Luke nr. 12 - en stor takk og bra mannfolk

Jeg må virkelig slenge ut en massiv takk til alle som har lest, delt og kommentert innlegget om Kjære pappa-kampanjen! Jeg vil, igjen, oppfordre alle (ikke bare menn og fedre) til å lese innlegget og se kampanje-videoen, samt dele videre med venner og bekjente. Er du mann som føler deg urettferdig satt i bås? Det gleder meg! Da er du mest sannsynlig en sjukt bra kar som aldri selv har oppført deg som beskrevet, og som ikke kjenner menn som oppfører seg sånn. Kan jeg da, ydmykt, be deg dele innlegget med et par ord om at du ikke kjenner deg igjen i beskrivelsene, og at du håper alle menn du kjenner går foran som gode forbilder for både sønner og døtre?

Mange har kommentert at også kvinner mishandler, misbruker og trakasserer. Det er hevet over enhver tvil at også menn utsettes for både diskriminerende handlinger og partnervold, og jeg ber innstendig om at et fokus på denne aktuelle kampanjen ikke utelukker et sterkt engasjement på tvers av kjønnene. All partnervold er selvsagt totalt uakseptabel! Når det er sagt så er det vel ikke veldig rart at enkeltpersoner (som meg selv) engasjerer seg i kampanjer de selv kan kjenne seg igjen i? Det ville blitt litt rart om jeg delte en kampanje med utgangspunkt i personlige erfaringer, om jeg aldri hadde vært i nærheten av å oppleve noe av det kampanjen dreier seg om.

Som jeg skrev innledningevis gleder det meg om du ikke kjenner deg igjen i beskrivelsene. Jeg vil sende ut en skikkelig high five til de som har tatt til motmæle i kommentarfeltet under gårsdagens post, og deler et par av disse her. Det er mange, mange gode kommentarer. Jeg velger endog å bare dele et bitte lite utdrag, litt for å vise at de finnes!

Kommentar:

"Vær så snill og slutt og post disse jævla rosa bloggene. Folk drikker shit skjer. Samme mas hvert år"

Svar:

Hvorfor så sint, xxx - følte du deg truffet? Jeg kommenterer sjelden på blogger, men føler meg kallet nå. Jeg blir skamfull på vegne av andre menn når jeg leser dette. For meg er det uforståelig og uakseptabelt å oppføre seg slik mot kvinner. Takk for dette sterke innlegget som jeg håper er en vekker for mange.

Og til alle menn: vi som kan å oppføre oss har også et ansvar - et ansvar for å gripe inn og si stopp når vi ser eller vet at dette skjer.

Kjære Per (som svaret er signert med): Du har virkelig tatt kampanjen på kornet. Det du skriver om ansvaret dere som oppfører dere også har er så utrolig bra! Ikke vær en etterfølger, men si ifra når du er vitne til urett! Dette gleder meg så stort! Jeg vil endog si meg uenig i at du skal føle deg skamfull på vegne av andre menn. Du er ikke ansvarlig for andres rasshøl-oppførsel. Takk!

Kommentar:

jeg gir personlig faen i kvinnens intimgrenser. vil dere ikke ha oppmerksomhet? slutt å kle dere utfordrende. hvis ikke, må du regne med å få fingra mine oppi der. jeg liker mus. deal with it

Svar (1)

Pål, fint for deg at du liker mus, men all mus liker ikke deg. Særdeles få regner jeg med ettersom du sitter med de holdningene du gjør. Har det noen gang slått deg at alt kvinner gjør ikke er for deg eller for andre menn, men heller for seg selv? Sminker seg, kler seg, ter seg. Men fortsett med disse holdningene dine du, så bures du inne for overgrep til slutt fordi du ikke evner å styre deg selv.

Påls meninger er heldigvis ikke representative for menn i Norge, men det er ille nok at de i det hele tatt eksisterer.

Takk til Lars Petter (som svaret er signert med) for å sette skapet på plass! Altfor mange leser slike kommentarer som nevnt ovenfor og bare rister oppgitt på hodet. Elsker at du svarte som du gjorde!

Svar (2):

Som far til tre døtre kjenner jeg at denne bloggen er viktig. Viktig for menn, fordi den viser at det finnes grenser for adferd. Viktig for (unge) kvinner fordi den viser det er grenser for hva de skal akseptere på byen og i kjærlighetsforhold.

Når det gjelder Pål ovenfor: Han er en overgriper. Ferdig prata.

Christian over her er far. Og han svarer som en skikkelig bra far!

Det er mange ræva menn i dette landet, og det er søren meg mange ræva damer også. Jeg vil uansett rette spotlighten på dere som er skikkelig bra, for dere er virkelig i overtall! High five og ha en herlig lørdag!

Selv skal jeg på jentenes julebord, og krysser fingrene for ingen uinviterte hender under den nye kjolen min. Skal du ut i kveld? Sender i så fall over en stor KOS DEG og SKÅL i hva enn du drikker.

Du er hjertelig velkommen til å følge meg på Instagram for juebordsprell og hverdagsglimt.

Følg meg på Facebook for å få innlegg rett inn i feeden!

Les gjerne mine tidligere innlegg om annet seksuell trakassering og likestilling her og her 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits