer vold, men at du ikke forstår enkelt prosentregning er jo ikke overraskende med tanke på din stusselige utdannelse, og din lave intelligens.

Men det store paradokset her, som du selvfølgelig ikke skjønner bæret av, er at det er dere feministiske Islam-supportere som taper mest på islamiseringen av Norge. Det er dere som blir befølt på puppene, og voldtatt både analt og vaginalt av de nye muslimske kulturberikerne. Dette er mennesker som ønsker seg perverse sharialover, og som har en pedofil terrorprofet som sitt store forbilde her i livet.

Det hele hadde vært direkte komisk om det ikke var så tragisk for våre barn og barnebarn som må leve i et samfunn med med mer kriminalitet, flere voldtekter og mer terror, på grunn av mennesker som deg, som sikkert tror at dere er på den riktige siden i kampen mellom godt og ondt, men som ikke har intelligens nok til å skjønne at dere er på feil side.

Stian

12.01.2016 kl.15:51

Det kan være lurt å skaffe grunnleggende kunnskap først, SÅ egen blogg - ikke i motsatt rekkefølge. Flaue greier.

Taarabt

12.01.2016 kl.16:16

Blir spennende å se fremover nå hvordan det går når Listhaug som er politisk avhengig av at integrering av innvandrere mislykkes skal ha ansvar for nettopp dette.

Trond

12.01.2016 kl.16:20

Fremmed frykt? Rett før jul ble en kvinne på ca. 30 voldtatt i en gate i nabolaget av en med arfikask utsende med kniven på strupen. Hun kjente helt sikkert frykt. Jeg tviler på den var fremmed, men ren skjær frykt. Dette kommer til å skje igjen av en afrikaner med kniv og jeg er sikker på at den kvinnen også vil føle en frykt. Dette er et problem vi har importet i god tro. Personlig ønsker jeg at denne importen stanser. Så til tall delen. De fleste terror voldtekter der det er involvert ukjent gjærningsmenn er ikke-vestlige, og antallet de representerer er under 10% av mennene i Norge i den aldersgruppen. Det vil si at når du en sen kveld er på vei hjem og har valget mellom å gå på venstre side hvor det går en ikke-vestlig og på den høyre siden hvor det går en etisk nordmann, så vil det være minimum 10 ganger mer sannsynlig for at mannen på venstre side er kapabel til og utføre en voldtekt. Hvilken side velger du?

Christian

12.01.2016 kl.16:22

Du anbefaler oss og bli kjent med "en"? Hvem skal vi bli kjent med? Tenker du på en muslim?

Og hvis det er en muslim du tenker på, hvilken retning innen Islam er du anbefaler å stifte nærmere bekjentskap med ? En shia muslim eller en sunni muslim? Tenker du på en muslim som forholder seg til Medina Islam eller tenker du på en Mekka muslim? Tenker på at vi skal bli kjent med sekulær muslim eller en mer "rettroende" muslim? Hvem er det du anbefaler oss egentlig å bi kjent med?

Eller kanskje du tenker på en kristen sekulær flyktning?

Hvem bør jeg stifte bekjentskap med for å redusere min opplevde, men naturligvis ikke reelle frykt?

Lurer på om det ville ha hjulpet på min frykt for Nazismen på 30 tallet og rett å slett bli kjent med en tysker? Det ville sikkert ha kjentes godt for min frykt for den voksende najsonal sosialismen som var i fremvekst på den tiden hos det tyske folk?

Eller kanskje det kunne ha hjulpet for min frykt mot Sovjetunionen og den kalde krigen på 80 tallet og rett å slett bare bli kjent med en russer? Det ville sikkert også ha hjulpet mot min "opplevde" og irrasjonelle frykt for sovjetunionen?

Anne

12.01.2016 kl.16:27

Kan da ikke legge dette på Koranen og at Mohammed var gift med en åtteåring. Barnebruder finner du i bibelen også.

"Gruppementalitet er mer utbredt blant innvandrere"? Hvor tar hen det fra? "I Norge lærte vi at det var utrolig feigt å være flere som går angrep på noen som var mye svakere enn en selv." Ja, nettopp. Det er det jo ingen nordmenn som ville gjort. Bare spør Benjamin, Odin eller anorektisk jente (13), Nei, vent, det er visst for sent å spørre de. Da får vi bare ta blåbær sitt ord for det.

Anne

12.01.2016 kl.16:39

Christian. For at det skal virke kan det være lurt å velge du den du er mest redd for. Lykke til!

Haha

12.01.2016 kl.16:47

Bra sagt Christian! :)

Abbafan

12.01.2016 kl.16:57

Anne: Jeg er mest redd for dere naive sosialister som ønsker at Norge skal flomme over av muslimske overfallsvoldtektsmenn som er tilhenger av drap og terror mot de vantro. Det er nemlig dere som er skyld i galskapen.

Har du tid i morgen klokka 18.00?

En ekkel mann

12.01.2016 kl.17:11

Spille på frykt - det hele mens etniske uskyldige norske kvinner og menn blir trampet ned til sorg grunnet overfall, ran, voldtekt eller drap! Det er takket være slike mennesker som deg - at galskapen får fortsette! DU er en av de parter her til vårt land som burde gå på besøk til alle de nå tusener på tusener av offer som er rammet av urett!

Det er slike som deg - som prøver å gjemme unna alt av fakta med onde merkelapper i håp om at frykten skal gjemme unna fakta! Eier du ingen skam?!

Medskyldig til det horrible får fortsette, alt av urett som skjer, det er takket være deg og dine likesinnede! Makan - at dette her får slippe til, og - at du fortsatt prøver å sole deg i egen glans? Motbydelig!

Linn W. Rosenborg

12.01.2016 kl.18:52

Stian: hei. Hvor i innlegget utviser jeg kunnskapsløshet?

Linn W. Rosenborg

12.01.2016 kl.18:54

Terje: takk for god kommentar!

Linn er for dum til å svare for seg

12.01.2016 kl.20:06

.

Bjørn

12.01.2016 kl.21:01

Denne blåøyde Linn sier : "La oss ikke skremmes bort fra de grunnleggende prinsipper som gjør samfunnet vårt så godt å leve i".

Da MÅ politikerne sørge for at det landet som engang var så godt å bo i ikke blir nedrent av unge muslimske menn med ukjent opphav. Personer som ikke engang PST har oversikten over. Jeg fortviler over slike naive folk som deg Linn som ikke ser hvilken virkelighet som er i ferd med å ødelegge ikke bare velferdsstaten Norge, men hele Europa. Enten så har du ikke egne barn eller så har du skylapper for dine øyne.

Harald Bjørnøy

12.01.2016 kl.21:11

Hei, Linn! Jeg leser bloggen din med stor interesse. Jeg har ikke for vane av å kommentere, men akkurat nå fikk jeg ånden over meg. Du skriver mye som jeg er enig i her. Seksuelle overgrep er f.eks. ikke forbeholdt bestemte grupper, og det generelle problemet er vel helst at slike handlinger i for liten grad blir tatt alvorlig av politi og rettsvesen. Så er jeg også enig i at det finnes mye irrasjonell frykt som blir blåst opp av den minste ting, og som for mange utnytter på en kynisk måte.

Men her er det også at jeg har en motforestilling mot det du skriver: Folk er vant til å leve livene sine på en bestemt måte. Når rammene utfordres av dramatiske hendelser, enten det nå er terror eller kriminelle handlinger, bør man være varsom med å moralisere over frykten. Hvis man ikke er vant til at det er farlig å gå til byen for å delta i en offentlig nyttårsfeiring, eller gå på konsert, eller hva det skulle være - ja da trenger vi at frykten blir tatt på alvor. En del av frykten som kommer til uttrykk nå er uten tvil ubegrunnet og uakseptabel fremmedfrykt, men en del tror jeg også kommer av en voksende tillitskrise mellom folket og eliten. Derfor er det viktig at både media og myndigheter kommer folket i møte og ikke skjuler eller pynter på det som skjer.

Så er jeg enig i at politikken ikke kan styres av øyeblikkets mediebilde. Men samtidig mener jeg at vi for tiden har en profil på innvandringen som utsetter samfunnet for en betydelig risiko: Store mengder unge menn og gutter som kommer uten familie, og som vi ikke har kapasitet til å bakgrunnssjekke eller følge opp. Det skal mye til at det ikke blir et backlash mot det ute i folkedypet.

Linn W. Rosenborg

12.01.2016 kl.21:47

Harald Bjørnøy: hei! Takk for en saklig og god kommentar!

Nelly Anita Lian

12.01.2016 kl.21:52

Det er stor forskjell på å være rasist og realist.

Øyvind

13.01.2016 kl.00:01

Her er fra en etterlysning fra Sverige, laget etter nye feministisk retningslinjer:

En hen har mördat en hen. Enligt vitnessuppgifter var det en hen som sågs springa från platsen. Hen hade ingen längd eller ålder och var osynlig. Polisen vill gärna komma i kontakt med vittnen som sett hen.

Har du sett noe så ring Linn W Rosenborg!

Mm

13.01.2016 kl.01:00

Uffda.. Og hjelpes.. Naivt, rasistisk, fordømmende og kaldt innlegg - mot nordmenn. Det er slike som deg som har fått oss der vi er i dag. Vil bare tipse om at du kan finne mye dokumentert informasjon og statistikk på Internett, og at det er viktig å sette seg grundig inn i det du poster - OM du vil bli tatt seriøst.

TT

13.01.2016 kl.07:36

Problemet i små land som Norge , er at vår etniske del av innbyggertallet , tåler ikke for mange utenfra , før balansen svekkes .

Balansen i arbeidslivet , blandt kolleger , på skoler og ellers i samfunnet blir svekket når vi får nye landsmenn som ikke ønsker å ta del i vårt stell av landet . De ønsker den form for styring de kommer fras .

Dette gjelder politikk , relgion og kultur .

det er jo så galt at de mener vi ikke er gode nok mennesker , vårt samfunn MÅ og Skal foradres til deres , mener de . deres geistlige jobber for denne saken .

Så du eller de fleste av våre politikkere tør ikke se dette i øynene . Norge som nasjon svinner sakte bort . Og jeg som hvit mann er ikke lenger noe verd . På grunn av min etnisitet og hudfarge , er jeg en rasist , et problem .

Jan Helge

13.01.2016 kl.11:12

"En velkjent teknikk for å bli kvitt en fobi eller irrasjonell frykt er å bli eksponert for akkurat denne. Jeg har sovet i telt alene til tross for at jeg er livredd for å overfalt og drept i i en mørk skog"

Så bra! Da foreslår jeg at Linn og hennes multikulturelle venninnner tar en weekendtur til Köln. Drikk dere dritings og ta en tur ut på byen.

Johannes

13.01.2016 kl.11:18

"Feministen" Linn er patetisk.

Hvem er så en ekte feminist? Kanskje noen som feks Hege Storhaug, som må leve i skjul fordi hun kjemper for kvinners rettigheter? Hennes engasjement for kvinners-, barns- og seksuelle minoriteters rettigheter har ingen parallell i Norge. Hege kjemper imot enhver form for patriarkalisme og mot alle former for totalitær samfunnsstruktur. Hennes arbeid har satt svært mange innbilte feminister i forlegenhet, nettopp fordi hun møter dem på deres banehalvdel og avslører gang på gang deres inkonsekvente holdninger til kvinners frihet og rett til egne valg på alle livets felter.

Johannes

13.01.2016 kl.11:31

Det Linn kanskje ikke forstår er at de har et annet syn på kvinners rettigheter i andre land enn i Norge. Å kalle folk rasist fordi de påpker dette er stygge hersketeknikker!

Det er ingen tvil om at voldtektsepidemiene vil følge med asylinnvandringen?

http://www.rights.no/2015/09/voldtektsepidemi-prover-a-dysse-ned-at-asylsokere-voldtar/#_ga=1.83321683.456855044.1444374381

Jalla

13.01.2016 kl.11:43

Det virker som Linn sine synspunkter er basert på "følelser" og drømmer om hvordan verden ideelt sett burde være. Fakta har hun neppe satt seg inn i.

"Det er viktig å ta tak i holdninger vi ikke ønsker å ha i vårt samfunn, det være seg et umoderne og fiendtlig kvinnesyn, rasisme og annet grums."

Fakta: Norge er et av de minste rasisitiske land i verden.

Vre nye landsmenn fra Midt-Østen er derimot svært rasitiske

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2325502/Map-shows-worlds-racist-countries-answers-surprise-you.html

13.01.2016 kl.11:47

Les dette, Linn

http://www.nettavisen.no/nyheter/--det-er-helt-psycho-og-jeg-blir-sa-fortvilet/8522669.html

"Innvandringen fra den islamdominerte verden er den desidert mest kostnadskrevende. Så må man da spørre: Hvorfor? Er det rasisme? Er det diskriminering? Nei, det kan det ikke være. Hør her: Kan du uttale et tamilsk navn for meg? Det kan nesten ikke jeg heller ? det er ekstremt vanskelige navn, og har du lagt merke til at de er vel så mørke i huden som somaliere? Men du verden som de jobber! Både kvinner og menn, og som somaliere er de fleste flyktninger. Vel, da må det vel være noe med religion da.»

«- Har du vært i Rosengård i Malmø? Jeg har vært der. Det er et samfunn i samfunnet. Svenske myndigheter har ingen kontroll. Der kan du leve som i din egen landsby i indre Gambia, eller klan i Somalia. De kan gjøre hva de vil med ungene, det er ingen kontroll på det. De kan gjøre hva de vil med kvinnene. Med utviklingen i Oslo får vi den type samfunn, det vil jeg ikke ha.»

«Realitetene har innhentet Ap-ledelsen for lengst. Jens Stoltenberg hadde et mantra i mange år. Han sa at «innvandringen er en kulturell, sosial og økonomisk berikelse». Så kom Finansavisen med tallene sine, og neste gang jeg hører ham si dette har han endret ett ord: «Innvandringen er en kulturell, sosial og politisk berikelse». Ups!

Rune

13.01.2016 kl.13:14

Det overrasker meg fortsatt hver eneste dag å lese og høre om alle naive fjols som enda ikke skjønner problemene og konsekvensene av å invitere folk fra inkompatible ukulturer. Av de som kritiserer islam, innvandring og asylpolitikk så er det svært få som tror eller påstår at alle muslimer er dårlige mennesker eller farlige. At de som helhet påvirker vårt samfunn og våre verdier og levemåte i negativ forstand er det dog ingen tvil om. Det er dette det dreier seg om. "Denne gangen skal det nok funke!" tenker de historieløse idealistene, og omfavner Einstein sin definisjon av galskap så hardt de kan. Vi andre må selvsagt ta opp kampen mot dette.

Jalla

13.01.2016 kl.13:40

Les Finansavisens intervju med Jens Riisnæs 21. november 2015.

For de som ikke kjenner han er han en frilansjournalist som har reist jorden rundt utallige ganger. Han er kanskje mest kjent for 20 år med «Ut i verden» på NRK P2. Han har mer erfaring enn de fleste politikere, samt virkelighetsfjerne "rosabloggere" som Linn.

Noen sitater fra intervjuet:

«Akademia i Norge er livredde for å mene noe, av frykt for å bli frosset ut. Det ser dessverre ut som resultatet av de akademisk-intellektuelle idealistenes eksperiment med multikultur-prosjektet er like mislykket ? og farlig ? som Lenin, Trotskij og andre intellektuelles forsøk på å lage det perfekte samfunnet for hundre år siden. Idealister må holdes i ørene av folk som har bakkekontakt»

«Nå vil det måtte bli en bråstopp i migrasjonen. Hvert land vil måtte stenge sine grenser, siden Schengen-grensen ikke er under kontroll. Angrepene på Paris betyr at migrasjons- og flyktningpolitikken må vike plassen for nasjonal sikkerhetspolitikk. Ethvert lands regjering har sikkerheten for sine borgere og eget territorium som første prioritet ? alltid. Uten sikkerhet har vi intet samfunn, ingen friheter, intet demokrati»

«Videre sier han at man nå er omtrent en generasjon for sent ute: «I hvert fall hva økonomisk og mafiøs kriminalitet angår ? og en rekke andre forhold som uvegerlig fører til «clash of civilizations». Preofessor Samuel Huntington har skjønt makrotegninga. Dette har i realiteten vær problemstillingen de siste førti årene. Men næringslivet ville ha billig arbeidskraft?»

«Jeg har sett alt av muslimske samfunn, fra de nordligste ytterpunktene i Tatarstan der hvor Silkeveien krysser Volga til Mindanao ? Filippinenes nest største øy i øst ? til Sudan og Swahili-kulturene i sør og Marokko i vest. Muslimske samfunn er dysfunksjonelle.»

«Når en kultur eller ideologi utelukker halvparten av befolkningen fra deltakelse i det offentlige rom, herunder det økonomiske utenfor hjemmet, så skaper det nokså raskt problemer i internasjonal konkurranse. Og hvis denne halvparten i tillegg er basert på kjønn, og det attpåtil er snakk om det «gale» kjønnet, så går det som det har gått: gutta har fått utviklet sine dårligste maskuline siden, uten balanserende feminine verdier, noe som helt uten unntak er selve forutsetningen for å lykkes i et moderne, globalisert samfunn.»

«Helt på den andre siden av skalaen er for eksempel buddhister, jainer og ? for den saks skyld: moderne kristne»

«På «do-good» området har vi fått en ukritisk holdning til forskjeller mellom kulturer, og det samme når det gjelder u-hjelp og innvandring. Denne uforstanden gjelder store symmetriforskjeller mellom de vestlige demokratier ? og de totalitære eller fascistiske alternativene, restene av kommunismen eller sosialismen. Og nå altså den ideologien som i snart halvannet tusen år har ridd Midtøsten, Vest-Asia og Nord-Afrika som en mare. Saudi- Arabia er verst.»

13.01.2016 kl.14:11

Du skriver:

"Politikernes oppgave er å jobbe mot en løsning som gjør at vi kan fortsette å leve sammen i velferdssamfunnet vi er så privilegerte å få leve i."

Det er jeg helt enig i! Da må vi spørre oss selv om vi ønsker å ta imot hundretusen av økonomiske lykkejegere til landet vårt. Reelle flyktninger skal vi selvsagt hjelpe, men de er i et midnretall.

Hvorfor skal det være så vanskelig å fatte at "multikultur" ikke fungerer? Se på gamle Jugoslavia, hvis du ikke tror meg!

Folk med ulik religion, verdier etc går sjelden bra sammen. Norge er et sekulært land. Folk fra Midt-Østen tilber en primitiv ørkenreligion basert på verdier fra 600-tallet. Klart det blir mange konflikter av dette!!!

Tore Andersen

13.01.2016 kl.14:21

Du kunne benyttet et annet bilde. Det er særdeles misvisende og etter det jeg ser er det ikke Listhaug som er redd. Slik jeg tolker henne er hun serdeles uredd. Det blir som om jeg skulle skrive en artikkel om IS og legge ved et bilde av deg med undertittelen; jeg støtter IS. Regner med at det ikke hadde falt i god jord.

Bruk ditt eget bilde og ikke forled andre til å lese hele vissvaset for å konstatere at det ikke har noe med Listhaug å gjøre.

Forøvrig er det et fint bilde :-)

Espen Farstad

13.01.2016 kl.23:43

Det virker som om mange her har lest blogginnlegget på samme måte som fanden ville lest bibelen. Men slik er det når en har "svaret" klart før en i det hele tatt har lest alt som står. Jeg har selv gjort den feilen tidligere. Men har lært.

Det viktigste poenget er jo at Listhaug som minister skal vokte seg vel for å nøre opp under folks skepsis. Det er ikke akkurat en god lederegenskap å spre frykt i gruppen.

For øvrig leste jeg nettopp en artikkel om hva som egentlig skjedde i Stockholm. Det var visst ikke bare innvandrere som sto for overgrepene der.

Linn W. Rosenborg

14.01.2016 kl.09:47

Espen Farstad: hei, og takk for kommentar. Kunne du linket til artikkelen du nevner?

Linn W. Rosenborg

14.01.2016 kl.10:27

Espen Farstad: hei, og takk for kommentar. Kunne du linket til artikkelen du nevner?

Aylans far var smugler

14.01.2016 kl.13:04

Fælt så interessant med en link som viser at ikke 100% av overgriperne i Stockholm var svarte, for det var muligens en hvit mann der også. Noen søker tydeligvis bare informasjon som 'støtter' eget verdensbilde.

Her er en link som sosialisthjernen din ikke har interesse av:

http://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/--40-prosent-begar-kriminalitet-innen-ett-ar/3423180209.html

Linn W. Rosenborg

14.01.2016 kl.13:24

Aylans far var smugler: Se mitt nyeste innlegg - på tross av at det sikkert ikke er noe rasisthjernen din har interesse av.

Og påstanden om at Aylans far var smugler er blitt avvist av flere seriøse nyhets-aktører. Det er foretatt flere arrestasjoner, og ingen av de arresterte var denne faren.

Ja, du har rett. "Noen" søker tydeligvis bare informasjon som "støtter" eget verdensbilde.

Inger-Anne Jørgensen

14.01.2016 kl.15:51

Takk for at du tør å stå opp som du gjør Linn :-)

Jeg er helt enig i alt du skriver og vet vi er mange, bare ikke så mange som tør å stå frem. Og det nettopp pga den stormen vi ser ovenfor her og på kommentarfelt generelt. Det er visst helt legitimt å kalle andre for dumme og naive og det som verre er, hev deg over det :-)

Linn W. Rosenborg

14.01.2016 kl.15:54

Inger: Hei, og tusen takk for kommentaren din. Så hyggelige ord, men så trist å igjen få bekreftet drittstormene hindrer andre i å uttale seg. Del gjerne innleggene mine og følg fb-siden min for flere innlegg? På den måten kan du ytre deg uten å ytre deg :)

Liv Unni Haraldsen

14.01.2016 kl.18:08

Linn bruker ord som "rasisthjernen", se innlegg 14.01.2016 kl.13:24.

Så det blir ironisk når hun klager over "drittstorm" etc.

Generelt synes jeg innleggene til Linn er preget av å være inkonsekvente.

"De som er enig med meg er gode og snille mennesker. De som er uneig er onde og rasisitske". Ganske barnslig innstilling

Linn W. Rosenborg

14.01.2016 kl.18:34

Liv Unni Haraldsen: Hei. Så du kommentaren jeg svate på? Når noen skriver noe så umodent som "sosialisthjernen din" så svarer jeg på samme måte. Sikkert ikke så modent, men akkurat på sin plass spør du meg. Når du siterer svar er det lurt å ta med hele konteksten :)

Du har åpenbart ikke lest mange av mine innlegg om det er slik du mener jeg tenker.

Jeg ønsker deg en god dag videre.

Mo

17.01.2016 kl.22:31

Linn: Tusen takk for at du tør å ta til motmæle mot alt dette hatet.

Skriv en ny kommentar

hits