Konfrontasjon - Når en "sannhet" blir en sannhet vol. 2

kommentarer

Jeg klarte ikke helt å la ballen ligge død i denne saken. Se utgangspunkt for diskusjonen her.

Skal jeg kunne argumentere for et behov for holdningsendringer i samfunnet må jeg også ta på meg min del av oppgaven. Med min del mener jeg å aktivt konfrontere holdninger jeg anser som grumsete. Jeg syns, fra et rent sosiologisk perspektiv, at diskusjonen er ganske interessant. Det som hekter meg er hvordan mennesker oppvokst i samme land, i samme by og med (ut i fra hva jeg kan forstå) de samme kulturelle omgivelsene kan ende opp med en så gjennomgripende forskjellig oppfattelse av verden, og av hva som er sant og ikke.

La meg illustrere med en samtale jeg ikke helt klarte å snu ryggen til i går. Kommentarene kopieres direkte fra kommentarfelt i sak linket til innledningsvis,og vil ikke bli renskrevet. De som har kommentert med fullt navn vil bli henvist til ved fornavn, og de med et anonymiserende brukernavn vil bli henvist til ved brukernavn.


Jeg får spørsmål "hvorfor gidder du å bry deg"? Jeg kan stille det samme spørsmålet tilbake. Hvordan kan du IKKE gidde å bry deg? Det er vårt samfunn det er snakk om. Det er dine barn og barnebarn som skal vokse opp her, ta til seg vår kultur og føre våre verdiene videre. Hvordan skal det gå med de kommende generasjonene om vi ikke tar et aktivt ansvar for hvilken kultur og hvilke verdier de tar med seg?

Takk til Anne-Sofie for å holde meg i tømmene underveis i denne diskusjonen. Takk også for gode innspill og argumenter. Jeg satt å ristet av sinne da jeg forstod at den sannheten jeg argumenterte mot stammet fra høyreekstreme nyhetssider som baserer seg på å spre nynazistisk propaganda. Det kostet meg mer krefter enn jeg trudde jeg hadde å ikke skrive "Skam deg, din kunnskapsløse, feige rasist! Fy faen så stygge holdninger du har! Jeg skammer meg over å være fra samme land som deg ditt kvalme svin!" Er ganske stolt over at jeg ikke skrev noe sånt, men jeg er da et dannet menneske.


Ivar: Ingen bryr seg om fpu uansett... At de ikke forstår at man ikke kan hjelpe noen som helst i et land som blir bomba sønder og sammen er helt latterlig å høre på!

Arne: Jeg gjør det så du tar helt feil. Vi som støtter Frp og vil hindre at landet vi oversvømmes av muslimer har bedre alternativer. Vi vil at muslimene skal forbli i sine hjemland. Det er best for begge parter. Vi vil bidra med betydelig økonomisk bistand der nøden er..

(Flere hiver seg på, og fortsetter nå å diskutere om Norge oversvømmes av muslimer eller ikke.)

Meg: Slutt å krangle om hva som er virkeligheten, og la tallene tale for seg selv? (Linker til denne posten)

Og her begynner festen.

OnkelBlaa: Men det er jo sant det han skriver!

Meg: Er det sant? Sjekk tallene og prøv igjen.

OnkelBlaa: Noen ganger skulle en tro at du og en del andre var både døve og blinde altså!

Meg: Og det hadde vært SÅ mye enklere å ta slike kommentarer seriøst om du hadde tall å backe det opp med. Hva er det jeg misser som du, den o' store klarsynte, oppfatter? Hvis jeg er døv, hva hører du som jeg ikke hører? En horde av terrorister som bor i skjulte ganger under jorda, og som derfor ikke er registrert i statistikken? En ting er sikkert, om jeg så er både døv og blind - tallene lyver ikke.
Gratulerer med dagen ass.

OnkelBlaa: Du kan umulig ha fulgt med på nyhetene, ta deg en tur innom frieord for en konsentrert strøm av virkelighet.

Meg: Oj, Ok, når nyhetene du lenker til er en høyreekstrem side drevet av tidligere Vigrid-medlemmer blir jeg litt svett. Nei takk, jeg bruker ikke "aviser" basert på å spre nynazistisk propaganda som nyhets-sted eller kilde. Takk for meg

OnkelBlaa: Nå leser jo jeg aviser skrevet av venstreekstreme også av og til så jeg ser ikke kollisjonen her altså.
Kan du for eksempel peke på noe som frieord har skrevet som ikke er sant og/eller er direkte løgn siden du er så negative til de, og hva med documet?
Og hva med de andre avisene som skriver om terrorisme og andre problemer som følger innvandring og islam?
Det er helt feil å fortrenge virkeligheten slik du her gjør, og hva som er motivet ditt er ikke godt å si.

Meg: Vanlig diskusjons-praksis:

Du kom med påstander. Jeg motbeviste med statistiske data. Du har fortsatt ikke klart å vise til en eneste konkret kilde. Å namedroppe to nettsteder er ikke god kildehenvisning. Kom med fakta du kan underbygge, tall du kan vise til i godkjente statistikker og jeg skal diskutere videre med deg. Det er du, som kommer med påstander, som sitter med bevisbyrden. Dette blir litt sånn "jeg har rett! Jeg nekter å bevise det, men du må bevise at jeg har feil!".

OnkelBlaa: Du kan jo motbevise dette:

https://www.google.no/url?sa=t...

og dette:

https://www.google.no/url?sa=t...

Problemet ditt er at du benekter fakta, mener du i fullt alvor at du skal klare å bortforklare den fryktelige katastrofen som nå rammer Europa??
Det jeg kinket til her er jo bare noen av problemene, det er jo millionvis av lignende problemer som følge av masseinnvandringen!

Meg: Tusen takk for kilder! Det er selvsagt ingenting jeg benekter, men jeg står fast på hva jeg skrev om at dette ikke er argumenter mot å ta inn syriske flyktninger. Jeg mener det er integreringspolitikken, og ikke asylpolitikken som bør gås etter i sømmene.

Det interessante her er at i begge landene du henviste til, er også jøder et utpekt terrormål. Jeg er selv jøde. Hvorfor er du reddere enn meg? Det, min gode mann, er en interessant problemstilling.

Men nå må jeg rette nesa ned i boka og studiene igjen. Ha en herlig, litt mindre rasistisk, 1. mai.

OnkelBlaa: Du ser problemet men mener at en ikke skal gjør noe for å stoppe eller begrense det selv når en ser hvilke enorme problemer det forårsaker.
Faktisk er en slik innstilling et svik mot land og folk! Siden du bringer opp jødene her så vet du vel at det er muslimer og venstreekstreme som steller i stand jødehat og lager problemer her?

Meg: Da jeg var ung var nynazistiske og satanistiske miljøer et kjempeproblem i Norge. Den typen organisasjoner er vi heldigvis nesten kvitt etter massiv innsats mot ny rekruttering til miljøet.

Restene av hat finnes fortsatt, og med Internett som digital møteplass for grumsete holdninger blir det vanskeligere å få bukt med slike ekstreme miljøer.

Når det gjelder jødehat taler historien for seg selv. Høyreekstreme har til alle tider vært de farligste og det er fortsatt høyreekstreme jeg frykter mest, til tross for at fordommer mot jøder sprer seg på venstresiden og ikke minst blant (arabiske) muslimer. Ringen rundt synagogen og den massive støtten den fikk var et uttrykk for gode holdninger som jeg tror er rådende hos de fleste muslimer, og da særlig muslimske nordmenn. Som jødiske nordmann ansvarliggjør jeg på ingen måte muslimske landsmenn for handlingene til Hamas. Jeg vil heller ikke påta meg noe ansvar for Israels krigshandlinger.

Vi nordmenn er vanvittig heldige, og jeg ønsker at vi skal dele av vår overflod med de menneskene som trenger det mest, uavhengig av religion eller hudfarge. Derfor sier jeg hjertelig velkommen til Syriske flyktninger, og håper vi sammen kan bidra til å ta de imot på en god måte.

OnkelBlaa: Nazisme har ikke vært noe problem her i landet etter 2. verdenskrig, og satanister var bare noen få skrullete personer.
Det lille som har vært av dette ble utryddet etter at en håndfull ble fengslet for et lengre tidsrom.
Problemene vi nå står overfor og som følger innvandringen er så ubegripelig mye større, og skulle ønske at folk klarte å sette tingene i perspektiv!
At du ikke frykter venstreekstreme og ikke innser at de stod bak det meste av elendigheten i forrige århundre vitner om at du ikke har lært historien.
Vi ser jo til og med nå at venstresiden i norsk politikk og diverse venstreekstreme organisasjoner er svært jødefiendtlig og blant annet vil boikotte israelske varer og tar til orde for andre fiendtlige handlinger mot Israel.
Det siste du skriver her bare beviser den naive holdningen mange uvitende folk har.

Meg: Bare fordi du har vokst opp på 2000-tallet vil det ikke si at alt før det ikke har skjedd. Og bare fordi du kun leser overskriftene i avisene (og kanskje noen artikler på de nynazistiske nettsidene du henviste til tidligere) betyr ikke det at det ikke skjer noe annet i verden.

Akkurat hvem er disse venstreekstreme du skriver om? Og hvilken elendighet er det du sikter du til? Må si jeg stusser kraftig når du nevner 2. Verdenskrig i en kommentar til en sak om syriske flyktninger, og samtidig peker på at problemene i Europa nå er uendelig mye større. Da må jeg be deg om å gjøre den perspektiv-øvelsen en gang til.

Og med det takker jeg for meg (for denne gang).

LarsEven (Som ble sitert i post linket til ovenfor): Takk for den æren å bli sitert på bloggen din! Jeg må påpeke èn ting: Har det aldri falt deg inn at kommentarfelt ikke har spesielt høye krav til dokumentasjon? Jeg skriver ikke en blogg eller artikkel. Det kunne jeg gjerne gjort og har gjort mange ganger og da er jeg helt klar på at kravene til dokumentasjon må være strenge.

Du har rett i at "sannheten" ofte (som regel?) er subjektiv sett fra hver enkelts synsvinkel. Samtidig finnes det bare èn sannhet. Mao., enten tar du feil eller jeg tar feil. Håper du er enig i det.

Påstandene mine og ditt motsvar får stå ubesvart for det meste. Det er ikke slike som deg jeg skriver for, dvs. som allerede har gjort seg opp sin mening. Jeg vil bare vise til f.eks Frisch-rapporten om arbeidsinnvandring, Brochmann-utvalget (som ble nedtonet fordi det ikke passet politisk konsensus) og SSB som faktisk publiserer oversikter over yrkesdeltagelse for ulike etniske grupper i Norge (skremmende lesning).

Jeg er dessuten historieinteressert og vet godt hvordan det kristne Europa og det muslimske Midtøsten/Nord-Afrika har stått imot hverandre nesten helt siden Muhammed kom med sine dogmer. Det vi opplever nå er bare en ny "runde" i denne striden og historien gjentar seg, men det virker å gå de fleste hus forbi.

OnkelBlaa: Dine naive og helt feilaktige fremstilling av virkeligheten blir ikke mer spiselig bare fordi du avslutter med en overhøflig setning.
Til og med i 1. mai taler blir det sagt av sosialistene at folket må arbeide lenger og mer for at vi skal ha råd til å fø på utlendinger, og da er det jo helt uforståelig at noen ønsker ennå mer utlendinger hit.
Det du egentlig ønsker og indirekte sier er jo at landet skal bryte sammen og at hele samfunnet skal gå i oppløsning, huff for en tankegang!
Det skulle rett og slett vært ulovlig å hjernevaske folk på en slik grusom måte.

Meg: Unnskyld, men nå klarer jeg ikke å holde meg lenger. HAHAHAHHAA! Lykke til din fjott.

OnkelBlaa: Ja, en lykkeønskning til meg er samtidig en lykkeønskning til deg selv, om du er norsk da!


Samme kommentarfelt, annen tråd:

Hottentott: Hirden sa det samme om jødene under krigen!

(et par kommentarer jeg ikke svarte på)

OnkelBlaa: Jødene har ikke utmerket seg med terrorisme i de landene de har bodd i, det er noe helt annet enn vi kan si om muslimer!

Meg: Når har Norge blitt utsatt for terrorisme begått av muslimer? I fullt alvor?

OnkelBlaa: Det var jo snakk om terrorisme på verdensbasis, og en skal ikke lenger enn til Sverige og Danmark for å finne muslimsk terrorisme.
Og forresten har vi hatt antydninger her i landet også i form at påsatte bilbranner blant anne

Meg: Diskusjonen dreier som om syriske flyktninger til Norge eller ikke, og når argumentene som fremmes i mot faller på sin egen urimelighet bør det opp og frem.
Vi skal heller ikke lenger enn til Sverige før etnisk svenske gjør seg skyldig i alvorlig jødehat. Skal vi stenge svenskegrensa også syns du? De er jo gærne de der svenskene! Jeg, som jøde bør jo beskyttes mot de svenske antisemittene, på samme måte som du vil beskyttes mot de muslimske terroristene.

OnkelBlaa: De som vil ha flere muslimer og andre utlendinger som ikke har noe her i landet å gjør hit kan umulig være ved sine fulle fem altså.
Når en ser hvilken skade disse gjør i vertslandene så er det bare helt ubegripelig at noen ønsker dette velkommen!
Se bare til raseopptøyer og terrorisme i for eksempel USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia, og Sverige.
Begriper ikke hvorfor dere ønsker slikt velkommen!

Meg: Ok, hør. For det første så gjør du det nesten umulig å ta deg på alvor når du hevder at oss ikke innvandrer-kritiske ikke er ved våre fulle fem.Ved å slenge om deg med slike påstander og karakteristikker gjør du deg selv en bjørnetjeneste, da det blir fryktelig vanskelig å ta deg som noe annet enn en kunnskapsløs rasist.

Når det er sagt så kommer du med endel påstander som du er nødt til å redegjøre for. Hvilken skade gjør krigsofre, foreldreløse syriske barn og flyktninger på vertslandet? Det er ikke diktatorer og styresettene (som står bak krigføringen) dette dreier seg om. Det dreier seg om ofre for andres krigføring. Ofre for andres terrorhandlinger.

Du henviser til raseopptøyer og terrorisme i diverse land. Ja, det har vært terrorhandlinger utført av radikale islamister i eksempelvis Danmark, men jeg vil gjerne se noe fagstoff og statistiske kilder som kan bekrefte det du skriver. "Disse" gjør skade. Utdyp gjerne hvem "disse" er? Jeg kan ikke annet enn å tolke det slik at du mener muslimer? Vis gjerne til konkrete hendelser hvor "disse" har utført terrorhandlinger her i Europa, som gir grunnlag for din frykt?

Takk.

OnkelBlaa: Var først inne på tanken om å poste noen linker, men siden du later som at du ikke har fått med det at terrorisme i dag i all hovedsak er forårsaket av muslimer, og at innvandring til Europa fra muslimske og andre uland er et kjempeproblem for oss så der jeg ikke noe poeng i det.
Begriper ikke hvordan du kan benekte at muslimer og andre fra uland skaper enorme problemer for Europa, du drar jo hele debatten ned på et nivå den ikke hører hjemme ved å fortrenge fakta.

Meg: Nå må du holde tunga rett i munnen her. Jeg har aldri benektet at radikalisering er et reelt problem og at terrortrusselen i verden stadig øker. Det jeg benekter er at det er et valid argument mot å ta i mot flyktninger fra Syria. De er i mye større grad ofre for denne terrorismen enn du og jeg noengang vil være. De fortjener å reddes fra terror like mye som vi fortjener og beskyttes mot det. De er barn, mennesker, krigsofre og flyktninger. Ikke terrorister. Viktig skille! Og det er der du skorter min venn, når det kommer til å se det skillet.

 


 

#samfunn #nettavisen #sosialemedier #some #innvandring #norpol #rasisme #norge

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits