Ikke hyl når du blir voldtatt for da ba du om det selv!

kommentarer 31 kommentarer

På lørdag, før jeg reiste på fjellet, startet jeg på et innlegg om tragedien i Sverige. Jeg hamret i vei i sinne om hvor kvalmt det er å kritisere medier som kaller dette et rasismedrap, hvor håpløst det er å sammenligne disse drapene med Ikea-drapene og hvor opprørende det er å, igjen, lese kommentarfelt som flommer over at setninger om omvendt rasisme. 

Jeg begynte å skrive alt dette. Jeg linket til saken om Frp-politikeren som uttalte forståelse for terroristen og jeg hamret i vei i sinne om dere som skriver "en tragedie, men..". Det er ikke noe men etter slike drap. Der er kun det foran men'et. Tragedien. 

Jeg begynte å skrive. Jeg skrev til tastaturet skalv og jeg holdt fingeren over publiser-knappen. Før jeg rakk å poste kom reisefølget, jeg satte sinnet i pausemodus og slang fjellstøvler og rødvin i bilen. 

Vel innlosjert på hytta, slitne etter en lang tur på fjellet og mette etter viltgryte surfer jeg gjennom nyhetene. Igjen kommer knuten i magen snikende. 

Jeg leser om brannen i Ulsteinvik med bankende hjerte. Det er andre gangen på tre uker at boligen som huser 12 utenlandske statsborgere er blitt påtent. Jeg tror ikke jeg er den eneste som raskt lot tankene vandre til Sverige og andre europeiske land hvor flyktningmottak og boliger som huser asylsøkere både er påtent og forsøkt påtent, og nå sverdangrepet som drepte en ung lærer og en elev ved en skole i Trollhättan. Jeg kjenner at det knyter seg mens jeg blar meg nedover. 

Igjen preges kommentarfeltet av sympati og fortvilelse som raskt druknes i drittslenging, antakelser og synsing som vitner om både råtne holdninger og det sedvanlige "jeg gidder ikke lese mer enn overskriften, men kommentere skal jeg!". Denne gangen kjenner jeg at det rakner litt for meg. Jeg går til raid. Til angrep om du vil.

Jeg svarer "fint om du gidder å lese saken før du kommenterer" på sikkert 20 kommentarer. Jeg skyter ut likes som et annet automatgevær til alle som påpeker det samme og som ytrer bekymring og omsorg. Og så ser jeg en kommentar som jeg ikke klarer å la gå. Jeg siterer. 

Garantert ei kokke ulykke på kjøkkenet. De er ikke vant til teknologi så de valgt nok å koke mat over åpen flamme Di gjør hjemme. For å omvende seg å lære fra andre det er de jo så alt for god for!

Jeg stopper opp et lite sekund. Kanskje et litt for kort et? Svarer.

Du er jo helt nepe. Imponerende latterlig kommentar. Gratulerer. 

Jeg innser at jeg burde legge ned telefonene. Spille yatzy og spise sjokolade. Diskusjonen fortsetter med at jeg retter litt på språket hans, han beskylder meg for å være ute etter kjendisstatus (..) og så videre. Så kommer det. Argumentet som jeg er så trøtt på å lese. Ordene som gjør at det vrenger seg i meg. 

Ser jo på alle kommentarene at du er en venstrevridd sosialistisk nepe å ønsker tidlig vis bare å om enge deg med kun slike. Jeg er en ren dyrket nasjonalist å hater folk som deg spyr av tanken på at du inn har norsk pass. Så artig du bryr deg mer om norsk rettskriving en din egen sikkerhet. Ikke hyl når du blir voldtatt for da ba du om det selv "hvite hore" som noen vil kalle deg av ønskede landsmenn. 

Ikke hyl når du blir voldtatt for da ba du om det selv "hvite hore" som noen vil kalle deg av ønskede landsmenn. 

