Usminkede følelser og frosne scones

kommentarer 3 kommentarer

I sommer skrev jeg et innlegg om en frynsete sjel, fjell og solbrente skuldre. Jeg fikk flere meldinger etter at innlegget ble postet, og senest i dag dumpet det inn en privat melding med en takk og oppfordring til oppfølging av posten. Hvordan går det med meg? Har jeg fortsatt kjærlighetssorg? Hvilken fjelltopp skal lappe meg sammen neste gang? 

I innlegget spør jeg når blir du for gammel til å blogge om knuste hjerter og fjellturer som lapper sammen sjelen. Når forsvinner følelsen av håp, og hva med den forbanna følelsen av nederlag når du innser at håpet kun skapes i ditt eget hode? Når er det ok å velte seg i kjærlighetssorg og når er det på tide å si stopp? Når er du for gammel til å si "faen ta ham!" til venninner enda du vet at du ikke mener det, og at det eneste du vil er å treffe ham for å kanskje, kanskje vekke de følelsene han hadde for deg. Sånn at du kan føle deg bra igjen. Du vet. Patetisk ikke sant? Når er du for gammel til å være akkurat så patetisk?

Når er det stopp på å skamme seg over å være ærlig om hva man føler? Når ble det mer stilig å fake it 'til u make it enn å vise følelser? Når er du gammel nok til å kutte ut skuespillet? Jeg føler meg crap. Gammel, og crap. Er det ok å si? Jeg har lyst til å hyle i ren frustrasjon, gråte ned i puta og gå i pysj hele dagen. Jeg har lyst til å være åpen om at livet ikke alltid er en dans på roser, uten å få beskjed om å ta meg sammen. Tro meg; jeg tar meg sammen. Jeg har tatt meg sammen, men jeg tror ikke at styrke ligger i å skjule følelsene dine. Jeg tror styrke ligger i at du tør å gråte. At du tør å legge stoltheten til side og si at "nå, nå sliter jeg faktisk litt med å takle tingenes tilstand." Og det er ok! Det ligger mye styrke i å tørre og være svak!

Jeg vet fortsatt ikke svaret på noen av disse spørsmålene. Jeg vet fortsatt ikke når, jeg vet fortsatt hvorfor og jeg vet fortsatt ikke hvordan. Jeg mener fortsatt at følelsen av å falle ikke er statisk og at solen (ofte) venter bak neste fjelltopp. Det jeg vet er at litt skyer ikke nødvendigvis trenger å være så ille, og at usminkede følelser ikke bare er usunt. 

Jeg vet at jeg senest i dag våknet og var tung i kroppen og at jeg fortsatt kjenner stikk av savn. Jeg er usikker på om det er etter en spesiell person, eller om det er et generelt savn. Etter noe.

Jeg mener fortsatt at det er ok å føle seg crap innimellom. At det er ok å kreve noe annet fra de rundt deg enn "nå må du ikke være så negativ". At det er ok å si at jo, nå er det så lenge siden ting løsnet og gikk min vei så nå, nå skal jeg faktisk være litt negativ! Det er lov å gråte, løpe seg bort i skogen, snuble og ringe mamma med gråtkvalt stemme for å fortelle hvor sliten du er.

Det er lov å stå i trusa på kjøkkenet og nippe til et glass rødvin mens du lytter til Melissa Horn og Elliphant. 

Det er lov å stå i trusa på kjøkkenet og nippe til et glass rødvin mens du lytter til Melissa Horn

Og vet du hva som er mest lov av alt? Å til en viss grad nyte den miserable tilstanden du er i. Å la deg marinere i hvor overveldende alt er, synke ned i mørke tanker og rote litt rundt. Jeg tror det sunt å kjenne på de vonde følelsene fra tid til annen. Jeg tror det er nødvendig å innimellom ta innover seg at nå, nå tipper det over for meg. Nå er jeg så stressa over hvor jeg ikke er livet at angsten velter inn over meg som flodbølge.

Jeg tror det er både sunt og nødvendig, men det er også viktig å la seg påvirke av små, fine ting. Som det å finne fire hjemmebakte scones i fryseren, at en kjekkas nettopp sendte meg en melding, at jeg i går satt side om side med ei venninne og lo, at hunden min nettopp slikket meg på leggen og at været ute passer sinnstemningen min helt perfekt. Det er viktig å huske at det finnes en fjelltopp, en knaus eller bare en liten tue som du før du aner kommer til å sitte på. Og når du sitter der kan du nyte smilet som lurer i munnviken, solstrålene i nakken og matpakke med svett ost.

Det kjennes ok + å ha det miserabelt i dag. 

På tallerkenen har jeg varme scones og på anlegget har jeg Melissa Horn. Du går nu. Som jag hade dig förut. Jag saknar dig mindre och mindre. Det kjennes ok + å ha det miserabelt i dag. 


Takk for at akkurat du leste innlegget mitt. Følg Kommentarfeltet på Facebook for innlegg rett inn i feeden. 

Følg meg på Instagram her!

3 kommentarer

05.11.2015 kl.13:34

Du har en super fin blogg! Kan du komme med noe sunne mat tips og treningstips. Kan du lage noen sånne Diy filmer? Klem!

Ida Malene

28.11.2015 kl.09:53

fint innlegg Linn <3

Linn W. Rosenborg

29.11.2015 kl.22:40

Ida Malene: takk snuppa!

Skriv en ny kommentar

hits