Luke nr. 10 - mimring

Mange har sikkert fått med seg hvordan Facebook jevnlig serverer minner fra årene som har gått. Det er sjelden jeg sjekker disse, men akkurat i dag er jeg glad jeg gjorde akurat det.

Litt forhistorie: Før jeg startet bloggen brukte jeg mye tid på å ta til motmæle mot det jeg velger å beskrive som grumsete holdninger og kommentarer i diverse kommentarfelt på nett. Jeg har alltid sagt at jeg syns det er viktig å få ulike holdninger frem i lyset, men også at hatefulle og rasistiske uttalelser ikke skal så uimotsagt.

Da asylstrømmen over Middelhavet økte kokte kommentarfeltene virkelig over av hat og grums, og jeg fikk et massivt behov for å hyle. Både i frustrasjon og for å vise at det er noen som ikke støtter oppunder tonen og retorikken som dominerte.

Denne bloggen startet altså som et utløp for mine tanker om saker som engasjerer meg. Fremfor/i tillegg til å kommentere i diverse kommentarfelt har jeg et sted å gi uttrykk for mine kommentarer og refleksjoner.

Bak luke nr. 10 byr jeg på mimring fra før Kommentarfeltet ble født!

For to år siden postet jeg følgende på Facebook:

Da er vi igang igjen dere. Den nynazistiske propaganda-siden Fyret sprer i disse dager en "nyhetsartikkel" om avlysing av Lucia-feiring i barnehager. Hadde det vært sant det som stod der hadde det vært trist, men dette er "nyheter" i god Fyret-stil. Altså; nynazistisk propaganda. Jeg blir livredd av å titte på kommentarene som postes ifb artikkelen. Det er folk som har barn som er så uintelligente at de kjøper alt som kan brukes mot innvandring for god fisk, og det er folk med barn som har så grusomt skumle holdninger. Det gjør meg kvalm, redd og trist. Jeg velger å ikke linke til artikkelen, da jeg ikke akter å bidra til flere klikk inn på denne drittsiden. Det var også denne siden som spredte den falske flagg-saken før 17. mai. Saken var direkte oppspinn og resulterte i en vanvittig hatkampanje mot en barneskole, lærere og elever. Tragisk. Dette sier mye om hvor lett det er å dreie disse "nei, jeg er ikke rasist, men"-menneskene over i en utrolig skummel løpebane. Værsåsnill, tenk litt på hvilke holdninger dere sprer.

Som en forlengelse av statusen postet jeg følgende kommentar: Les for øvrig: http://touch.tb.no/nyheter/barnehagen-avviser-lucia-pastander-1.8200498. Her trekkes det frem nyttige og gode argumenter rundt endringer i tradisjonen som gjør at flere kan inkluderes. Snakker as we speak med en studoekompis som selv aldri har fått feire Lucia. Han er ikke muslim, men derimot norsk og kristen. Synd at det alltid er muslimer og utenlandske familier som trekkes frem som "trusselen" mot våre tradisjoner.

For ett år siden postet jeg følgende status:

Når du påpker at en fyr som poster hårreisende og svært hatefulle kommentarer vedrørende årets Nobel-utdelingen åpenbart har store store problemer, og han svarer dette:

"Va det allt ho lin wisnes ha å sei om nobelprisen,,din lave iq og dermed forståelsen av større ting ar fraværende,,på meg virker det som vinden blåser rett gjennom deg,,det er ingenting der som er ditt eget." Da er det greit å le, sant?

Jeg avslutter derfor denne posten, og dagens luke, med å gjenta siste spørsmålet i det siste sitatet:

Når dritten hagler inn, med anmodninger om det ene og det andre (i går mottok jeg en genuin forespørsel om å ikke parre meg med en svartskalle, og med det bidra til spare rasens genetiske eksistens), da er det er greit å le, sant (i tillegg til å varsel PST når kommentarens alvorlighetsgrad tilsier at det er nødvendig selvsagt)?

Følg meg på Facebook for mer advents-bonanza!

Les et av mine innlegg om ukritisk spredning av innvandrerfiendlig propaganda her.

Ã?n kommentar

Sveinulf

10.12.2015 kl.20:52

Sitat:

"i går mottok jeg en genuin forespørsel om å ikke parre meg med en svartskalle"

Hvordan vet du at dette var genuint ment? Kanskje det er folk som synes det er morro å hisse deg opp fordi du så lett lar deg provosere av den minste ting?

Ikke vet jeg, jeg skrev ikke innlegget. Men reagerer på at du skråsikkert konkluderer på at det var genuint ment. Skråsikre folk bør man vokte seg for.

Folk lar seg krenke av den minste bagatell.

En norsk dame som ble forbannet fordi det bare var lyse barn med kristne symboler på invitasjonen til de nye skolebarna.

http://www.dagbladet.no/2015/12/03/kultur/meninger/toyen_skole/innskriving/debatt/42230659/

En skolen endret navn på festen fra juleball til vinterball sånn at "alle kunne være med"

http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/skolen-endret-navn-pa-festen-fra-juleball-til-vinterball-da-ble-det-brak/3423164036.html

Islamekspert oppfordrer til å droppe alkoholen på julebordet

(vedkommende er forøvrig tidligere venstreradikal terrorist)

http://www.nrk.no/finnmark/islamekspert_-_-dropp-alkoholen-pa-julebordet-1.12678793

Skole ber foreldre om tillatelse til å gå rundt juletreet

http://www.aftenposten.no/familieogoppvekst/Skole-ber-foreldre-om-tillatelse-til-a-ga-rundt-juletreet-651989_1.snd

Jeg mistenker en udefinert gruppe av svært velmenende mennesker, noen ekstra tolerante, ekstra forståelsesfulle, som så gjerne ikke vil støte noen.

Noen som er mer katolsk enn paven, om vi skal holde oss i den kristne terminologien, eller enda mer muslimvennlige enn muslimene selv, om du vil.

http://erikstephansen.blogg.no/1448554677_kan_dere_ikke_snart_s.html

Skriv en ny kommentar

hits