Gi meg styrke, det er bartetid!

kommentarer 3 kommentarer

Denne helgen er meget mulig den beste helgen i hele 2015. Mye fordi pappa fyller 60 år, og jeg skal tilbringe hele kvelden med familien, men også fordi det er slutten av oktober. Slutten av oktober betyr kun en ting; at november starter i morgen. Og hva betyr det, annet enn at jeg er en dag nærmere eksamen? Movember mine venner, movember!

Måneden da mannfolk over hele lista lar barten gro og smilet bli bredere. Jeg må bare være ærlig og si at jeg syns det er noe ulidelig sexy med menn som kan gro en skikkelig bart! En bart sier noe om generell skjeggvekst, og skjegg er digg! Nei, jeg er ikke sånn megafan av de lange helskjeggene, men to-tre dagers-stubber? Ja takk! Du har søren ikke klint ordentlig før du våkner om morgenen med rød-flammet hake etter å ha fått ansiktet skjendet at mykharde skjeggstubber. Sukk. 

Du har søren ikke klint ordentlig før du våkner om morgenen med rød-flammet hake etter å ha fått ansiktet skjendet at mykharde skjeggstubber. Sukk. 

Det er noe merkelig tiltrekkende med menn som lar barten gro på tross av at det kiler under nesa og ikke alltid er like kledelig. Det er noe som gjør at det kribler litt ekstra når en mann med bart lener seg helt inntil og hvisker meg noe i øret. Han kan spørre hva klokka er og jeg blir mo i knærne. En mann med ryggrad til å bære en bart med stolthet er en mann jeg kan digge! 

Det jeg derimot finner litt rart er at enkelte kun lar barten gro, uten å sette seg inn i hva den gror for. For hva er egentlig movember?

Movember er en årlig kampanje for bevisstgjøring om menns helse og pengeinnsamling til forsknings- og støtteprogrammer med fokus på prostatakreft, testikkelkreft og psykisk helse. Bak kampanjen står Movember Foundation, som er en uavhengig internasjonal stiftelse (fritt sitert fra Wikipedia). 

Det jeg liker best med årets movember er lanseringen av Move. Her rettes fokus mot at en bart ikke redder liv, men at økt aktivitet er sentralt for en sunnere livsstil. Deltakere oppfordres til å være fysisk aktive i 30 dager, og med dette gi seg selv en kick start mot et sunnere liv. For et tiltak! 

"Et økt fokus på trening virker forebyggende mot kreft og bør ha en viktig plass i både i behandlingen og rehabiliteringen av kreftsykdom. I år kan man derfor delta på en ny måte gjennom kampanjen Move som oppfordrer folk til å være aktive. Kom igang med treningen med vårt 4-ukers Movember-program som du finner her. "

Et økt fokus på trening virker forebyggende mot kreft og bør ha en viktig plass i både i behandlingen og rehabiliteringen av kreftsykdom.

Jeg er velsignet med å kjenne mange, mange, mange flotte menn. Jeg vil gjerne beholde alle disse mennene i livet mitt for alltid - og flere med dem! Derfor ønsker jeg å oppfordre alle til å delta i årets movember og Move. Jeg sliter litt med å gro bart selv, men jeg er LETT (kremt) med på å være aktiv i tredve dager. Hvis noen vil være med på en intervall-økt i Nordmarka, en sykkel-time, en klønete runde med squash, en styrke-økt eller sirkeltrening på Myrens så stiller jeg med ømme muskler og godt mot.

Jeg kan alltids stille opp for sosialt heng om barten må luftes, og til nød også litt skjegg-klining om noen melder interesse for det. Kriteriene for det er blant annet at du er en dedikert movember-deltaker. Resten av kriteriene for det siste punktet kan vi ta hvis situasjonen melder seg, ey? Det er jo for en god sak, så la oss bare kline til! 

Jeg kan alltids stille opp for sosialt heng om barten må luftes, og til nød også litt skjegg-klining om noen melder interesse for det.

no.movember.com kan du registrere deg og barten din, poste bilder av hvor pent du steller med den, og samle inn penger til den viktige saken. 

Gjør som følger: 

1. Registrer deg og start glattbarbert den 1. november

2. Gro og stell barten din de 30 dagene Movember varer

3. Samle inn penger og spre det viktige budskapet

Easy peasy! 

For å være ordentlig raus legger meg ved noen bilder av et lite knippe bra mannfolk jeg er så heldig å kjenne, med og uten bart og skjegg. Det er flere med dem, og jeg skulle gjerne vist frem alle. Familie, kompiser og venner - noen nære og noen fjerne. Enkelte har jeg aldri møtt men snakket masse med, enkelte har jeg vært forelska i og andre har fortjent en plass i hjertet mitt utelukkende for å spille riktig sang på radioen akkurat den dagen. Noen ser jeg opp til, noen har opplevd ting jeg bryter sammen bare av å tenke på mens andre har stirra kreften i hvitøyet. Alle er sjukt bra karer med sine historier, særtrekk og engasjement. Dere er vilt kjekke, kule og smarte alle sammen!  Løp på badet. barber dere og bli med på movember og Move, ja? 


//Tusen takk til Joakim for å bruke noen timer en lørdag formiddag på å lage en collage for foto-amøber som meg. Du er rå! 

 //Alle bilder er selvsagt gjengitt med tillatelse 

//Flere av disse kara er single. Go figure. 

3 kommentarer

Andrea

31.10.2015 kl.14:49

FOR noen kjekke karer!! Spesielt han øverst til høyre! ❤️

Geriatriks

02.11.2015 kl.16:30

Hehe...kan dessverre ikke si jeg føler meg hottorama med bart gitt... Som du så i innlegget mitt ;)

Linn W. Rosenborg

05.11.2015 kl.13:35

Geriatriks: Pøsj! Bart er hot! Bær din bart med stolthet. Stolthet er det hotteste.

Skriv en ny kommentar

hits