Den hellige (kafe)time og andres skrikerunger.

kommentarer

I forrige uke snublet jeg over en sak i på Mammanett om en særs frekk lapp på en kafe på Røa. På lappen står det: «Til informasjon: Det er ikke tillatt å arrangere barselgruppe treff/møte i dette lokalet uten samtykke/reservasjon.»  Det står altså ikke at det at det ikke er tillatt å holde barseltreff eller møter i lokalet, kun at disse skal avtales på forhånd. Hva skjer? Mammaer og pappaer i det ganske land blir provosert og føler seg krenket.

Jeg syns Pappahjerte forsvarer kafeen godt i sitt innlegg "Kafeen som hater barn", og syns det er knall å se en forelder med såpass innsikt og kløkt. Også Linn Doherty går ut og ber barselmammaene og barnevognmafiaen slappe av litt. Det finnes selvsagt også nok av innlegg fra mødre som mener dette ikke gjelder dem, at de aldri har skiftet bleie på en kafe, at deres barn ikke gråter høyt og at de på ingen måte kjenner seg igjen i kafeeieren på Røa sine beskrivelser. De er selvsagt ikke blant disse foreldrene som mener at universet kretser om dem og deres barn.

Hvem er så disse foreldrene som lar barnet sitt hyle sine lunger blå fordi de selv har vent seg til lyden? Jeg kan love deg at vi andre på kafeen ikke er vant til, eller komfortable med den lyden. Vi sitter nemlig her for å jobbe og kose oss. Ja, og jeg surner faktisk når jeg får sparket i stykker strømpene mine på trikken av et par leirete cherrox. At "barn er barn" og at dere er på vei fra barnehagen er faktisk ikke mitt problem; jeg skal på en middag og har ikke med meg ekstra strømper. Nei, det er faktisk ikke greit at alle venninnene dine må planlegge alle treff etter når du må amme eller avleggeren skal sove.

Jeg har ingenting i mot barn, snarere tvert i mot, men jeg har altså ikke egne. Det jeg derimot har er en forkjærlighet for å sitte på kafe, ha hele strømper når jeg ankommer middager og at planer og sosiale sammenkomster skjer på alles premisser. Jada, jeg innser at disse foreldrene også vil på kafe, at en trikketur kan være stressende og at hverdagen er en kabal som sjelden går opp. Jeg innser at de har like rett til å komme frem på fortauet med den kolossen av en barnevogn de dytter på, og de har selvsagt rett til å få plass på kollektive transportmidler. Samtidig så utelukker ikke det ene det andre. De har rett, og jeg har rett. Jeg vil ha det digg på kafe, jeg vil ikke sitte der og føle at jeg like så godt kunne satt meg midt i en barnehage. Jeg vil høre på deilig loungemusikk og sippe til min doble latte med ro i sjela, jeg vil ikke måtte skru på full guffe for å stenge ute snakk om amming, strekkmerker, bæsjemengder og din fødsel med påfølgende revnete vagina.

Hvordan vil det bli mottatt om jeg, neste gang et barn sparker i stykker strømpene mine, gjør det samme med deres mor og eller far? Jeg lurer på hvor lenge jeg får bli sittende på kafe hvis jeg skriker av full hals. Jeg mistenker at jeg hadde blitt kastet ut rimelig kjapt av hensyn til de andre gjestene. Hvorfor skal småbarnsforeldre være noe unntak? Ta nå gjerne med deg ungen på kafe, men er det for mye å forlange at den, som andre mennesker, oppfører seg som folk? På den måten kan jeg drikke min latte og blogge, og du kan sippe din enkle skinny latte på soya. I perfekt harmoni.

//Bilder gjengis med tillatelse. Nila (5) koser seg på kafe på Oslobesøk med kafebesøk og det hele.

  

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits