3 tips for å holde ut kulden

kommentarer 6 kommentarer

Nå er den her, dere! Den kalde fine tida! Eller? Jeg er usikker på hva jeg syns om vinteren. Som med mye annet er jeg svært, svært ambivalent. Jeg elsker idylliske skiturer, kakao på termos, blå-timen og snø som knirker under skoene. Jeg elsker gleden Cava har av å løpe i snøen. Jeg elsker å se ut på den hvite parken og drømme meg til fjellet og peisen på hytta. Jeg elsker vinteren, men jeg hater å fryser. Og fryser, det gjør jeg nesten hele tiden. Jeg er så frysepinn at det nesten er komisk. Jeg sover med ullsokker, bor i min Ulvang Rav-genser og har et romantisk forhold til ullpledd og varm te med honning. Jeg leser Roy Jacobsen sin Frost og seder varme tanker til Grest som fryser seg gjennom Island. Jeg hører på Anna Of The North og drømmer om varmen fra andre mennesker. 

Hvordan overlever du vinteren? Kun tre ting kan ta deg gjennom en milliard kuldegrader sånn jeg ser det. 

  • Kvelder med serier, filmer og levende lys
  • Friluftsliv 
  • Legge planer for sommeren.

Trenger du tips til serier så kan jeg stående fot anbefale The Affair (HBO), Making a Murderer (Netflix), The Fall (Netflix), Olive Kitteridge (HBO), Girls (HBO), Narcos (Netlix), The Jinx (HBO) og The Killing (Netflix). Se på med en god venn, kjæresten eller en hot date. 

Føler du for å komme deg ut fremfor å parkere deg foran skjermen? Så dra ut da vel? 

Pakk sekken. Ta med krisemat om det skorter på bål-ferdigheter. Spenn på deg skia eller fjellstøvlene. Ull innerst og skall ytterst. Lue og ull-buff. Hansker eller votter. Ha med ekstra dunjakke og ullsokker i sekken, og kle på deg så fort du stopper. For all del: ikke vent til du begynner å fryse, da bruker kroppen masse energi på å bli varm igjen. Hvis du skal lage mat er det lurt å ha brenner som går på bensin og ikke gass - gass funker dårlig i kulda. Skal du tenne bål? Det er lov å jukse, men ulovlig å gi opp etter et bom-forsøk. Skal den firbeinte med? Husk at også dyrene fryser på vinteren. Cava kan ikke fordra å ha på dekken, men jeg har det alltid med og tar det på så fort vi stopper. 

Hver vinter drømmer jeg om sommer og hver sommer drømmer jeg om vinter. For meg er sommer-drømmer det samme som festivaldrømmer. Jeg har siden år 2001 brukt mer tid hver sommer på festivaler enn på sydenturer, og dette er noe jeg akter å fortsette med! Etter hvert som jeg er blitt eldre frister dog litt andre festivalopplevelser enn en uke i et skjevt telt på Roskilde, og jeg er så sykt fornøyd med at vi i Norge har så mange forskjellige festivaler!

Jeg drømmer om rytmer, toner og pulserende kropper i takt med et fett band på en scene. Jeg drømmer om musikk under åpen himmel. Festivalsommeren 2016 har foreløpig både Oslo-gøy og fjellfest på tapetet, og i kalenderen står Norwegian Wood, OverOslo og Trollrock. I år skal jeg til og med festivalblogge som ei litta presse-rookie, så her er det bare å holde ut kulda og følge med! Varmere tider kommer, og i mellomtiden skal jeg kose meg i ullgenser med dachsen.  

Har du noen sommer-planer allerede? Skal du på festival, og i så fall hvilke?  Kanskje vi ses?Bilde fra Stavernfestivalen (2013)

Vil du lese mer av meg? Følg meg gjerne på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden. Vil du se hverdagsglimt er det kjempelurt å følge meg på Instagram!

 

 

 

6 kommentarer

Anne-Sofie

08.01.2016 kl.19:09

Jammen godt du fikk meg til å kjøpe lørdagsbilletter til Over Oslo i går, for nå er det utsolgt :)

Gleder meg.

Hva med en skitur en kveld snart?

Anti

08.01.2016 kl.20:20

Levende lys er ikke bra for innemiljøet. Jeg anbefaler LED-telys som erstatning.

Krøllebølle

09.01.2016 kl.00:19

La meg påpeke at det ikke er fysisk mulig at det blir kaldere enn -278 grader celsius. Så hvordan du skal overleve "en milliard kuldegrader" er for meg helt ubegripelig.

Linn W. Rosenborg

09.01.2016 kl.00:21

Krøllebølle: imponerende, eller hva?

Siggen

09.01.2016 kl.21:24

Et godt tips er bruke tiden til å opparbeide ny kunnskap:

http://www.vg.no/nyheter/meninger/tyskland/truende-stillhet/a/23593322/

Siggen

11.01.2016 kl.00:18

http://www.dagbladet.no/2016/01/10/nyheter/seksualforbrytelser/politikk/utenriks/trakassering/42699774/

Skriv en ny kommentar

hits