Luke nr 8 - alkovett, nestekjærlighet og grønnstripete vanter

Jeg så dere på lang avstand og fikk umiddelbart en klump i magen. Hun, kanskje i midten av førtiårene, kanskje yngre. Herdet i ansiktet, furet og værbitt. I den høyre hånden hadde hun et handlenett fra Akademika med gulbrune flekker og i den venstre hadde hun deg. En liten hånd med en grønnstripete vante. 

Jeg så deg. Jeg hørte deg. Jeg luktet henne. Alkoholånden var ikke til å ta feil av. Det slørete blikket og den skjelvende stemmen. Hun så på deg og spurte hva du ville ha til middag, usikker og liksom søkende. Du så ned i bakken og sa med overraskende stødig stemme at "det er ikke så viktig, mamma. Jeg spiste masse i barnehagen". 

Jeg sto et stykke unna dere men prøvde så hardt å fange blikket ditt. Jeg ville se på deg, så du kunne vite at jeg faktisk så deg. Da bussen min kom ble jeg stående i noe som føltes som mange minutter. Skal jeg si noe? Ta dere begge med hjem? Gå å handle noe til dere? Gi deg en klem? Gi dere begge en klem? 

Jeg gjorde ingenting. Ikke den gangen. Så mange tanker raste gjennom hodet mitt, men jeg gjorde ingenting. Ville du bli flau om jeg tok kontakt? Ville hun bli sint eller fornærmet? Ville du bli skremt? Jeg gjorde ingenting, men jeg så deg. 

I dag dukket kampanjen Av og til opp i min Facebook-feed, og med ett så jeg deg for meg igjen. En liten hånd med grønnstripet vante og et stødig og trøstende "det er ikke så viktig, mamma". Hvordan har du det? Gruer du deg til jul? Har du noen rundt deg som tenker på hvor mange glass du tåler? Jeg håper det. Og jeg er så lei meg for at jeg gikk på den bussen. Unnskyld. 

Luke nr. 8 er ikke et gullkorn eller sitat, men et ønske om økende bevisstgjøring når det kommer til det å nyte alkohol med barn til stede. Luke nr. 8 kommer med et håp om at nestekjærligheten trumfer høfligheten og feigheten neste gang jeg ser noen som kan trenge en varm hånd, en klem eller noen velmenende ord. 

Følg meg gjerne på Facebook for mer advents-love! 7 kommentarer

Geriateiks

08.12.2015 kl.22:33

Jeg savner snakket om mellomtingen i disse debattene jeg.. Det er alltid "avholds" eller "dritings" som debatteres.. Hvor er de saklige argumentene for/mot de som faktisk har kontroll og ikke flipper ut av to glass med ett eller annet på julaften :)

Linn W. Rosenborg

08.12.2015 kl.22:35

Geriateiks: sjekk kampanjen :)

Linn W. Rosenborg

08.12.2015 kl.22:38

Geriateiks: ups. Postet forrige svar uten å skrive ferdig. Uansett: sjekk kampanjen jeg linket til. Den dreier seg om en mellomting sånn jeg forstår den! Jeg heier på mellomtingen.

08.12.2015 kl.22:47

Nestekjærlighet blir det lite av, med den pågående invasjonen som foregår i nordiske land. Eller kulturberikelse som de venstrevidde anti-hvite rasistene kaller det

Linn W. Rosenborg

08.12.2015 kl.22:52

Anonym: gratulerer med å komme med rasistisk oppgulp kjappere enn jeg rekker å si "kommentaren din er fullstendig irrelevant for dette innlegget." Applaus.

KjetilT

09.12.2015 kl.16:24

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, og noken skjønne inkje at det e totalfråhaldshaldningane og misjoneringa av dei så e den fyrste, framste og viktigaste årsaka te å gå fast i bedehuset og røysta på KrF. Om bedehusa og KrF får gjønåslag for sin fordømmande og misjonerande fråhaldspolitikk så blir Norge eit mykje betre land å bu i ôg, det e sikkert ôg, det. Av di, så seiar Herrens ord. Halleluja!

Linn W. Rosenborg

09.12.2015 kl.17:13

KjetilT: hæ?

Skriv en ny kommentar

hits