Jeg skriver her noe av det samme som jeg svarte ham, og som jeg kommer til å svare alle som kaster slik uvitende, hatefullt oppgulp som det der i min retning. Dere er helt på trynet og jeg ønsker dere lykke til videre med deres rasistiske, miserable dritt-liv. Det diggeste er at det er oss "sosialistiske nepene" (vi som kjemper for demokrati og frihet på tvers av etnisitet, religion og fødested) som sørger for at analfabeter og lavpanna suckers som dere har en madrass å lande på når utdannelsen fra Livets Harde Skole viser seg å være verdt ca null. 

Og i fullt alvor. Ikke kom her å påberop dere å ikke være rasister, men nasjonalister. Skal dere bruke voldtekt som argument så får dere faen meg være tøffe nok til å kalle dere selv nøyaktig hva dere er! Når nasjonalromantiske følelser blandes med den typen innvandringskritisk og hatefull retorikk er det på tide å begynne og lese seg opp litt før en kaller seg nasjonalist.

Skal dere bruke voldtekt som argument så får dere faen meg være tøffe bok til å kalle dere selv nøyaktig hva dere er!

Ofte er kommentarfeltene og slike diskusjoner preget av en klassisk fascistisk retorikk hvor nasjonalisme og fedrelandskjærlighet benyttes som argument for hat overfor en bestemt gruppe. Med dette både misforstås og misbrukes hele nasjonalist-begrepet, og det er på høy tid med en liten realitets-sjekk. 

Dere er rasister. Enkelte av dere drar det enda et hakk videre og kan til og med smykke dere med tittelen fascister og/eller nynazister. Dere er rassfolk.

Mange rundt meg hvisker "at du gidder" og jeg svarer alltid "noen må gidde". Noe må faktisk gidde. Noen må ta til motmæle. Noen må peke på hatet og drive det frem i lyset. Noen må faktisk tåle å få den typen meldinger som du, ja du din lille dritt som ikke tålte å bli sagt i mot, nå sender meg. Nei, jeg er ikke redd for at du skal skjelle meg ut foran alle. Ikke send meg dritten din på personlig melding før du blokkerer meg. Det er bare feigt. Feigt og patetisk. 


 

Jeg har tidligere skrevet om blant annet ytringsfrihet og netthatrasistisk propaganda, å kalle en spade en spade og en rasist for en rasist og medias tilsløring av rasist-begrepet. Les, del og sleng gjerne inn en kommentar! 

 

31 kommentarer

Thea

26.10.2015 kl.21:05

Først og fremst: 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Du skal ha heder, ære og en million dollars for å ta til motmæle i den kloakken som utgjør dagens kommentarfelter. Jeg er enig i alt du skriver her, jeg har tatt meg noen runder der selv, og det er deprimerende. Jeg ser meg rundt når jeg tar bussen og lurer på hvor de gjemmer seg, hvor er alle de som truer med voldtekt sånn på en vanlig mandag? Jobber de på Narvesen liksom? Hvordan kan dette landet være så fullt av idioter, voldelige, stusslige, dumme, triste mennesker??

Du får ta deg en tår og en runde Yatzy og lade opp. Så kan du jo glede deg over at du vinner over dem i det meste, også rettskriving.

✌️

Andrea

26.10.2015 kl.23:17

Sier meg rungende enig i alt du skriver! Noen må ta til motmæle i den jævelskapen som foregår for tiden! Det er så utrolig viktig at vi står opp imot den farlige idiotien som preger dagens samfunn. Det er skremmende å se de ekstreme stemmene som bare blir flere og flere og begynner å virke nærmest normalt for folk flest. Folk pisker hverandre opp og medmenneskligheten forsvinner. Det er ekkelt og fryktelig skummelt å vitne denne utviklingen.

Stå på Linn! Jeg håper så inderlig flere tar del i kampen mot uvitenheten og fremmedfrykten. Ikke gi deg.

Kjetil

26.10.2015 kl.23:27

I hvor mange år har dere venstrevridde skrullinger uttrykt forståelse for den palestinske terroren som går ut over sivile Israelere hver eneste dag?

Den ukontrollerte flommen av muslimer som renner inn i landet vårt, kommer til å ende i katastrofe. De som applauderer invasjonen er medskyldige i den kommende borgerkrigen som vil kreve titusenvis av liv.

Tonje

27.10.2015 kl.09:25

Altså Linn. Det er sånne kommentarer som den over her, fra Kjetil, som får meg til å tenke "hvor skal jeg begynne engang".

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.09:26

Kjetil: Foreslår en liten fot i bakken. Invasjon? Borgerkrig? Kreve titusener av liv? I Norge mener du? Ok.

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.09:28

Tonje: det samme tenker jeg. Hele tiden.

Bea

27.10.2015 kl.11:53

Godt innlegg dette og jeg regner med at du har mange med deg. Det er ikke godt å vite hvilke meninger man skal ha rundt det som skjer i Europa nå, men alle de hjerteløse innleggene gjør meg forbannet. Samtidig er det ikke så vanskelig å se hva slags typer som ofte står bak. Ensomme, blakke, uten utdannelse/dannelse og fulle av hat overfor alt som går utenfor deres egen sfære. Små mennesker m.a.o. At flere er bekymret for hvor det vil ende er ikke merkelig, men det å velte ut all shiten sin i nettdebatter handler vel ofte om langt mer enn det leselige.

Kjell

27.10.2015 kl.11:57

Helt enig i at det ikke høre noe sted hjemme med noe men... i denne typen saker

Slik det heller ikke hører noe sted hjemme når man snakker om reaksjonene til enkelte over noen visse karikaturer, eller ved palestinske angrep mot Isralitter, for å nevne noe

Marthe L

27.10.2015 kl.12:57

Linn, hvor går grensa di? hvor mange flyktninger skal vi ta imot? hvor mye skal/kan det koste? Hvor mange kan du huse på hytta di? er du villig til å stå personlig til ansvar for noen av de?

Av alle verdens fattige, er det disse du ønsker å ta imot? Disse som lider mest?

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.13:03

Marthe L: hei! Du stiller gode og viktig spørsmål. Jeg har ikke svarene på alle. Jeg har aldri hevdet at disse spørsmålene ikke skal diskuteres. Det jeg derimot er i mot er å sette menneskeliv opp mot hverandre, og å verdsette "oss" mer enn "dem" kun fordi vi var så heldig å bli født her og ikke der. Jeg er i mot hatet og den rasistiske retorikken som kommer til overflaten når dette diskuteres.

Jeg blir også litt uvel av å sette grupper som har det vanskelig opp mot hverandre og å diskutere dette som om det er en konkurranse. Hvem lider mest? Hvem skal reddes? Man må evne å skille mellom humanitære kriser som har pågått i mange år og slutte, nye kriser. Det er mulig, og lov, å ha to tanker i hodet samtidig.

Nei, vi kan ikke redde alle, men vi kan redde mange mange fler.

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.13:12

Marthe L: *akutte. Ikke slutte. Skrev litt fort på tlf der gitt.

Geriatriks

27.10.2015 kl.14:12

Det er noe disse kommentarfeltsullikene ikke helt forstår...nemlig det at om de vil ha gehør for å ville diskutere temaer, som feks innvandring, så må man lære seg å nettopp diskutere...ikke å skrike og bælje ut at alle andre er idioter og ikke skjønner noen verdens ting.

Det blir akkurat som da feks Natur og Ungdom ble invitert på debatter på 80-tallet.. det eneste de gjorde var å skrike og surre så ingen fikk med seg den åpenbart gode hensikten i miljøkampen deres.

Røy

27.10.2015 kl.16:01

Ja, eg e heilt samd, vettu. Heilt forferdeleg med all denna rasismen. Me sjår han seinast mot dei stakkars flyktningane i Sverige så ikkje ville finna seg i å bu longt inni skogen og så kreve å bli kjørt te ein skikkelege storby og bli busett der. Koffor kan dei ikkje barra få det så dei vil? Viss ikkje e det jo rasisme, vettu. Eg synst me må arrangera sånt politisk korrekt rosetog i regi av SOS Rasisme og Blitz mot at offentlege myndighetor ska behandla dessa så rasistisk. Det vil ikkje barra vær lurt, men kjempelurt. Tjen folket!

Tina

27.10.2015 kl.16:11

Popularitetsstatus*. Når man retter på noen må man i det minste ha rett. Bortsett fra det er jeg helt enig med deg!

Hold Brillan

27.10.2015 kl.16:21

No synst æ det byn å bli jævli my skit frå syden hen i Lefsvika, så my at æ tru faan tøkki mæ at æ ska tyn ein av skitskoiltan. Hvis dæm itj vil levva som vi gjær, æt svinkotelætta og drikk karsk, så kain dæm berre skli sæ vækk. Og det kain du 'å, ditt spøkels. Det e berre Troillongan som ska hette fer Rosenborg, og det e no berre så det e, det. HOLD BRILLAN!!!

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.16:36

Tina: ups. Takk!

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.16:37

Hold Brillan: hahahaha!

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.16:40

Røy: ok.

Kenneth

27.10.2015 kl.17:21

Det er vel ett kjent problem at de som står ytterst til venstre og ytterst til høyre har problemer med å holde debatten saklig. Når det er sagt så mener jeg at det er viktig at alle blir hørt, jeg er redd det vil bli en ytterligere polarisering om man skal fortie enkelte grupper, meninger og ytringer. Utfordre dem uten å være hånlig og respektløs, det er det jeg har funnet ut fungerer best. Jeg har hatt endel fighter på nett med personer på både ytterste venstre og ytterste høyre. Av de på venstre blir du temmelig fort kalt rasist om du stiller noen spørsmål. Og av de på høyre siden blir du kalt for landssviker om du stiller dem litt spørsmål rundt deres ytringer. Men etter de rundene jeg har hatt med dem så er de nå mer moderate i hva de ytrer har jeg lagt merke til. Som jeg sier til dem; det er ikke nødvendigvis bestandig hva du ytrer som gjør det spiselige eller ei, men heller ordene og måten du fremlegger det på. Behandle alle med respekt, uansett om de fortjener det eller ikke. Det er det du som vinner på. Det er i allefall det jeg forsøker etter beste evne.

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.18:17

Kenneth: godt sagt. Har (til en viss grad) forsøkt å svare saklig på meldinger jeg fikk i dag. Fikk bilder av døde babyer i retur. Ganske digg.

Undrende

27.10.2015 kl.19:25

Fin kommentar Linn, jeg er hjertens enig i at det florerer mye søppel i kommentarfeltene. En ting jeg lurer på. Hvorfor kan man ikke sammenligne IKEA og Trollhättan? Har jeg forstått det riktig så er det en syk jævel som har drept to mennesker i begge tilfeller.

Forskjellen ligger i at ved det ene tilfellet ble både drapsmann og ofre anonymisert og både presse og myndigheter holdt en lav profil. I det andre tilfellet ble både ofre og drapsmann behørig utlevert i det samlede medias gråte-kor mens myndighetene, ved statsministeren, sto i fremste rekke. Det er vel, tatt dette i betraktning, ikke så rart at noen begynner å snakke om klassifisering av ofre hvor man gråter mer for noen?

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.19:27

Undrende: slik jeg har forstått det fant politiet klare bevis på at angrepet var rasistisk motivert i det ene tilfellet, noe de ikke hadde holdepunkter for å si i det andre.

Undrende

27.10.2015 kl.20:40

Ok. Nå uttalte han visst at han ønsket å drepe mennesker som "så svenske ut". Dette fordi han hadde fått avslag på asylsøknaden sin, men jeg sitter som du sikkert skjønner ikke på definisjonretten vedrørende rasisme.

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.21:05

Undrende: det har gått meg hus fordi. Er dette noe jeg finner i media, eller er det synsing? Skal ta meg et nytt søk. Rett skal være rett. Definisjonen på rasisme er relativt enkelt egentlig.

Undrende

27.10.2015 kl.21:20

Det er Vestmanlands Läns Tidning som siterer den rettspsykiatriske undersøkelsen.

http://vlt.se/ikeamorden/1.3213362-mordarens-val-av-offer-de-sag-svenska-ut-

ingeniørstudent

27.10.2015 kl.21:22

Tror du skal være glad noen har gått ''Livets Skole''. Det er disse som er arbeiderne, og muligens har bygget huset du bor i?

Å angripe noen for rettskriving oppfattes for meg som at man har tapt en diskusjon. Jeg har i hvertfall IQ nok til å forstå en ordelingsfeil eller mangel på stor bokstav.

Før du finner noe feil på norsken min, jeg fikk 4 i norsk på videregående og det er noen år siden. ;)

Linn W. Rosenborg

27.10.2015 kl.22:22

Undrende: takk - skal lese og ev korrigere i morgen :)

Tom

27.10.2015 kl.23:44

IKEA-drapene nylig i Sverige var rasistisk motivert mot svensker.

Hvor mange av dere tror det vil komme fram i norske medier?

http://vlt.se/ikeamorden/1.3213362-mordarens-val-av-offer-de-sag-svenska-ut-

kalle

28.10.2015 kl.14:22

jeg begynner å bli så gammel at jeg kan si at jeg bidro til velferden du nå nytter godt av. Friheten til å si hva du vil og gjøre hva du vil. Jeg vil gjerne at mine barn skal oppleve dette også. Dette er vårt land som vi bør verne. Husk at islam er en totalitær ideologi, de klarer jo ikke leve sammen i Midtøsten. Stamme mot stamme krangler de. Hvorfor skal vi i naivitetens navn importere dette til Norge. Jeg vil si som Australia sier " if you wanna live and work in Australia knock on our door dont try the back door". Jeg har bodd i muslimske land og jeg tror ikke du ønsker deres ideologi, farvel likestilling er det første!

Linn W. Rosenborg

28.10.2015 kl.14:29

kalle: Hei. For det første; vi bidrar alle til velferden som vi alle nyter godt av. Jeg ikke enig i dine påstander om innvandrere fra muslimske land ikke kan leve i fred side om side med oss nordmenn. Jeg trur på et godt integreringsarbeid, holdningsendrende arbeid og bekjempelse av alle former for ekstremisme - det være seg høyre- eller venstrevendt. Jeg ønsker ingen ideologi. Jeg ønsker et samfunn basert på demokrati, medmenneskelighet og rettferdighet, og jeg trur ikke som du at muslimer ikke ønsker det samme for deg å sine barn. Flere muslimske miljøer arbeider aktivt for likestilling, og det finnes noe som heter modernisering. Det trur jeg på.

kalle

28.10.2015 kl.16:19

hei Linn, det er flott at du tror på en bedre verden men Norge er ikke prøvekaning for venstresiden's våte drøm om utopia. Dette er virkeligheten, islam er ikke demokrati. Mesteparten av muslimene er som oss men skal vi risikere vår sikkerhet for denne lille gruppen radikale som vi leser om hver dag. De som kommer følger heller ingen lover og regler, gir f*** i pass etc, stormer over grensen og brøler asyl.Hva forteller dette deg? Hvor står det skrevet at Norge er åpent for alle som søker lykken. Hva med våre landsmenn som trenger hjelp, de får ikke hjelp i dag da svaret fra politikerne er "no budget".

Skriv en ny kommentar

hits