Penis i fri flyt og moralske skrupler.

kommentarer 10 kommentarer

Jeg leste tidligere denne uken et innlegg hvor en skuffet 16-åring slakter konseptet "nakendating". Min første innskytelse var en løs humring, men etter å ha lest innlegget flere ganger må jeg si meg forundret og litt trist over denne ungdommens snevre syn på nakenhet.

For å oppklare litt: TVNorge har i høst programmet Adam møter Eva på programmet. Konseptet er at en mann og en dame møtes på en "øde øy", kliss nakne. Her skal de i løpet av et par dager bli kjent med hverandre uten muligheten til å danne seg et inntrykk ut i fra klær og andre stilmessige preferanser. Hvis de to (og etterhvert en utfordrer. Også denne naken) får en god kjemi kan de velge å møtes igjen for videre bekjentskap - da påkledd.

Si ;D-innlegget starter med spørsmålet "Ønsker vi at de voksne skal godta at barn sitter og ser på folk som stripper?" Jeg er ikke spesielt bevandret i strippe-miljøer, men i mitt hode er stripping en litt mer sexy avklednings-prosess enn å sitte/ligge/stå på kne på en ustabil flåte på åpent hav mens man klønete vrenger av seg klærne. Videre er 16-åringen i harnisk over hvordan programmet gir innsyn i de mest intime scenene i menneskers liv. Også her stusser jeg. Er nakenhet automatisk det samme som intimitet? Jeg har hatt noen svært intime øyeblikk i livet som ikke har involvert å håndhilse på et menneske naken, og jeg har også vært naken uten snev av intimitet.

"At det skal være helt naturlig for barn å sitte og se på programmer som inneholder seksuelle scener, og at de voksne faktisk godtar at barna sitter og ser på folk som stripper og har sex med hverandre".

Nå har ikke jeg sett mer enn tre episoder av programmet, men er jeg den eneste som finner dette vannvittig lite seksuelt? Jeg har ikke sett et eneste kyss, ikke en eneste mannlig hånd på kvinnelig bryst, ingen opphissa-stive brystvorter og ingenting som er i nærheten av en erigert penis. Masse naken kropp, men ingen seksuelle scener. Hvis dette har funnet sted så opplys meg gjerne, så skal jeg endre ordene mine. Jeg vil nok allikevel ikke bannlyse programmet - sex er sex. Like naturlig som å spise.

Jeg siterer videre: 

"Dette vil føre til at det blir noe skittent og urent med relasjonen mellom mennesker, fordi alt av moral er utvannet. Ingenting betyr noe lenger."

Jeg kjenner at jeg får lyst til å møtte ungdommen bak innlegget. Jeg får lyst til å klemme han/henne og si at hei, nakenhet er da ikke ikke skittent? Nakenhet er ikke urent eller umoralsk, er det vel? Nakenhet er jo det mest naturlige i verden, og er det ikke flott med et program som viser nakenhet på en så naturlig måte? At tanken bak programmer er naturlighet og ikke sminke, klær og styla hår? Jeg syns det! Jeg får lyst til å vite hvilken skole denne ungdommen går på, og røske tak dem som har ansvaret for seksualundervisning på den aktuelle skolen. Jeg får lyst til å danne et utvalg i kommunen med fokus på opplæring i kropp og sunn seksualitet.

La det være sagt at jeg selv er drittlei nakenhet. Jeg er lei at nakenhet brukes for å bekjempe kroppspress og jeg er lei av at det å vise seg naken skal være symbolet på at man elsker seg selv. Jeg er fryktelig lei av medias evige seksualisering og kvinnediskriminerende fremstilling, og jeg er sjukt lei av nakne kropper hvor enn jeg snur meg. Jeg har skrever litt om kropsfokus  her. Verdt å lese om du spør meg!

Kjernen her er jo at dette programmet gjør det stikk motsatte. De bruker nakenhet for å selge programmet, jeg innser det, men her er ingen styla og retusjerte kropper fremstilt som idealer. Her er konseptet "kan man like hverandre uten å være blendet av klær, smykker og pynta fjes?". Kan du like meg som jeg er - strippet ned til det reneste av det rene? Usminket, upyntet og hundre prosent naturlig?

Jeg mener ikke å gå i strupen på en 16-åring med dette innlegget. Jeg mener kanskje heller å gå i strupen på foreldrene og miljøet rundt 16-åringer som mener at all nakenhet er seksualisert, og at to voksen mennesker som er nakne sammen er noe skittent og urent. Hvor har ungdommer som mener dette fått det fra at kropp er unaturlig? At en naken pupp og penis i fry flyt er umoralsk? Ja, en naken pupp og penis i fri flyt kan i en annen kontekst være svært så seksualisert, men på TVNorge kl. 2130 en torsdag kveld? På en strand? Med masse sand? En naken pupp som er slapp og naturlig hengende etter mange timer i varm sol? En mann sittende på huk med en langt i fra erigert penis mellom bena mens han tenner et bål? To nakne kropper som sitter og spiser grillmat på stranden sammen?

Så kleint at jeg får vondt i ryggraden, ja. Men seksuelt, skittent og urent? På ingen måte. Jeg er faktisk mer bekymret for hvordan de skal få sanden ut av rumpesprekken (og andre sprekker med den!) enn jeg er for utvannet moral. Så til deg, skuffet (16), kle av deg klærne og se på deg selv naken i speilet. Er du skitten? Nei, du er da bare naken!

 


//Bildet er hentet fra HA.

 

10 kommentarer

Geriatriks

12.10.2015 kl.10:09

Takk og takk og takk for dette innlegget :) Det oppsummerer alt som er feil med den oppvoksende generasjons tankegang rundt nakenhet. Har skrevet noe om dette selv og ved et par anledninger og senest dette http://geriatriks.blogg.no/1427700309_dusj_naken_for_f.html for en liten stund siden..

Runar Andersen

12.10.2015 kl.11:52

Kloke og velskrevne ord.

Linn W. Rosenborg

12.10.2015 kl.12:28

Geriatriks: Hei, og tusen takk for kommentar! Følg gjerne med for flere poster her: https://www.facebook.com/mittkommentarfelt. Gleder meg til å lese ditt innlegg :)

Linn W. Rosenborg

12.10.2015 kl.12:28

Runar Andersen: Takk, så hyggelig! Følg gjerne med for flere poster her: https://www.facebook.com/mittkommentarfelt

Tor

12.10.2015 kl.13:06

Takk for noen sannhetens ord. Koblingen mellom en naken kropp og sex har blitt hysterisk. Hva er egentlig så farligt med å vise Guds skaperverk i sin sanne natur? Svømmer et par ganger i uka, og her er 90% påkledd i dusjen. Hva er så farligt?

I min idrett(orientering) har ikke dette hysteriet kommet enda. Vi har ikke andre garderober enn Guds frie natur, så her foregår skifte av tøy med et håndkle rundt seg, eller å snu ryggen til. Og når det er sagt, alle er ikke like strømlinjeformet. But who cares?

Carina Behrens

12.10.2015 kl.14:00

HAIL LINN THE QUEEN <3 Dette var fantastisk skrevet, og satte ord på så mye jeg ikke klarte å sette ord på!

Linn W. Rosenborg

12.10.2015 kl.14:15

Tor: nemlig! Tusen takk for kommentar.

Linn W. Rosenborg

12.10.2015 kl.14:15

Carina Behrens: <3

Daniel McDonnell

14.10.2015 kl.02:39

Alle bryr seg, og det liker jeg. At det er godkjent er en fantastisk egenskap, og det at alle foreslår å prate om dette. Selv om det er dårlig TV. Finns det noen andre programmer på boksen? Jeg føler at spørsmålene mine er dumme, og selv om min lærer sa det ikke finns dårlige spørsmål, så har mange et helt vanlig svar på skapelsen bak dette programmet.

Jeg har vært nysgjerrig, og jeg vet du har vært det og. I mitt innerste vil jeg ikke innrømme det, men overskriftene på mediene har vinket meg inn, fordi jeg ikke aner bedre og har gitt opp bokhylla. Det er ikke nok bilder i verden til å beskrive det jeg finner nyttig på forsiden til mediene. Det er som om de har herjet siden jeg mistet forståelsen.

Jeg har lyst til å skrive, men jeg mangler menneskene til å bevise det. Vi sitter kun igjen med de som ikke sanser. De ubeskrivelige.

Linn W. Rosenborg

14.10.2015 kl.07:59

Daniel McDonnell: dette var en kjent ordlyd. Tar jeg feil?

Skriv en ny kommentar

hits