Luke nr. 16 - julegave-bonanza og Love actually

I dag er de mest leste sakene på Aftenposten (nett) artisten Ida Marias kronikk om den tiden da hun måtte være full for å være kreativ, at 750 asylsøkere på Montebello av enkelte anses som en invasjon, om generasjon nervevrak, at en nettbutikk har feilpriset et dukkehus og at butikkene ikke selger hel juleansjos i år. 

I dag kunne jeg hisset meg opp over mang en sak, men jeg har valgt å la vær. 

I dag så jeg en tøff ungdom si imot en voksen mann som ytret seg fremmedfiendtlig, generaliserende, feilaktig og dømmende. 

I dag har det lagt seg et tynt lite lag med snø på bakken og Cava har gått fullstendig bananas av ren lykke. 

I dag har jeg jeg gjort noe av det ekleste jeg vet om, nemlig å vaske filteret over komfyren. 

I dag har jeg gitt hun jeg bor med kaffe og hundekos på senga. 

I dag har jeg gitt mamma en ekstra klem før jeg gikk ut av bilen.

I dag har jeg levert julegaver som er blitt samlet inn til vanskeligstilte familier i Oslo- og omegn, som nå går en litt koseligere jul i møte. For fjerde år på rad har søsteren min satt i gang denne innsamlingen, og i år har vi søren meg samlet inn 120 gaver +/- som går direkte til barn og voksne som ellers hadde gått en jul med lite gaver under treet i møte.

Bøker, klær, leker, sminke, sko, utkledningstøy og jeg vet ikke hva. I tillegg til dette er det kommet inn nesten 3000 kr som uavkortet overføres Hjelp oss å hjelpe sin matkonto. Denne frivillige organisasjonen har direkte kontakt med familier som går en tøff tid i møte, handler inn mat og julepynt og leverer på døra. Flott eller hva? 

Jeg er så stolt av søsteren min for å ta initiativ til denne innsamlingen i år igjen, og jeg er glad for å kunne bidra med å samle inn gaver fra venner, bekjente, ukjente og butikker i nærområdet på Sagene (en stor takk til Detaljer og Sagene Bok og Papir!). 

I dag er det to dager siden jeg lå krøllet sammen under et pledd, med en av de beste menneskene jeg vet om, og så på Love Actually for første gang i år. Den tar meg hver gang. 

I dag spiser jeg pepperkaker til kveldsmat, hører på Joni Mitchell og tenker at i dag gleder meg til jul, og livet er litt love actually.

Følg meg på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden!

Du er hjertelig velkommen til å følge meg på Instagram for jevnlige hverdagsglimt. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits